Stranica 12 od 37 PrviPrvi ... 2101112131422 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 1839

Tema: think happy thoughts

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jutro,
    nova-zg dobordosla
    Mi smo imali naporan vikend, obavili smo veliki shoping i to neplanirano, a sve radi popusta i nekih dodatnih bonova.
    Tako da sada imamo gotovo svu opremu,auto jaje,krevetic i kolica, stize nam jos prematalica.
    U petak sam bila u komi, da necu nista stici, imala manevre kupovanja kroz tri drzave, da mogu kupiti kvalitetno, a povoljnije...a sada kada je proslo i sve je tu neplanirano, razmisljam si nisam li pozurila?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Hvala svima
    Trenutno sam bolesna, moram kapat nos inace se gusim po noci, nadam se samo da necu zavrsiti na antibiotiku.. citala sam puno slicnih iskustava, ali opet me brine jer je rana trudnoca.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Nataša, skupila sam neke idejice po netu. Nije to ništa posebno, ali opet da imamo uspomenu. Fotke bi bile tipa: moje i MM-ove ruke na trbuhu; fotka s UZV na trbuhu, MM kako ljubi trbuh, mala robica na trbuhu pa kad se rodi beba u toj robici na trbuhu, nacrtan smajlić na trbuhu - sve se vrti oko trbuha ovo mi je prvi put u životu da volim svoj trbuh
    Anita, Nataša, drago mi je da ima još mlađahnih Ma sve smo mi u istim brigama i u uživanjima ma koliko godina imale.
    I naš dečko najviše voli pupak - tu mu je valjda najtanje - šalim se da je skužio da tu može iskopati tunel kao zatvorenici u pokušaju bijega.
    Donna, sigurno netko radi na zamjeni. A ako baš i moraš u bolnicu na preglede, nije ni to loše, za Rubinicu sam čula da je ok.
    Planiram nositi onu nepromočivu podlogu za previjanje koju sam dobila u torbi za kolica. Za početak sam uzela huggies pelene za novorođenče u Kozmu (imali su akciju - pakovanje od 27 kom oko 46 kn + dobiješ jedno pakovanje gratis), a kad dođemo kući, planiramo prijeći na platnene pelene.
    Nova, dobro nam došla!
    Melem, ma zašto bi bilo prerano? Nisu to stvari koje se kvare, a ti si mirnija jer ih imaš pripremljene.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

jesen u meni
    to ces se sama fotkati ili nesto organizirano?
    vidjela sam da ima par fotografa koji to rade, frednica je uzela jednu curu i ima predivne slike sa sinom, kada je vec imao oko 6mj.
    Meni su slatke i one u prvih mjesec dana.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nova-zg prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima
    Trenutno sam bolesna, moram kapat nos inace se gusim po noci, nadam se samo da necu zavrsiti na antibiotiku.. citala sam puno slicnih iskustava, ali opet me brine jer je rana trudnoca.
    da nije trudnički rinitis?

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Nova, mene od početka trudnoće muči začepljen nos, curenje nosa uz povremeno krvarenje (ovo je možda zbog povišenog tlaka) i kihanje (sad se bar kihanje smanjilo). rekla sam to i dr. opće prakse i ginekologinji par puta i nitko se nije zabrinuo niti su me slale na dodatne pretrage. kažu da je u trudnoći normalno da ima više svih tekućina pa sam time i u nosu.
    nadam se da je i kod tebe to razlog. ali svakako možeš napomenuti liječniku.
    smiješ koristti fiziološku otopinu ili kapi/sprej na bazi morske vode. operil i slične kapi se ne smiju koristiti na početku.
    Melem, sami ćemo se fotkati, jer imamo jako dobar aparat i imamo ideja. A cijenim jako, naravno, i rad profi fotografa. Malo ćemo se sami poigrati

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Mislim da je ovo bas upala sinusa ili prehlada jer je pocelo sa grloboljom,kasljem, imam temperaturu 37,5 vec 3 dana.. uglavnom, ne zelim vas time sada zamarati, javim u ponedjeljak kako je prosao prvi pregled

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja rzmisljam o tome, da li sama ili mozda nekoga uzeti, ali znam da su jako skupi.Sami sigurno.
    Pitanje za curke s iskustvom treceg tromjesjecja,
    ja sam 27+2...nekako zadnjih dana primjecujem da mi se spava, onaj umor koji me je drzao prvi dio trudnoce.
    To se ponavlja?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Melem33 prvotno napisa Vidi poruku
    ja rzmisljam o tome, da li sama ili mozda nekoga uzeti, ali znam da su jako skupi.Sami sigurno.
    Pitanje za curke s iskustvom treceg tromjesjecja,
    ja sam 27+2...nekako zadnjih dana primjecujem da mi se spava, onaj umor koji me je drzao prvi dio trudnoce.
    To se ponavlja?

Isto tako je i meni u zadnje vrijeme. A danas sam 29 tt.
    I tocno tako, kao na pocetku trudnoce. Odjednom me ulovi pospanost i imam osjecaj da bi na stojecki zaspala samo da zatvorim oci.
    Iz proslih trudnoca se toga sjecam par dana prije poroda, ogromna potreba za spavanjem.
    Izgleda da se to periodicki ponavlja u toku trudnoce. Mozda je ovo vrijeme brzeg rasta bebe, pa organizam treba vise odmora jer i vise hrani bebu. Ne znam, samo nagadjam.....

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Isto tako je i meni u zadnje vrijeme. A danas sam 29 tt.
    I tocno tako, kao na pocetku trudnoce. Odjednom me ulovi pospanost i imam osjecaj da bi na stojecki zaspala samo da zatvorim oci.
    Iz proslih trudnoca se toga sjecam par dana prije poroda, ogromna potreba za spavanjem.
    Izgleda da se to periodicki ponavlja u toku trudnoce. Mozda je ovo vrijeme brzeg rasta bebe, pa organizam treba vise odmora jer i vise hrani bebu. Ne znam, samo nagadjam.....
    Tvoje termin je 9 dana prije mog .
    Ne poznajem bas nikoga trudnog oko mog termina, ali idem sada uskoro an tecaj pa vjerujem da cu upoznati curke.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ženiceeeeeeee
    Jučer smo imali veliko nevrime, udrije je grom u neki stup od t-coma, pa nismo imali internet. Evo maloprije došao.
    ahahaha, jel ovo tema za 30+ ili? Osjećam se ko beba među vama, ja imam 19 Mi smo požurili s bebačom, došao je neplanirano, a jako nas razveselio. Jutros bila na pregledu, lijepo napredujemo, srčeko kuca ko veliko, beba je poprilično aktivna, pogotovo po noći. Posteljica je tu di je, na rubu i dalje, i Nataša ne, ne planiraju mi hospitalizaciju prije, to je valjda sve od doktora do doktora. A meni je draže da sam doma, u čistom i toplom.
    Vidim da ste sve u nekom ludom shoppingu, a kod nas je sve ulagano, nama Dalmatincima je sve polako . Jučer me svekrva jakoooo razveselila, uzela je mjere za imbotilju (mislim da je književno poplun) i za ogradicu, pa će mi napraviti ogradicu i presvlaku za poplun istog dezena, moramo tkaninu odabrati, meni je to draže neko da mi kupuju! I to novce šta bi potrošili za posteljinu, rađe nek mi kupe nešto bolje i korisnije.
    Danas sam dobila još jednu turu robice, ovaj put baš muške, pa moram to pribrati i oprati, uf, uf, ja imam hrpu toga, uopće neznam što će mi toga toliko, a svi mi govore da je to za prva 3 miseca, a meni se čini koliko toga ima da je to za prvih 5 godina
    Ja sam gledala da kupim uloške vir, vidila sam dosta cura da njih koriste kad rode vaginalno, ja se pitam kako to izgleda? Šta je to zapravo samo komad vate omotan u mrežicu?koja je razlika između plavog i rozog pakovanja? I vidim da su neke cure spominjale te jednokratne gaćice, pa se ja isto pitam šta fali običnim pamučnim?

Sinoć prije spavanja, sam imala pošteni hormonalni ispad, bila sam ljuta šta ne mogu zaspat, pa mi je kroz glavu počelo prolaziti jesam li ja spremna za tako veliki korak, kako ću se snaći, oću li biti dovoljno dobra mama, i tako ta neka depra pitanja. Smirila sam se brzo. Shvaćam da je to sudbina, jer ja sam jedna od onih 2% žena koja je uspila zatrudnit dok je pila kontracepcijske pilule!!!
    AKo kome nisam šta odgovorila, ima puno postova, sve sam pročitala. Ljubim vas sve!

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav curke.... Ja za sada nemam nikakve napade spavanja, ok spavam noću, jedino ako idem na pipi zna mi se dogoditi da ne mogu nastaviti, ali imam knjigu pored kreveta,pročitam koju stranicu i opet zahrčem.Mislim da to spavanje zavisi, ako je organizam iscrpljeniji traži odmor,pa vi drage moje spavalice, nanajte koliko vam treba.
    finger to sve trudnice uhvati neka panika i depra kad im je prvi puta, ali to je normalno. Ja kad sam rodila moju Elenu i kad su mi je prvi puta donijeli nisam znala što bi s njom,jer nisam nikada imala doticaj s tako majušnom bebom, alimi žene smo zaista zmajevi, sve možemo, urođeno nam je to da odmah znamo što i kako s našim prvorođencima. Dakle, ništa ne brigaj, sve je to normalno. Ja mislim da ću pelene kupovati u DM-u. Mada nisam sigurna da li za rodilište uzeti New born, one su od 2-5 kg, a moj sin je bio 4 kg, pa je to bilo na knap. Čekat ću zadnji uzv da vidim koliko smo debeljuškasti, pa onda odlučiti.
    Jesen kad si kupovala te pelenice u Kozmu? To mi se čini stvarno povoljno, još pogotovo što dobiješ jedan paket gratis. Čula sam da te pelene imaju otvor za pupćić, pa mislim možda te kupiti....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

da se i mi javimo
    pratim vas vec neko vrijeme ali nikako da se javim,mi smo tek na pola puta ali posto je prva bebica skupljam info sta i kako nam treba pa cemo se i nas dvoje druziti tu s vama ....

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Adal dobro nam došla, ja i ti smo se družile na odbrojavanju. Lijepo je vidjeti poznata imena. Tu naravno ulazi i melem nas dvije smo bile u sličnoj situaciji. Nova također želim dobrodošlicu i da uzv prođe super

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

adal & anita
    bas mi je drago vidjeti vas, vidim da i ti cekas curicu anita
    kad ti je termin?

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

adal, dobrodošla.
    anita, ja sam ih kupila nešto prije božića. na njihovoj stranici piše da akcija traje do kraja prosinca, ali mi se čini da mi je jedna prodavačica rekla daa traje do kraja siječnja, pa probaj nazvati neku poslovnicu i pitati. da, oblikovan je dio na trbuščiću da ne smeta pupku i imaju trakicu koja mijenja boju kada je pelena mokra. skroz zgodno, pogotovo za početnike.
    mislim da je normalno da dođu razdoblja većeg umora, jer ipak tijelo radi 100 na sat stvarajući još jedno malo biće <3 a što je bliže porod, to je opterećenije i skuplja snagu za porod.
    finger, bebice . ta je beba baš htjela vas, against all odds

ja sam danas luda od zivkanja gin. jer se sestra skoro nikad ne javlja na tel. kad im je gužva.
    nije mi u trudničku upisala koju dozu antibiotika trebam piti, a u ljekarni me žena molila da provjerim je li mi stvarno dala toliko visoku dozu (to je slično sumamedu i samo su 3 tablete u kutiji, a ja sam dobila 2 uz uputu da ih pijem svakih 12 sata, a redovno se daje 1 na svakih 24 sata) i da ne pijem prije toga. morat ću izgleda ujutro opet otići u ordinaciju i pitati frka me popiti previše, frka me popiti premalo, frka me ne popiti uopće pa da upala i dalje hara, ali valjda neće ništa biti do ujutro (ionako sam trebala ići danas na pregled i tek bih ih sutra ujutro mogla početi piti).

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Grupica se proširila, weee
    Anita, hvala ti na podršci! Svjesna sam da su žene svemoguće, i rekla si dobro da nam je urođeno brinuti se o našim bebačima. I ja se sve mislim da ću kupovati tu babylove marku, vidim da je dosta hvaljena, smatram da je pampers previše razvikan i da za tu cijenu može i bolje, čine mi se poprilično plastične!
    Novopridošle curke, šaljem vam puse!

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

oko pelena isto imam dilema, ali skuzila sam dok su nekima neke pelene super, te iste drugim mama nisu tako super.
    Isto tako postoji ona vec dokazana tvrdnja o proizvodima za "istocno trziste" kod nas, Pampers se isto u to racuna, osim onog iz Mullera.
    Tako da mozda i njih dodam na popis iz Austrije, ali do tada slusam i skupljam informacije.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ej curke moje,baš sam happy da nas je ovdje sve više...novim curama dobrodošlicu želim,neke znam sa odbrojavanja...pusa
    Ja sam jutros bila na amniocintezi,sve je super prošlo,nije bilo bolno,samo malo peckalo,uglavnom očekivala sam bol i muku,ali hvala Bogu super je prošlo,e sad igra živaca i čekanja nalaza....

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure moje, evo i smo usli u 30. tjedan. Tako ki brzo prolazi ova trudnoca, ne mogu vam opisati.
    Ide i vama brzo vrijeme?
    Pocela sam osjecati lagane menstrualne bolove, ali jako kratko i samo ponekad. Ne znam je li do probave, koja se malo ulijenila, ili su pripremne kontrakcije?
    I jos jedno pitanje, za mame koje vec imaju curice, postoji li razlika u njezi pupka izmedju deckica i curica?
    Prijateljica mi je rekla da curama ne treba stavljati sterilnu gazu jer se, kao ne mogu zapisati po pupku.
    Kako ste vi to?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pozz novim i starim ženama ja bila danas na kontroli u bolnici sve ok bila na ctg-nema trudova ! 34 tt sam.nije me gledala vaginalno a ni ultrazvuk tak da neznam kako je malena ali nadam se da je sve ok !! moje dr nema do daljnjega pa me zato muka hvata od bolnice jer tamo se nema vremena više od 2-3 min

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jeseni koji aparat koristite? moj muž je vjeran samo NIKONU da ga malo pohvalim opet mu je danas fotka izašla u Gloriji sad radi i za njih
    provjerit cu sa svojim kolegicama/curama u kozmu jel je dolazila akcija 1+1 na huggies pa javim

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala na dobrodoslici
    sarazg super da je sve dobro proslo
    meni bas sporo prolaze ovi tjedni tek smo 22tt,ja bi da to sve sto brze prodje i da se grlimo sa nasom srecicom,previse je straha u meni pa se zato nikako opustiti i uzivati u trudnoci vec bih da to sve vise prodje i da je bebi vec tu pored nas.....
    imam jedno pitanje za vas;da li ste vi radile papa-test i briseve u trudnoci i ako jeste u kojoj sedmici ste ih radile?Ja sam prije nego sto smo krenuli radit na bebici odradila sve briseve,TORCH i papu sve bilo super i vec sam napominjala doktoru za papu i briseve jkaze on da nije potrebno jer je sve bilo uredno ,ja sam malo u nedoumici,mislim on je moj doktor vec odavno a i sex nam je iskljucen pa ja eto ne znam sta da radim?

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Sarice pusica za hrabrost! Drago mi je da te nije ništa bolilo, i da je prošlo u redu. Čekam s tobom nalaze
    Mimi, meni ne ide baš brzo vrijeme, možda zato što sam od 9.mjeseca doma, pa mi je više dosadno, neznan šta bi sa sobom.
    Donna, bravo za muža
    Adal draga, nemogu zamisliti koliko ti je teško dočekati kraj trudnoće, pogotovo jer si jednog svog anđela poslala na nebo, ja ti držim fige da sve bude u redu i želim ti svu sreću. Bebica će doći, i onda ćete se svi lijepo ljubiti i maziti
    Papa test u trudnoći nisam radila, ali sam radila one briseve na klamidiju,ureoplasmu,što već, one koje uzmeš na higijenskom pa brzo nosiš kod doktorice da ti uzme uzorke(baš sam to super objasnila, hahah). Da te ne lažem, nisam sigurna u kojem sam ih tjednu radila, ali mislim da je bilo oko 26-27 tjedna. Eto, nadam se da sam bila od pomoći!

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Curke drage pozz... melem da kažu da je curka i presretni smo mislim ja ih imam već oboje, alimm je prvo, a kod njega sve dečki uglavnom, pa je on lud od sreće. Termin mi je 01.04, ali pošto ću imati dogovoren carski, u 38 tt će me poroditi, to je znači od 18.03 pa nadalje koji dan. Drago mi je da si ti ok, nakon svega što si prošla i da čekaš isto curku
    U curke s odbrojavanja ulaze i sara i mimi , ne zamjerite šta vas nisam pomenula. sarita super da je bezbolno prošla amnio i sad čekamo s tobom nalaze.
    Curke što se pelena tiče, pošto DM daruje paket babylove, ako se pokažu dobre budem ih uzimala. Moje iskustvo od prije je bio samo Pampers, jer nikada nije promočila, a sa ostalim se to često dešavalo, mada kažem sad na tržištu ima puno više izbora, što prije 10 godina i nije bilo tako...
    mimi ma nema razlike, ja sam isto njegovala pupčić i curi i dečkiću, stavljala sterilnu gazicu,dok nije skroz bio suh i to je to. Meni je uglavnom patronažna dolazila dok pupčić nije bio ok. donna joj sad te česte kontrole sa ctg-om, ali ok i to će proći, a još malo i bebili stiže super za muža, neka on samo slika
    adal ja papu radila nekih godinu dana prije nego sam ostala trudna, doktorica mi rekla da nema potrebe raditi ga u trudnoće, jer je nalaz bio uredan.Vjerujem da bi ćim prije da imaš bebu u naručju i da ti sporo prolazi vrijeme, ali uživaj i u ovim trenucima, jer i oni su jedinstveni i imaju svoje čari. Meni kad se mrvica vrti po stomaku uživam i već sad žalim što je to zadnja trudnoća i što nakon nje više neću nikada to osjetiti. Pošto mi je treći carski,predlažu mi podvezivanje i ne savjetuju mi više dječice, tako da me to baca u sjetu, ali opet kad uzmem Bog je velik i dao mi je troje....Pusa vam...

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Anita Rain , hvala ti, ja cu malo iza tebe, nekih mjesec dana, taman da mi uletis sa savjetima.
    Fingertips ja sam isto doma od rujna i nekako se svakodnevno trudim da ispunim dan, ima tako dana da me nema po cijeli dan doma, onda mi se zalomi par dana ovako pa rasturam po kuci gore dolje, samo da me ne uhvati dosada.
    Adal bude to krenulo s tjednima, meni isto kao i mimi, ide brzo.sto se tice pape, radila u veljaci, prije T i sve ok, nisam ponavljala, a briseve jesam, mislim da u 20tj., reda radi.Ako su ti bili ok, nemas se sto brinuti.
    SaraZg super da je sve tako lijepo proslo, biti ce sve ok i jos ces odmah znati da li cekas bebolina ili bebolinacicu sa sigurnoscu.Koliko dugo cekas nalaze?

Meni je moja curkaa bila jucer za vrijeme tekme jako aktivna, znam dobiti takav udarac u mjehur samo tako, da se pitam, sto me tek ceka.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

saro, drago mi je da je amnio prošla dobro. držim fige za dobar nalaz.

adal, meni je papu napravila na prvom pregledu. ne znam točno za briseve, ali sad od sredine trudnoće mi je 2x uzela bris pri pregledu i gledala na mikroskopu. u laboratoriju mi nisu radili nikakve briseve.

donna, vidjeh web str TM i naš aparat nije ni do koljena njegovom, ali je nama super i većini ljudi koje znamo, jer je poluprofesionalan. marka je sony. imamo ga nekih 5 godina i tu vrijeme je bio najbolji od onih koje smo si mogli priuštiti (a uložili smo malo više, jer to jako volimo i jer je to bilo od novčića od vjenčanja).7

anita, uživaj u tom osjećaju. ja se nekad rastužim kad pomislim da nije sigurno hoću li ikada više biti trudna i proživljavati te lijepe trenutke, ali se onda odmah sjetim koliko sam blagoslovljena što uopće osjetim to, jer smo dugo pokušavali i jer ima puno žena koje nažalost nikada to ne iskuse, a željele bi.

morala sam na kraju otići kod dr. i ipak sam dobila tu mega dozu antibiotika da stučemo nabrzinu to čudo koje me napalo. no, što je tu je.

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Melem tu sam uvijek, ako šta zaškripi . Moja je curka isto jako aktivna, kad sam bila 12 tt gin. ju je jedva izmjerila koliko je već tada mrdala. Prvih dvoje su bili mirni,naspram nje. Ponekad me baš zna "opaliti", ali više je to stalno okretanje i guranje. Mm uživa u tome, srećica moja, njemu je to prvo, pa joj priča, ljubi stomak, mazi ga.Tako i moj sin, sav je sretan kad se ona rita
    Jesen ja sam gotovo sigurna dato nije tvoja zadnja trudnoća. Bitno je da je uspjelo jednom, sadće to ići puno lakše. Imam frendicu s posla koja je 7 godina muku mučila i uspjela. Rodila je djevojčicu koja je u 10 mjesecu lani napunila godinu i evo u 5 mjesecu ove godine čeka sina . Kaže za prvu trudnoću smo toliko pokušavali, a ovo drugo kaže od prve ...
    Tako da draga moja reći ću ti samo jedan prekrasni citat.... " Bog nam ne stavlja u srce želje, koje nam jednom ne planira ispuniti.... Pusa vam...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

curke moje,hvala vam na podršci...
    nalazi stignu na kućnu adresu za 3-4 tjedna,ali rekli su ako ne zovu za tjedan dana da je onda vjerovatno sve ok,jer prvi dio nalaza gotov za tjedan dana,a kompletni za 3-4tjedna.
    adal-ja sam draga sve pretrage obavila prije nego sam ostala trudna i sve mi je bilo ok i sterilno.Frendica mi je rekla da njoj nisu radili papa test u trudnoći,a briseve su joj radili pred kraj trudnoće,mislim oko 30 tjedna,provjerit ću točno,pa javim.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

saro, držim fige da vas nitko ne zove u vezi nalaza, nego da za 3-4 tjedna stigne super nalaz.

anita . hvala ti na lijepim riječima.

kod nas padaju oooogromne pahulje

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala vam puno,smirile ste me i sad cu cekat i vjerovat doktoru pa valjda on najbolje zna,trudnocu svakako vodim kod ovog doktora(privatno)i u bolnici pa ce se vec jedan od njih sjetiti ako sta bude trebalo....
    mi smo sutra na kontroli i kao i svaki put vec grizem nokte i sizim po kuci,nadam se da ce sve biti ok

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

adal
    samo polako, mene isto uhvati nervozica pred pregled, samo zelim znati da je sve ok s njom, ali opusti se.
    ne znam d ali ti pomaze, ako znas da gotovo svaka trudnica tako razmislja.
    Postajes mama, sada krecu brige, nece vise nikada stati
    anita rain imam i ja takvu lijepu pricu, decko stigao iz aih, nakon odina pokusavanja, cura 19mj iza njega.

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav curke moje
    Ja danas bila u Kozmu, nažalost više nemaju tih pelenica na akciji, međutim imaju pelene Huggys isto kao duplo pakiranje od 90 kom. ali njihova veličina za New born je od 3-6 kg.
    Jesen jel su i tvoje za tu kilažu? Pitam jer Pampersice New born su od 2-5, a pošto su moji bebači od 3,5-4 kg mislim da mi je bolje uzeti te Huggys, jer mi Pampersice budu na knap.
    melem volim te lijepe priče, a ima ih dosta,a ne sumnjam da će ih još i biti...
    adal naravno da brineš za bebicu, ali već si dosta trudnoće pregurala i kad je do sad bilo sve ok, biti će tako do kraja.I što melem na kraju kaže, svaka trudnica tako razmišlja....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

a nama pregled odgodjen za nedjelju doktor je na putu

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj adal prvotno napisa Vidi poruku

a nama pregled odgodjen za nedjelju doktor je na putu
    draga-normalno je da se brineš,svaka trudnica ima brige i strahove,veliku pusu ti šaljem...bit će sve super draga

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cure, koje rađate u ožujku, jel imate osjećaj da vam se stomak malo spustio? Meni se čini da meni je. Inače, prepone me bole dok hodam, jedva se gegam. jošdan dva i ulazim u 9.mjesec!
    sve više razmišljam o porodu, i nadam se da će bit skoro gotovo, još jedno 2-3 tjedna i ajmo!
    Kako vi?

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pozdrav cure

nisam lezalica, ali svakako mi treba puno happy taughtsova pa sam vam se odlucila pridruziti, ako me primate
    cekamo drugu bebu, veliki vec ima 4 godine a malena je sad 27+2
    predpostavka je da je cura jer drzi skupljene nogice, procjena je da je za tjedan manjih dimenzija ...ali sve je ok...

sad treba uzeti malo vremena da vidim sto ste to svega natipkale

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hello Penny ! dobrodošla....

ja odspavala cijelo popodne kao da sam ošamučena hahaha-fino se napapala i zaspali i muž i ja..na sreću imamo vec veliku curu koja nam da odmarati joooš malo pa je gotovo sa komocijom hahaah !
    išla sam jučer u ljekarnu i kupila pavlovićevu sa D vitaminom i sad imam sve za bolnicu spremno( pelene,vlažne i kremicu) 36 kn je a kaže teta u ljekarni da je bolja ta sa D vitaminom i maslinovim uljem od obične-kao tu svi uzimaju !

stomak mi je jako napet,dolje imam jako pritisak.danas išla malo do Portanove jedva sam se kretala kao da ce mala izaci dolje jaaaki pritisak ! odem na wc pa bude malko lakše ali...

ja većinu robice oprala ali ne i opeglala .kak vi stojite sa peglanjem?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav cure

nisam lezalica, ali svakako mi treba puno happy taughtsova pa sam vam se odlucila pridruziti, ako me primate
    cekamo drugu bebu, veliki vec ima 4 godine a malena je sad 27+2
    predpostavka je da je cura jer drzi skupljene nogice, procjena je da je za tjedan manjih dimenzija ...ali sve je ok...

sad treba uzeti malo vremena da vidim sto ste to svega natipkale
    Meni si često u mislima, veselimo se novoj prijateljici, jedva čekamo vidjeti malenog zeta.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Penny dobro nam došla
    Čestitam ti na bebaču i držim fige da sve bude super do kraja trudnoće.
    Ljudi moji ja sam zadnjih par dana skroz koma. Sve mi je teško, uf, uf, teška sam samoj sebi. Imam konstantan pritisak na donji dio trbuha, točnije na mjehur, kad malo duže šetam odmah me steže u mjehuru, moram piškiti non stop. Luda sam više, jedva čekam da rodim
    Kupila sam većinu kozmetike, osim uložaka za sebe za bolnicu. Spremne su tetra pelene, krpice, gazice, kremica za guzu, škarice,i te sitne potrepštine. Robica je sva oprana, isto me čeka peglanje. Sveki mi šije posteljinu, sutra piturajemo zid u sobi. Ostalo mi je spremit torbu za bolnicu i ja gotova.
    Danas mi je bila prijateljica-profi fotograf, pa je slikala par sličica mene i dragog, baš smo se lijepo zabavili. Doša je i njen momak, pa sam spremila spring rollse sa ljutim umakom, spremila sam kuglice od sira i kukuruza sa umakom od češnjaka i za slatko sam napravila mousse od bijele čokolade,kardamoma i anisa,sa kremom od oreo keksa s višnjevačom. Lipo smo se napapali! Sad me uhvatio umor, pa ću se ispružiti na kauču kod dragog, on mi se nešto prehladio
    Ljubim vas puno, i čuvajte mi se!

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala na dobrodoslici

bas zavidim vama u finalu....ja jos nisam do 30og tj dogurala a vec me boli, i tesko se krecem...
    i nemogu docekat pranje i peglanje robe, jer znam da kad to odradim, onda dalje samo sjedim i cekam
    danas je i beba nesto nervozna,stalno je osjetim da se gura i namjesta...bit ce zbog punog mjeseca

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni si često u mislima, veselimo se novoj prijateljici, jedva čekamo vidjeti malenog zeta.
    također draga falite vec.... valjda se napokon brzo i vidimo

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj donna prvotno napisa Vidi poruku
    hello Penny ! dobrodošla....

ja odspavala cijelo popodne kao da sam ošamučena hahaha-fino se napapala i zaspali i muž i ja..na sreću imamo vec veliku curu koja nam da odmarati joooš malo pa je gotovo sa komocijom hahaah !
    išla sam jučer u ljekarnu i kupila pavlovićevu sa D vitaminom i sad imam sve za bolnicu spremno( pelene,vlažne i kremicu) 36 kn je a kaže teta u ljekarni da je bolja ta sa D vitaminom i maslinovim uljem od obične-kao tu svi uzimaju !

stomak mi je jako napet,dolje imam jako pritisak.danas išla malo do Portanove jedva sam se kretala kao da ce mala izaci dolje jaaaki pritisak ! odem na wc pa bude malko lakše ali...

ja većinu robice oprala ali ne i opeglala .kak vi stojite sa peglanjem?
    uf, i ja sam danas i ručak, i kolač, i bila malo u trgovini, i sređivala veliku curu...znaš šta, takav mi je pritisak bio da već evo dva sata ležim i odmaram! baš ono pritisak. sad idem malo nešto pojest jer sam gladna i opet ležat...
    Ja još nisam kupila pelene, trebam to i one sstvarčice za pupak!
    Još para dana i ulazimo u 9.mjesec i onda kako bude, jel tako???
    da, i meni odlazak na wc učini olakšanje...,. a svega par kapi, no bude lakše
    Posljednje uređivanje od nataša : 26.01.2013. at 23:20

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav curke... pennydobro nam došla...
    Ja imam osjećaj da mi je stomak nešto niže, već u prijašnjim trudnoćama,mada nemam neki veliki pritisak na mjehur, pa možda i umišljam da je stomak nisko. Gin. mi ništa nije pominjala. Ja sam sutra punih 31 tt,stomak mi je dosta velik i dosta tvrd, BH kontrakcije ne osjećam. Bebač dosta nemirna kad je budna, kvrge iskaču.
    Donna ja baš razmišljam koju kremicu uzeti za bebu. Pročitala sam na netu da original Pavlovićeva nije dobra,navodno nešta kancerogeno otkriveno, već samo te iz ljekarne Pavlovićeve su ok. Koliko je to pakiranje što si uzela? Ja ne znam da li imaju kremu sa bademovim uljem u ljekarni, ili s nevenom. Osobno sam koristila kremu s bademovim uljem za guzu i bila mi je super, ali nisam je nabavljala u HR, pa ne znam da li je ima i tu. Ja još nisam niti poprala robicu, mislim to ovih dana,kad malko zatopli da se vani prosuši. Jeste li koristile omekšivač? Ja uzela Cocolino za bebe....
    nataša da,čim uđeš u 9 mjesec,može to biti brzo, a i piškanje je znak da je pupa nisko i da se priprema bebili upoznati svijet...
    Meni još ostale pelene, ulošci, kremica za guzu, čaj od komorača,eventualno neka sitnica, uglavnom sam sve kupila ili dobila. Robicu poprat, popeglat, muž mora sobu prebojat i namjestit bebin kutak (biti će s nama u spavaćoj), spremiti torbu za rodilište i to je to. Sve to namjeravam obaviti do kraja 02 mjeseca i onda mogu mirno čekati ona dva tjedna.
    finger dobro tebi ide to kuhanje ...Ja ne smijem ništa začinjeno, jer me ubi žgaravica mislim i ovakome ubija, noćas u dva sam išla na bljuv, zbog nje....

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma nebi smila ni ja začinjeno, sa žgaravicom imam odavno problema, al nedam se! Ja papam šta poželim
    Evo, danas smo napokon opiturali sobu, zeleni se ko neka livada , čekamo da se osuši!

Ja nisam koristila omekšivač kad sam prala robicu, oprala sam sve u arielu, bijelo na 60, šareno na 40, i stavila duplo ispiranje.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

da se i mi javimo,pregled prosao ok,s bebicom sve u redu rastemo i napredujemo
    ja dosada nisam imala problema sa zgaravicom mozda par puta a donat mg mi bas pomaze i redovno ga koristim,vidjet cemo za dalje posto imam zaista osjetljiv zeludac iziriotiran raznim lijekovima.....
    joj ja bi rado pocela sa kupovinom opreme za bebu ali me strah i moram cekati jos barem da prodje mjesec pa onda cemo poceti lagano sa kupovinom jer moramo se organizovati posto moramo bas sve kupiti........

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

penny dobrodosla, ti i ja smo u razmaku 3 dana
    adal eto, s bebicom je sve dobro, a znam kako ti je, nama je isto sve trebalo i isto mi je bilo da mi to sve ne dodje odjednom, a onda igrom slucaja je bas bilo tako.
    Ja se nisam uopce spremala do 27tj, kao cekam, cekam...onda sam shvatila, tko ce, ako ne ja.Nista ne brini doci ce ti to samo tako, kada ces biti spremna.
    Zgaravica_donat ili jabuka.Nisam imala nesto bas do sada, mozda 5-6x.

Mi smo sutra 28+0.

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Dan curke drage.... finger imoj odabir boje je zelena, ali ja ću nježno zelenu,jer namještaj u spavaćoj mi je hrast, a lampe i plafonjera zelena, tako da ćemi to biti ok.
    adal ma znala sam da će sve biti ok, sad se možeš lijepo opustiti i uživati. Pa zar ni od koga ne možeš pozajmiti robicu? Lijepo je imati sve novo, ali kad uzmeš da brzo sve prerastu, a da je sve dosta skupo,uh.... jedino se isplati kad planiraš još koju bebu, tako sam ja za kolica. Za prvo sam kupila kvalitetna i skupa kolica i evo i za treće ih još imam i ok su.
    A što se žgaravice tiče, a joj.... mene je ova trudnoća sa svim svojim simptomima dokačila i najteže je podnosim, naspram one dvije. Prvo sam tri mjeseca povraća u tolikoj mjeri da sam pala na kilaži 8 kg, završila u bolnici na infuzijama, ljeto me ubilo, ta tri mjeseca sam živjela u zamračenoj prostoriji s klimom bljaaaak....Nakon što su mučnine prestale došao je red na slinu i odvratan okus u ustima,neopisivo grozno. Nisam nikuda mogla ići,jer to nisam mogla gutati, većsam kao zadnji jadnik morala pljuvati, muža nisam mjesecima poljubila. To je trajalo do nekih 6 mjeseci, a za uspomenu na sve te silne probavne probleme ostala mi žgaravica tako da sam vam ja drage moje u ovoj trudnoći ko
    Ali stalno sam govorila neka je sve zlo u tome, ovo je ništa kakve probleme žene znaju imati....
    Ja sam probala za žgaravicu svega i svačega,naučinkovitiji mi bademi, ali kažem naveče zna biti toliko jaka da ništa ne pomaže, već samo bljuv....

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

penny-dobrodošla...
    curke samo da vas pozdravim,pusa

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Dan curke
    Boja je ispala prekrasna, baš neka svijetla limeta, ma mi smo oduševljeni!
    Adal, jako mi je drago da je sve u redu s tobom i bebicom, samo se vi čuvajte!
    Anita draga, znam kako ti je, ja sam taman prije trudnoće popila zadnju terapiju za gastritis, tako da se ja i žgaravica jako dobro poznamo. Meni su bademi pomagali, dok nisam otkrila još nešto bolje, a to je čaj od đumbira. Kupi svježi đumbir u dućanu, oguli i naribaj mali komadić (ko pola palca da ti bude taj komadić,nikako ne prevelik), prelij vrelom vodom, dodaj žlicu meda i malo cimeta. Meni je to savršeno, a i čitala sam da je čaj od đumbira lijek za žgaravicu, isto tako čaj od cimeta, i čaj od sjemenki anisa. Treba oko pola sata da počne djelovati, ali stvarno pomaže!

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Uhh..zgaravica..ne muci me preko dana, nego u noci, i to je onda koma. Pol noci ne mogu spavat. Nisam imala nikad probleme sa zgaravicom pa mi je ovo koma.
    Adal, super za bebicu. Nama je doktor u cetvrtak potvrdil da je cura sigurno. Mi vec kupili neke stvarcice. Puno mi je da mi se nakupi odjednom. A rodica mi je dala stvarcice od njenih bebica. To je sve jos novo. I sicusno...ja imam od pocetka strah da cu se prijevremeno porodit pa si sve pomalo pripremam. Prala i peglala jos nisam. To cu na proljece da se lijepo vani na suncu susi. Lijepo mi je sve pripremat. Racunam, jos imam 3 i pol mjeseca, svaki mjesec kupim nesto i super. Nebude mi previse. A i budemo kumovi jednoj bebici uskoro.
    A nasa bebacica se smirila na nekih tjedan dana, javljala se minimalno, i prekjuce se opet vratila na staro. Uhhh...super mi je to dok ja pomislim na nju a ona zum pod rebra...mišica mala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •