meni žgaravicu sad jedino smiruje donat mg,stalno ga koristim i bas je super![]()
meni žgaravicu sad jedino smiruje donat mg,stalno ga koristim i bas je super![]()
Pozdrav svima...
fingerda je Aleksandar već upoznao mamu i da si mi ok... Čekamo izvješće....
jesen ja vjerujem da će te pustiti, ako se tlak normalizirao, bilokako bilo, neka si ti ok, pa makar i morala ostati. Ja sve mislim da će i mene ostaviti barem tjedan dana prije, što zbog obrade, što zbog trećeg carskog. Meni danas opet smeđkast iscjedak, luda sam već od toga, da znam da su gljivice, imam Plymicol vaG+ginalete kući, ali neću ništa na svoju ruku. Nijeništa obilno, već onako, zaprljam koji dnevni uložak....
mimi ja sam većdvije večeri uspjelastati na kraju žgaravici i bljuvanju. Jedem po manje obroke, ali češće. Tako sam probala i naveče, večeram manje i onda kasnije kad bi mi počela žgaravica, opet pojedem nešto i dvije večeri mi je ok. Meni se čini da kad mi želudac polako ostaje prazan, da mi tada počinje kiselina. Vidjet ću do kad će tako funkcionirati, ali dvije večeri sam spavala kao beba....
Iwanna dobro nam došla
sara supersad ćeš imati oboje...Lijepo ime ste birali za svoju djevojčicu....
Drage moje, meni ostalo samo još obojiti sobu, ali susjed me isprepadao, rekao mi ne sad krećiti, kao on krećio, pa senije htjelo sušiti, jer je hladno i osjetila se vlaga u sobi zbog krećenja... Reče, čekaj da otoplijooooj, ja sam htjela sve dovršiti do kraja drugog mjeseca, sad me strah da se ne osjeti boja jako, pa ne mogu bebu donijeti u takvu prostoriju. Inače, vlage nemamo u kući, ali toje spavaća soba, a nju slabo grijemo, jer oboje volimo spavati u svježijoj sobi (dok ne dođe bebili,koristimo priliku), ni sama ne znam šta mi je sad radit....?
jeseni kako si* nadam se da je bolje i da ceš kući !! Nataša kako si ti? jeste se srele u bolnici?
ostale žene sretno svima koliko vas ima svima šaljem veliku pusu--ja vam slijedeci tjedan idem u bolnicu po svoju malu princezuime smo izabrali - TIA
finger jesi ti još u komadu?
Anita i mi smo sada krečili i sve je ok !
zatisje veliko,svi smo u iscekivanju vijesti
![]()
Jedan umorni
Zadnjih dana me umor sve brze i brze savladava.......cari zadnjih mjeseci trudnoce.
Sada sam oprala podove i kao da sam cijeli hotel oprala, a ne kucu.
Jos nikakvih vijesti od Finger?
Donna, pa ti ces ubrzo upoznati svoju curicu!!!!! Bas lijepo! I lijepo ime ste odabrali!
Ma eto nji sutra doma, samo nek su dobro.
Vidim da smo s tjednima trudnoće tu negdje sve, sad sam 30+5 i od jučer osjećam drugčije pokrete bebe mislim da se okrenula naglavačke u svakom slučaju sam na pregledu idući tjedan.Jedva čekam da vidim
Čini mi se da s ovog topića samo ispraćamo na porode.
Mimi25 a da usporiš malo.
A trebala bi usporiti......ali po prirodi sam stalno u nekom pokretu plus moja dva mangupica......ne ide mi bas to usporavanje
Ali ovaj umor, a i tu i tamo kontrakcije me natjeraju da svako malo predahnem, htjela ja to ili ne.
Da se javim kratko., od trnjenja ruku ništ ne mogu.evo 38.tjedan krenio punom parom. U bolnici sam i dalje.jeseni 1.kat soba 2. Nist novo ne znam..sutra je velika vizita pa cu znat više. Ok sam...osim otecene noge cak i iznad koljena. Uzas. I trnjenje ruku. Čujemo se i svima sve najbolje. Čudimse sšto nema finger..zanima menjena placenta previia
natasa- drzi nam se :hug:
mimi- o da znam kako ti je...ja nisam vise mogla izdrzat bit usporena ko puz pa sam danas nakon rucka uzela malo i motiku i nesto sitno posijala u vrtu, pa ispeglala brdo tetri za bebu, pa ispekla perece ..al sad sam preumorna, oci mi se sklapaju a i leđa nedaju vise da radim![]()
nataša, poslah ti ppžao mi je što te gnjavi oticanje. mislim da je i meni lagano krenulo.
moj tlakić je sad super uz tablete pa ćemo vidjeti sutra nakon još nekih pretraga i vizita što će i kako biti. sve si nekako mislim da bi me mogli pustiti do sredine tjedna, ako ne iskrsne nešto, ali to su čisto moja nagađanja.
mališa je skroz nemiran kad ga pokušavaju špijunirati ctg-om pa ga moraju loviti po trbuhu. tvrdoglavo mamino se ne da kad bi oni htjeli, nego kad se njemu hoće.
nema još vijesti od finger?!
donna, kad nam ti stižeš u kbo da i tebe napokon upoznam?
marija, super za malog akrobata. sprema se lagano na put.
mimi, samo polako.
anita, nadam se da je iscjedak prošao. jesi li išla na pregled da vidiš od čega je?
šaljem vam veliku pusu i pakujem se lagano na spavanje, jer nas bude već oko 5-6 :pada u nesvjest:
Marija ja sam pred 2tj osjetila da se okrenuta jer me pocela ritat u zeludac.Al onda sam skuzila da mjenja polozaj skoro cijele dane i noci. Sad me lupa u zeludac, sad s desne strane, pa skroz dolje, pa opet u zeludac, pa pod rebra. Nema pravila. Vecinom dubi na glavi , al dok joj dode ne mogu ju poloviti
hej pa neznam kad stižem u KBOu četvrtak cu na kontrolu pa me možda odmah i ostavi hehe
see you soon !!
Beilana danas mi se čini da se opet vratio vodoravno bit će da mu nije bilo zabavno dubit na glavi![]()
Tako zavidim ovim mamama što su već u bolnici u iščekivanju bebača i ja jedva čekam. Sretno za što laganije porode![]()
Brzinski dok me internet ne isključi!
Sve je u redu, u bolnici sam od četvrtka uveče, imala povišeni crp oko 122, čekam sutra nalaze krvi. Još sam 2u1!
Falite mi curke, ljubim vas!
Oh, još me nije isključilo, pritakala sam se na neki gradski net, al dosad me je uvik isključivalo za 5 minuta.
U četvrtak navečer sam odlučila otići u bolnicu, imala sam temperaturu 37,9, blage mučnine, a leđa su me ukočila.
Izvadili mi krv i urin, ustanovili puno previše bakterija u urinu, povišene leukocite, i taj čuveni crp 122. Dali mi intravenozno klavocin, 3xdnevno, po 1200mg. Ctg radim svaki dan dva puta dnevno, otkucaji bebinog srca su odlični, ima 3000g, super napreduje. Danas došli nalazi, crp se smanjia na 40, ali već je glavni doktor otiša pa me nisu pustili doma. Nadam se da će me sutra pustit jer sam luda u ovom ćumezu od bolnice, tužna sam jer mi fale moji, nervozna...
Pročitam vas kad dođem doma, nadam se da ste sve dobro! Ljubim vas punooooooooooooooooooooooo![]()
finger hvala Bogu da si otisla u bolnicu! Bebica je vec lijepo napredovala, jos malo pa moze van. Pusa
A premda nisam tila prije petka ujutro, ispalo je dobro da sam otišla. Eto, ako nalazi u srijedu budu dobri, mogu doma. Fuuuuuuuuuuuuuuu jedva čekam!
Ma uglavnom da je bebica dobro. A bolnica pa nije valjda takav ćumezpogotovo ako se tu moraš vraćat na porod
Ma nije ćumez, al bolnica ko bolnica, ko ih voli, ja ne, psihički mi je užasno, iako su sestre i svi krasni!
finger, sva sreca da si otisla! bas mi je zao sto su te zadrzali...
znam da je tesko pregrmiti boravak u bolnici, al bolje je i za tebe i za bebolinca, brzo ce proci dani :hug:
fingertips ja mislila vi se vec mazite domaali i to bude jako brzo,a dobro je da si ipak otisla doktoru a niko ne voli biti u bolnici ali i to ce proci samo hrabro
![]()
Ma ne mazimo se, i nema indikacija da ću tako brzo rodit... Tako su mi danas rekli! A sad šta im to znači neznam, malo su nedorečeni, da vam pravo kažem nisam ni sigurna šta mi je, neznam nit koja je bakterija u pitanju, samo taj povišeni crp. Temperaturu nisam imala od četvrtka, krvna slika je odlična, na današnjem nalazu crp je 40, bakterija u urinu ima malo, al eto čekam srijedu da taj crp još malo padne.
fingertips
drago mi je da je s tobom i bebicom sve u redu,
kamo sreće da si odmah otišla ali srećom sve se dobro završilo,važno da je upala u opadanju.
Koliko brojiš do termina?Brzo ćeš nazad u bolnicu ako se na varam!?
I ja sam mislila da si fingertips vec u drustvu bebice.
Ali, dobro da se to rijesilo, bebica ce jako, jako brzo
Stvarno treba kada je neki takav problem ili sumnja na problem ici u bolnicu/hitnu, pa bolje i da ispadne nesto bezazleno nego da se zakomplicira bez odgovarajuce terapije.
Ja sada to pisem, a i sama sam takva, kada je nesto, radije nekako trpim i mislim ma proci ce nego da odem do doktora....
A sve sam bila oću neću ići, jer sam imala zakazani pregled u petak ujutro, pa sam ipak otišla u četvrtak naveče, bolje da sam otišla, da se ta upala izliječi do poroda jer tokom poroda može prijeći na bebicu.
Išla sam prošetati do rodilišta, jaooo što lijepo izgleda novo šibensko rodilište, baš je nekako svemirski.
Nataša kakva je situacija kod tebe? Čekaš carski ili? Moja posteljica je i dalje marginalis al idem definitivno na vaginalni porod jer nema opasnosti.
Jeseni ti si u bolnici zbog visokog tlaka ako sam dobro skužila?! Pa kako si? Nadam se da je sve u redu.
Anita di si se sakrila?
Ostale curke jeste mi sve dobro? LJubim vas punooooo![]()
pozdrav svima! sve vas ljubim! nemam vas vremena čitat, jer mala ne spava ništa po danu, možda sat vremena, al zato super spava po noći, ljubi ju majka. Mora mi mama doći svaki dan da mogu pojest nešto i otuširat se. Naša curica je ili na siki ili ju nosimo ili pričamo i igramo se s njom. Al zato super napreduje, dobila je kilu i pol u mjesec i po dana. Rekla nam je pedijatrica da ne dajemo nikako adaptirano, jer imam sasvim dovoljno mlijeka, a i vidi se da lijepo napreduje. Mala je dosta aktivna, poskakuje, maše rukicama i nogicama i stalno nešto priča, guguče, umori se sva koliko bi nam nešto rekla.
želim vam svima što lakše porode- vidim da su nataša i donna blizu termina, sretno cure. Finger, meni je isto bio povišen crp, al ne toliko, 65 je bio, pa sam se dosta uplašila, al je to brzo sišlo s antibioticima.
Deni, drago mi je da malena lijepo napreduje, čini se jako veselo dijete.
Da, crp brzo silazi s antibiotikom, nadam se sutra doma! Puseeek![]()
finger-super da si otišla,slušaj uvijek nas "starke" heheheheehe,pusa velika
svima šaljem puse,nas dvje idemo u šetnju da mama ne dobije puno kila,jučer bila na kontroli,tlak nizak moram piti više tekućine,a kila dobila do 20tjedna 4 kaže doktor da je to super,pusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
curke moje glava mi puca već 2 dana,bila u šetnji,bilo mi je boje,frendica mi je mjerila tlak 109/69....nizak,pila sam puno vode,ne znam što ću ako se ovo nastavi,znam da nije opasan već samo neugodan,nisam htjela ni lupocet popiti,iako ga smiju trudnice,ne želim nikakve tablete piti ako baš ne moram...uhhhhhhhhhhhhhhhhh
sara, samo se pazi vrtoglavice kod niskog tlaka :hug:
meni je bio 110/65 na proslom pregledu, al uopce nisam osjetila da je nesto nizak...normalno mi je i 90/60, vec sam navikla![]()
Sarice, a da malo kave turske popiješ? Neće naškoditi bebici jedna šalica, a tebi bi mogla pomoći. I za tlak i za glavobolju.
deni, baš te lijepo vidjeti opet ovdje. odlično što mala curka tako brzo napreduje.
finger, drago mi je da si ok i da si otišla kod dr. držim fige da se crp snizi i da te puste kući sutra.
saro, super za kilice. nadam se da će tlak biti ok. u svakom slučaju je bolje da je nizak nego visok.
mi smo još u bolnici. nema nekih novosti. nalazi protoka su u redu, oni nalazi vezani uz bubrege i proteine su i dalje povišeni, ali ne više nego prošli put. vidjet ćemo što sutra.
upoznala sam Natašu mašem joj ovim putem.
Baš super da si upoznala Natašu, mašem vam i ja
Brzo mi se oporavite![]()
brz oporavak jeseni i Nataša...finger brz porodja sutra idem u KBO pa se javiiiiim
![]()
malo kave... neki gin cak preporucuju popiti malo kave
ja sam u prvoj apstinirala skroz sto se kave(i kofeina) tice + 18mj kad sam dojila...i nije mi nista pomoglo-mali je hiperaktivan i imali smo svih 4 godine probleme sa spavanjem
tako da sam se u ovoj t opustila-prestala sam s kavom prije t i pocela sredinom 2 tromjesecja, a beba je svejedno mirna
cure drage, brz oporavak zelim i bas lijepo sto ste se upoznale natasa i jesen![]()
Posljednje uređivanje od penny : 20.02.2013. at 10:06
Jeseni, mah mah! Finger, moj crp u prvoj trudnoci bio 193, pao sasvim
Tek nakon poroda...nikad nisu skontali sta mi bi.!znači, prirodan porod.?!!i nist ne dizu frku.?
Svim curama pozdrav.!
.p.s. ubi me ova screen touch i utrnuti prsti.!
Posljednje uređivanje od nataša : 20.02.2013. at 11:41 Razlog: dodatak
Sarazg33 jel prošla glavobolja, kod mene je tlak uvjek nizak i nemam neke glavobolje a još manje vrtoglavice. Možda bi trebala pit crnu kavu ali je nisam ljubitelj pogotovo u trudnoći.
A mame u bolnicida sve bude dobro
curke moje,hvala vam,baš ste mi sve super i jako vas volim....jučer curke moje glava ubijala i nisam oko 23h više mogla izdržati popila lupocet i za 15min me prošla glavobolja zaspala kao top i jutros ustala u 7 jer sina spremam za školicu i glavobolje nema,hvala Bogu.Danas sam bila u apoteci pa mi je magistra isto rekla da slobodno popijem lupocet ako me jako bude boljela glava.A za tlak da je svakako dobro da je nizak,a ne visok i da popijem malo turskekave iako crna kava digne tlak,ali ga onda i naglo spusti.Ma bit će sve ok.
jesen.nataša u kojoj ste bolnici?pusa svima
sarazg33
drugi put popij tabletu odmah,nemoj se mučiti,
i mene je u ovoj trudnoći glava užasno boljela prvo tromjesječje
i dobila sam isti savjet iz apoteke.
Mučile su me i migrene trpim dan,dva glavobolju i onda tek 3 dan popijem tabletu,mučila sam se bezveze umjesto da se odmah riješim muke u startu.
Sarazg33, meni je za glavobolje u trudnoci pomagala salica turske kave s limunom i secerom.
Pozdrav svima....
finger ma eto me, nemam ja baš volje svaki dan ići na net, uvijek nađem nešto kući šta treba radit. Klinci mi idu u suprotne smjene, uvijek nekoga iščekujem, nekoga ispračam, ručak, pospremanje, krećili danas i baš mi lijepa bojica ispala, tako da stalno nešta. Neka si ti nama ok, crp će pasti, a onda s mirom možeš čekati trudove kući. Brzo će to
jesen i nataša vidim još ste mi u bolnici, uskoro vam se pridružuje i donna, idemo mi sve polako redom put rodilišta.... mimi onda je valjda i naše vrijeme kad nam se njih tri porode...
sara ne se mučiti s glavoboljom, popiti lupocet i onda mir, uostalom, možda te više niti ne bude boljela...
Ja uskoro gotova sa svim pripremamaostale mi tetra pelene i posteljina za popeglat, mm da sastavi krevetić i kolica, komodica već na mjestu, spremim torbu za rodilište i čekam.... Ogromna sam si curke moje...Trbuh mi je napet poslije ručka, večere za poludit, doslovno odbrojavam dane. Iscjedak se primirio, imam ga uobičajno, više ujutro, ali čini mi se da su to ipak gljivice, jer me juče počelo svrbuckat i peckat... Stavila sam malo Canesten kreme, pa se smirilo. Čak sam razmišljala da si ubacim Plymicol vaginaletu (već sam koristila u trudnoći zbog gljivica), a opet ne znam ni sama. Kad sam zadnji puta zbog gljivica uzrokovanih antibioticima išla kod moje gin. pregled mi je bio katastrofa, ne znam što je radila, ali me opekla nečim dolje i to pošteno, tako da sam nakon brisanja imala čistu krv kod nje na maramici, rekla je to je od pregleda, bilo je bolno i ne bih ponovila...Šta mi je radit? Simptomi su isti kao i tada, pojačan iscjedak, od boje kakaa do žućkastog, ponekad peckanje i svrab.... ne ide mi se na pregled, bojim se opet da će biti kao zadnji puta....
Ostale curke pozdrav i držite se....![]()
Evo me domaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ajme svitu moj šta je lipo doći kući, u svoj dom, pod topli tuš, pa odma sam ozdravila!
Jutros su mi vadili krv biće 5. put u 5 dana, (izboli me živu, isisali su mi svu krv), tražila sam da pošalju hitno po nalaze, crp je pao na 20, jao nitko sretniji od mene. Doktor napisao otpusno pismo uz napomenu za strogo mirovanje, i 2x1 tabletu klavocina 500g. Ja sad samo čekam bebicu da pokuca
Nataša, šta se tiče crp-a, meni su rekli da sam skupila neku bakteriju, znati će se točno kad dođu nalazi urinokulture, sumnjaju na E.coli, kao ništa strašno, bitno da se izliječi do poroda.
Meni su rekli da kao trudnica mogu popiti i 8 komada lupoceta u danu, da neće biti ništa, iako mi nije nikad palo na pamet to popiti. Popila sam ono kad su me leđa bolila i pomoglo je.
Ljubim vas!
Draga Anita, bolje da riješiš ako možeš gljivice. Bolje spriječiti nego liječiti. Vjerujem da je za bebu bolje da prolazi kroz "čist" kanal?
Uostalom - i ako te bude opet zaboljelo - shvati to kao pripremu za bol na porodu
Šalim se malo.
Al ja osobno ne bih ništa prepustila slučaju. A opet - ti si iskusnija, pa ti ne bih rado pametovala.
Fingersuper da si kući.... Sad miruj i čekaj, bitno da je crp pao....
Moe ma naravno da se trebam riješiti gljivica, idući tjedan i tako sam na kontroli, a rekla je gin. da će mi uzimati briseve, pa će i sama vidjeti. Idem na carski, pa nema bojazni za bebili prilikom izlaska, ali opet stvaraju nelagodu.... bljak... Moja je gin. malo štura, kad se i žalim na iscjedak, ona odmah ustvrdi da je on normalan kod trudnica i sam po sebi je zaštita vagine... Čudna je... Eto ja sam 34+2 tt i još mi nikada nije uzimala briseve![]()
saro, mi smo u Os. drago mi je da je glava bolje i da si našla način kako si pomoći.
anita, baš mi je žao što si prošla tako na pregledu i što te sad strah ići ponovno. svjesna si i sama da bi bilo dobro da dr. to pogleda.
finger, baš mi je drago da si bolje i da su te pustili kući.
jutros su me "razveselili" time da će me ostaviti do poroda. cmoljila sam cijelo jutro. sve mi je jasno u glavi i znam da je to najbolje za bebu i mene, ali ipak teško podnosim razdvojenost od obitelji i to da neće biti kako smo planirali da uživamo kod kuće do kraja i onda zajedno mm i ja krenemo u rodilište.
a što da se radi. tko zna, možda se još predomisle ako mi naprave koji uzv i vide da trbuščić napreduje (to što je manji za skoro 2 tjedna je glavni razlog zadržavanja - a većina dr. kad ih pitam za to kažu da se do 2 tjedna tolerira i ne smatra patologijom, nego da je beba sitnije građe, ali da to treba pratiti i kontrolirati).
nataša, vidimo se koji dan. doleti i ti kod nas gore kad ti paše (soba ravno iznad tvoje).
donna, vidimo se sutra. javi se kad se smjestiš i kad budeš raspoložena za druženje![]()
Finger drago mi je da si doma
Sara33 ja sam isto danas nesto cudna, cinilo mi se kao da imam temp i da me boli glava povremeno..mozda je vrijeme
Jesen u meni bas sam ti mislila reci, jos te stignu i pustiti doma, ali isto tako samo mantraj da je to najbolje za tebe i malog vilenjaka
Ja se nekako nadam da necu morati prepoznavati trudove, malo me frka da necu skuziti kad bi trebala, da cu ili prerano ili prekasno.Meni su isto spominjali neko ostajanje ranije, radi heparina, ali znat cu sve sa zadnjim nalazima sa 35tj.Tako da ako me ostave, necu se zaliti, ja sam ionako ovisnik o bolnicama
Mi smo danas bili na uzv, curka je dobila 1kilu u 5tj.Sada smo 31+2 i imamo 2100gr.
Sve ostalo super i protoci i plodna i mjere.
Sada cekam sl pregled za 4tj i onda cemo vise znati.
Curke drzi te mi se![]()