Pokazuje rezultate 1 do 50 od 170

Tema: Koncentracija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

freja, moze vise o radionicama?

kako ste do radionica dosli.
    ja bi ju odvela na testiranje jer su ju testirali u vrticu (starom) i rekli su da je darovita (da sad ne idem u detalje), to isto su u par dana primjetile i rekle mi tete u novom vrticu, ali ne znam sta reci, zbog cega trazim termin kod TS :zbunjena:

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    freja, moze vise o radionicama?

kako ste do radionica dosli.
    ja bi ju odvela na testiranje jer su ju testirali u vrticu (starom) i rekli su da je darovita (da sad ne idem u detalje), to isto su u par dana primjetile i rekle mi tete u novom vrticu, ali ne znam sta reci, zbog cega trazim termin kod TS :zbunjena:
    Dobro je da ides kod TS. Tamo ce ti prvo napraviti dijagnostiku, pa onda (po potrebi) predloziti radionice.

Inace, to sto je dijete darovito nema nikakve veze s intervalom paznje (imam doma nezgodnu kombinaciju ocite darovitosti + kratkog intervala paznje + smetnji citanja i pisanja). Darovito dijete ti prema mom nevelikom iskustvu samo znaci da ces se morati potruditi naci vise aktivnosti doma i izvan kuce da zadovolje djetetovu glad za znanjem, informacijama i aktivnostima. Istovremeno treba raditi na razvijanju radnih navika, strukturirati vrijeme i slicno, da se dijete ne izgubi u marijaterezijanskom skolskom sustavu (i danas sutra u stvarnom zivotu!).

TS ce ti dati jasne upute sto su djetetove jake strane, sto zapinje i kako to u konkretnom slucaju polako privoditi zadovoljavajucem nacinu ponasanja.

Evo ti primjer (iako sam ja to kod svog sina otkrila sama, a TS mi je potvrdila): moje kreativno dijete nema nikakav osjecaj za vrijeme i strukturu, pa ga treba nauciti kako da sam sebi pomogne. Knjige za nastavu slaze po hrpama REDOM kako predmeti dolaze, pa na isti naci u torbu. Dugo vremena imali smo timer koji je zvonio kad je trebalo ici u skolu/glazbenu ili sjasiti s racunala ili televizije. Tek sad u petom razredu vide se rezultati. S radionicama i bez njih to je DUGOTRAJAN proces i nije jednak kod svakog djeteta. Kod nas KALENDAR visi na vidnom mjestu, oznacene su A i B smjene, na malom kalendaru pisu datumi provjera znanja, roditeljskih sastanaka (da djeca ne misle kako je to samo za njih) i drugih obveza. U torbi je informativka u koju si biljezi promjene rasporeda. ALI trebalo je dugo da si dijete uz nasu pomoc nadje odgovarajuci nacin funkcioniranja. S druge strane, stariji sin je sam po sebi organiziran i nikad mu nije trebalo izvana graditi sustav potpore.

Eto, mozes tu cuti svasta, ali na kraju doma ostajes sa svojim djetetom koje je jedinstveno i koje ce odrasti u jedinstvenu odraslu osobu. Vjerojatno ce ti nesto od ovih ideja biti korisno, drugo potpuno neupotrebljivo. Uvijek je tako.... Mnoge stvari rijese se same od sebe kako dijete raste. Samo se jednom osvrnes i pomislis - gle, to je prerastao/prerasla...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •