Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 201

Tema: Kada na prvi pregled?

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Kada na prvi pregled?

Zadnja menga mi je bila 07.02., danas mi je 33 dc i pojavio se plusić. Ne znam kada da odem na preled da gin. potvrdi a da nije prerano. Pisale ste da ultrazvuk nije dobro raditi do 8 tjedna,a šta je s pregledom?
    I nisam shvatila da li mislite na 8 tj. od zadnje menge ili od ovulacije? :D

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam išla na Uz 8 tjedana trudnoće a na gin pregled tjedan prije

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

8. -9. tjedan od posljednje menstruacije.znaci ako je tebi bila 7.2. ti bi trebala otici doktoru tamo negdje iza 5.4. mozes odjednom obaviti i pregled i uzv. Ja sam tako. mislim, mozes ti otici na pregled i ranije ali ce te opet naruciti za tjedan ili dva. I onda to opet ispadne 8.-9. -ti tjedan.
    Super za +!

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Bravo za +!! Obzirom da sam ja dugo čekala na svoju trudnoću, išla sam na pregled drugi dan od kada se pojavio plusić. Tada sam bila trudna 6+1. Na UZV sam išla sa 9 tj. Meni nije bio problem što sam morala dva puta ići kod gin.

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala curke! Vidjet ću u pon. sa svojim doktorom šta kaže.Probat ću se strpiti.

martinka

Početno

Ja cu ici na prvi uzv i pregled sa 6 tjedana jer vise ne mogu zivjeti u neizvjesnosti da li je s mojom trudnocom sve ok.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam išla s 5 tjedana zato što mi je prošla trudnoća loše zvaršila pa sam mislila da je bolje što prije da odem kako bi mi mogao dati dabrostone i dao mi ih je, ali se na uzv nije ništa vidjelo. idući se tjedan vidjela gestacijska i plod, a za dva tjedna srce

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a ja sam, tuka glupa neinformirana, bila na uzv s 4 tjedna + par dana jer nisam imala pojma da je to stetno (to je bilo prije nego sto sam otkrila ovaj forum). lijepo dosla kod gin. onako sva zastrasena i u soku, test pozitivan, sta sad, nisam stigla ni trepnut, a ona mi vec uvalila sondu. ali zato se vidjela i vrecica i plod - tj. ona ga je vidjela, ja nisam vidjela nista - a za srce se ne sjecam, mislim da je bilo tek na slijedecem. valjda ima malo sofisticiraniji aparat pa se vidjelo.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pa meni je doc nakon + kad sam ga vidjela rekla da dodem sa 6 tjedana ali sam dosla ranije sa 5 jel sam prokrvarila i tada se samo vidjel ŽV ni ni nis
    i onda sam dosla za tjedan dana i vidjelo se malo
    mada to sve zavisi, nekima se sa 6 tjedana nis ne vidi sad nemam pojma o cemu sve to ovisi ,najbolje se konzultirat s docom pas vidjet
    drzim fige :D

enola

Početno

Ako je sve ok, nema jačih bolova, krvarenja i sl. mislim da je bolje otići kasnije, da se izbjegne nepotrebno živciranje (ima li čega u maternici ili se još ne vidi, kuca li srce ili ne i sl.). I ja sam sebi, zbog neuspjelih trudnoća, priuštila stresa koji mi uopće nije trebao. Sad kad si odvrtim film to mi je jasno, al onda mi se jako žurilo da mi netko potvrdi da je sve ok da se mogu opustiti i uživati u trudnoći.

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma čekat ću, al svaki mi je dan dugačak kao godina! Al onda si pomislim da sam na ovo čekala 8 ciklusa i da još nekih desetak dana nije puno. Ali nikako da prođu!!
    Sve je super, jedino me danas počeo boliti desni jajnik. Nadam se da to ništa ne znači.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kikica2 prvotno napisa
    Sve je super, jedino me danas počeo boliti desni jajnik. Nadam se da to ništa ne znači.
    To ti sa sigurnošću može reći jedino doktor mada sam ja imala poštene grčeve pa nije ništa bilo. Isto tako kako može biti potpuno bezopasno, može primjerice biti i neka lagana upalica pa ako ti se bol pojača ili nastavi ne bi bilo zgorega da ipak odeš pogledati čisto da sebe smiriš.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kikice, tako je i mene prije nekih 10-tak dana(taman koliko si ti sad trudna)probadao jajnik nekoliko dana. Isto sam se brinula, ali to je normalno. Jedino ako te baš jako i neprestano boli bez obzira u kojem položaju sjediš ili ležiš, odi kod liječnika.

gala000

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    a ja sam, tuka glupa neinformirana, bila na uzv s 4 tjedna + par dana jer nisam imala pojma da je to stetno (to je bilo prije nego sto sam otkrila ovaj forum). lijepo dosla kod gin. onako sva zastrasena i u soku, test pozitivan, sta sad, nisam stigla ni trepnut, a ona mi vec uvalila sondu. ali zato se vidjela i vrecica i plod - tj. ona ga je vidjela, ja nisam vidjela nista - a za srce se ne sjecam, mislim da je bilo tek na slijedecem. valjda ima malo sofisticiraniji aparat pa se vidjelo.
    meni je test pokazao + s 4 tjedna a s pet sam bila na pregledu(rekla sam gin kako sam trudna,da je test pokazao) i pregledana sam ultrazvucno ali valjda je bilo prerano da bi se sve vidjelo tako da me ponovno narucio za 2 tjedna i opet ultrazvuk i pregled... 6.mj sam i svaki pregled radim ultrazvuk pa me malo zbunjuje sto je to tako stetno...mislim citala sam nesto ali kao nije dokazano...pa me sad zbunila ova tvoja izjava......daj razbij mi crne misli

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

gala nemoj se nervirati tu su mišljenja podijeljena. nije dokazana štetnost nego se radi o tome da neštetnost nije dokazana. treba biti oprezan i ne pretjerivati.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gala, pogledaj na portalu pod trudnoca, mislim da se clanci zovu drugo lice ultrazvuka ili tako nesto, ima ih vise.

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je najgore dok stojim, dok si legnem bolje mi je, pogotovo na leđa, onda ništa ne osjetim. Ne boli me tako jako, više me pika. prčekat ću još koji dan pa ću vidjeti. Hvala Ivančice!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mene je sestra kad sam zvala narucila za 23.10. Tad cu biti 8+1. Bila sam strasno nesretna zbog toga misleci da je to daleeko prekasno za prvi pregled. A sada citam da je to ok vrijeme. A tako sam nestrpljiva da saznam je li sve u redu, valjda sam previse losih prica citala po forumu.
    Ima li smisla da idem ranije na pregled privatno ili ni s 8 tjedana nije prekasno za prvi pregled, sto mislite vi iskusnije?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ne mogu reci da podizem temu jer je ionako na vrhu, ali molim vas odgovor jer sam skroz u nedoumici da li se narucivati za privatni pregled sa 6 tjedana ili pricekati onaj s 8 kod svoje dokice. Mislim, ako nesto i nije u redu s bebom, u tako ranoj trudnoci se to niti ne moze popraviti? Ili se moze nesto uciniti?
    Uopce ne znam sto napraviti.

dmatijevic

Početno

Mislim da 8 nedelja nije kasno, ja sam na prvi pregled isla sa 5-6nedelja jer mi se pojavio braonkast iscedak, a inace bio mi je zakazan za starost od 8 nedelja trudnoce.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako se ti dobro osjećaš i nemaš nikakvih problemčića, neće ti biti kasno tada za prvi pregled. Ja sam na prvom pregledu bila 7+5, iako sam već dva tjedna prije toga znala za trudnoću, no moja gin. je bila na godišnjem. Isto sam ta dva tjedna bila jako nestrpljiva i htjela da me primi gin. iz suprotne smjene, ali mi je rečeno da je ionako još prerano za UZV, uz objašnjenje da se do 7. tj. niti ne može pokazati dovoljno ''jasna slika''.
    Želim ti puno sreće!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Eh, hvala vam. Sad mi je lakse.

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A zasto bi rani UZV (sa 5-6 tj.) bio stetniji za bebu od od ostalih kasnije kroz trudnocu??? To nisam nigdje procitala, pa ako neko ima informacije pliz nek mi proslijedi! (ja sam na UZV sa 5+4 tj. vidila bebino srce kako kuca )

Datum pristupanja
    May 2005

Početno nova trudnica

Citiraj YoungMummy prvotno napisa
    A zasto bi rani UZV (sa 5-6 tj.) bio stetniji za bebu od od ostalih kasnije kroz trudnocu??? To nisam nigdje procitala, pa ako neko ima informacije pliz nek mi proslijedi! (ja sam na UZV sa 5+4 tj. vidila bebino srce kako kuca )
    Drage forumašice !

Ja sam noovpećena trudnica , nakon drugog IVF-a zanima me što se može oćekivati na ultrazvuku u sedmom tjednu trudnoće , naime meni je zadanja mjesećnica bila 13.11 .06 transfer je bio 05.12 .06 betu sam radila 18.12 iznosi 740 . U trudnićkoj ambulanti na St. Duhu su me narućili na UZV iza božića tada će meni biti 7 jtedan trudnoće.
    Puno hvala i pišem uskoro.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Možeš očekivati da vidiš otkucaje srca.
    O tome kako trudnoća izgleda iz tjedna u tjedan možeš pročitati ovdje
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme...oca_tjedan.asp

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlatka ja sam prvo srečeko vidjela sa točno 6 tjedana, drugo sam vidjela sa 6+5

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

dobar dan,evo da se i ovom forumu pridruzim...kao sto neko rece i ja sam dosta tragičnih priča pročitala na forumima...i tako se i ja zaputila sa 6+3 na prvi pregled(doktor mi tako rekao) a kad ono....GV iZV uredne i pravilne...al nema ploda :shock: ...pa me gin naručio za 10ak dana opet(deset dana ko deset zivota) jer vjeruje da je ovulacija nastupila kasnije pa je i trudnoća kraća...pojma nemam malo me strah...al strpim se još tri dana...a i ja stalno neke bolove imam...osim kad ležim...al niš mi nije prepisao... :? pa se i ja za koji dan nadam

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel moguće da se na 5+3 (100 posto sigurno da je toliko) ne vidi ništa :?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

help. može mi netko uštedit novac za betu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto ti se zuri?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato što su mi dva testa prije 10 dana bila negativna, ovo mi je prvi ciklus bez cilesta, danas mi je 41. dan, a na gin. pregledu se vidjela ovulacija, ali ništa drugo

sve je b.o. :? i rekla mi je gin prošli tjedan da sutra napravim betu ako m. ne dođe,a meni se nekako neće jer koliko se sjećam, sa 5+3 bi se valjda nešto trebalo vidjet

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno, nemam pojma kad se treba nesto vidjet, jer ja uvijek idem kad se vec vidi sve.

sta ti nije bolje pricekat jos najmanje tjedan dva, bar te nece sludit to jel se vidi il se ne vidi, jel srce kuca ili ne, jel premalo ili preveliko?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne brine me jer je ok i ak jesam i ak nisam. nego mi je ona rekla da odem pa se vratim na pregled, ali mislim da ću to sve odgoditi za tjedan dana

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako tebe tu nist ne brine, lijepo pricekaj da prodje 7-8-9 tjedana od zadnje menge. onda ces sigurno znati na cemu si.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni sa sa 5+4 vidio GM i ŽV

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A meni sa 5+2: 2 x GM sa ŽV.

Sretno!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a niš. danas je punih 6 tjedana i još ništa. idem preksutra na more pa na pregled za dva tjedna. tad će bit punih 8 pa bumo vidli

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo došla sam na ovaj topic informirati se kad bi bilo najpametnije otići na prvi pregled.

Ali zbunilo me izračunavanje tjedna trudnoće :/
    ZM sam imala prije malo više od 5 tjedana...jel' se to onda računa da sam 5+_ ili :?
    Malo mi je blesavo da se trudnoća gleda od ZM, ako je bebica napravljena 2 tjedna poslije ...ne kužim
    pliz kažite mi što je onda točno :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

računa se od datuma zadnje menstruacije

martina2502

Početno

ja sam imala zm 15.02 i otisla kod ginekologa 04.04 , znaci sa 6tjedana i beba se je vec vidjela i imala je otkucaje , a u devetom tjednu vec se nadzirao obris bebe.. i idem drugi tjedan i jedva cekam vidjet svoje malo iznenadenje

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pozdrav cure!
    Evo ja sam friško pečena, jučer dobila +
    E sad pošto imam POCS i duge cikluse, ovulacija je bila 29dc, danas mi je 16dpo, jako me to sad brine što se trudnoča broji od zadnje M jer prema tome ja sam u 6 tjednu, a ovulacija se je desila prije 2 tjedna! Šta mislite kad bi ja mogla očekivat otkucaj
    Umirem od straha jer imam iza sebe (2x missed AB)
    hvala

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj printemps prvotno napisa
    Evo ja sam friško pečena, jučer dobila +
    E sad pošto imam POCS i duge cikluse, ovulacija je bila 29dc, danas mi je 16dpo, jako me to sad brine što se trudnoča broji od zadnje M jer prema tome ja sam u 6 tjednu, a ovulacija se je desila prije 2 tjedna! Šta mislite kad bi ja mogla očekivat otkucaj
    Umirem od straha jer imam iza sebe (2x missed AB)
    hvala
    prvo čestitam ti na + :D

to što doktori broje trudnoću od zadnje M kod nekoga može i nemora bit točno. obično ide prvi dan M + 7 dana i to je kao (po doktorima) računanje trudnoće.
    ali pošto ti imaš neredovite cikluse, po meni bi trebala pričekat još 3 tjedna.
    nadam se kako će sve ovaj put bit ok. pazi se

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala Loryblue

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo još jedne nove s plusićem i jako zabrinute. Zadnja M bila 23.5. Ja sam već otišla ginekologu pa me naručio sada 27. Išla sam jer sam imala neki proljev pa sam umrla od straha i otišla da se malo smirim. Kako će i ovaj 27. biti zapravo vrlo rano zanima me zašto su rani ultrazvuci štetni za bebu. Kao i pritemps ima već jedan spontani iza sebe pa sam sad poluluda.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

anitalu, cestitam na trudnoci.
    pridruzi se forumasicama na 'kruzocima trudnica' - tamo ces naci dosta informacija.

sto se tice UZV-a, evo ti jedan link (na njemu imas jos nekoliko linkova koji bi ti mogli biti zanimljivi):
    Je li ultrazvuk stetan u trudnoci!?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

cestitam :D
    i ja sam prekjucer bila u dr, 7.tjedan. jedva sam izdrzala ta dva otkad sa vidjela plusic, ali morla sam se strpiti jer mi je uletio i onaj pregolem produzeni vikend...

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

halo

sada ja vicem -...evo jos jedne nove!

bila sam danas kod doktora jer mi je ZM bila 14.6. i kada sam napravila 14. test bio je pozitivan.

Doduse imala sam jako lose iskustvo danas sa doktoricom koja me maltene nagovarala da ga ne zadrzim i govorila mi kako neka se ne veselim...

ali evo ja se veselim i danas vec razmisljamo o imenima, a moj dragi se sada stalno nudi pospremati, kao ono ja nesmem nista:D , ah...

jel to luckasto veseliti se ovako rano???

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto te nagovarala da se ne veseliš i da ne zadržiš? :shock:

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

baby_eve, dobro nam dosla.
    ne razumijem pobude tvoje lijecnice niti savjete koje ti daje. ako ti se ne svidja, promijeni ju.
    pridruzi se curama na podforumu 'kruzoci trudnica' - ti vjerojatno spadas pod 'proljetne trudnice'

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    zašto te nagovarala da se ne veseliš i da ne zadržiš? :shock:
    ne znam zasto. rekla mi je da to ne sirim okolo, jel je jos prerano i da se stigne zakomplicirati...pa da se ne razocaram previse :?
    onda kada sam joj rekla da zelim svima reci, da sve ptice na grani to pjevaju, rekla je da "molim te lijepo, koga bi to interesiralo"

ne znam, odlucila sam da ne idem vise k njoj

jedino lijepo, zapravo prekrasno, je da sam gledala u jednu crnu tockicu nepravilnog oblika na UZV (sondom) i da mi je rekla da je mozda to, to. Ajme, raspekmezila se ja

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •