Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: ne želi ići u vrtić

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno ne želi ići u vrtić

moj trogodišnjak na želi ići u vrtić. Ide već dvije godine, išao je cijelo ljeto jer ja radim sezonski, ujutro od 8 do 16 sati bude, spavanje uključeno. Prije se ponekad njećkao ali bilo je podnošljivo. Sad, čim se budi pita "idem li danas u vrtić" ili "mama ideš li ti danas na poso", ako čak odma nekaže ja nebi išao danas u vrtić. I onda slijedi plakanje, pa urlanje, pa vrištanje. Pa govori da danas ne nosim piđamu, da ga pokupim iza ručka. Ili da kažem teti da danas neće spavati. Par puta su ga tata ili baka uzeli nakon ručka kad su mogli. Ako ga uspijem doma smiriti, plakanje poćne opet u autu, ili kad dođemo pred vrtić. Onda ga obavezno moram nositi. Danas smo došli u vrtić k teti i on kaže "sad joj reci" (teti da neće spavat). Nema go tko čuvati, mora u vrtić.

U osmom mjesecu je bio 15tak dana doma, malo sa tatom, malo sa bakom (koja sad više nemože uskoćit jer ne živi blizu nas). Odvikavali smo se od pelena. Uspješno dok smo doma, ne piša više u gaće, po noći mu još stavljam pelenu jer se ponekad zna upišat, ali i nju ćemo brzo dignut. U vrtiću se svaki put na spavanju upiša. I ponekad i preko dana. Pretpostavljam da je to povezano.

Jeli imao tko sličnu situaciju sa plakanjem? Kako ste ih smirili?
    Da li da vratim pelenu za spavanje u vrtiću? Nebi baš rado, ali razmišljam o tome.
    Pokušavam doma što više vremena provodit snjime, da mu nadoknadim vrijeme koje je bez mene. Vidi se da mu ja falim.
    Nemam pojma šta više radit, dođem svako jutro umorna na poso

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako je u vezi spavanja verovatno je istraumatizirano
    sa pišanjem i spavanjem. Ili ga zezaju djeca ili ko zna.
    Ako možete ukinite spavanje bar na neko određeno vrijeme,
    ali uvođenje pelene isto nije dobar potez.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A popiša i bez spavanja?
    Ima kakvih sukoba sa nekom djecom?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

da, ponekad i bez spavanja, nije mi rekla teta da ima nekih sukoba, cijela grupa je onako mirna i dobra
    mora spavat, jedino rješenje da ga kupim prije je da prestanem raditi već sad a mogla bi do 1.12., moram radit, treba nam moja plaća
    još ću priupitat jel ga itko zeza, znam da prije ljeta bi ga ponekad zafrkavali kako se nezna sam obuć, među mlađima je. sad već ide na bolje, vježba svaki dan

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zna biti okrutno pogotovo ako je jedno vrijeme on na piku.
    Ako se obavezno popiša u spavanju onda se vjerovatno boji
    zaspati jer zna da će ga poslije zezati...
    Ako postoji mogućnost da ne spava, isto tako da zamoliš tete
    da ga potihoupute na vc par puta tijekom igre pa da se
    izbjegne to pišanje u igri koje je možda posljedica zadirkivanja vršnjaka.
    očito je da prolazi krizu i svaka mu je pomoć dobro došla.
    Porazgovarajte kroz igru što mu se događa i što ga muči.
    Pokušaj mu objasniti kako da se nosi sa problemom u slučaju zezanja itd..npr:
    Da kaže teti kad ga zezaju, da će teta biti ponosna na njega kad će joj se povjeriti
    i da onda teta zna da je on dobar, a oni koji se nisu ljepo ponašali... Kužiš?

Posljednje uređivanje od oka : 18.09.2012. at 14:05

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Majola, ako ima 3 godine je li sada promijenio grupu, tj prešao iz jasličke u vrtićku?
    Kod nas je to izvor krize, jako mu je teško u starijoj grupi, i svako jutro kaže da on ne bi išao u veliše, nego bi radije sa malom djecom.
    Ako je to, možda se malo smiri s vremenom, dok se navikne i nađe prijatelje i među starijima.

Ako ga zezaju jer piški, onda će ga zezat i jer ima pelenu, nisam sigurna koliko je to dobro rješenje.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    Sad, čim se budi pita "idem li danas u vrtić" ili "mama ideš li ti danas na poso", ako čak odma nekaže ja nebi išao danas u vrtić. I onda slijedi plakanje, pa urlanje, pa vrištanje.
    znam kako ti je

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

oka probat ću razgovarat sa njim, možda i uspijemo tako nešto riješit
    tangerina ostala je ista grupa, u nas su sve mješane. do pred ljeto je bio zadnji u pelenama, ali sad je došlo nove, manje djece sa pelenama
    problem je što jedne tete (meni draža) trenutno nema a ova druga se baš pretjerano ne trudi, o ovoj na zamjeni da ne pričam

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nema pomaka, pokušala sam iz njega izvuć šta bi moglo biti uzrok ali odogovor je samo neznam, ako postavim pitanje da odgovori da ili ne, nevjerujem mu jer vidim da bezveze odgovara jer neželi pričat o tome
    i dalje se upiša, jednom tijekom jutra. Iako ga teta pita bili piškio, kaže da neće i trpi dok može i upiša se u gaće, i na spavanju ponovno. Neznam što da radim, evo tata će možda brzo na go pa će ga dizat prije spavanja. Možda neželi da mu teta pomaže, a sam se ne uspije skroz skinut i obuć. teta mi i nije naj naj, nebi se čudila da je i nije briga. Bar se meni tako ćini. nisam nikad baš sretna bila sa našim tetama, jedino ova koja je na bo mi je simpa. Urlanje prije vrtića i ne odvajanje od mene i dalje obavezno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •