Što se tiče šlampavosti, moraš joj ( ne samo ti, nego vrijedi za sve koji imaju kratku pažnju ) osvijestiti da bitne stvari treba zapamtiti. Znači priđeš joj, podigneš bradicu, gledaš u oči, kažeš da je važno i polako kažeš uputu. Ne nanizati 6 stvari, nego najviše dvije (navuci hlače i obuj tenisice STOP). Pitati je da ponovi naglas.
Odredi nekoliko (najviše 3) stvari u svakodnevnici koje su ti važne i inzistiraj na njima napr....nakon WC-a se peru ruke, ili po dolasku doma prvo skidamo cipele, ili na odlasku iz vrtića moraš uzeti SVOJU jaknu (kako izgleda, opiši mi je), ili... što god odlučiš, ali neka se pridržava toga, Onda postepeno proširuj asortiman.
Prije oproštaja u vrtiću ponoviti - što nam je ono važno da se sjetiš?

Ja sam s mojom kretala od banalnosti tipa: nakon WC-a se obriši i navuci gaćice i hlače (inače bi izašla spuštenih). Tek smo kasnije stigli do potezanja vode i pranja ruku, a sa spuštanjem daske i gašenjem svjetla smo još ponekad na vi.

Vježbajte organizirati svakodnevnicu, strogo strukturirati i automatizirati jutro (trebat će vam za školu), uvijek najavljuj budućnost par sati ili sat unaprijed (sad ćemo to i to, nakon ovog ide ono) ili skraćivati - još 20 minuta, još 10, još 5, bez obzira što joj to još ne znači ništa.

Sad kad je predškolac odredi joj vrijeme u danu (svaki dan u isto vrijeme po mogućnosti) kad ćete nešto strukturirano raditi pola sata: nešto koncentrirano izrađivati, ili popunjavati neke vježbenice, ili gledati u neki strip bez riječi pa slagati priču na temelju slika, neka se trudi sklapati i odgovarati punim rečenicama, ako već zna dobro čitati, postavljaj joj pitanja u vezi s pročitanom pričom pa neka sam u priči traži rečenice u kojima su odgovori. Neka ih pročita i naglas odgovori na postavljeno pitanje.