Roza, ja sam ti «kraljica bakterija u urinu» , patila sam od njih od pocetka trudnoce! Doduse, nisu mi se pojavljivale zajedno s leukocitima (meni je dijagnoza bila asimptomaticna bakteriurija, tj. upala bez tipicnih simptoma upale kao sto su pecenje, ucestalo mokrenje i sl.).
Preporucujem slijedece: puno tekucine, vitamina C (ali bez secera), brusnice – bolje ih je uzeti u soku (opet nezasladjenom) ili susene brusnice (imas ih za kupiti u DM-u (vrecica od 100 gr je oko 20 Kn) i u svakom ducanu zdrave hrane).

Kate – pitat cu moju mamu, ona je v. laboratorijski tehnicar, pa cu ti sutra odgovoriti (ako nije kasno). Ta vrsta bakterije mi nije poznata (ja sam imala Proteus mirabilis kojeg sam se dosta tesko rijesila, i Escherichiu coli, koje sam se rijesila iz prve), ali kolicina 10 na 5 obicno zahtijeva tretiranje antibiotikom (obicno Ceporexom, koji je dozvoljen u svim periodima trudnoce).

Meni su te proklete bakterije pomrsile planove za porod u vodi (nalaz mora biti apsolutno sterilan u cijelom toku trudnoce), a osim toga moja curica se prolaskom kroz porodjajni kanal zarazila (iako mi je zadnja urinokultura 3 tjedna pred porod bila sterilna) i imala je takodjer bakteriju Proteus mirabilis nakon rodjenja (u rodilistu su joj kontrolirali urin zbog toga sto je meni u trudnickoj knjizici pisalo da sam imala te bakterije), ali na srecu vrlo kolicinu, 10 na 4;, i nakon doze Ceporex sirupa, nalaz joj je apsolutno sterilan.