Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Pohvalnice na kraju razreda

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    ocjena iz vladanja se spušta radi većeg prekršaja. i zapravo je to vrlo gruba i "neosjetljiva" skala za ocjenjivanje.
    Pa nisam baš sigurna. Naša učiteljica je rekla da ocjena iz vladanja kreće od "dobro", barem kod nje. A uzorno može dobiti samo onaj koji se stvarno uzorno ponašao i bio uzor drugima, pomagao drugima kad je trebalo (pozvan i nepozvan), nije trčao pod odmorom i sl. Dakle, uzornih u razredu može biti vrlo malo, većina su dobri, a nekolicina su loši iz određenog razloga. Znači, ako je dijete prosječnog ponašanja imat će dobro vladanje.

I radi se trenutno o 2. razredu. A i na kraju prvog je bilo prilično dobrih vladanja u svjedodžbama.
    Posljednje uređivanje od Švrćo : 20.09.2012. at 10:53

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Švrćo prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nisam baš sigurna. Naša učiteljica je rekla da ocjena iz vladanja kreće od "dobro", barem kod nje. A uzorno može dobiti samo onaj koji se stvarno uzorno ponašao i bio uzor drugima, pomagao drugima kad je trebalo (pozvan i nepozvan), nije trčao pod odmorom i sl. Dakle, uzornih u razredu može biti vrlo malo, većina su dobri, a nekolicina su loši iz određenog razloga. Znači, ako je dijete prosječnog ponašanja imat će dobro vladanje.

I radi se trenutno o 2. razredu. A i na kraju prvog je bilo prilično dobrih vladanja u svjedodžbama.
    je ima škola gdje se to tako tumači, ali mislim da su zaista malobrojne, gotovo izuzetak.

znam za jednu školu u novom zagrebu gdje su svi imali dobro vladanje, a uzorno samo natjecatelji na državnim natjecanjima (takva praksa je bila do nedavno ne tvrdim da je trenutno).

njihovi učenici su u startu zakinuti kod upisa u srednju školu jer se uzorno vladanje u 7. i 8. razredu dodatno boduje za upis.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

je ima škola gdje se to tako tumači, ali mislim da su zaista malobrojne, gotovo izuzetak.

znam za jednu školu u novom zagrebu gdje su svi imali dobro vladanje, a uzorno samo natjecatelji na državnim natjecanjima (takva praksa je bila do nedavno ne tvrdim da je trenutno).

njihovi učenici su u startu zakinuti kod upisa u srednju školu jer se uzorno vladanje u 7. i 8. razredu dodatno boduje za upis.
    Pa da, s tim ocjenama iz vladanja napravili su baš sr*nje - s jedne strane se one boduju za upis, a s druge postoje samo tri ocjene uzorno-dobro-slabo, pa ispada da je ušljiva pohvalnica jedino čime učitelji/profesori mogu nagraditi one koji su malo bolji od drugih... Kod moje djece u školi je isto praksa da se vladanje ocjenjuje dobrim ili slabim tek za velike prekršaje. Rezultat: klinci kuže da im se ništa neće dogoditi ako su tek nestašni (maltretiraju drugu djecu, ali ne i nastavnike, mlate se međusobno ali ne razbijaju prozore). Posljedica (primjer): moj sin ne želi jesti mliječni obrok u školi jer je blagovaonica redovito mjesto nasilja i zlostavljanja drugih, a nitko to ne sankcionira.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I sad ti onda djetetu na lijep način objasni zašto mu je vladanje dobro i zašto nije dobio pohvalnicu, a dijete normalno kao i većina drugih. Baš djeluje super "motivacijski".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •