Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 201

Tema: Kada na prvi pregled?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U pravilu se nakon nekog vremena u GV pokaže plod.
    GV je u maternici ,znači vanmaternična trudnoča je isključena.
    Za ostalo treba strpljenja...
    Ništa,ali baš ništa dobrog ne možeš napraviti prečestim pregledima i nervozom u međuvremenu.Uvijek će biti straha i pitanja:"što ako...?"
    Neke stvari nisu u našim rukama,niti u rukama doktora i najviše (i jedino) što možeš učiniti sad je misliti pozitivno i živjeti dan po dan.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam zadnju M imala 08.06., mislila sam još ovaj tjedan otići na prvi pregled, što kažete?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Diona, ti i ja se pratimo. Moja zadnja M je bila 7.6. Ne znam kad je ok ići kod gin. Pošto sam imala ranije neuspešnih T, možda je dobro da odem ove nedelje. Zapravo mi je moja gin i rekla da dođem kod nje čim dobijem nalaz bete, ali mi je rekla da će to biti prerano za pregled :? Naravno, ja bih što pre da znam da li je T ok ili nije (pogotovo zbog tih simptoma, kojih baš i nemam, kao ni Diona) :/

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

:/ Ni ja ne znam što ću! Kad se može viditi (provjeriti) otkucaje srca bebice? Ja to čekam...

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj diona prvotno napisa
    Kad se može viditi (provjeriti) otkucaje srca bebice?
    Meni su se vidjeli na 6+5 tj.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo mene upravo s pregleda, zadnja M mi je bila 08.06. (ET 23.06.), znači trudna sam 6tjedana +3/4 dana. Moj ginekolog je vidio GV ali otkucaje ne (i napisao je da je GV veličine koja odgovara 5 tjedana), hoće da se vratim tek za 2 tjedna!
    Kad su se vama čuli otkucaji?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kad pogledam unatrag i pokušam se prisjetiti svojih T simptoma, ispada da ih nisam niti imala. Jedino mi je trbuh bio jako napuhnut. Test na T sam radila 14 dana, a betu 16 dana nakon ET-a. Ni test ni betu više nisam ponavljala. Na prvi UZV išla sam sa 7 tjedana T i tada su se čuli otkucaji.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja bila s 5+4 i vidjela se samo GV, i onda opet nakon dva tjedna, znači s 7+4 i tada se vidjelo i srce.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

trudna sam 4tj+3dana i jedva čekam kada ću na pregled. Već bi ja išla ovaj tjedan ali mi je gin. na godišnjem. Vraća se u pon. pa ću ga zvati. Ma da nisam rodila na carski i da nemam miom ne bi ja tako rano ni išla, nego me strah. Imam neke čudne bolove i neki iscjedak žučkasti.
    Joj jedva čekam da vidim bebicu.
    U prvoj trudnoći sam na prvi pregled i uzv išla s 8 tjedana

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo napokon ću u petak na pregled i uzv i jedva čekam. Čini mi se da ću radi mioma morati na bolovanje. Tako mi je bar zvučao preko telefona.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

meni je zadnja menstruacija bila 7.7. tako da se nisam stigla niti okrenuti a već sam kao 5 tjedana trudna
    U svakom slučaju, znala sam i prije testa jer su me grudi počele boljeti, a i stalno osjećam neke "aktivnosti" u donjem trbuhu. Prvi put sam trudna pa nemam pojma da li je to sve ok. Imam i neki žućkasti iscjedak. Ovo definitivno nije pravo vrijeme za biti trudna. Doktor ne da mi ne radi, nego se nitko ne javlja na telefon. Ko da su zatvorili...
    Ali imam osjećaj da je apsolutno sve ok.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čestitam :D

bila sam u petak na pregledu, sve je ok. i ja imam žučkasti iscjedak ali gin kaže da je iznutra sve čisto. vidjela sam bebicu, ali još se nevide otkucaji tako da sam opet na uzvu za 2 tj.
    u prvoj trudnoći su mučnine počele tek nakon 2 mjeseca, a sad i po noći. još nisam povratila al bilo bi mi bolje da povratim. vodu nemogu pit.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ciao!
    Evo meni je danas 5+3 i još nisam bila kod dr. Pokušavam se suzdržati bar još tjedan dana, da odmah vidim sve! A između ostalog u fazi sam mjenjanja dr. pa ionako moram biti strpljiva dok riješim papirologiju... Valjda će sve biti ok.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo samo da na brzinu ispričam svoje iskustvo:
    prvi put u ovoj trudnoći sam otišla na pregled sa 5+1, a dr. je napisala 6+1.
    pregled, vaginalni uzv i zaključila je da "se ništa ne vidi", te me naručila za tjedan dana, kada također ništa nije vidjela. u međuvremenu sam imala nalaze bete(uredno se duplala). da ne duljim, ova ginekologica me htjela uvjeriti da nema trudnoće ili da se trudnoća ne razvija dobro.
    jučer sa 7+6 sam bila kod mog dragog priv. gin i odmah smo na UZV vidjeli malu živu i pulsirajuću bebicu
    moj je savjet, ako nema nekakvih problema da se ne ide prerano na pregled jer ćete si uštedjeti i vremena i živaca

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

drage moje, došla sam od doktora, vidjelo se moje dijete koje je dugo 4.2 mm, kuca mu srce, vidjela sam ga kako kuca i čula ga. MM se jako raznježio kad je to čuo. Dok kaže da sam super normalna i uredna trudnica, mogu najnormalnije raditi kaj god me volja...

sad haračim okolo po pretragama - Petrova, Mirogojska itd.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:D Bravo misliteljica! Nek ti se tako nastavi cela tudnoća, a i posle poroda da ti bude sve 5!

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo obavila i drugi pregled 8tj srčeko kuca i sve je ok. Sad na pretrage krvi i urina

MissMolly avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sad sam 5 tjedan + par dana. Zvala sam prošli tjedan sestru, rekla da imam pozitivni test, rekla je da trebam čekati 15 dana izostanka. Rekla sam da sam napravila test tj. testove i da sam trudna, pa mi je rekla da ju nazovem za 8 dana, uz opasku da ti testovi pokažu da si trudan i prije nego što imaš odnose :?
    I tako, nakon 8 dana pokušavam ja nju dobiti, ne javlja se nitko 2 dana. Na kraju sam otišla do nje i čula sljedeće: prerano sam došla, neće moći oni utvrditi da sam trudna još. No s obzirom da javljam male probleme (malo me pecka kao upala mjehura), ajde neka dođem 2.9., ali neka se pripremim na čekanje i da ću morati doći opet malo nakon toga. I neka ponesem 50 kn, da mi naprave test za trudnoću - pazite ovo- koji vjerojatno neće pokazati još da sam trudna ??? Došlo mi je da pitam "a da donesem ja onaj od pola dolara sa sobom? Taj pokaže".

Na kraju sam odlučila da meni treba liječnik koji je dostupan, a ne da svaki put čuvar kaže da šta dramim. Shvaćam ja njih, ta sestra je vodila trudnoću moje mame, vidjela je milijun trudnoća, ali meni je ovo prva i ne smatram se dosadnom ako želim znati da li je sve OK. Idem fino kod privatnice, hoću znati odmah da li je moja prijateljica gđa. cista još tu ili nije, a ne da mi se netko smiluje i eto, neka dođem za tjedan dana, kad već inzistiram.

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uh...trebam malo ohrabrenja
    zadnje što sam odradila prije ljeta kod ginekologa bila je lpsc i hsc....i kako sam u postupku potpomognute oplodnje opustila sam se i čekala jesen i nove postupke...No, kako mi je već 40 dan ciklusa kupila sam čak 2 testa za trudnoću (1 jeftini i 1 skupi) ...i obadva su jučer pokazala + :D :D

....naručila sam se kod doktora idući tjedan (petak).....i sada mi samo preostaje čekanje i osluškivanje simptoma....nekako me strah......mogu li ti testovi krivo pokazati........nemam baš neke simptome....
    :?
    osim sitnog povremenog probadanja u predjelu maternice i jajnika....nemam ništa..čak mi se i grudi danas čine ispuhanije :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno mucnina

Ja sam 9 sedmica/tjedana trudna. Imam 2 bebice, svaka lagano pluta u svom baloncicu, srdascad kucaju i pravo sam sretna jer mi je to prva (i vjerovatno jedina) trudnoca. Ja sam ono sto zovu "starija prvorodkinja"
    Bljak...
    Bar mjesec dan sam imala grozne mucnine, i migrene, povracala bar 2x dnevno, i onda je suprug moje prijateljice odradio Shiatsu masazu stoplala (on je sav u duhovnom svijetu, energija i unutrasnji mir). Sve zajedno je trajalo 10 minuta, i tada je sve nestalo. On se time bavi/o amaterski, naucio je dok mu je supruga bila trudna (ona mi je pricala da ju je masirao dok je imala trudove, i da je zbog toga skoro zaspala ). Uglavnom, ako imate problema sa mucninama, meni je to pomoglo, a mozda i vama bude odgovaralo. A koliko vidim sa nije ni preskupo.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

dobo, citam vas i vidim da nije neko cudo sto su me narucili za prvi pregled i ultrazvuk za 20 dana. Rekli su mi ne prije 7-8 tjedna, da nema smisla... a tko ce to izdrzat zenske moje :?

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Danas sam bila na ultrazvuku s nepunih 6 tjedana..... osim GV ostalo se još ne vidi..naručena sam za tjedan dana

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

strpljenja drage mame, vjerujte kad odete prerano kao ja prvi puta i dr niš ne vidi to je još gore nego čekanje prvog pregleda. zato sad strpljivo čekamo iako je test pozitivan da uđemo u 6 tj trudnoće i onda na uzv!

a strepnja uvijek postoji, bar prije svakog pregleda i tu si ne mogu pomoći!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako se na prvi pregled, koji uključuje sve testove i uzv ide 8.-9. tjedan, nije potreban "običan" pregled prije toga, jel tako?

Koliko sam shvatila, taj prvi pregled ima svrhu potvrđivanja uredne trudnoće, da nije vanmaterična. Ali ako to i je slučaj, žena ima vidljivih simptoma, zar ne?

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Ako se na prvi pregled, koji uključuje sve testove i uzv ide 8.-9. tjedan, nije potreban "običan" pregled prije toga, jel tako?

Koliko sam shvatila, taj prvi pregled ima svrhu potvrđivanja uredne trudnoće, da nije vanmaterična. Ali ako to i je slučaj, žena ima vidljivih simptoma, zar ne?
    Pa Jelkice, ništa se ne hvališ, pa čestitam :D

Nije ti potreban običan pregled, najbolje idi oko 8-9 tjedna, jer se tada već vide otkucaji.

Što se tiče vanmaterične, nemam osobnog iskustva, ali sam ležala u bolnici sa ženama koje su to prošle i rekle su da su imale užasne bolove.

Ti se samo opusti i uživaj

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa
    Pa Jelkice, ništa se ne hvališ, pa čestitam :D
    Kad ne znam gdje da to objavim, ovak se provučem na mala vrata.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jelka, kad sam se ja registrirala na Rodu, na PZ je najaktualnija bila priča o tvojoj trudnoći, tako da sam znala sve.
    I sad druga beba! Čestitam!!! :D :D :D

Moram priznati da me tvoja druga trudnoća jaaaaaaaaaaako obradovala i dala nadu i meni da će 2.put biti lakše nego prvi.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sandrij, i ti si mene sad obradovala!

I uopće ne sumnjam da ćeš mojim stopama!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo meni je zadnja M bila 13.8., danas se pojavio plusić. :D Jel rano ako sutra odem doktoru??

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kristina_zg ... :D pa to je prekrasna vijest!
    Najiskrenije cestitke!

Sto se doktora tice, mislim da se mozes javiti doktoru i vjerojatno ce te poslati vaditi krv.
    Ja sam imala posljednju M 28.7. i jos nisam bila kod doktora.
    Narucena sam za slijedeci tjedan.
    Kazu da prije 6-7-8 nema smisla jer se nista ne vidi na ultrazvuku, srce bebe jos ne kuca pa valja pricekati.
    Vjerojatno se pitas... PA TKO CE TO IZDRZATI???

Moj je savijet da se svakako javis doktoru i da uzivas!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj **Felicity** prvotno napisa
    kristina_zg ... :D pa to je prekrasna vijest!
    Najiskrenije cestitke!

Sto se doktora tice, mislim da se mozes javiti doktoru i vjerojatno ce te poslati vaditi krv.
    Ja sam imala posljednju M 28.7. i jos nisam bila kod doktora.
    Narucena sam za slijedeci tjedan.
    Kazu da prije 6-7-8 nema smisla jer se nista ne vidi na ultrazvuku, srce bebe jos ne kuca pa valja pricekati.
    Vjerojatno se pitas... PA TKO CE TO IZDRZATI???

Moj je savijet da se svakako javis doktoru i da uzivas!
    draga moja, tako si me razveselila sa svojim postom!!! Od srca ti hvala!!!

Ako sam dobro shvatila i ti si trudna, jel?
    Također najiskrenije čestitke!!!!! Želim ti lijepu trudnoću!!!!

Ja ću danas nazvat pa neka oni odlućče kad da dođem

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja opet moram ovdje se javiti jer opet ne znam kada na "prvi" pregled. Stavljam navodnike jer sam bila na jednom uzv-u na početku 7. tj., i to je sve.

Što me sad čeka, vađenje krvi, mokraća...? Moram li sad napraviti uzv? Do kojeg se ono tjedna gleda nuhalni nabor?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Pozdrav od "friške trudnice"

Haj!
    Evo, moje sumnje su na sreću potvrđene!!!
    U subotu sam trebala dobiti mengu, no nisam, napravila test..... i pojavio se jedan predivni plavi plusić :D :D :D

Često osjećam lagane bolove u trbuhu, odnosno grčeve, na forumu sam pročitala da je to nrmalno jer se maternica rasteže, priprema... to mi je logično ali bi svejedno htjela kod ginekologa na prvi pregled - kada?
    Pročitala sam ovdje da se spominje tek nakon 8 tjedana! Pa poludit ću do tada :shock:
    Zanima me ako ipak odem sada za par dana, dali mi ginekolog može nekom metodom (vađenje krvi, mokrača) potvrditi trudnoću i naravno provjeriti da li je sve u redu bez da upotrebljava ultrazvuk jer ne bih htjela da me nepotrebno pregledava ultrazvukom dok se još ništa "ne vidi"... ??
    Pusa

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mimolina :D :D :D
    ČESTITAM OD SRCA

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mimolina, može te poslati da izvadiš betaHCG, pa razina tog hormona upućuje na to da li postoji trudnoća, a postoji i ritam kojim se hormon treba povećavati. Tako možeš izbjeći uzv rani, kada se vjerojatno ionako ne bi puno vidjelo.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala :D
    Hvala vam!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno jupi

curke napokon vam se mogu pridružiti nakon duuuuuuuugo vremena išćekivanja i nestrpljivosti......
    kod mene su danas ujutro bile dvije plave jasno vidljive crte..... :D

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Iskrene čestitke!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

puno puno puno hvala.....
    samo mi držite fige da ovaj put uspije..... :/

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:D :D :D :D

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:D :D :D :D

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hej curke! Evo, ja sam friška trudnica - danas smo bili na pregledu (6+1) i vidjeli smi i čuli srčeko! To je naj, naj osjećaj na svijetu!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hej "tonili" VELIKA za tebe i malo

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Curke kad ste ( u kojem tjednu) išle vadit krv i urin za sve one pretrage?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam vadila u tom nekom periodu u kom si ti sad. Recimo da sam bila tad T oko 7 nedelja

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

tonili, imaš sreću da ti je itko odgovorio. Meni niko niš.

Ja sam sad 11. tj. Već 2 tj. telefonski naganjam ginića da mi da uputnice za krv i mokraću, u nadi da neću morati ići tamo. Ali danas eto ipak moram ići.

Tražit ću odmah i za uzv. Ne idem više privatno, preskupo mi je.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jelkice, ! Uživaj!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ASTRA prvotno napisa
    Jelkice, ! Uživaj!
    Da znaš da uživam! Danas sam u restoranu gdje gablamo objavila trudnoću tak da očekujem poveće porcije. Apetit mi je predobar.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jelka, bas mi je drago - cestitam!!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam uzv obavila kod svog MPO-vca i sad sam naručena tek 30.10.svom giniću na onaj prvi pregled na kojem dobiješ uputnice za krv, urin i dr. Tad ću biti 8+3, pa me zanimalo kad ste vi išle. Koliko vidim, nikad nije kasno ni rano jer svaka od nas trudnoću otkrije u različitom tj., a i preporuke liječnika su različite.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •