ajme gadurebaby_eve prvotno napisa
stvarno moraš bit zao i ogorčen da bi se tako ponašao.
ajme gadurebaby_eve prvotno napisa
stvarno moraš bit zao i ogorčen da bi se tako ponašao.
Ja sam na pregled otišla 2 dana nakon što je test pokazao da sam trudna i mogu samo reči da sam sretna što sam bila tako nestrpljiva i što nisam slušala one koji su mi govorili da je još prerano i da se ništa neće vidjeti.Moj ginekolog je odmah posumnjao da nešto nije u redu, u slijedećih tjedan dana tri puta sam vadila betu i na kraju, u 6. tjednu ona je iznosila 9 500,a moja dijagnoza je glasila vanmaterična trudnoća.
Mislim da nema ništa loše u tome da se na pregled ode ranije,ako imate dobrog ginekologa,reči će da je sve ok i naručit vas za tjedan ili dva.Vi ćete se brinuti oako i onako,ali mislim da je bolje da od samog početka ginekolog prati i kontorlira vaše stanje.
Bok,evo i ja sam novopečena trudnica i po mom izračunu trudna sam 7 tjedana (zadnja M mi je bula 29.6),al neki mi kažu da sam manje trudna :? .Može mi netko reći koliko sam točno trudna? Na pregled idem za 3 dana. :D
U ovaj petak ulaziš u 13. ti tjedan...
Ak nisi izračunala u međuvremenu...![]()
bok svima, nisam jos sigurna da li sam i ja novopecena trudnica, ali svejedno vas sve pozdravljam. imala bih par pitanja pa ako imate vremena da mi odgovorite: zadnju menstruaciju sam imala 28.08., ciklus mi je redovit-svaki puta 23. dan dodje, danas je 27.09., menge jos nema, danas ujutro sam napravila test pomocu GraviGnost-a, bio je negativan. imam ja dosta simptoma: mucnina, glavobolja, zatvor, metalni okus u ustima; no, sve to moze i ne mora biti?! da li ginekolog moze vec ovako rano vidjeti jesam li ili nisam trudna? po svemu trebala bih biti u 4. tjednu?![]()
menga procurila prekjucer; ipak nisam trudna...![]()
bok cure, danas sam trudna 6+5, bila na uzv i vidjela se samo GV, dr.je rekao da bi već volio vidjeti plod, pa idem na slj.uzv za tjedan dana, tako sam zabrinuta, da si jednostavno ne mogu pomoći, svi mi govore da mi tolika briga neće pomoći i da se opustim, ali skroz se brinem, s obzirom na jedan missed ab, kada se najkasnije mora vidjeli?? pozdrav
helena111, nemoj se nervirati - vidjet ce se na slijedecem UZV-u.
![]()
Draga Momze, danas su me lupili hormoni i u komi sam, naime šta ako je GV uredne veličine s obzirom na vrijeme trudnoće, a unutra se ništa ne vidi, da li je to moguće??? zar nebi onda i gv trebala biti manja??? bar je meni tako nekako logično, ma zabrinuta sam užasno, help
Helena, pogledaj ovaj topik http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...cijska+vrecica
vidjet ces da ima iskustava gdje se na slijedecem uzv-u vidio plod, a bilo je i slucajeva gdje je GV bila prazna.
ono sto ce ti vecina forumasica reci je: opusti se i potrazi drugo misljenje, ako si nestrpljiva.
nadam se da ce biti sve ok.![]()
Cure, samo da vas pozdravim i da vam kazem da sam poslije sest godina dobila +,i pozitivnu betu! :D(napisala sam pricu na PZ) Po mom proracunu sam trudna 3 nedelje, ali sad tek vidim da se racuna od 1d zm. Onda 5.nedelja.Moja dr me pozvala za sutra na pregled, sonda...Znate li sta mogu ocekivati da se vidi? Zbunjuje me to 3(od zaceca) ili 5 nedelja(zm)...Hvala vam unaprijed!
Pozdrav, drage moje!
Jako sam nervozna pred prvi ginekoloski pregled otkako sam saznala da sam T, pa da vas pitucnem sta mislite o vaginalnoj sondi? Ja sam nekako skepticna prema tome, mislim da cu insistirati da mi uradi klasicni UZ. Nekako se bojim da bi mi sonda mogla stresti mrvicu.
Sta mislite?
Hvala i pozdrav
Nou frks....
Mislim da to nema nikakvog utjecaja. UZV je UZV vanjski ili nutarnji svejedno, što se tiče samog načina rada.
Ginići su nježni po tom pitanj, zato se opusti i uživaj!![]()
![]()
nije ti to strašno, ako tako gledaš onda ne bi trebala hopsati dok se ne oporaviš nakon poroda.
Slažem se!niccoleta prvotno napisa
![]()
Bog svima! Evo maloprije sam podijelila sa svima svoj prvi plusić i stvarno sam hepi :D ! Još sam rekla kako se nadam da ću se već sutra uspjeti dogovoriti s dr. za pregled i sad me je ovo sve totalno zbunilo! ZM 12. 12. 2007., što znači da sam u 5. skoro 6. tjednu :? Što mi savjetujete? Osim toga netko je spomenuo da će se prije pregleda kod svog ginekologa u bolnici naručiti kod privatnog? Bih li i ja trebala imati dva? Do sada sam bila kod gin. u bolnici, ali sad sam mislila otići kod privatnog! Ne znam, mislim da bih s osjećala sigurnije kod takvog, iako nije bilo nikakvih problema ni s prvim! Help!
Bumba čestitan na +
Ja imam sličnu dilemu što se pregleda tiče.
Zadnju mengu sam dobila 22.12.'07. Test je neki dan pokazao +
Može li mi netko reći kako to računate s tjednima, tj.koji je meni sada i kada preporučujete da odem na pregled?
Please... :?
Ovisno koliko su ti dugački ciklusi.
Meni se vrećica vidjela sa 5 tjedana a srčeko sa 6. Ciklusi su mi 28 dana i ovulacija od 13-15 dana.
Zaboravih
Početak trudnoće se računa od zadnjeg dana menstruacije.
Ako možeš čekaj još malo pa negdje oko 8 tjedna je preporuka da se ode na pregled a ako si ko ja ići ćeš odmah![]()
Ciklusi su mi uvijek 29-30 dana jer dobijam negdje na večer pa ovisi. nekad prije nekad poslije ponoći![]()
netko mi reče da se računa od prvog dana zadnje menstruacije, a negdje vidim da piše od zadnjeg dana pa me to malo zbunilo
meni su ciklusi 29-30 dana, a menga traje 5 dana
Čim mi je kasnilo 1 dan ja sam bila kod doktora![]()
Kod nas je bila malo specifična situacija jer smo mi taj mjesec trebali ići na IVF ali ...
Tada točno nakon mjesec dana vidio se gestacijski mjehurić a za tjedan dana (tada je trudnća bila 5+4) vidlo se srčeko
sa Lukom sam odjurila čim sam napravila test, pa me naravno naručila za 8.tj. trudnoće i sve se vidjelo već
sad sam bila u utorak (7+5) i vidjela i srce i bebu (čak 1 cm je već) :D
ne trebate žuriti, a tjedni se računaju od dana zadnje menstruacije
sretno svima![]()
prvog dana zadnje mensturacije, dakle zapravo ti gestacijski tjedni idu 2 ili kod nekih i 3 tjedna ranije nego sto uistinu zatrudnisJenz prvotno napisa
pa da, od prvog dana zadnje mengesaska7 prvotno napisa
elem sam to zaboravila napisati![]()
mene su naručili da dođem s 8 tj. al sam došla tjedan ranije jer sam krvarila i ono što mi je bilo jedino važno je kad sam vidjela malona ekranu, u svakom slučaju mislim da je važno ne pretjerivati s preranim odlaskom jer se samo možeš dodatno naživcirati, al znam kako je teško izdržat do prvog ˝susreta˝ s malce
m u buši
Evo i mene
nasmejala sam se kada sam videla kako su svi zbunjeni sa istim pitanjem kao i ja,..
Meni je zadnja M pocela 30.12.2007. a danas je 1.2.2008,.. kasni mi 5 dana a pre 3 dana sam ugledala +!
sada sam prava trudnica, piskim svakih 10 min, i osecam lagani pritisak u donjem delu stomaka,...
Meni je pokazalo na svim kalkulatorima koje sam radila na netu da sam u 4 nedelji+5,.. znaci za 3 dana me je moja dr narucila za Uz,.. i ja strepim sta cu videti,.. Jel rano? Sta mislite? Ja sam je zvala, ona je pitala za prvi dan zadnje M, i rekla mi da dodjem 4.2.,..
pa ... ne znam jel rano, ja nisam nikad bila tak rano, al ajde baš javi jel se vidi šta ili ne pa da zaključimo više s tim![]()
ja sam bila u prvoj T naprvom pregledu u 6+1tj. cula samGombica prvotno napisa
:D
sad, drugi put trudna nisam mogla docekati da odem na pregled i bila sam u 5+2tj. vidjela se vrecica (lagat cu kako se to zove) ali i veliki hematom, takav da me doc poslao da strogo mirovanje doma i pila sam hormone do 12tj.![]()
totalna me panika drzala 2 tj kad mi je na ponovnom UZV slika bila super - od hematoma ni H...medjutim jos uvijek me strah svake sitnice jer su mi ta 2 tj bila najgora u zivotu valjda....
ja ne bi zurila s pregledom. koliko sam skuzila kasnije po forumima puno zena je imalo hematome u pocetnom stadiju trudnoce, puno ih je vise nego prije, i nekak mi se to cini pomalo povezano s tim da se prije nije tako rano ni islo na pregled ni radio UZV...kajjaznam...sad bi pricekala barem do 6 ili cak 7 tj, ali znam koje je uzbudjenje prvi put otici na pregled i shvatiti da stvarno malo cudo raste u tebi![]()
drzim fige da sve bude super![]()
Ja sam bila sinoc,.. Malo sam razocarana, jer sam mislila da cu videti ne znam ni ja sta, a videla se sam GV velicine 7 mm,.. od ploda nista, ali mi je dr rekla da se ne sekiram, i da dodjem na kontrolu sledece nedelje,...
Znaci, cure, pre 6. nedelje nemojte da idete samo cete se iznervirati![]()
Bok cure,
Ja sam nova trudnica. Nedavno sam saznala da sam trudna. Imam totalno neredovite cikluse i prema nalazu bete ispada da sam zatrudnila mjesec dana nakon prvog dana zadnje menge. To je sad negdje 4 tjedna. Bila sam kod ginekologa prije 2 dana i vidjela se samo gest. vrećica unutar maternice. naručio me za 2 tjedna kad bi se trebalo čuti i bebino. Ja jednostavno ne znam kako dočekati ta dva tjedna. Je li i vama tako bilo? I stalno sam u nekom strahu da nešto neće biti dobro. Stalno skupljam informacije po internetu i pamtim samo loša iskustva. Je li to normalno? I kako se opustiti?
ako ne moras, dakle ako je sad sve ok, sto po tvom postu mogu zakljuciti da je, pusti net koliko god mozes - ja sam se ogranicila na jednom tjedno citanje sto se zbiva u mom tijelu sa bebom i sa mnom. kao lagani hipohondar, svaku pi...ju koju sam procitala odmah sam nekako povezala sa svojom T i skuzila da to nikamo ne vodi.
radi, veseli se suncu, razmisli kad ces reci svojima, probaj vidjeti kako si ti s tim...bavi se necim drugim dok ne dodje taj drugi pregled
jedino sto ti mogu savjetovati...poznata nam je vecini ta nestrpljivost da cujemo, ali isto tako, zbog nestrpljivosti i razocaranja nakon toga jer smo ocekivale vise od doktora/pregleda/UZVa puno nas je napisalo da kad bi ponavljale situaciju bi se smirile kako god nam to inace uspijeva i pricekale do cca 7-8tj kad bi isle na pregled
cestitke na trudnoci i ne daj se![]()
Evo i ja sam se napokon upisala u trudnice :D :D ali nesto mi nije jasno.Zadnju M sam imala 02.02.ciklus mi je produzen na 32-35 dana.ET sam imala 25.02.
15 dan od ET beta mi je bila 1080,a danas 17.dan 2686.Ako sam dobro izracunala trudna sam 4 nedelje +3 ili..........
Dr.L mi je rekao da 19.03. dodjem na kontrolu.Je li to prerano da se ista vidi???
Prvi put sam isla cim sam kucnim testom potvrdila trudnocu.
Sad sam cekala 8 tjedana, da budem sigurna da ce rad srca biti uocljiv, a ne bih ni tada isla da to nij ebilo taman pred Bozic, a ja sam zarko zeljela obavijestiti Emu da joj se konacno ispunjava zelja.
cv-vanja, vidjet će se nešto sigurno, vjerojatno gv i žv, a možda čak i srčeko
al opet, koliko vidim svakome je različito pa se nemoj brinuti ako se ne bude vidjelo baš sve - uostalom, dr. će ti reći...
meni je zadnja M bila 09.02., transfer 22.02., a 11.03., kad nam je bilo 4+3 se vidjela gv od 3mm
U prvoj trudnoći sam radila test u sedam ujutro i nisam mogla dočekat osam sati da nazovem doktoricu i naručim se za pregled. Moš mislit razočarenja i muke što mi je rekla da dođem tek za desetak dana![]()
Ali ovaj put, kao cool veteranka 8), nemam nikakav poriv žuriti s pregledom, barem ne dok god se osjećam ovak odlično :D
Hvala Ginger!Sad mi je malo lakse.Vec sam se zabrinula sto me L zove tako brzo da dodjem na pregled.
samo da kažem da se kod nas na 6+5 vidjelo srčeko kako kuca, a mrvica je imala 1 cm!
evo da se i ja pohvalim...po mom računu danas bi mi trebao biti 4.tjedan, test je pokazao da sam trudna...dakle, preostaje mi čekanje još mjesec dana...javim se šta je bilo-nadam se najboljem![]()
Happygirl čestitam!
hvala!rena7 prvotno napisa
sutra idem na prvi pregled i nadam se najboljem! Za sada imam sve simptome normalne trudnjače, mučnine, bolne dojke, užasavam se na bilo kakve mirise, spavam po cijele dane...konstantno umorna, uz to me muči i alergija-jednostavno: uživam!!![]()
![]()
Nadam se da je 6.tjedana ok za prvi pregled, sestra u gin.ordinaciji mi kaže da nije rano... ne mogu više da izdržim iako sam mislila čekati još koji tjedan, no želim znati što prije da je sve u redu![]()
cure, molim vas za savjet...
jutros sam razgovarala s doktoricom i naručila me 10.06.
sada sam u 4. tjednu. OK, znam da je rano i sve to.
Zanima me, obzirom da sam danas uočila lagani spotting te da sam već imala hmm... ne spontani već blighted ovum uklonjen kiretažom...
bih li se trebala opet sutra javiti doktorici?
Čitam da je spotting normalna pojava, ali jesam li ja pod povećalom zbog već jednog nesretnog slučaja?
Maya nazovi je za svaki slučaj pa ćeš vidjeti što će ti reći
i miruj što više možeš
cure,
bila sam jutros sa 5+3 ili 5+6 (ne znam točno kada sam ovulirala) na UZV
vidjela se gest.vr., ali bez ploda i bez otkucaja
rekla da ćemo pričekati sljedeći tjedan
luda sam
nešto je spominjala da bi se trebao vidjeti plod veličine 3 mm (valjda obzirom na gest.vrećicu), ali da se zna desiti-
šta vi kažete?
meni se 5+2 vidjela samo GV i ogorman hematom.
narucena 2tj kasnije na ponovni UZV i onda je kucalo![]()
sad sam trudna 31tj.
probaj sto mirnija docekati slijedeci pregled
evo malo pozitive ~~~~~~~~~~~~~~~~
hvala...
iako sam neutješna
nekako sam već prihvatila
Pet tjedana puno je prerano za prvi pregled.
To samo donosi napetost i iščekivanje,ništa dobro.
A nagađati o veličini GV je totalno suludo,jer što ako je ovulacija kasnila koji dan to mjenja na stvari značajno.
U tako ranoj trudnoći nagađanja na psihičko stanje trudnice imaju više štete nego koristi.
Strpljenje je čarobna stvar.
Osim toga sama činjenica da se vidi plod u maternici u ovom stadiju je više nego dovoljna.
ne vidi s e plod! u tome jest problem, a trudnoća je 5+6 minimalno.sirius prvotno napisa
vidi se samo GV...![]()