Stranica 19 od 37 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1839

Tema: think happy thoughts

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Dobro ste išta dobile za međuobrok, kod nas je to kriminalno bilo. Ujutro u 8,30 doručak tri šnite kruha i neki namaz, u 12.30 ručak i u 17.30 večera. I to je to, bila sam gladna uglavnom
    Bila bi se prodala za malo čokolina
    Posljednje uređivanje od fingertips : 25.02.2013. at 20:10

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dakle, ja sam po meni prenijela već skoro 4 tjedna!!! prvu curku sam rodila sa 35 tjedana , a sad sam u srijedu punih 39!!!!!! pa dokle više?? meni je ovo sad već preteško! prvi put sam preskočila cijeli deveti mjesec trudnoće, milina...a sad????? mogla bih im prenijet! prije dva tjedna nisam bila otvorena ni mrvicu!!! strava!!
    noge mi teške, oteknute, trbuh mi težak, žile poiskakale, jela bih, a ne mogu... ma ono, stvarno ne kaže se uzalud da je ovo najteži dio trudnoće!!
    Donna, di si ti?

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

sve sam procitala al slabo zapamtila...pileci mozak
    glavno da vidim da ste jos sve u komadu...bome ljene neke bebice !!!

natasa---apsolutno te razumijem... meni je sad vec dosta nosenja... nemogu vise sebe na nogama nosit, tesko podnosim to da si nemogu vezat glupi zniranac na cipeli
    al do 42 tj si U terminu...
    nije to jos prenosenje

nisam bila kod doktora...samo sam pricala sa med.sestrom na tel, jer sigurno je bila viroza...dan poslje je dobio mali, a jucer imao mm... al ok je..stvarno kratko traje, da se prezivjeti, kazu da je tu pun grad bas te viroze...uf sto se grozim tih kolektivnih bolestina :/
    pogotovo sad kad imam bebu koju nevidim

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    sve sam procitala al slabo zapamtila...pileci mozak
    glavno da vidim da ste jos sve u komadu...bome ljene neke bebice !!!

natasa---apsolutno te razumijem... meni je sad vec dosta nosenja... nemogu vise sebe na nogama nosit, tesko podnosim to da si nemogu vezat glupi zniranac na cipeli
    al do 42 tj si U terminu...
    nije to jos prenosenje

nisam bila kod doktora...samo sam pricala sa med.sestrom na tel, jer sigurno je bila viroza...dan poslje je dobio mali, a jucer imao mm... al ok je..stvarno kratko traje, da se prezivjeti, kazu da je tu pun grad bas te viroze...uf sto se grozim tih kolektivnih bolestina :/
    pogotovo sad kad imam bebu koju nevidim
    jao, 42 tjedna, ma znam da je to još ok. ali, brate mili, pa dosta je!

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

natasa- ma samo polako :hug:
    brzo ce to...

e da za kantarion... nesmije se piti (ono kad ga koriste za cireve il tako nesto....) i nikako se nesmije caj gosipine trave al ulje se smije koristiti sigurno... i cesto se koristi kod npr masaze međice -ono kad se rasteze za pripremu za porod (obecala sam sama sebi da cu to raditi ovaj put, al imam neku averziju prema toj grofici dolje, da ju nemogu ni taknut)

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

samo da pozdravim svoje curke,joj vi kaj ste predkraj trudnoće vjerujem da vam je teško....ja već zaboravila kako je to,jer ipak 9godina je puno,ali danas već počela osjećati da ne mogu baš onim tempom kao prije trudnoće,inače ja sa bucka,ali sam vrlo aktivna pa kad sam morala mirovati došlo mi je da eksplodiram,hehehehehehe,što ćete,luda luda,hehehehehe.
    Moja curka se sve više igra u mom trbuhu,a to mi je divno kad je osjetim,vjerujem da ću se poslije osjećati kao beliana sam kad mi upre u rebra,heheheeheh
    pusa svima i pišemo siiiiiii

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

idemo kuuuuuciii :D
    jako sam sretna.
    doktor je iznenađen nalazom i odmah je rekao da je to dobar nalaz i da nas pušta
    sad se polako pakujem i idemo grliti svog taju

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jutro. Natasa, draga, uzivaj jos tih par dana dok je mrva u tebi. Tesko ti je vjerujem, kad nemres lezi i odmori.
    Finger cini se da je i tvojem bebacu najljepse kod mame. Jos malo malo i grlite se
    Sarah i ti imas malu nemirku? Nisu meni tolko rebra problem kolko zeludac i pluca. Pa me boli pa me nestaje zraka, pa sam napuhnuta ko zaba kaj god da stavim u usta...imam malu gicu koja hoce da bude mama mrsava
    Penny a kud bi se ti zurila rodit? Polako pa ne mogu samo ja ostat na ovoj temi. ne pustim te, ni saru :D
    Jesen ~~~~~~~~~~~~da budes doma docekala trudove. A i vjerujem da tjedan dana manja beba nebi smjela bit problem. Pa nemogu sve bebe bit velike i debeljucke. Ja sam se recimo rodila dan iza termina, 48cm, 2800g. A da me vidis sad!!!
    Donna, jel se ti mozda vec grlis s malenom ljubavi?

Mi bili juce na uzv. Srceko sam slusala, tak lijepo kuca. Protoci u redi, organici rade kak se spada. I na 3d smo vidjeli malo cudo. Divna djevojcica malene glavice, debelih obrascica i kovrcave kosice. I doktor se cudio kak u 28+3 ima tak puno kosice i da se vec vidi da je kovrcava (na mamu). Mala afro girl. Bas izgleda ko crnkinja mala. Uhhh..nisamnju tak zamisljala al sam se zaljubila u nju na prvi pogled. Malo se smijala, malo se mrstila, pa je papala rukice, i bas nam se divno slozila da sam mogla sve vidjet. Velika je 38.5cm i 1100g.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo i mene k vama, ako me primate
    Dugo sam se odupirala poceti pisati, mada vas vec duze citam. Sve sam se bojala da taman kad se ja udomacim, doci ce administratorica i zakljucati temu
    Ali sad kad vidim koliko vas je spremno zagrliti svoja mala zlata, ne mogu vise izbjegavati i pustiti beilanu, saru, adal i twin da pisu ucetvero!
    Pa da vam se predstavim -jos maaalo pa 33 godinice, 25 tt, prva, duuugo cekana bebica, decko radnog imena Klempo
    Trudnoca zasad, da pokucam o drvo, sve ok, osim pocetnih paranoja i strahovanja zbog dvije izgubljene trudnoce, ali to je sada iza nas i trenutno uzivamo punim plucima (blazeno 2. tromjesecje)!
    Bebonja je vejiki i jako aktivan, osjecam ga vec od 15 tjedna, a sa ulaskom u 18 je poceo sa kickovima. Jos se dosta okrece, pa nekad buba u zeludac, nekad negdje blizu kukova (to mi je najsmjesnije), a nekad skace po mjehuru...
    Ja bez vecih problema, osim sto mi je jos u startu buknula i inace problematicna vena na desnoj nozi, ali nosim sexy kompresivne carapice, cesce dizem sve cetiri u zrak, pa cemo nekako izgurati do 15.6. a onda na zimu rijesavati estetiku!
    Eto, dosta o meni i mom Kemponji, sad malo o vama (prvo o ovim djevojcicama koje znam sa odbrojavanja).
    Beilana bas mi je drago sto ste tako lijepo uspjeli pogledati svoju djevojcicu, malu kovrcavicu!
    Adal da i ti jednako uzivas gledajuci vase najdraze danas i da se mali sramezljivko/a otkrije!
    Jesen za odlazak kuci!
    A drage jos maaalo pa mamice, istrpite jos malo i pokusajte uzivati u jos kratkom bliskom druzenju... Brzo cete uzivati u ostalim carima svojih bebica i pozeljeti ih vratiti u trbuh bar na par sati, da se odmorite (kaze moja prijateljica, mama jednomjesecne zvrkice)!
    Pusa svima!

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Maco dobro nam došla
    Jao kad pročitam potpise od tebe, ili adal ili bilo koje druge curke koje ste morale proći muke pobačaja, oplodnje,smrti djeteta,uopće ne mogu zamisliti vašu sreću sad kad su se bebice ugnijezdile u vašim trbuščićima
    Zato svima vama mamama trudilicama držim fige da sve bude super i da izdržite do kraja i da napokon dobijete vaša mala zlata!
    Beilana sigurna sam da je bebuška prekrasna!
    Jeseni za odlazak kući, sretna sam radi tebe, sad brzo grliti taticu i nadoknaditi svu razdvojenost! Bebica će biti super, sigurna sam!
    Ja se ne mičem iz horizontalnog položaja, totalno sam nesposobna za hodati, uf, uf, al izdržat ću sve do kraja!
    Ljubim vas i čitamo seeee!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

maco dobrodosla lijepo te vidjeti tu
    jesen super da idete kuci malo dopuniti baterije
    beilana bravo za curku slatkica mala

mi stigli sa pregleda i nista nismo pametniji ,nije bio moj doktor vec drugi pa je to sve bilo nabrzinu,uglavnom bebi je super,napreduje(iako nam nije rekao kolika je )svi parametri odgovaraju sedmici,beba je i dalje neposlusna i okrece ledja i sjedi na guzi pa opet nisu sigurni za spol kaze doktor misli da je curka i tako mi cetiri sedmice imamo djecaka pa cetiri sedmice djevojcicu a sve mi se cini da cemo tek biti sigurni sta je kad se rodi

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ahahah, Adal i tebe vozaju doktori, ja imam osjećaj ko da su me svi ginekolozi OB Šibenik pregledali, bitno da srčeko kuca, da je beba aktivna, a visinu i težinu ćeš saznati drugi put, sigurna sam da odlično napreduje. a što se tiče spola, meni se čini da je curica kad je tako sramežljiva

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

http://www.gravidanzaonline.it/calco...-peso-feto.htm

adal, evo pa si vidi sama ak ti nije doktor izračunal

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav svima... Kao što Penny kaže, prvo pročitam sve i opet sve zaboravim kad počnem pisati, uhvtilame očito neka trudnička senilnost. Ne znam zašto čokolino nije zdravo, osim ako se misli na to da deblja,jer je slatko... Ja sam u drugoj trudnoći isto uživala u čokolinu, najviše sam njega voljela jesti, udebljala se 8 kg, rodila dječaka od 3.980 gr i 52 cm, vratila se kući sa 1,5 kg viška. Za cca 10 dana obukla traperice bez problema, tako da vidim da taj čokolino nije naškodio ni meni, a ni bebi. Sad ga opet tamanim za doručak, a doktorica mi je rekla da beba lijepo napreduje, da je bucmasta i očito još paše šta mama papa. Do sad sam se udebljala 6,5 kg, a trudna 35+1 tak da, sve u svemu ja zadovoljna....
    Što se prenošenja tiče, tih 12 dana bilo mi je koma, iščekivanje, još pri tom i prva trudnoća, pitaš se jel to sve ok, ali sjećam se da kad sam došla do termina počela sam dobijati strije po stomaku, a do tad ništa. Nije pomoglo ni mackanje, stomak me svrbio za poludjeti...
    maco neka si nam se pridružila....
    adal stvarno imaš sramežljivka malenoga... Jel još uvijek štrikaš one slatke stvarčice?
    belana baš lijepo da ste tako mogli sve vidjeti, joj kako slatko, kovrčava curica
    finger baš su vas držali gladnima srećom što možeš uvijek nešta gricnuti sa strane, ali neka si ti nama kući i tamo lijepo čekaj trudove
    jesen jupi, baš lijepo da ideš kući, dugo bi bilo za čekati do kraja... Uživaj sad sa dragim
    A gdje nam je Donna stvarno? Možda već ljulja malo zlato...
    Mi danas namjestili bebin kutak u spavaćoj... Krevetić, komodica...sve spremno.... osim torbe za rodilište....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

fingertips a vozaju ova dva zadnja pregleda pravo,nikako ne dobijaju raspored kad je koji doktor na UZ i ne moze se narucit ,a izgleda da je curica i vec zeza hehehe
    anita da strikam jos vec imamo hrpu papica i par dzempercica svih velicina,juce je zavrsen jos jedan zuti zempercic posto beba zeza i krije se
    beilana hvala draga bas cu provjeriti

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Maco mi smo 4 tj razlike, ti vodis

Meni i ova princeza (Eva) ima sve parametre za 8 dana ranije, tako da se nadam da cemo se grliti krajem 6. mjeseca. Trenutno se bavim cudnim ljudima u firmi i iscekivanjima hoce li mi dati cijeli godisnji za ovu godinu prije porodiljnog ili ne. Cudnovati su pravnici koji pisu zakone a ne definiraju sve kako treba. Ali to su zanemarivi problemi. Sunce mi se moje javlja cesto, nije jos snazna iako je na uzv jaaaako aktivna. Veselim se ljetnoj bebici, moci cemo odmah van, idemo brzo seki i baki na more.

I vama finger, natasa, beilana predstoji lijep period, proljece, setnjice, mmmmmm.... Malo prodrmajte svoje trbuscice da se konacno upoznate s bebicama. Nema ljepseg osjecaja na svijetu!!

Pusa svima

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

twin, draga, mi se nebi još upoznavale, bit će ok u 5.mjesecu
    tebi i bebuškici maloj, još ćemo se mi tu neko vrijeme družiti

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Beilana sorry, i meni mozak sporije radi Veselim se druzenju!

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

lijepo je vidjeti kako se raspisete imam sto citati, prouciti, nauciti...

Adal ako je malo cura, malo decko, kako se spremas?Meni govore da je cura stalno, imam i sliku i pun ormar robe za curku, pa mi je dok rekao da ja ruzicasta ok i za decka, danas svi sve nose
    Prenosenje ne znam zasto sam nekako nabrijana da cu roditi prije 40tj...kao neki osjecaj, bas me zanima hocu li biti tako.
    natasa kako je to bilo s 35tj? Ja sam 32+1 i ne znam da li ce te me razumjeti, ali cini mi se da je sve nekako brzo..55 dana do termina, meni to zvuci jos malo.Kao da necu sve stici, a onda kada pomislim da moze biti i manje lol panika...
    Jos uvijek sam nabrijana, trbuh mi nije velik, imam energije, apetit normalno, ne jede mi se slatko jos uvijek, ne boli me nista za sada, spavam normalno..pa se pitam kada ce se sve izokrenuti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Uh melem ti si trudnica iz snova! Meni je s prvom bebom bilo na kraju tesko u smislu da mi je trbuh bio ogroman, a rodila sam 3 tj prije. I bila sretna da je sve ok a da vise ne moram imati loptu ispred sebe . U ovoj mi je trudnoci teze (4 trudnoca, 2 beba) vise radi strahova zbog prijasnjih iskustava. U ovom tromjesecju mi je lakse, sve mogu, zelim, ali opet lose spavam. Naime spavam na trbuhu a to sad ne mogu.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

twin ja sam cijelo vrijeme zabrinuta da mi nije dovoljno velik, ali kaze dok da se usidrila u mojim bokovima i prvorotkinja sam, kao u prvoj T zna biti manji trbuh.
    Bojala sam se da ne napreduje, ali sa 31tj je imala 2kg, na onom odresku sa uzv je bila po mjerama izmedju 32tj-33tj.

Znam curku koaj je radila do zadnjeg dana, a nisu znali uopce da je T.Sve bilo ok s bebom.

Inace, cim nesto ovako izjavim, sve se izokrene..pa javim, ako me copi nesanica nocas

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Melem33 prvotno napisa Vidi poruku

Adal ako je malo cura, malo decko, kako se spremas?Meni govore da je cura stalno, imam i sliku i pun ormar robe za curku, pa mi je dok rekao da ja ruzicasta ok i za decka, danas svi sve nose .
    hehehe a fino biram ono sto ide i uz decka i uz curicu,mislim vise gledam jer smo zasad samo kupili krevetac,dusek i set s onom nosiljkom velikom,torbom i kengur nosiljkom,to mi je zeleno-bez boje sa medama po sebi koji su rozi ,ostalo je na cekanju...

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

twin ja sam cijelo vrijeme zabrinuta da mi nije dovoljno velik, ali kaze dok da se usidrila u mojim bokovima i prvorotkinja sam, kao u prvoj T zna biti manji trbuh.
    )
    Isto sam prvorotkinja, i bucka sam, pa se nije primjetilo da sam trudna, tek tamo negdje pred božić trbuh mi se povećao, al sad sam ogromnaaa, nisam dobila puno kila, nego je sve uteklo u trbuh, al to su sve slatke muke.

Šta se tiče čokolina, slažem se da nije prezdrava prehrana, ali kao međuobrok i u nedostatku slatkog, čokolino je super. Ne namjeravam ga davati svom bebaču, i čisto sumnjam da količine koje mama pojede u trudnoći ne škode djetetu na nijedan način.

DI nam je donnica?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam u prvoj trudnoci bila za pola manja nego sad. Sad me ljudi pitaju kad trebam roditi pa razjape usta kad kazem da sam na pola

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

twin Znam curku koaj je radila do zadnjeg dana, a nisu znali uopce da je T.Sve bilo ok s bebom.
    Ovo mi nikad neće biti jasno

A ovo za trbuh,inače svi kažu da je sa svakom sljedećom trudnoćom trbuh uvijek veći i prije se vidi.
    U prvoj se meni vidio sa 20 tjedana ali malo,valjda sam ga samo ja vidjela ,a u trećoj su mi sa 15 tjedana već svi skužili da sam trudna.

Btw, što je štetnije ovih dana čokolino ili mlijeko??? A je... ga jedno bez drugog neide!!

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

jutro...
    artep za tu curku, recimo da je bila karijeristica i imala plan kako ce se vratiti na posao nakon 1mj, onda....rodila i naravno sve se promijenilo, bebac je postao primarni.
    Upravo jedem cokolino i mislim isto, nije tako jednostavno..jedemo meso, koje je tretirano za rast, zitarice i voce spricano raznim kemikalijama od momenta rasta,sazrijevanja,ocuvanja u hladnjacama.To vec jedemo desetljece i vise, tako cokolino...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jutro djevojcice!
    I meni se trbuscic tek sada pocinje primjecivati, do sad je bio mali i sramezljiv. Sad mi polako uze jaknice i kaput postaje teze zakopcati
    Sto se cokolina tice, nije puntica mislila prodikovati trebamo li ga jesti ili ne, htjela je naglasiti da bi zdravstvene ustanove (kao i vrtici, skole) trebali nuditi zdravu i uravnotezenu prehranu, a ne nesto sto se jede za gust. Pa i ovo sto si ti fingertips pisala, tri obroka dnevno
    Koju god stranicu, prirucnik o prehrani trudnica otvoris, svugdje je preporuka 5 umjerenih obroka, 3 glavna, 2 meduobroka, za meduobroke voce ili casa mlijeka, jogurt, a ne monte, cokolino i sl slastice.
    Ali, bolnice su "poznate" po bijelom kruhu i namazima i svim ostalim biserima "zdrave" prehrane...
    Ne daj Boze malo vlakana da ljudima probava radi

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hej žene evo me još 2u1 u ponedjeljak bila u bolnici ,lijepo ja ponijela torbu i sve spremila za ostati kad ono dr kaže-sve ok vidimo se u slijedeci ponedjeljak ?! još 7 dana da izdržim??? e svašta uglavnom eto u ponedjeljak idem ,ostajem i tih dana cemo nadam se upoznati svoju princezu samo da princeza miruje unutra još 5 dana !!! kako ste mi vi svi? vidim ima i novih-dobrodošli nam jeseni jel uživaš kući? svima velika pusa da ne nabrajam sve-hvala sto mislite na mene !! grlo me nešto zeza,mala mi kašlje i tako...puuuusaaaaaaaaaaaaaaaaaa

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Da draga, tri obroka dnevno, to mi je i uzrokovalo zatvor, jer je prehrana bila većinom ista, nikakvih žitarica,samo pašta,pire krumpir, i nešto mesa. A nemaš frižider za držati barem jogurt, neznam za vas, ali meni ako mlijeko ili jogurt nisu hladni, ne mogu piti. Srećom ja sam bila samo 6 dana, al mislim se jadne žene koje su tamo po nekoliko mjeseci, a nije baš jednostavno da ti netko svaki dan donosi hranu i tako...
    Tako nam je kad država najviše štedi, tamo di nebi tribalo!
    Ja jutros išla po nalaze krvi i urinokulture, doktor kaže da je odlično, rekli su mi da dođem u petak,pošto mi je sutra termin poroda, i da će mi uraditi amnioskopiju.
    Trebam li se bojati amnioskopije? Jeli to itko od vas radio, jel boli, kako izgleda? Malo me strah

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Eh da, danas smo kupili zadnje dvije stvari koje su nam trebale za bebača, a to su kolica i pelenice
    Moja mama,teta i svekrva odlučile su uzeti zajedno kolica za nas, odlučili smo se za pegperego pliko p3compact, 3u1, dobili smo ih za dobre novce jer čovik kod kojeg smo kupili kolica je dobar tatin prijatelj.
    Odlučila sam se za peg perego jer znam da su kvalitetna i dugotrajna, moja mama je provozala i mene i brata u njima, a posli se i rodica vozila u istim kolicima. A i moji su 12 godina držali dućan dječje opreme, pa imaju iskustva. Baš su mi lijepa crvena, jedva čekam da ih večeras sastavim!

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Finger, super za kolica i ja želim ta samo switch ali su mi malo too much
    s obzirom da mi je treće i nema ih tko nasljedit..mislim našla bi se sestra za koju godinu...
    neznam...pilim muža svaki dan...
    Neznam za amnioskopiju,meni nikad nije rađena,rađala prije termina,
    mislim da je individualno nekog boli nekog ne.Jesi otvorena?

AMNIOSKOPIJA

je metoda pomoću koje procjenjujemo zrelost fetusa i njegovu ugroženost. Metoda se sastoji u uvođenju metalnog tubusa kroz rodnicu, već dijelom otvoren vrat maternice, sve do plodnih ovoja. Amnioskopski tubus na svom vanjskom dijelu je nešto širi, gdje ima priključak za izvor svjetla, koje omogučuje promatranje donjeg pola plodnih ovoja i kroz njih plodnu vodu. Na osnovi izgleda i količine plodne vode procjenjujemo stanje ploda. Sama metoda je bezbolna i kratkotrajna te se može po potrebi ponavljati.
    Posljednje uređivanje od artep : 27.02.2013. at 13:37

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Switch ti je isto super, ma koji god model pegperega kupiš nećeš se zeznit. A i ako ti ne dođe četvrta bebica, uvijek ih možeš prodati za dobre novce.
    Šta se tiče amnioskopije, nisam otvorena, i zato se i brinem, koliko sam skužila amnioskopija se radi kad je žena otvorena,a prešla je datum poroda. A u petak idem, pa ću se detaljno raspitati kod doktora.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Switch ti je isto super, ma koji god model pegperega kupiš nećeš se zeznit. A i ako ti ne dođe četvrta bebica, uvijek ih možeš prodati za dobre novce.

Šta se tiče amnioskopije, nisam otvorena, i zato se i brinem, koliko sam skužila amnioskopija se radi kad je žena otvorena,a prešla je datum poroda. A u petak idem, pa ću se detaljno raspitati kod doktora.

Za kolica : To ja pričam svaku večer svom mužiću,ma popustit će on imam ja aduta

ZA amnio: Pa čudno mi je da će ti onda radit amnio,uglavnom javi kako je prošlo!
    Posljednje uređivanje od artep : 27.02.2013. at 18:51

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Za kolica: ja podrzavam finger teoriju, isto sam kupila bolja kolica, plan 2 djece i prodaju.
    Mislim da se to itekako isplati.
    Tako je moja frendica napravila s istim kolicima.

Gledala sam da mi AS i kolica budu sto kvalitetniji i sigurniji pa sam po informacijama, sto na internetu, ducanu, a sto od drugih mama (usmena predaja) odabrala.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jutro curke. Da se malo pozalim. Nalaz urinokulture mi je ipak pokazao neku bakterijicu u skroz bezazlenom broju, doktor mi je prepisao klavocin. Prvu sam popila juce i cijelu noc nisam spavala od zgaravice koja se nastavila i sad. Znam da mi od hrane nije jer nisam nist drugacije jela a i od hrane me malo pece pa stane. Ne docekam jutro. Koma. Pa nemogu ovak 7 dana. Nisam pametna kaj da radim. Jel da uzmem i gastale i cmokam tih 7 dana koliko traje lijecenje klavocinom? Mislim zgaravica je grozna. Imam osjecaj da bi rigala vatru. Uzas zivi.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ufff, beilana, bas mi je zao za zgaravicu, brijem da je ta kiselina jedan od odvratnijih osjecaja...pogotovo kad ti ne da spavati! Ne znam ti pomoci jer se jos nisam s njom susrela u trudnoci, malkice me mucila kad sam pocela sa Heferolom ali je to bilo blago. Probaj sa Gastalom.

Bas gledam tvoj avatar i iako je slikica malo mutnjikava, bas se vidi da je preslatka djevojcica okruglih obrazica i malog prcastog nosica

Jedva cekam da vidim lice naseg malog Klempica, dosad smo mu samo guzu jako dobro upoznali

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Ufff, beilana, bas mi je zao za zgaravicu, brijem da je ta kiselina jedan od odvratnijih osjecaja...pogotovo kad ti ne da spavati! Ne znam ti pomoci jer se jos nisam s njom susrela u trudnoci, malkice me mucila kad sam pocela sa Heferolom ali je to bilo blago. Probaj sa Gastalom.

Bas gledam tvoj avatar i iako je slikica malo mutnjikava, bas se vidi da je preslatka djevojcica okruglih obrazica i malog prcastog nosica

Jedva cekam da vidim lice naseg malog Klempica, dosad smo mu samo guzu jako dobro upoznali
    Kaze MM obrascici na mamu sad znas da i ja imam okrugle debele obraze da. Mutna je slika al se curica ipak vidi. I crvene usne. Moje su uvijek bas izraziti jako obojene ocito budu i njene tak. Ma sva minje ko bombonica malena

Aaaa jedva cekam da i vi dobijete prvu slikicu svog klempa. Pa da ga i mi vidimo. Bude on tu guzu sakril vec kad tad. Prati ga kad se okrece i odma trk na 3d. Nasa princeza se uvijek lijepo slozi za slikanje. Mislim da je samo jednom guzu okrenula

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    Jutro curke. Da se malo pozalim. Nalaz urinokulture mi je ipak pokazao neku bakterijicu u skroz bezazlenom broju, doktor mi je prepisao klavocin. Prvu sam popila juce i cijelu noc nisam spavala od zgaravice koja se nastavila i sad. Znam da mi od hrane nije jer nisam nist drugacije jela a i od hrane me malo pece pa stane. Ne docekam jutro. Koma. Pa nemogu ovak 7 dana. Nisam pametna kaj da radim. Jel da uzmem i gastale i cmokam tih 7 dana koliko traje lijecenje klavocinom? Mislim zgaravica je grozna. Imam osjecaj da bi rigala vatru. Uzas zivi.
    Hm, ja sam isto uzimala klavocin, al mi nije uzrokovao žgaravicu, iako imam ogromnih problema sa žgaravicom. Meni je najviše pomoglo da izribam malo đumbira u šalicu,prelijem vrućom vodom i dodam malo cimeta. Prvih pola sata pali grlo, ali poslije nema naznaka žgaravici. Nekad bih prije spavanja uzela gastal. Također pomaže čaj od sjemenki anisa. Probaj ne jesti tešku hranu, meni je najviše smetao luk i mliječni proizvodi, i nikako odmah poslije jela leći, nego provesti neko vrijeme u sjedećem položaju da se hrana slegne u želudcu. Bit će bolje
    Bebuška je slatka jakoooo!

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Za Gastal ti nisam sigurna, ali za Rennie provjereno znam da se smije uzimati u trudnoći. Lakša hrana, ne leći odmah poslije obroka.

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Finger, sami radite ctg?! Svašta. Nije to neka znanost, ali ipak je jako glupo da vas netko ne prikopča i namjesti. Da, dobro je biti trudnica i ne čekati previše u redovima. Super za kolica i pelenice.
    za kantarion sam našla na dosta mjesta da se ne smije korisiti u trudnoći (moguće je ovo što je penny rekla da se smije mazati, a i ne i piti), a sjećam se da sam gledala i neku emisiju u kojoj je žena ostala trudna jer je paralelno uzimala kantarion i kontracepcijske pilule te je kantarion umanjio njihovo djelovanje.
    Anita, upravo sam kupila čokolino.

Što se tiče hrane u bolnici, nije mi nimalo jasno kako nismo uopće dobivali svježe povrće i niti jedan komad voća (osim onih koji su na dijeti, oni su dobivali povremeno jabuku). Super je bilo što su nam davali jogurt, jer je od toga probava bila kakva takva. Jedino je nelogično što jogurt daju samo uz ručak pa sam si ga ja uglavnom ostavljala za večeru.
    Nisam ni ja punticu shvatila kao da prodikuje, nego da bi stvarno hrana u bolnici trebala biti kvalitetnija i zdravija (čokolino je fin, ali je ipak umjetan i vrlo sladak).

Beilana, hvala. Malac je navodno sa 36+6 bio 2790g, tako da vjerujem ako izdržimo još ovih 2 i pol tjedna da će biti oko 3400 g što je više nego fina beba. Mene je isto ubijao želudac od antibiotika. Nemoj ih nikako piti na prazan želudac. Bilo bi dobro da poslije uzimaš probiotike da ne bi navukla gljivice (tako je meni gin preporučila).
    Hihihi, mala već ima frizuru.

Maco i Klempo, dobro nam došli. Nisi mi nepoznata, jer te viđam po drugim temama

Adal, baš vam je zanimljivo kad se beba tako stalno predomišlja kojeg je spola. Sreća da postoje žuta, zelena i ostale neutralne boje. Imamo i mi par roza stvarčica pa ćemo ih iskombinirati s plavima ili kako MM kaže, nećemo mu pokazati te fotke kad naraste.

Melem, drago mi je da si još uvijek puna snage i nemaš tegoba. Držim fige da tako i ostane. I mi odbrojavamo svaki dan i čini se i preblizu i predaleko. Smijem se sama sebi koliko se dobro osjećam i koliko sam pokretljiva. Ne mogu vjerovati da ćemo za 2 i pol tjedna postati roditelji

Twin, pa ipa imaš dvije bebe. A i što koga briga kolike smo. Ja se trudim po prvi put u životu ponosno izbacivati trbuh, ali me slabo doživljavaju jer sam svugdje xxl pa valjda misle da je i trbuh od toga.

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Drage moje curke ....
    finger meni u prvoj trudnoći šest puta radili amnioskopiju (kao što rekoh već, prenijela sam 12 dana) nisam bila otvorena ni mrvicu, ne brini draga, ne boli zaista, otprilike je osjećaj kao kad ti vadi papu. Obavezno si ponesi uložak i poslije amnioskopije ga strpaj u gaće, meni je obavezno curkala sukrvica, ali to je sve normalno.
    belana razumijem te potpuno za žgaravicu ja već dva mjeseca muku mučim s njom, doslovno nema večeri da ne idem povratiti tu silnu kiselinu. Probala sam sve i svašta i đumbir, po savjetu finger, ništa mi nije pomagalo. Ja isto pijem Heferol, možda mi je i on stvara, ne znam. Ja jedino što sam uspjela da mi pomogne je da su mi naveče obroci manji i češći, rijetko naveče smijem jesti kuhano (i ako nije ni žestoko,niti masno i sl.) naviše mi štima pojesti malo kruha s margarinom, ili nečim laganim, nikako ne leći nakon obroka i kad sve to ne pomaže, onda wc, izbacim tu kiselinu i lakše mi je. Meni je uglavnom isto koma naveče. Spavaj na povišenom (ja na tri jastuka) samo zbog žgaravice. Probaj si sama tražiti što ti odgovara naviše, jer očito nije svakom isto. Ja osobno nisam koristila ništa od lijekova protiv žgaravice...Iskreno,ja više ne znam što znači ne imati je... Čekam da rodim,nadam se da će tada prestati....
    Curke, u pravu ste isplati se kupiti kvalitetna kolica. Ja sam davno, za moju prvu curku kupila Inglesina kolica u svim položajima, torbama, korpama i nikad požalila, evo i treća bebica će u njih, u odličnom su stanju, skinem sve operem i to je to.
    jesen Čokolino mljac.... Ne znam kako niste u bolnici dobivali svježe povrće i voće. Ja sam doduše zadnji puta bila u 8 mjesecu, ali dobivali smo salate uz ručak (paradaj, krastavci,kupus), ali bilo je i voća, baš u tim međuobrocima, (jabuka, kruška, banana), ujutro jogurt ili nekakav napitak. Meni osim što je falilo soli, bilo je ok, čak sam dobila i koji kg ( u bolnicu sam došla zbog jakog povraćanja ) bila sam na dijeti i imala sam 5 obroka dnevno, ne mogu se požaliti,puno sam se bolje osjećala...

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Anita nisam imala ni gastal ni dumbir ni nist jer nemam problem sa zgaravicom pa sam popila malo sode s vodom i osjecala sam kak bi me zgaravica pekla al nekaj joj ne dopusta. Al to sam se tek pred jutro odvazila popit a opet me oko 9 pocela zezat i stalno neki cudan osjecaj. Sigurna sam da je od klavocina jer je pocelo s prvom tabletom.

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ako inače nemaš problem s žgaravicom, a počelo je s prvom tabletom, onda je sigurno od antibiotika. Čim ih popiješ, prestat će ti i taj čudan osjećaj. Ma ja isto sumnjam da mi je od Heferina, a moram ga piti svaki dan, jer inače mi je krvna slika koma.... Njega pijem u kombinaciji sa Elevitom, a inače do trudnoće sam ok zdravlja i rijetko kad moram piti bilo što, tako da je ovo sve za moj želudac katastrofa.....
    Ja sutra idem kod gin. da mi uzme briseve i da uputnicu za bolnicu, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje.... Gin.mi je u bolnici ljetos rekao da dođem kad uđem u 38 tt, što bi bilo 18.03...moram vidjeti s mojom doktoricom kad da idem u bolnicu, jer nije mi baš da tamo ležim dva tjedna, a ok mi je....

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma da, sami radimo ctg, mislim neš ti kvantne fizike, no možda je malo nestručno. Stvarno mislim da mazanje kantarionom u trudnoći nebi trebalo škoditi, no možda ga nebi trebalo piti. iako je meni nezamislivo pijenje bilo kakvog ulja, fuj
    Jej za čokolino, pošalji meni jednu zdjelicu, sa hladnim mlijekom molim
    Mislim, meni hrana u bolnici nije toliko neukusna, mislim nebi to mogla jesti duže vremena, no ono koliko provedeš u bolnici, pojest ću, zato jer moram. Mislim znam da netko ne voli, al da doživim od žena u ohoho godinama takvo gađenje prema hrani, ko da su mala djeca, e to mi nije jasno. Bila mi je super izjava od jedne cure, koja me pitala kao kako ti iz MC-a, koja iole znaš nešto skuhati, možeš jesti tu hranu? Ahah, a ja jedem, moram, mislim neću tlačiti svoje doma da mi hranu donose!

Anita, ja sam stvarno mislila,a i pročitala sam, da se amnioskopija radi samo onda kad je žena otvorena. Kako uopće dođu do plodne vode, ako sam zatvorena?? Šta probiju kanal?!! Joj grozna sam! Valjda mi anatomija tijela u trudnoći, nije potpuno jasna, još mi ne ide u glavu kako se žena uspije toliko otvoriti da rodi dijete, to mi je ono potpuno ludo, al shvaćam da je prirodno.
    Žao mi je šta ti nisu pomogli moji savjeti za žgaravicu, mene je taj čaj izvukao, na tebe očito djeluje. Možda će nekom pomoć

Mi smo svoja danas sastavili, joooj, tako sam zaljubljena u njih koliko su mi predivna!

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Dok se ja sjetim hrane iz bolnice kad sam bila u 7tt, odma mi se zeludac nadize. Jela sam samo dorucak i veceru. Rucak je uvijek bil ne kuhan dovoljno. Crveno oko kosti i takve gluposti. Uuuuzas. Mama mi je svaki dan kuhala juhu i donosila. Obozavam juhu.
    Finger i moja sogorica je bila par puta, nije bila otvorena, nije ju bolilo. Nemoj se bojati toga. A i uskoro se budes mazila sa svojim misicom i nebudes se pretrage ni sjecala

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

anita, pa dobra je ta vaša bolnica tj. dobro vas hrane. sretno kod dr.
    beilana, nemoj uzimati sodu (ako misliš na sodu-bikarbonu), jer su nam u bolnici pričali kako je jedna trudnica došla zbog aritmije bebinog srca i nisu nikako mogli skužiti od čega je pa su je ostavili na promatranju i kod njih je sve štimalo; čim se vratila kući opet je bilo isto. probali su skužiti što pije od lijekova i sl. i njoj je na kraju sinulo da jeuzimala sodu-bikarbonu zbog žgaravice. mislim da je na kraju sve bilo ok, ali eto, to su nas upozorili da i nešto što inače smatramo bezopasnim može uzrokovati probleme.
    kužim vas posve s tim problemom, jer i meni je koma. i inače imam gastritis pa sam navikla imati žgaravice, ali ove u trudnoći su baš neugodne i česte.
    finger, sretno sutra na amnioskopiji. šaljem ti virtualni čokolino (bolje i takav nego nikakav ).
    ja sam jučer tek vidjela uživo naš viperić i baš mi se sviđa. jedva čekam da ga malac počne koristiti. jedino mi se čini dosta dubok pa se malo brinem. kaže teta od koje smo ga kupili da je nosila fotke ortopedu i da je rekao da to nije preduboko i da se slobodno kraće vrijeme može i mala beba staviti u to. mislim da ću ipak u početku kad krenemo koristiti stavljati ručnike.
    vidjela sam na drugim temama i facebooku da su nam i nataša i donna u bolnici. cure, šaljem veliku pusu. držite se.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma ne bojim se, kad sam informirana i otprilike znam kako zahvat izgleda, puno sam mirnija. Gore mi je kad neznam o čemu se radi.
    Puno više se bojim, da npr stvarno puno prenesem, i onda da moram na inducirani porod, stvarno se nadam da do toga neće doći!
    Da, vidila sam i ja da je nataša u bolnici, al bili su je pustili kuće da čeka prirodan porod, pa se sad valja opet vratila, valjda će nam se doći javiti!
    Koji viper ste uzeli, mi smo ga naručili od prijatelja, još neznam kakav će kupiti.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

finger, držim fige da se mališa uskoro ipak ohrabri izići
    mi smo preko oglasnika našli viper koji nam je super, a najbolji prijatelj je pokupio i platio :zubo:
    evo, to je ovaj
    super je što se može koristiti kao foteljica do 20 kg.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo me curke, jutro je bilo baš živahno!
    Amnioskopija obavljena, plodna voda je blago mliječna, kažu da je to u redu,nije me boljelo za vrijeme postupka, više onako neugodna bol, al zato me poslije boljelo, i imala sam malo sukrvice. Kaže doktor da dođem u nedjelju ponovno, i ponavlja se svaka dva dana do poroda. Kažu da je njihova bolnička praksa, kad žena prenese 5-6 dana, da se onda hospitalizira, tako da ako ne rodim do utorka, da će me ostaviti u bolnici.
    Al brate mili, koliko san puta išla u bolnicu u zadnja dva tjedna, ispostavit ću im račun za gorivo
    A šta je najgore od svega, mi krenuli kući, kad nam se odjednom auto zadimilo, iz motora, bijela para, ono pukla neka cijev od vode, pa je doša svekar, pa su on i dragi to popravili, uf, luda kuća. Mislim, staro je to auto, al nama služi za naše potrebe, al nekad nas tako izda, al volimo ga

Jeseni, viper je baš lijepi, boje su mi predivne. Ne čini mi se predubok, no možda je to tako na slici!

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Finger
    super da je postupak bio bezbolan,
    i želim ti da ti to danas potakne prirodne trudove,i da si u nedjelju doma

Viper je odličan,nadam se da će bebač voljeti biti u njemu,ma teško ljepše je kod mame na rukama

Mene cijelu noć boljela leđa,donji dio i sada cijelu jutro ,imam osjećaj da su trudići lagani...
    Odo napravit ručak da ako i odem ne idem gladna...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •