Imam već goddinama taj zub sedmicu doljnu koja mi raste pod jezik, iza njega je umnajk koji je tek nedavno izašao. Rekao mi je zubar da ova sedmica mora van, ispred nje je zub koju je totalno pokrpan (to mi je i jedini popravljeni zub u ustima).
Dakle imam poprilično zdrave zube..
Ali kada sam bila klinka vadila sam 3 zdrave četvorke, što je za mene kao 11-godišnjakinju bilo poprilično traumatično iskustvo, onda sam nakon toga morala rezati oku kožicu između gornje čeljusti i usnice jer je smetala mom fiksnom aparatiću, od tata i iz tog razdoblja imam veliki strah od zubara. Ne od njegove pojave nego od prčknja po zubima i svim zvukovima koje proizvode intervencije u ustima.
Nije mene strah toliko te boli , već je ne mogu sjesti na stolicu, sva se zblokiram, ježim se zvuka bušilice.
Znam da zvučim kao malo dijete ali to je toliki problem da ja jednostavno rađe popijem kutijicu ketanola da me ne boli to kada mi ta sedmica pokuša izbiti jer mi utrne cijela čeljust, nego da odem zubaru.
Još uvijek imam gužvu u ustima, jako mala čeljust je dovela do toga sa ću izgleda morati vaditi i umnjake i to svca 4 (od kojih je samo jedan izbio) stomatolog predlaže opću anesteziju i vađenje sva 4 odjednom, i nako toga 2 dana bolnice jer kažu da boli ko sam vrag!
A sedmicu kaže, damo vam konsku anesteziju, i operacija traje oko 45 min, malo pilimo čeljusnu kost pa izčupamo , pa ubacimo nešto da drži meso na mjestu i onda zašijemo, ma užas...
Da napomenem da idem kod privatnika i jučer me ciju večer bololi izbijanje da sam plakala po kući, a nisam znala od čega više plačem od boli ili od straha...
Jel netko to radio, jel ima neka metoda da mi daju da se nadišem nekog plina i da kopaju a da ja nisam svjesna niček , ili jel smijem popiti normabela ber 5 mg, da me opusti, ili neš drugo..(samo legalne supstance) Pomagajte