Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 201

Tema: Kada na prvi pregled?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja jucer bila uzv-u kod ginića i nije se niš vidlo
    Jučer mi je bilo 5+3, mislim da je to i rano da se nešto i vidi osim zadebljane maternice.
    Tonili, kažeš da se tebi već sa 6+1 vidlo i čulo srčeko, pa to je samo 5 dana razlike :/
    Sad sam malo u bedu... ili moj ginić ima stariji ultrazvuk. Kak nije niš vidio....
    Uglavnom, idem na pregled ponovno 30.10. kad i ti tonili a do tad brijem samo pozitivne misli
    Kakve to sve pretrage iz krvi i urina tad radiš?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Najverovatnije je to što se ovulacija, tj implantacija ne odigraju svima u isto vreme, odnosno u isti dan ciklusa, pa se tako nekome srčeko vidi već sa 6. nedelja, a nekome nije uočljivo ni do osmog. Ne brini, nego idi na pregled sa 7-8 nedelja i tad bi se sve lepo trebalo videti i čuti. Znam ja da smo sve nestrpljive (ja sam prva bila živčana dok nisam videla srce na UZV), ali ćeš se poštedeti. Do tada možeš obaviti pretrage krvi (kompletna krvna slika+ šećer u krvi, krvna grupa i eventualno još neke dodatne analize, ako imaš indikacije za to) i klasičan pregled urina (boja, gustina, prisutnost bakterija, soli, šećera, proteina...)

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Najverovatnije je to što se ovulacija, tj implantacija ne odigraju svima u isto vreme, odnosno u isti dan ciklusa, pa se tako nekome srčeko vidi već sa 6. nedelja, a nekome nije uočljivo ni do osmog.
    Potpisujem!
    Kako sam je moja trudnoća iz medicinski potpomognute oplodnje, točno znamo kada je bila oplodnja pa samim time i točno trajanje trudnoće. Kod prirodno začetih mrvica nikad nemožemo u potpunosti biti sigurni kad je došlo do implantacije.
    Za razvoj naših mrvica je i jedan dan puno, a kamoli 5 cijelih dana!
    Bez brige, na sljedećem uzv-u će se mrva već osmijehnuti mamici!!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa
    Za razvoj naših mrvica je i jedan dan puno, a kamoli 5 cijelih dana!
    Bez brige, na sljedećem uzv-u će se mrva već osmijehnuti mamici!!!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala cure, predivne ste! A koje predivne rijeci tonili, odmah mi je potjeralo majcinske suze radosnice na oci
    I da, imate pravo da 1 dan za nase vrijedne mrvice jako puno znaci. Tnx cure, umirile ste me. Ma sad mi je zao sto sam tako rano otisla na uzv pregled, samo me uznemirio, al nestrpljivost je nestrpljivost.

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

onda, kad je najbolje otići na prvi pregled što mislite???

ja sam imala biokemijsku trudnoću prije godinu dana, i to je bio negdje u 6 tjednu, sad me strah toga....bojim se, a menga mi kasni 4 dana

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U svakom slučaju, ne pre 6 nedelja od dana poslednje menstruacije

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

laura_001, što se mene tiče, ja više ne bi prije 7-8 tjedana. Dakle, bila sam sa 5 i nešo, pa me ginić naručio tek za 2 tjedna.
    I... držim ti fige

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jaoj! Koja sam ja tukaca!
    Ja se totalno zabrojala i to za cijeli tjedan, valjda u zelji da sam sto vise trudna, ja sam se blago receno, zabrojala u pocetku.
    Tako da sam na prvom pregledu bila sa 4 tjedna i 3 dana a ne 5 tjedana kako sam ja mislila, joj! Nije ni cudno sto se nista nije tada vidlo!
    Nemogu vjerovat sama sebi!
    Nego, bila sam jucer kod ginica, dakle sa 6 tjedana i 3 dana i....... da, vidli smo malo slatko srceko, moju ljubav kako kuca
    Dakle mali ispravak, u mom slucaju, 1. pregled sa 6 tjedana i 3 dana - uspjesno
    vidio se cak i hematom, zbog kojeg sam od danas na bolovanju i mirovanju.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

naručena sam na prvi pregled 16.3. prvi dan zadnje menstruacije bio je 02.02. da li je 16.03 ipak malo prerano za prvi pregled ili ?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ikana prvotno napisa
    naručena sam na prvi pregled 16.3. prvi dan zadnje menstruacije bio je 02.02. da li je 16.03 ipak malo prerano za prvi pregled ili ?
    ikana, tada ćeš biti 6 tj. trudna, a u tom tjednu se otkucaji srca ne moraju čuti pa ćeš vjerojatno nepotrebno strahovati do sljedećeg pregleda. ginekolog će ti vjerojatno potvrditi trudnoću, a to znaš i sama. ako se možeš strpiti do 8.tj. trudnoće toplo preporučam.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    Citiraj ikana prvotno napisa
    ikana, tada ćeš biti 6 tj. trudna, a u tom tjednu se otkucaji srca ne moraju čuti pa ćeš vjerojatno nepotrebno strahovati do sljedećeg pregleda. ginekolog će ti vjerojatno potvrditi trudnoću, a to znaš i sama. ako se možeš strpiti do 8.tj. trudnoće toplo preporučam.
    ginekologica me tako naručila, vjerovatno mi ne će raditi uzv taj dan nego će me naručiti za desetak dana. mene je više strah vaginalnog pregleda i čačkanja dole

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam u ponedjeljak i tad sam bila trudna 5 tjedana i 5 dana. Vidjela se samo amniotska vrećica (valjda se tako zove) ali ne još i plod.
    U prvoj trudnoći sam bila na uzv sa 7,5 tjedana i bebica je bila 5mm duga i vidjelo se srčeko kako kuca - bijela kružić se pojavi pa nestane, pa pojavi, pa nestane...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni se iz nekih razloga malo poremetile menstruacije zadnja dva mjeseca (siječanj i veljača). Uglavnom, imala bih neke žmrlje danima pa bi mi tek kad bi došao dan kad bi trebala dobiti krenula menstruacija "za pravo". I uvijek sam vodila računa i bilježila i menstruaciju i ovulaciju bez ikakvih problema, kad sad ne znam za veljaču... Naime, žmrlje mi krenule 5. veljače, a menstruaciju sam dobila 10. Dva tjedna poslije bila na redovnom ginekološkom pregledu, sve ok, išla sam baš zbog tog što mi je malo poremećna meca bila, na sreću sve ok, stvar je bila u stresu... I gle čuda, osta trudna. Nazvala sam ginekologicu i sestra me pitala kad sam dobila menstruaciju zadnju ja kažem 10. i ona me naručila za 1. travnja na prvi pregled. Sad mi kažu da sam trebala reći 5., jer se računa kad ti je krenulo makar i malo... Kako god, nemam pojma koliko sam onda tjedana trudna, jer nisam uhvatila ovulaciju u veljači kad je bila...

No, dobro, strpit ću se do iduće srijede. Nadam se najboljem!

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći išla na prvi pregled sa 5+3 i vidjela se samo GV. Sljedeći pregled je bio sa 6+3 i srce je već tada kucalo, a beba je bila 4 mm duga.
    Prije neki dan nam se pokazao + na testu i naručila sam se za pregled 06.04, a tada ću biti 6+2 (po mojoj računici).
    Rani pregledi su mi obavezni zbog dva mioma i sada ga s nestrpljenjem očekujem.

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam danas bila na pregledu i vidjela se samo GV. Doktorica kaže da sam nestrpljiva jer sam 5+5, pa me poslala u na Betu u ponedjeljak.

Znači da je moguće da se još ništa ne vidi? sad sam malo zabrinuta :/

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj mayah prvotno napisa
    Ja sam danas bila na pregledu i vidjela se samo GV. Doktorica kaže da sam nestrpljiva jer sam 5+5, pa me poslala u na Betu u ponedjeljak.

Znači da je moguće da se još ništa ne vidi? sad sam malo zabrinuta :/
    nemoj se brinut, ja sam sa prvom bebom isla na pregled sa 5,6 i vidjela se samo žv, a sad sa drugom sa 5,2 i vidi se embrij 2,4 mm, al nema jos otkucaja.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da se i ja javim sa svojim slucajem....

Prvo Ivory da cestitam, pratile smo se u par dana prije dvije godine, a izgleda da cemo i ovaj put!

Uglavnom bila sam u petak na pregledu, po mojoj racunici 6+5, i vidjela se GV, ŽV i plod od par milimetara koji pulsira. Znaci kuca . Medjutim prema uzv doktor kaze da je to negdje 6+1, pa me malo brine to nepoklapanje racunice. Znam i da procjena uzv u tako ranom stadiju nije bas najpreciznija, pa se nadam da je to ipak sve ok! Uglavnom novi pregled za 2 sedmice.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

to je sve ok, meni je prvi put pisalo biometrija - 5 dana, manji plod po uzv u nego po menstruaciji, a sad ciklusi uvijek ostali isti, a sad po men bilo 5, 2, a po uzv u 5,6.

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mimy
    Ma nemaš brige, jer se tu radi o par dana razlike u računicama.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno zabrinuta nova trudnica

Molim Vaša iskustva i savjet! Zadnja menga 29.3. Test negativan 29.4. Dva testa pozitivna 11.5. Jučer išla privat na ultrazvuk i kaže: Intrauterino se prikazuje GM s ŽV= 2,6mm, EO se još ne prikazuje. Naravno, poslao me na brdo pretraga. Rekao je da jesam trudna ali da dođem za 2tj opet da vidi dal srčeko kuca. To bi bilo sve ok da ja nisam isti dan otišla soc doktoru po uputnice za sve te pretrage.
    On podivljao, rekao je: TO JE TRUDNOĆA ALI NIJE TRUDNOĆA, da mi neće dati uputnice za sve te pretrage jer je prema ultrazvuku to samo 2-3 tjedna trudnoća a trebala bi biti 8 tj. Sav me preplašio i reko da dođem kod njega za tj. dana na ultrazvuk pa će vidjet dal će mi dat uputnice. Inaće privat me poslao na kks, feritin, fe, urin-sediment, uk s brojem klica i abg-om, markere na hepatitis i VDRI.

Sad sam ja luda jer je privatni bio smiren i lijepo mi je objasnio da je još rano i da se vidimo za dva tjedna da se potvrdi, a ovaj socijalni kaže da je to trebalo već bit veće i da kao to možda nekaj ne valja.

SAd moram čekat do četvrtka da vidim kaj će bit, Jel iko zna to 2,6mm, kolko je to i jel ima ko iskustava! Jel gm isto što i gv? Što točno te skračaenice znaće? gm, gv, žv? Ludim!!! Help!!!

tamaris avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kao prvo, probaj se smirit radi bebice.
    Necu ti bas biti puno od pomoci, ali dok se ne jave iskusnije cure,mislim da gv i gm su isto- gestacijska vrecica/mjehur.
    Odakle soc. gin. zna kada je bila ovulacija?
    Mozda je bila kasna pa odatle ta razlika u tjednima, ne znam..
    Koliko ti traju ciklusi?
    Jesi probala opet kontaktirati privat. gin.?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ciklusi su zadnja dva mjeseca bili redoviti a prije toga nisu jer sam do 11 mj pila cilest kontracepcijske. Privatnog ginekologa neću zvat, nema mi smisla ionak sam naručena za 2tj. i kaj on sad može. Vidjet ću kod soc u četvrtak. Do tad vas molim za savjet i vaša iskustva!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da te probam malo utjesiti - meni je zadnja menga bila 03.09., bila sam kod ginekologa 18.10. i nalaz mi je bio GM promjera 15,4mm, ŽV promjera 3,6mm, trenutno se ne prikaze e.o., nalaz za 5 i 4/7, sto je za 1 tjedan manje od amenoreje.

GV i GM su jedno te isto.

mozda ti je zbilja ovulacija bila kasnije, bez obzira na pravilnost mengi. i meni su bile pravilne, ali sam dojila, pa je zbog toga ovulacija malo brijala po svom.

pokusaj se sto manje brinuti, ako ti se bilo sto pojavi (tipa krvarenje, jaki bolovi ili slicno, odi odmah privatniku), ali bi trebalo biti sve ok, ako gledas moj slucaj - uskoro trebam roditi (samo se doktori bas zbog te upitne ovulacije ne mogu dogovoriti za tocan termin - nadam se da ce i tebi to biti jedini problem).
    sretno!

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure , na prvom pregledu sam bila sa 6+3, CRL 8,1mm, i culi smo srce
    Dr mi nije spominjao ZV -zumanjcana vrecica, i na slicici koju sam dobila se ne vidi, jeste li vi obavezno vidjeli ZV ?
    Na galeriji slika sa UZV na FertilityFriend-u se vidi skoro na svakoj slici pa sam se malo zabrinula... :?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa
    Cure , na prvom pregledu sam bila sa 6+3, CRL 8,1mm, i culi smo srce
    Dr mi nije spominjao ZV -zumanjcana vrecica, i na slicici koju sam dobila se ne vidi, jeste li vi obavezno vidjeli ZV ?
    Na galeriji slika sa UZV na FertilityFriend-u se vidi skoro na svakoj slici pa sam se malo zabrinula... :?
    Ne trebaš biti zabrinuta niti malo.UZV -i na galeriji slika su puno bolji od uzv-a tvog doktora pa i fotke ispadaju bolje.Trudnaoća odgovara tjednima ,vidjeli ste srčeko,sve je po školski...

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a72 ja sam bila na prevom pregledu sa 6 tj i imam slicicu na kojoj se vidi samo mala mrvica, preobaj se opustiti i poceti sa uzivanjem.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam pomalo kontrol frik pa sam na pregeldu bila prije nego mi je M kasnila, oko 12 dana nakon folikulometrije).
    vidio se zadebljani endometrij - doktor je rekao da je rano za reci ali da bi to moglo biti to.
    na dan kad sam trebala dobiti sam vadila betu, koja je bila visoka, i opet pregled kroz par dana.

tak da ovisi o tebi. ja sam morala odmah znati!

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sirius , kole samo mi je bilo cudno sto tu ZV nije ni spomenuo niti je potrazio...ne znam ni do kad se ZV uopste moze vidjeti?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni se nesto cini da ZV ne sme da bude preveika, a ne premala
    I ja mislim da je sve super

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja sam sada na kao 4+4.... plusić mi se pojavio u petak... ne mogu dočekati otići kod gin i da mi potvrdi...stalno me strah da nešto nije kako treba.....
    kako ste vi izdržale toliko???da li ste nakon pozitivnog kućnog testa otišle napraviti i krvni test????

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj muon me prvotno napisa
    ja sam sada na kao 4+4.... plusić mi se pojavio u petak... ne mogu dočekati otići kod gin i da mi potvrdi...stalno me strah da nešto nije kako treba.....
    kako ste vi izdržale toliko???da li ste nakon pozitivnog kućnog testa otišle napraviti i krvni test????
    ja sam sada 6+1 (po mom slobodnom internet proračunu ) i ne znam hoću li ići ovaj ili slijedeći tjedan, prošlu T sam išla sa ravno 6 tj. i vidjelo se srce ; ß nisam vadila nakon pozitivnog ( 2 ) testa, ( i da, umirem od straha, valjda nam je to u krvi, s porastom ß raste i strah)

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mandy, obzirom na lose iskustvo, znas li vec sad sta od pretraga ces da radis, ili imas drugi plan? ja sam mislila sljedeci pregled tempirati u vrijeme kad se mjeri nuhalni, cisto da to pogledamo, nadam se da je sve ok, i mislim da vise nista ne bih ni radila...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa
    mandy, obzirom na lose iskustvo, znas li vec sad sta od pretraga ces da radis, ili imas drugi plan? ja sam mislila sljedeci pregled tempirati u vrijeme kad se mjeri nuhalni, cisto da to pogledamo, nadam se da je sve ok, i mislim da vise nista ne bih ni radila...
    s obzirom na prijašnji nalaz imam indikaciju za cvs , otići ću ovaj ili slijedeći tjedan da vidim je li sve ok, a onda ću viditi sa ginom hoću li na mjerenje nuhalnog ili direktno na cvs sa 12 tj; iskreno, u prijašnjoj T ni ja nisam planirala nego nuhalni, razmišljala sam bi li išla na amnio i više sam bila zato da ne idem, ali eto , ne može sve biti kako želimo...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

:D
    evo ja sam danas išla na uzv i vidio se gestacijski mjehur, sve 5, i ponovno za 2 tj idem, a rekla je gin da bi u ned trebalo početi kucati... da li se to osjeća??? kako sam sretna i uzbuđena!!! danas je točno 5 tjedana...

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

muon me, cesitam :D , i na zalost ne ,to se ne osjeca (mislis na kucanje srca? ) a bilo bi super da se osjeca ,onda ne bismo ni isle na uzv.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja imam za sat vremena prvi pregled, punih 7 tjedana sam danas i uzasno sam nervozna.

Tako se nadam da ce sve bit ok i da ce se vidjet sve sto se treba vidjet.. U prvoj sam trudnoci dosla prerano, s nekih 4 tjedna i vidjela se samo GV, a na drugi sam pregled isla tek s 9 tjedana i tad je ustanovljeno da je sve ok.

Bojim se da je mozda jos prerano, ali vise ne mogu cekat. Bojim se i da nije prerano al da nesto nece bit ok..

joooj

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čim prije tim bolje 5-6 tjedan trudnoće, znači 1-2 nakon izostanka mjesečnice

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja bi rekla da je bolje sto kasnije, ovde se prvi pregled radi tek sa 12 tj.sa tim ranim pregledima se samo izlazete vecem stresu a mislim da i nije bas najbolje za plod, ovo sve vazi u slucaju da je sve u redu naravno.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj kole prvotno napisa
    ja bi rekla da je bolje sto kasnije, ovde se prvi pregled radi tek sa 12 tj.sa tim ranim pregledima se samo izlazete vecem stresu a mislim da i nije bas najbolje za plod, ovo sve vazi u slucaju da je sve u redu naravno.

Apsolutno se slazem. To je bila i moja odluka, ali se na kraju nisam mogla strpiti i eto, bila sam u subotu na pregledu - uzalud. OK, ajd bar znam da nije vanmaternicna trudnoca i da nisu u pitanju blizanci (imam neke genetske predispozicije i ne bi imala nista protiv, ali bi to ipak zeljela znati sto prije tak da se mogu psihofizicki pripremat )

A sto se ostalog tice - vidi se GV koja je za 5 tjedana (logicno, buduci da je ZM bila prije 7 tjedana) i ZV. Odjeka za embrio jos nema, bas kao i u prosloj trudnoci. Samo sam si pokvarila jednu lijepu suncanu subotu sa zivciranjem, visesatnim sjedenjem u cekaonici i na kraju krajeva samim pregledom koji bas i nije najugodnija stvar na svijetu.

Veli muz da iduci put na prvi pregled idem tek u 12. tjednu

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sa prvom trudnoćom sam išla dosta rano..radi uzbuđenja i što nisam mogla čekati...a sa drugo sam sličan kiks naprvavila....kada sam bila 6tj trudna zvala sma ginekologicu da ju pitam kada je najbolje doči na pregled..i naravno naručila me je odmah.....kada sam došla prva pretpostavka je bila da nisam trudna 6tj nego 4-5tj..pa smo samo vidjeli GV....a iduča kontrola je sada idući ponedeljak...i jedva čekam da vidmo malo kako kuca....

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja ne bih izdržala do 12 tj. :shock: nema šanse
    najradije bih išla svaki čas da se uvjerim da sam stvarno T
    nestrpljivo sam čekala prvu betu, pa drugu betu i današnji pregled i razvuklo mi se vrijeme, nikad proći
    danas sam 5+2 i vidio se gestacijski mjehurić sa embrionalnim odjekom
    i odmah mi je laknulo (to je samo trenutno, sad nestrpljivo čekam sljedeći pregled )
    valjda je to tako kod MPO trudnoća
    u nalazu mi piše KČS +- :?
    (kucanje čedinjeg srca? pretspostavljam, ali šta znači ovo+-?)

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

+ = pozitivno

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

cekaj, pisalo je + - je li ?

ne znam sta bi znacilo, ali mislim i da je prerano da bi uhvatio i otkucaje, nisam sigurna...
    Tvoje bete su super, i vidio je ono sta treba da vidi tako rano, samo uzivaj -to ti kazem ja koja sam u 9.nedelji i jos se nisam opustila, ma nema sanse

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, pisalo je +-
    svejedno idem sljedeće sedmice opet na pregled, pa ću izdržati nekako do tad

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

vještica gdje si išla na pregled i gdje ćeš voditi trudnoću ?

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kod dr.G. na klinici koji mi je radio inseminaciju

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam bila danas na 1. pregledu, 7+1/2, 1,2 cm, srce uredno skakuće :D
    mislim da je je nekih 7-8 tjedana optimalno vrijeme za 1. pregled kod žena sa urednim ciklusom od 28-30 dana, sve prije samo donosi dodatnu zabrinutost, a s druge strane čekati do 12 tj. mi je malo riskantno, zbog mogućnosti vanmaterične trudnoće ili nekih drugih komplikacija koje se mogu spriječiti ili liječiti ako se otkriju na vrijeme

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mandy

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Prva trudnoća-13 tj.sam išla na pregled
    druga trudnoća-16.tj sam išla na pregled

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje