Stranica 5 od 37 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 1839

Tema: think happy thoughts

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Bok cure, posjet zubarki dobro prošao, al morat ćemo se još družit jer mi je našla još 2 karijesa, uf, baš mi se zaredalo. Inače imam loše zube, a sad valjd u trudnoći još više, al proći će i to. Bitno da se sve popravi.
    Čula sam se s kolegicom s kojom se nisam vidjela 2 mjeseca. Brat joj ima mononukleozu već mjesec dana, ona nije još dobila, barem nema simptome, al kaže može dobit ako joj padne imunitet, pa ne zna dal bi dolazila do mene ili ne. Misli da joj nije pametno dolazit. Nešto sam probala naći i na netu o tome, al ništa konkretno. Pa ak znate išta o tome, prosvijetlite me. Jel ipak bolje da se ne družim s njom, zlu ne trebalo, ili ne postoji opasnost da dobijem to od nje, ako već i ona nema? nemam blage.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mislim koliko to uopće treba proći vremena da je ona sigurna da neće dobit mono, pa da može stupit doć do mene?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ja isto pronašla nekoliko tih popisa na netu, pa mi je prijateljica, iskusna mama 2 djece rekla kako mi pola toga uopće ne treba, i da će ići sa mnom u shoping da mi pomogne, tak da super. U biti najbolje kupit ono najnužnije što zbilja treba, a sve ostalo se lako kupi i poslije, ako se ukaže potreba, barem u današnje doba ima trgovina i svega što hoćeš, pa možeš u svakom trenu kupit što želiš.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bolje držat određenu distancu, bar kad znamo da je neko bolestan, niko to neće zamjerit, a mononukleoza nije mala stvar, mm ju je imao

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Super što će ti frendica pomoći. Meni isto pomažu kume i prijateljice (i forumi ) i mama (davno je bilo kad je rodila mene, ali je u međuvremenu čuvala klince pa ima svježije iskustvo).
    Bolje se ne izlagati bolesti, pogotovo ako znaš da postoji opasnost da je netko bolestan ili u blizini bolesne osobe. Ja izbjegavam i kina i kazališta i veća javna okupljanja na zatvorenom kad god mogu, jer je bolje da ne pokupim nešto ako ne moram.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

stavila sam informaciju na temu sniženja, ali evo, možda i nekoj od vas dobro dođe informacija o super popustu na 4D UZV u Zagrebu:
    http://www.platimanje.com/ponuda/zag...jeli-zivot-217

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Bok svima! ona nije bolesna, al je u stalnom kontaktu s bolesnom osobom, pa je možda i pokupila, a da i nezna. Ipak se nećemo vidjet, neću riskirat, ima vremena za viđanje poslije.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

skužila sam da nije bolesna, nego da joj je brat bolestan, ali ne znam može li netko biti prijenosnik, a da nije dobio simptome. mislim da ste dobro odlučile, ipak treba paziti na tebe zbog bebinjosa

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Dobro jutro! Upravo čitam kako su mandarine i općenito citrusno voće jako zdravi za trudnice. Možda ih zato stalno jedem ko nespašena. Otkad je krenula sezona ubijam se u njima, hehe.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

mmmm. i ja se ubijam u mandarinama (i onda se pitam odakle žgaravica, hahahaha). ali moram priznati da mi je puno lakše s probavom kompletno otkad pijem mineralnu vodu s magnezijem. uzela sam onu mivelu od jane, dosta je lakša od donata (jer ima manje mg, ali ga po meni ima dovoljno) i blažeg je ukusa, onako s

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

nemam problema s žgaravicom, sva sreća. Možda zato što mi je beba cijelo vrijeme nisko, možda to ima veze s tim. Meni je donat ok, al samo nekad ga popijem, kad ne mogu na wc, iako da, malo je težak.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo mene vratila se sa 4D malko razočarana jer se nije vidio spol inače sve je ok,beba je dobro,organi super rade sve se vdijelo srce,mozak,bubrezi....ali nogice nece raširiti pokazivala mi je dr u 4D i lice se vidi al sada u 20 tt nema se šta puno za očekivati samo kosti i koža hehe..360 grama je i oko 25 cm

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

cijelo poslijepodne čekam znatiželjno kad ćeš javiti kako je bilo
    super da je sve u redu. zloćo vas baš želi držati u neizvjesnosti što se tiče spola
    jeste dobili sličice i filmić? jesu li vas naručili da opet dođete ili se može doći samo jednom?
    koja je cijena? koliko traje pregled? koliko se ranije treba naručiti (muž mi radi u smjenama, pa rijetko zan unaprijed koju smjenu će raditi)?
    sorry na puno pitanja, ali znaš da i mi planiramo otići uskoro na to pa zato.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hej ma nije mi naplatila punu cijenu 4D što je pošteno s njene strane,svaka čast ! beba se nije htjela namjestiti za neko preveliko slikanje tako da nismo inzistirali na tome.važno je da su svi organi na mjestu,da čujem srce ...vidjeli smo na 4D glavu,leđa ,ruke,noge,prste ma sve samo još je raano jer u ovoj fazi su to praktično kosti i koža čekamo sada da malo masti primi pa opet
    traje cca 20 ak min sigurno dok sve izračuna.mi smo išli popodne jer muž može tako.može se kako god.ići ćemo svakako još jednom,možda za 5-6 tjedana opet.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

super, donna, bitno je da je sve ok. A spol će se već vidjet, to nije toliko bitno. Mi smo tek s 24tt saznali spol i to sam pitala samo zato što su svi oko mene bili dosadni s ispitivanjem, a meni je jedino bitno da je beba ok. Moje prvo pitanje je uvijek "je li sve u redu?", možda sam previše opterećena s tim, al ne mogu si pomoć nakon prve trudnoće koja je loše završila.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj donna prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene vratila se sa 4D malko razočarana jer se nije vidio spol inače sve je ok,beba je dobro,organi super rade sve se vdijelo srce,mozak,bubrezi....ali nogice nece raširiti pokazivala mi je dr u 4D i lice se vidi al sada u 20 tt nema se šta puno za očekivati samo kosti i koža hehe..360 grama je i oko 25 cm
    super da je sve super! i mi bili prošli tjedan na UZV, i isto nismo uspjeli vidjeti spol! stidljiva neka genracija! al inače je sve ok, a to je najvažnije!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Drage moje, baš mi je drago pročitati vaše postove sa zdravim bebicama koje fino napreduju pa makar i bile sramežljive i sakrile što imaju među nogicama
    I mi idemo na ultrazvuk sljedeći tjedan, pa se nadam da će sve biti ok jer na svako stezanje, probadanje se prestravim...
    U svakom slučaju, nadam se najboljem i kao što tema kaže "mislim pink"

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Rosa, što se tiče tog stezanja, slobodno uzmi magnezij, ja pijem bioelektru od 350mg. Mislim pitaj još ginekologa za savjet, al ne može nikako škodit, smanjuje grčeve u nogama, opušta mišiće maternice, a opušta i tebe, poboljšava prokrvljenost maternice, pa čak i pomaže kod zatvora. Kad sam imala zatvor, čak mi je ginekologinja rekla da slobodno popijem i dva na dan. Ne možeš se predozirat, isto kao s folnom, jer se sav višak ispiški. Čak mi je brat rekao da kad nema dovoljno magnezija u organizmu, onda se crpe rezerve kalcija,jer je on vezan uz kalcij. Tako da samo može pomoć.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je moja dr rekla da uzimam 2x300 mg magnezija, ujutro i naveče dakle. rijetko kad preskočim. imam 3-4 kontrakcije dnevno, i u zadnje vrijeem znaju kad stegnu baš biti bolne. onda razmišljam kako bi bilo da ne pijem 600 mg magnezija dnevno.. uz povremenu čašu donata i kikirikija u ljusci, što isto ima puno mg..

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Odmah sam popila šumeći magnezijum
    Inače sam nedavno počela piti Donat Mg ujutro 2dcl prije doručka, i klanjam mu se vezano uz stolicu
    Hvala puno, drage moje!

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

donna, hvala na info. zbilja ok od nje što vam je manje naplatila.

ma da, nema veze što su bebe stidljive, glavno da su dobro.

čini mi se da se naše malo čudo počelo mrdati tako da osjetim. za sada mi se najviše čini da se migolji i negoduje ako sjedim u položaju da ga/je stisnem malo i kad se uznemirim (a zadnja dva dana me baš nerviraju, no trudim se povući i maknuti od svega što mi diže tlak i razmišljati o bebi i shoppingiranju da se smirim).

magnezij je zakon

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ej žene nemojte baš pretjerivati s magnezijem.. do 800-900mg dnevno je ok, sve više od toga izaziva grčeve u crijevima i proljeve a to baš nije zgodno za kontrakcije. Izračunajte si koliko ga dnevno unosite s hranom, raznim prenatalima, donatima i inim mineralnim vodama,... da se ne predozirate. Meni se par puta omaklo i vjerujte mi, nije baš najugodniji osjećaj
    Btw. i moja mala je bila stidljiva do 19tt, poslije je jednom na kratko raširila nogice i tu smo ju uspjeli pauzirati na 4D-u da bi se vidjelo. Tek se nedavno (32tt) prestala sramiti. Mi smo se na 4D naručivali tjedan dana unaprijed, nije baš bio jeftin ali ni mi nismo stalni pacijenti nego smo samo dolazili zbog toga. Stalni kod Grujićke imaju popust. I trajalo je svaki put oko 40 minuta. Naravno slikice i filmić dolaze u paketu s cijenom.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

ma jedan na dan ne može škodit, to je 350miligrama, a u prenatalu od twinlaba koji ja pijem nema ga baš puno. Doduše ja moram pit željezo koje inače zatvara, pa mi dobro dođe.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

da za jedan dan ali pročitaj članak. Meni je teta od mm isprala mozak s tim (mr pharm), pogotovo što je u previsokim količinama toksičan. Baš je prokomentirala da neovisno o tome što nije pobornik Normabela u trudnoći (a ni inače), da mi je za jake kontrakcije bolje maznut N 2mg nego se predozirat s Mg-om.

Ja sam si računala da dnevno s hranom unesem cca 200mg, 375mg s Dietpharmovim šumećim, 100mg u Elevitu i ljetos sam pila cca 2l mineralne (35mg po litri). To je dnevno već cca 745 mg što uopće nije zanemariva količina. Pogledaj koliko mg/l sadrži Donat.
    Posljednje uređivanje od delitza : 27.10.2012. at 11:05

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

pozz curke, mi smo jos u komadu, vise ne lezimo, obavili smo ciscenje kuce i potrebni soping, a sad gustamo u kavama i izlascima...kako ste vi??
    delitza ja sam htjela zaustaviti svoje bh kontrakcije i pila umjesto 300 mg kao inace, pocela sam 600 mg i dobila uzasne proljeve i tada sam skuzila da mi je to previse mg na dan jer sam postigla kontra efekt....

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Latika, baš mi drago, sad samo nadoknađuj sve propušteno. Što više šeći, ja sad pokušavam što više u šetnje, odmah se bolje osjećam. Kad ti je točno termin? Neznam, mene više pati zatvor, ponekad popijem i 2 magnezija na dan jer mi je gin tako preporučila i ne pomaže, da me bar hoće potjerat. A stalno pijem 1 na dan, od samog početka trudnoće i nisam imala nikakvih nuspojava, ma i donat popijem po potrebi i ništa. Više mi je muka to što pijem 350miligrama željeza i moram pit do kraja trudnoće, a to mi teško padne na želudac, ali tu nema rasprave, gin prepisala zbog loše krvne slike.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj latika prvotno napisa Vidi poruku
    pozz curke, mi smo jos u komadu, vise ne lezimo, obavili smo ciscenje kuce i potrebni soping, a sad gustamo u kavama i izlascima...kako ste vi??
    delitza ja sam htjela zaustaviti svoje bh kontrakcije i pila umjesto 300 mg kao inace, pocela sam 600 mg i dobila uzasne proljeve i tada sam skuzila da mi je to previse mg na dan jer sam postigla kontra efekt....
    dok sam pila samo 2x300 mg magnezija konačno mi je probava bila ok, malo mekša, što mi ne smeta! ali sad sam počela sa željezom i opet katastrofa!! ta jedna kaspula heferola i opet zatvor! uz sav taj magnezij!!!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

nataša, i meni je isto tako, isto pijem heferol. užas. ko bure napuhano.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

meni je isto dr propisao heferol,ali upravo radi tvrde stolice ga nepijem svaki dan a kad pretjeram sa magnezijem protjera me, ocito ne djeluje na sve nas isto .....
    deni meni je termin po mengi 29.10 tj sutra al mi je trudnoca mladja malo od pocetka, za nekih 10-tak dana.tako da moze svaki cas da krene....ako docekamo ponedjeljak u komadu idem na utz i ctg i da vidim jel se beba okrenula, dosad je bila na zadak, a ja nikako nemogu skuziti gdje joj je sta, čas me lupa gore u rebra pa dolje....nadamo se da se okrenula,inace idem na carski....

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

odnosno prekosutra je 29.10, juzina me opalila totalno sam dekoncentrirana

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

latika, super što ne moraš više ležati. nadam se da se beba okrenula. sretno na pregledu i sretno u nadolazećim danima.
    još malo pa ćete držati srećicu u naručju

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

I ja sam na Heferolu ali ločem stravično puno C vitamina (u Mg, u Elevitu i još su me natjerali dodatno uz prokleti Heferol) a on uz to što se višak izlučuje u mokraći "pospješuje" probavu ako se konzumira u velikim količinama. Latika sretno, još malo pa ću ti se pridružiti, meni je danas 35+6 ali je beba veća a imam i antitjela (Rh-) pa su mi spominjali da bi me ranije porodili da se ne razviju komplikacije.

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo da vam se i ja pridružim,budući da i ja trebam malo happy dusta-a...Tek sam saznala da sam drugi put trudna. Imam već sinčića koji ima 19mj,i pravi je mali vihor...U prvoj sam se trudnoći prilično opuštala,barem do 7.mjeseca trudnoće.Cijeli bih dan mazila bušicu,imala svoje male rituale,pjevala bebi,čitala o trudnoći...izlazila s prijateljicama na čajeve...Mmmmm...Baš sam uživala biti trudnica!!U 7.mj hospitalizirali su me predostrožnosti radi jer mi se skratio cerviks,te sam nakon tih 15-ak dana u bolnici morala strogo mirovati. No, nije mi to toliko teško palo.Pila sam partusisten tablete,grijala se doma kraj vatrice(ugođaj-vani snježi,ja pijuckam nesicu,čitam...maila-m...)
    Sad u ovoj ne stignem si u glavi niti pojmiti da sam - trudna!Doduše,tek sam 4 tjedna trudna(dobila plusić na digitalcu 4 dana prije menge koja je danas trebala doći),no kažem...trčim za malcem,i nemam kad misliti o trudnoći.Radim prvi dio dana,drugi se bavim malenim i mužem...Dan proleti,umor me satare(užasno sam umorna ma koliko spavala!),i opet nove radne pobjede...Nemam pomoći u vidu rodbine jer su oni daleko,tako da nemam kome prepustiti niti jednu svoju obavezu. i tako...Malo sam nostalgična za onim mirom iz prve,iako ni za što ne bih dala ovu zbrku koju moj miš stvara po kući sada...
    Eto... <3

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Bože, svi na heferolu, šta nam je svima željezo tak loše, a kažu da je često u trudnoći. Ja ga popijem sa svježe iscijeđenim narančinim sokom i onda malo smanji zatvor pa mogu normalno na wc. Al ovaj tjedan zaboravili kupit i odmah ne mogu na wc.
    Latika, držim fige da sve bude ok, dotad uživaj što više ne moraš ležat. Nadam se da će se beba okrenut. Moja inače uvijek lagano lupka, nema nikad onako jake udarce kako svi pričaju za svoje bebe, al ju osjetim svaki dan, a i posteljica mi je sprijeda, pa možda zato. Zato sam i skužila kad se okrenula jer je cijeli dan jako lupala i udarala i bockala me, da sam par puta rekla auuu. I kaže doktorica na pregledu, okrenula se na glavicu, a ja odmah- znam i kad, u nedelju, skužila sam.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

dobrodošla gingerbelly. Vjerujem da ti uz dijete brzo vrijeme proleti, a i još radiš.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

delitza, i tebi držim fige i želim puno sreće u nadolazećim danima/tjednima.
    ginger, dobrodošla. fotka ti je mljaaaac.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hello Ginger dobrodošla !

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja otvorena 1 prst .Latika,koja li će prva,ja ili ti?Ginekolog me očekuje sljedeći tjedan!

Gingerbelly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hvala na toploj dobrodošlici cure!! Evo,imam i pitanjce za vas poodmakle...Kada ste se vi uputile na svoj prvi pregled? Ja sad nemam pojma kad bi to bilo pravo vrijeme. Neki mi vele nemoj prerano (zbog čačkanja dolje,i mogućnosti da još neću čuti srčeko),a drugi vele da bi trebala otići makar na razgovor u kojem bih ginicu obavijestila o trudnoći, i da bi mi ona eventualno uradila briseve koji su bitni zbog eventualne infekcije...Što vi mislite?

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ja sam na pregled išla sa 7+0. taman mi je 2 tj. kasnila m. srce se tad još nije čulo, a vidjela se vrećica i mrvica od ploda (svega 2-3 točke na uzv). srce smo čuli s 8+0. možeš nazvati u ordinaciju i pitati što ti oni savjetuju kad da dođeš.

ohoho, silkice, pa i ti ćeš brzo
    sve ćete nam brzo pobjeći s teme, ali neka, onda ćete sigurno imati samo sretne misli

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

bok svima! silkice, kod tebe krenulo! ginger, ti napravi kako misliš da ti je najbolje, ja sam išla sa 5 +3tt al zato što sam prokrvarila, vidjela se gestacijska vrećica i mala točkica, al bez embrionalnog odjeka, onda sam s 7tt išla ponovno na kontrolu i onda se već vidio plod i otkucaji. Nisam ni ja neki pobornik previše čačkanja u ranoj trudnoći, jer sam inače sklona gljivicama i vag. infekcijama, al nekad je to manje zlo ak ima problema. Da nisam imala problema i da mi je trudnoća uredna ja bi čekala do 8tt.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja sam spletom okolnosti imala 3 pregleda u periodu 4+4 do 5+4 - prvi jer mi je trebala uputnica za specijalista pa sam se pohvalila za plusić na testu (tu se ama baš ništa nije vidjelo), drugi kod specijalista jer sam odbila "čačkanje" zbog ev. trudnoće (tu se na UZVu vidjelo zrno graška!!!) i treći kad sam par dana nakon toga imala kvazikrvarenje pa je na UZVu studirala od čega je i naravno da se ništa nije vidjelo. Nakon toga redovno svaka 4 tjedna.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Jutro ili dan, kako kome! Kako ste mi, trudnice drage? Sunce sija, lijep je dan!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako izuzmem ovu groznu neasanicu što me muči do ranih jutarnjih sati, što od trudnoće što od začepljenog nosa, odlično sam! dan je lijep, stvarno je!!

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

je stvarno je lijep dan, ali je sunce zubato i baš je brrrr.
    danas sam sva u bundevama. kupili smo 2 pa tražim motive za rezbarenje i recepte za kolače u kojima mogu utrošiti "meso" i naravno da ćemo ispeći špice.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ajme, i ja imala nesanicu, od 12h do 4h ujutro nisam mogla spavat, glavinjala okolo. Možda zbog punog mjeseca? Sinoć se baš lijepo vidio. Bundeve obožavam, a i kesten pire, to mi je najljepši dio jeseni, ko o čemu, a ja o hrani. Mi bili do groblja, pa se poslije još prošetali, pa me dragi počastio kesten pireom i šlagom, mljac.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Drage moje, i mi uzivamo u kestenima kako ste mi inace? Mene ova dva dana malo glava zeza...
    Kisa, mozda zbog toga...a mozda i zbog glave

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

evo dobro. sad osjetim da se malo više umaram nego inače ali još uvijek se dobro osjećam, nadam se da će potrajati. Danas napunili zvanično 33tt.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Bravo za 33tt!! Super!
    kod nas neko tmurno vrijeme, bas samo za spavanje...ali vesselimo se ribici za rucak. Stvarno male stvari cine srecu
    P.S.saznali smo da je curica kod nas

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Rosa super za curicu !! ja još neznam sada sam 22 tt,osjećam se dobro osim leđa jer me jako bole ali sve u svemu ok...nego navečer kad se smirim beba izgleda toliko nisko mrda da me po mjehuru udara ili što da moram svako malo na wc pa mi je to nelagodno..nije bol vec onak osjećaj nelagode kad tako dolje mrda inače jučer sam dosta šetala po suncu na groblje išli iako me vjetar propirio a poslije na ručak u restoran al sam se najelaaaa užas ! hehe a desert kesten pire sa šlagom mmmmmm

Stranica 5 od 37 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •