Pokazuje rezultate 1 do 50 od 170

Tema: Koncentracija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je jedan od razloga zasto sam trazila odgodu.
    i jos uvijek vodimo "rat" oko prepricavanja.
    dodje iz kina, sta si gledala- joj kako se ono zove? o cemu se radi? joj ne znam. kako se zovu likovi? ne znam...
    kad joj postavim ciljano pitanje ko je sta napravio, to zna odgovoriti.
    zna nacrtati. ona zna o cemu se radi, al nema ona zivaca meni pricati.
    ista stvar je sa silnim knjigama i stripovima koje je procitala. kad dodje do kraja, pitam ju o cemu se radi: a jooooj, zakaj me to sad pitas, a kaj te bas zanima, ne da mi se itd. nikad nisam dobila odgovor. moram ju tocno pitati konkretno pitanje da bi dobila odgovor (tako znam da cita s razumijevanjem).

no ista stvar je kao s malim od anem, samo ja ne znam kako je u vrticu, al znam kako je doma i ja luuudim na to.
    kazem joj da pospremi igracke iz dn.sobe. i ona krene. ja se obratim muzu i nesto mu kazem, ne daj boze, pokazem, onda tog trena zaboravlja da je spremala, da sprema i da treba spremati, svoj fokus prebacuje na ovo sto ja radim, MM ili sto mi radimo/razgovaramo, tako da i kad zavrsimo, ona nastavlja igru, toootalno zaboravljajuci sta je radila i sta treba raditi.
    Hm, moj nije bitno drukčiji po tom pitanju, ali nikad nisam ni pomišljala na odgodu niti na činjenicu da mu je koncentracija slaba.
    Naprotiv, u školi on po tom pitanju savršeno funkcionira. Sve zadatke riješi, uredno odgovara na pitanja punom rečenicom (istina, počeo je pisati šablonske odgovore da se što brže riješi zadatka koji ga ne zanima), ma kao savršeno dijete.
    Kod kuće - ovako kako opisuješ. Bilo kakav detaljčić može mu odvući pažnju od "dosadnih" zadataka (npr. jelo, oblačenje, pospremanje, i sl. ). Kad je njegova igra u pitanju, itekako je koncentriran.
    Ljetos sam mu zadavala da piše po par rečenica o tome što je radio na ljetovanju i inače, da se malo "spusti na zemlju" i usput vježba pisanje (jer je zaboravljao stavljati točke na kraj rečenice, veliko slovo na početak, kvačice na slova i sl.). To mu je bila najgora muka, sjeo bi za stol, napisao jednu rečenicu i onda zujao 15 minuta jer mu se nije dalo razmišljati. Ne jednom smo se posvađali kod takvih zadataka.
    A sad, kad je počela škola, vidim - svi odgovori u bilježnicama su na mjestu, rečenice savršene, velika slova, točke, ma sve štima.
    Pa si mislim, da sam možda i ja prezahtjevna u nekim područjima

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, motivacija za vježbanje instrumenta - koliko minuta si svirao, toliko minuta možeš na računalo! (zla baba)
    Bogme, ovo kod mene ne bi prošlo! Nema šanse da ga pustim za računalo dulje od pola sata u komadu, a vježbati već sad treba više od toga Ali uvjetovati računalo nakon vježbanja, to uglavnom funkcionira (bitan je samo redoslijed radnji).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Bogme, ovo kod mene ne bi prošlo! Nema šanse da ga pustim za računalo dulje od pola sata u komadu, a vježbati već sad treba više od toga Ali uvjetovati računalo nakon vježbanja, to uglavnom funkcionira (bitan je samo redoslijed radnji).
    Što se tiče minuta sviranja, i mi smo to odavno prerasli (količinu vježbanja), ali baš tako smo krenuli. To su savjeti za početnike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •