Stranica 18 od 37 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 1839

Tema: think happy thoughts

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

a drage moje osječanke,ja mislila da ste u zg pa da vas dođem sutra posjetiti,idem sutra na kontrolu kod dr.matijevića na sveti duh,moja curica se mrda sve više i više,presretna sam kad je sad lijepo osjetim.
    Danas glava super,mjerila sam tlak kod tate i mame,dalje nizak,ali se super osjećam,pusa svima

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

finger sto si dosla doma

ljepo je citati da ste manje vise sve ok i da sve ide svojim tokom

anita-ja se s gljivicama borim skroz od pocetka, a cak nisam ni govorila ginu bas da izbjegnem vaginalete, jer bi ih inace svaki tjedan morala uzimat, uuuuzasno sam osjetljiva od pocetka t, 3 dana jedem mandarine i odmah se ph promijeni i pocne svrbiti dolje, pa pijem 3 dana probiotik jogurte i skoro neprestano mazem sa kantarionom i tako u krug

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Melem33 prvotno napisa Vidi poruku
    Finger drago mi je da si doma
    Sara33 ja sam isto danas nesto cudna, cinilo mi se kao da imam temp i da me boli glava povremeno..mozda je vrijeme
    Jesen u meni bas sam ti mislila reci, jos te stignu i pustiti doma, ali isto tako samo mantraj da je to najbolje za tebe i malog vilenjaka
    Ja se nekako nadam da necu morati prepoznavati trudove, malo me frka da necu skuziti kad bi trebala, da cu ili prerano ili prekasno.Meni su isto spominjali neko ostajanje ranije, radi heparina, ali znat cu sve sa zadnjim nalazima sa 35tj.Tako da ako me ostave, necu se zaliti, ja sam ionako ovisnik o bolnicama

Mi smo danas bili na uzv, curka je dobila 1kilu u 5tj.Sada smo 31+2 i imamo 2100gr.
    Sve ostalo super i protoci i plodna i mjere.
    Sada cekam sl pregled za 4tj i onda cemo vise znati.

Curke drzi te mi se
    Kod nas isto i dr nije oduševljen što je beba veća mada je rekao da nije dobro ni kad je mala. Tako da idem u bolnicu na promatranje za 15 dana i nećemo čekat kraj termina. A tvoj dr nije zabrinut?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cure, evo i mene kod kuće! juče me dr pogledala na uzv, kaže sve ok, da dođem na kontrolu u srijedu! jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Jeseni, ako ostaješ do poroda, vidimo se svakako još!
    Finger, super što si i ti kod kuće, koja milina, tuš kod kuće....ono tamo....ufffffffffffffff!!!

ja ne znam kako je vama, ali meni je stvarno teško već, noge mi otiču, ruke pomalo, trnjenje je malo slabije, fala bogu, mislim da me i vene muče!
    ima li ko s venama tegoba? od struka pa nadolje! strava!
    Nemam hemoroide, ali značajno istaknute vene baš na vanjskim dijelovima znate čega..raspitala sam se , kažu da je to normalna pojava u ovako visokoj trudnoći, no nije ugodno! čak boli! ne znam ni kako će brijanje pred porod proći, upravo zbog toga! Užas!
    Dosta mi je više.... sad je po IVF računanju punih 38. tjedana, ulazim u 39.! puno već.....

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Nataša, super šta si doma
    Znači čekaš porod kod kuće, a šta je sa carskim?
    Znam kako ti je, meni je puna kapa više. Cila sam nateknuta, vrhunac mi je prošetati do kupaonice, kad god se dignem trbuh me toliko pritegne da je to bolesno!! Stopala i gležnjevi su mi ko balvani, imam zatvor od bolničke hrane zbog prevelikog unosa škroba i nedovoljno vlakana, itd...
    S venama nemam problema, a što se tiče brijanja nek ti dragi to obavi ako vam nije neugodno, ja sam svog zamolila jer stvarno ne mogu sama, trbuh mi je prevelik, ne vidim se dole.
    Jedva čekam više rodit!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Cure vasi tjedni zvuce taaaako optimisticno, kraj kuca na vrata.
    Ja sam tek presla pola, sad mi je super faza, odlicno se osjecam, bebica se stalno javlja. Muz i mala odlaze na skijanje na 9 dana, biti ce mi tako pusto. Iako mi kronicno fali odmora i mozda cu se uspjeti vidjeti s nekim ljudima koje nikako ne vidim.

Cuvajte se sve!!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Nataša, super šta si doma
    Znači čekaš porod kod kuće, a šta je sa carskim?
    Znam kako ti je, meni je puna kapa više. Cila sam nateknuta, vrhunac mi je prošetati do kupaonice, kad god se dignem trbuh me toliko pritegne da je to bolesno!! Stopala i gležnjevi su mi ko balvani, imam zatvor od bolničke hrane zbog prevelikog unosa škroba i nedovoljno vlakana, itd...
    S venama nemam problema, a što se tiče brijanja nek ti dragi to obavi ako vam nije neugodno, ja sam svog zamolila jer stvarno ne mogu sama, trbuh mi je prevelik, ne vidim se dole.
    Jedva čekam više rodit!!!
    i ja jedva čekam da se porodim!!!!!!!!!!!
    dosta je više!!!
    a o zatvoru mi ne pričaj, ona bolnička hrana je katastrofa!
    Za carski su me obradili, ali su rekli da je posteljica nekih 1 cm od ušća i da će to ić vagnilano!
    Twin, sjećam se kako sam svojevremno pratila trudnice koje su u ovim tjednima u kojima sam sada i slinila za njima...... kad evo i mene tu, na kraju!!!!!!!!!!!!!!! DIVAN OSJEĆAJ!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

curke moje,mi bile danas na pregledu,moja princeza nam je guzu okrenula pa doktor nije mogao sve vidjeti,ali je vidio glavicu, rukice,nogice,prstiće,srčeko,jetru i to je sve super,idemo za tri tjedna opet na uzv.
    Kod mene se sada svađaju kirurg i ginekolog.
    Kirurg tvrdi da bi trebalo me poroditi carskim rezom jer imam veliku herniju vertikalnu ,a ginekolog da je bolje prirodan porod zbog mene same,sad opet traži kad budem u 36tjednu mišljenje kirurga da se odluči kako će porod izvesti,luda sam
    .Malog sam jako teško rodila,inducirali mi porod,nisam se otvarala,na kraju vakum,mali mi je ostao bez kisika,srećom sve je dobro završilo,ali se užasavam prirodnog poroda.

nataša-super da si doma,pusa

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sara nadji neku vezu ili kumi ginekologa da bi htjela na carski. Zasto da se opet mucis?
    Ja sam se dogovorila da idem na carski, bila sam i prvi put. Imam visoku dioptriju pa je to indikacija oftalmolozima ali naravnonije ginekolozima. Oftalmolog mi je dao povrdu i to je to.

Moja curka je mrak, dr Kos me gledao 45 min. Stopala, prsti, rucice, bubrezi, nadbubrezne zlijezde, zeludac, mjehur, lice, ma sve 5!

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Nataša i bolje da ideš na vaginalni, ako nema potrebe za carskim! Brzo ćemo ti i ja, ja sve imam osjećaj da ću prenijeti par dana, a i po zadnjem uzv termin je 28.2.
    Sarice, znam da se bojiš prirodnog poroda, i baš radi tog straha bojim se da ne zablokiraš na porodu, pa probaj nekako ići na carski. I po mogućnosti odaberi spinalnu anesteziju, jer pričale su mi žene u bolnici da je oporavak nakon opće anestezije dugotrajan i bolan, a sa spinalnom to ipak ide brže. Bebica ti lijepo napreduje, tako sam sretna da ti je sve u redu
    Twin, i tvoje malo sunce odlično napreduje, samo se čuvajte!

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Eh da, još nešto. Kako sam završila nenadano u bolnici dragi mi je donio torbu koju sam pripremila za rodilište, tak da kad sam došla doma naravno to je sve bilo za pranje, a ružno je vrijeme, nadam se da se danas osušilo, tako da nemam spremljenu torbu
    Večeras ću sjesti na krevet, i govoriti dragom šta da spremi, samo se nadam da neću rodit prije toga, ahah!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Sve se može doniti u bolnicu u bilo koje doba dana, pa i noći, nema panike.
    Ako moraš poniti samo dvije stvari od puste hitnje, uzmi papuče i toaletni papir, spavaćicu ćeš dobiti u rodilištu, a ostalo nije o glavu.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Spavaćice u novom rodilištu su baš lijepe
    Ma znam, al dok ja objasnim svojima di mi šta stoji, volila bi to sve ipak sama spakirati. Neće ovaj bebač još vani, mora još zezati svoju mamu!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo i mene..jučer blago rečeno pošizila jer sam bila za kontrolu a dr mi nema !! na putu je tako da ništa neznam na čemu sam ni kada ostajem...u ponedjeljak ce nadam se biti dr tamo pa idem vidjeti šta i kako....sad sam 38 tt pusa svima koliko vas ima

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Joj, nikako sve povatati. Donnice ti ležiš u bolnici ili ćeš tek ići ležati? Znam kako ti je što se tiče doktora, kad bolje razmislim, ja sam kod svoje doktorice koja mi vodi trudnoću bila sve skupa oko 5 puta, uvijek je odsutna, štaš!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma kući sam trebala jučer u KBO na dogovor za carski i hospitalizaciju ali dr nema !! a štaš baš tako samo da mala miruje unutra do ponedjeljka !! hehe ) kiss

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ajde miruj kući, nego da te strpaju u bolnicu, za izludit je tamo! Koju si anesteziju odabrala? Ili još neznaš?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

razmišljam o spinalnoj svakako...ali čekam još mišljenje anesteziologa

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Spinalna je super, ja sam svoju princezu odmah vidjela i poljubila, cula koliko je velika. Oporavak mi je bio kratak, 3. dan sam se kupala, prala kosu... Nosila sam je od prvog dana

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Donna, ne znam ko ti je dr, ali ja sam čula da dr Rubin nema do srijede, i još nekih doktora, navodno da su na nekom kongresu..tak da ne znam. ja naručena za srijedu 27.02. tad ću bit punih 39.Majko mila, pa dokle ću?! Prvo sam rodila sa 35 tjedana, imam osjećaj da sam već 3 tjedna prenijela!!!
    Finger, ne pričaj mi o torbi, evo sve mi se suši i spremam ponovo jer sama ju , naravno, ponijela sad kad sam išla. Ni moja torba sa punih 38. tjedana, dakle, nije spremna!!
    Sara, sigurno imaš traume od prirodnog poroda, nek ti daju spinalnu i gotovo!
    Ostalima

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ahahah, jako smo odgovorne
    A ja kao u ponediljak idem vaditi krvnu sliku i na ctg!!?? A tad sam u 40.tjednu

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

joj drage moje pa vi ste mi sve pred porodom jos malo i eto bebica
    mi cemo se jos nacekati,sljedece sedmice nam je pregled i nadam se da cemo ovaj put saznati spol

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

imala sam problema s lozinkom pa nisam mogla pisati dan-dva.
    nataša, baš sam danas bila kod tvoje bivše cimerice A pa je pitala jesi li još tu. bebica joj je premedena, ima tako slatke obraščiće. ne znam jesi li ih uspjela vidjeti prije nego što si otišla kući. i da, drago mi je da su te pustili kući i super što postoji mogućnost vag. poroda. držim fige.
    a što, nije kao fina bolnička hrana :piše dok jede lazanje koje je donio muž:
    saro, lijepo od tebe što bi nas obišla. rado bih te vidjela da nije toliko km između
    finger, bome još samo par dana. uživaj do tada u novoj ravnoteži i ne brigaj za torbu. najbitnije je da beba ide s tobom.
    kod nas moraš imati svoju spavaćicu.
    twin, kolika ti je dioptrija? moja je oko 2,5 + 2,5 astigmatizam i ovdje u bolnici mi nitko nije spominjao da bi to mogao biti problem, moja gin je rekla da je to u redu dioptrija, a u pon sam naručena kod oftalmologa, ali ne mogu otići jer me ne puštaju iz bolnice, jelte.
    i meni su ovi tjedni trudnoće bili znanstvena fantastika, ali ipak su dosta brzo došli. tako će i vama.
    šaljem pusu i gibam na ctg slušati bebicine otkucaje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Jesen ti si mala beba za mene

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nije otisao ostatak teksta! Ja imam -12,75; -11,75. Moze doci do ablacije uslijed jakog naprezanja.

Cure zavidim vam na brojanju dana, ja jos brojim tjedneeeee

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

twin tvoja je baš velika. i ti ćeš ubrzo brojati tjedne, ne brini.
    donna, propustih tebe komentirati. baš sam se pitala jesi li ostala. javi kad budeš. nadam se da ćeš uspjeti uloviti svoju doktoricu. čine mi se svi ovdje ok, koliko vidim kad dođu u vizitu, ali ima 2-3 koji su mi ful simpatični pa se nadam da će beba htjeti doći kad bude radio netko od njih
    adal, imate li neku tajnu želju vezanu uz spol?
    meni se spinalna anestezija isto čini puno bolja, jer si prisutan svemu (a kažu da ne čuješ toliko instrumente i doktore) i možeš odmah vidjeti bebicu te su manje mučnine i brži oporavak. jedino se ipak radi o injekciji u područje kičme pa mi to zvuči gadno.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

znaš šta jedva čekam ponedjeljak i da vidim dr i da me pregleda nije mi jasno kako može proći 2,5 tj bez ctg,uzv i pregleda a ostali idu svaka 3 dana ?! uglavnom nadam se da je sve ok sa bebom i da cemo se vidjeti ovaj tjedan slabije se miče pa se sva uplašim ali kad ju muž doziva navečer i mazi stomak odmah se javlja jedva čekam ponedjeljak i samo da sve bude ok !!!!!!!!!

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

donnice, ma bit će u redu. mala sad skuplja snagu za izlazak i za zafrkavanje mame i tate
    divno je što reagiraju na tate <3
    hajd', ako i samo budeš došla na pregled i ne ostaješ, zvrcni kad si tu pa da se upoznamo napokon (bar na hodniku). može? poslat ću ti broj mob. na facebook u pp.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

za javljanje beba tatama...kod nas isto reagira uglavnom na tatu navecer, ja je mogu gurati, lupkati, drmati pa nista, al kad on malo pikne trbuh, eto ti je odmah

torba...ahahah... to mi je jos sf....jedino sam oprala spavacice i pidjame...ovaj put sam se odlucila ponijeti i pidjame jer ih vise volim a i skuzila sam da uopce nema potrebe forsirat spavacice

ajme ajme sto vam zavidim vama koje brojte dane do kraja, meni se cini ko da sam tek na pocetku vremenski a tesko mi je ko da mi je sutra termin, sa velikim deckom mi je bila stostruko laksa trudnoca :/
    cak sam ovaj vikend dobro fasovala, preksinoc me jako bolio zeludac i dusu sam ispovracala, jucer me cijeli dan tresla temperatura, al danas je bolje, zvala sam gin(koji mi nije dezuran) al sestra mi nije nista konkretno rekla... tako da cu na svoju ruku u ponedjeljak kod dr opce prakse po uputnice za krv

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Jesen u meni nemam neke zelje bitno mi je samo da je dobro i da nam dodje zivo i zdravo ali eto bilo bi lijepo znati spol jer ga sad malo oslovljavam sa mamina princeza pa onda sa mamin sincic pa mi sve to smijesno
    joj drage moje ja se osjecam ko kamion a tek smo usli u 27tt,bas pazim koliko jedem a kile se lijepe ko lude ,jos sam po cjeli dan sama doma pa moram i ocistit i oprat i skuhat nemam nikakve pomoci osim od muza ali on radi po 12 sati i dodje bas kasno pa mi bed jos ga smarat s kucnim obavezama a kad mi je prljavo i prasnjavo ja sizim....oprostite sto vas davim s glupostima ali sam danas bas lose volje posle vaganja i uzasne noci gdje nisam uspjela nikako zaspati jer se nisam uspjela nastimati da mi pase

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Šta je s ovim bebama pa neće van sve čekaju 40tt, a ljepo što ste se našle u bolnici. Penny mislim da ti je to od prekopavanja vrta zato uspori. Ja sam spremila torbu jer ipak ću polovicom trećeg u bolnicu, beba je veća pa nećemo čekat baš 40tt. Adal brzo će to vrjeme proletit do termina. Pusa svima

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Curke moje drage.... Vidim da ste mi sve dobro, a to je najbitnije...
    Nataša stigla si kući superiška, ne da se to mjeriti s ničim...Neka, sad čekaj trudove i onda u bolnicu...
    Jesen drži se draga... ako i moraš ostati do kraja, računaj da je svaki dan,jedan dan bliže malom zlatu....Ja nisam daleko od OS, ali sam toliko ogromna i teško mi je već uopće hodati i gdje..U pola hodanja stisnu me BH kontrakcije i onda sam koma, a da nije tako došla bih Vam u posjetu.Vidimo se mi na ljeto sa bebama. Volim doći s klincima u ZOO i sjesti uz Dravu na sokić... Ja sam ležala na početku trudnoće u bolnici i mogu vam reći da meni nije bila nejestiva hrana, malo bljutava zbog nedostatka soli, ali jela su bila ok..Najviše me radovao popodnevni međuobrok čokolino Imamo novo rodilište i sve je jako uredno, čisto i lijepo...
    finger izdrži još malo, kraj je tu, a s njim novi početak
    Curke moje, moja kuma je prije dva mjeseca rodila u OS na carski, bila je pod općom, sve je prošlo ok. Ona mi je rekla da žena koja je rodila isti dan kad i ona, ali pod spinalnom je bila jako loše. Nije mogla spavati, povraćala je jako i imala užasne glavobolje. Savjetovala mi je baš zbog toga da ne uzimam spinalnu. Toj ženi su rekli da te jake glavobolje mogu trajati od dva tjedna do dva mjeseca .. Možda je to kod nje tako bilo. Možda je to od osobe do osobe. Ne znam. Ja sam oba puta bila pod općom i sve je prošlo ok. Prvi carski nisam znala da će uopće biti carski, tako da sam ga teže podnijela već drugi, iako je drugi rez bio dupli veći od prvoga. Za drugi sam znala da je carski, pripremila se na sve to i lako ga podnijela. Nadam se, da će i ovaj treći proći ok...
    Dona koma, baš je sad dr. morala otići, drži se ti do ponedjeljka,biti će sve to ok.... Beba ti se manje pomiče, jer nema mjesta i moraju se smiriti malo pred kraj, to je ok...
    Ostale curke držite se... Idu dani, brzo će vam doći i kraj trudnoće, zato uživajte, jer ovo što prolaziti iz dana u dan, neće se više ponoviti, barem ne s ovim bebicama...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

curke moje,jako se bojim,ali moram vjerovati da doktori najbolje znaju odlučiti.
    Vidjet ću što će kirurg reći,ali k njemu idem tek u 36tt,a sad sam 20tjedana trudna tako da ima vremena.
    Ja mislim da će me oni na prirodni,a ako ne ide onda na carski...svjesna sam ja da je carski operacija i da nije bezazleno,ali kad se sjetim straha za svoje dijete koje se rodilo jedva na vakum u 21 stoljeću helooooooo,sad mi dođe da plačem,toliko sam se prepala,hvala Bogu dragom da je sve završilo ok i da imam zdravo dijete,bez skromnosti moram reći da mi je napredan u svakom pogledu i u školi i u sportu,ali moglo je biti svašta.
    Zato se jako bojim,a opet me strah i carskog jer je doktor naglasio da je veći rizik carski za mene.Ma joj tko će ga znati više...Svakako ću potražiti i drugo mišljenje...
    Ja da nisam to proživjela s prirodnim svima bi rekla kakav carski,prirodni je super...za oporavak je svakako bolji,ja sam na nogama bila isti dan,drugi dana sa mamom i tatom bila na čaju,hodala polako bez problema.
    pusa svima curke moje i sretno...

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Adal draga u potpunosti te razumin, ja isto šizim ak nije sve po špagi doma. Al eto, morala sam popustiti, nemogu dragog toliko tlačiti.
    A šta se tiče kilica, a to je normalno, ja se isto mislim kako ću skiniti ove svoje šta sam nakupila, a tek kako ću se strija rješit, baš padnem u depru
    Šta se tiče carskog, sve ovisi od osobe do osobe, kako ko može podniti koju anesteziju. U svakom slučaju to je operacija, i treba konzultacija i konzultacija sa doktorom da se sve objasni do najmanjeg detalja.
    Mi smo još uvijek 2u1, nema naznaka da će beba vani. Sutra idem ponovidit krvnu sliku, obavit ctg, pa ću ulovit kojeg doktora da ga pitam što će biti ako prenesem, s obzirom da je termin 28.2.
    Koliko dana smijem prenijeti? Neznam bojim se da se ne oduži previše, pa da mi induciraju porod, u tom slučaju radije bih na carski.
    Ljubim vas!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

finger nema pravila koliko mozes prenijeti. Gledaju ctg i plodnu vodu. Kolika ti je beba po uzv? Bas kao po terminu ili? Meni je i ova beba po uzv 8 dana veca, tako je bila i prva. Prvu sam rodila sa 36+6 a po gestaciji (to gledaju kad se rodi) je bila 38 tjedana. Znaci tocno je odgovarala kao na uzv.
    Ja imam super iskustvo sa carskim i opet zelim na carski. Sto zbog dioptrije, sto zbog straha za bebu. Puno se beba iz moje okoline mucilo i sad imaju neke manje ili vece probleme. Dotori su predugo cekali. Zato zelim na carski a barem malo preveniram neke stvari

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Po uzv je beba baš po terminu, 3300g,48 cm. Sutra sam točno 40.tjedan. A što se tiče ctg, ja sam samo jednom mjerila trudove, sve ostalo su bili bebini otkucaji, al mislim da oni tome ne pridodaju preveliku važnost, jer kad sam ležala u bolnici radila sam ctg ujutro i naveče, po njihovom je uvijek bio uredan, iako mi je malo neobično da jednom bebini otkucaji jedva dosegnu 120, a drugi put idu na 170, ne razumin to baš najbolje.

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sarazg čestitke na Anastasiji. to je i moje ime trebalo biti, al ostalo samo Ana. A sto se tiče tvog prvog poroda, i moj je prvi bio neponovljivo iskustvo u gorkom smislu...rodilo se djete, a ja se nisam otvorila. rasparala me kao Jack trbosjek, iznutra, a izvana i rezana i raspuknuta ko lubenica. srećom moja je beba bila mala, i nekako se rodila uz pomoć skakanja babice po mom trbuhu. Ali glava joj je bila kao čunjoglavom.Ja sam sigurna da ću tražit carski pa makar morala nekome platiti da ga napravi.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bok cure!
    Samo da vas pozdravim!
    finger, nije da beba nece van nego je tebi lijepo tu s nama piskarati ko trudnica, pa si malo stisla, a?
    anabanana, po opisu, nije ti bilo lako prvi put.... Nadam se da ce ovaj put biti bolje.
    Inace, meni je prvi put napravljena epi (ne znam je li bila potreba ili rutina), a drugi put nista, ni rezana ni popucala. A oba decka su bila pribliznie tezine i duljine. Tako da, ima nade!
    Nadam se da ce mi onda i ovaj treci porod tako proci.
    sarazg, nije ni cudo da imas traumu ako je prvi put bilo tako. Ali, kao sto sam napisala i anibanani, zelim ti drugi porod po tvom gustu.....

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ahahah, i bit će da sam stisla, al da mi je lijepo s vama, to ne mogu poreći! Al mi se neda više bit trudna

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj anabanana prvotno napisa Vidi poruku
    sarazg čestitke na Anastasiji. to je i moje ime trebalo biti, al ostalo samo Ana. A sto se tiče tvog prvog poroda, i moj je prvi bio neponovljivo iskustvo u gorkom smislu...rodilo se djete, a ja se nisam otvorila. rasparala me kao Jack trbosjek, iznutra, a izvana i rezana i raspuknuta ko lubenica. srećom moja je beba bila mala, i nekako se rodila uz pomoć skakanja babice po mom trbuhu. Ali glava joj je bila kao čunjoglavom.Ja sam sigurna da ću tražit carski pa makar morala nekome platiti da ga napravi.
    ej anabanana drago mi je da se ovdje susrećemo,ljepše je i ugodnije nego na onoj drugoj temi,hehehehehehe,znaš na kaj mislim...
    Anastasia mi je jako lijepo ime,moj muž je to odabrao,meni se isto sviđa,ali znam da ćemo ime skratiti na Ana,sigurno,hehehehehe
    Mom sinu je isto glavica bila izdužena upravo zbog vakuma,ali poslije se to srećom vrati u normalu,ma valjda će sve biti ok,moram misliti pozitivnoooooo,hehehehhe,pusa curke...

mimi-draga bilo je grozno,vjeruj mi na drugu trudnoću nisam pomišljala godinama zbog te traume oko poroda...vidjet ćemo kaj kirurg bude rekao,pusa

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Curke,
    eto vratila se iz shopinga...tekstil za bebicu za prematalicu,krevetic,pa prematalica i jos skicnula sto ce mi trebati...
    Nekako mi je sve divno, predivno, samo sma si ponavljala da neka sve bude s njom ok, da mi bude ziva i zdrava, bit ce mala princeza sa svime sto je ceka, na maminom i tatinom zrnu graska.
    Svakim danom sve svjesnija da je sve blize dan susreta i u biti uzbudjena sam.(da, da prvorotkinja sam)
    Za porod se nadam da ce odluciti najbolje koji postupak poroda, cujem toliko pricica od prirodnog poroda oko sebe, pa i o posljedicama za bebe.
    Finger samo cekam da dodjem jednom na forum i da nadjem post sa objavom Inace, ja imam babywatcher i zna imati od 130-160 otkucaje, pripisala sam to budna ili ne, kretanje ili ne i kad mi smugne(pobjegne).
    Mimi25 ti si mi izvidnica
    Sara jako lijepo ime, ja nekako sam skuzila da izbjegavam stavljati slovo "j"u imena tipa Anastazia,Kristian... i ne mora biti Ana, meni je lijepo i Ani-kao Annie skraceno, nekako mi je mekanije

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cao curke. Vidim ovdje brige po porodu. Hvala Bogu prvi mi je put i jos uvijek zivim u onoj bajci kak ce bit brzo i bezbolno i da uopce necu popucati nit ce me rezati i bas mi je super. Zasad se ne bojim. Odkad mi se curka okrenula sve mi je teze i teze. Nozice su joj u mom zelucu 24 sata dnevno. Kaj god pojedem osjecam se ko hodajuca lubenica. Trbuh raste, pogotovo bas taj gornji dio trbuha. Sutra idem na 4d da vidim hoce uspjeti. Bas se veselim.
    Drzim vam fige za sve kaj treba
    P.s.i ja sam sama.muz radi cijele dane. Nekad pocistim jer mogu i nist me ne tiska a nekad sam si ko tenk pa samo skuham, ložim, pometem podove i operem, malo pospremim i to je to. Nist vise. Tesko mi i mm to razumije

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vidim da se skupilo ekipe u iščekivanju
    Termin je samo okviran, nekada se bebama ne žuri. beilana, jao, sjećam se tog upiranja nogama , mislila sam da će mi pluća izbit

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Penny, žao mi je što te gnjave gljive. Jesi li sigurna da se kantarion smije koristiti u trudnoći? Ja sam čula da ne. Jesi bila kod dr. zbog želuca i povraćanja?

Adal, ima li kakvih novosti ?

Anita, ma samo ti miruj Drži se. it's the thought that counts Ja sam dosta nezahtjevna pa je i meni klopa preživljiva. Samo mi je jedan dan MM donio klopu iz dostave i odmah mi je skočio tlak, jer je bila slanija pa sad ipak papam samo ovo što nam tu daju + nešto iz kućne radinosti. Jedino malo češće mlatim po čokoladi uz izgovor da je beba voli i da poslije nje veselo skače. Vidjet ćemo kako će vaga skakati je li vam čokolino bio u vlastitom aranžmanu ili su vam ga u bolnici davali?

Finger, kad beba spava onda su otkucaji dosta pravilni i budu oko 120-135, a kad krene ludovati onda skoče gore. Nama 2 puta dnevno rade ctg i kad je tako nizak, onda bude bebe treskanjem trbuha ili pojačaju zvuk (nije neugodno kako zvuči). Da vidiš kako se onda uskaču . Siročići mali, mora da su zbunjeni što se događa. Ja osiguravam živahnost tako da pojedem malo čokolade prije ctg-a pa onda malac bude toliko skakutav da ga moraju vijati.

Saro, samo hrabro. Svaki porod i svaka beba su drukčije. Hvala bogu da je sve dobro ispalo. Vjerujem da će ovaj put biti puno bolje.

Anastasia je baš lijepo ime. Zgodna su ta ruska. Ja sam ovih dana otkrila slatko ime Taša. Neće to biti ime naše bebe, ali je slatko.

Upoznala sam ovdje dosta onih koji su išli na spinalnu i kažu da su se super brzo oporavile i da im je bilo divno što su odmah vidjele bebicu.

Beilana, tako je. Samo brij na pozitivu. Ja se ovdje naslušam svakakvih priča, ali se trudim govoriti si da će naša priča biti dobra :vječni optimist:

Je li neka od vas pila čaj od lista maline krajem trudnoće (ne smije se piti prije 35.-36. tjedna)? Navodno priprema tijelo za porod i omekšava grlić maternice pa porod bude brži i lakši. Pitala sam gin u bolnici. Smijala se i rekla da vjerojatno ni ne pomaže ni ne odmaže, ali ako mi to psihički pomaže neka ga pijem.

Mi smo jutros bili na uzv. Danas je 36+6, a uzv pokazuje da je trbuščić 35-36 tj i dr. Na uzv kaže da to po njoj nije kašnjenje, ali da ovisi što će reći koji dr. Čekam večernju vizitu da pitam da mi rastumače nalaz. Ja si tajno gojim nadu da će nas pustiti kući taji, ali se ne smijem previše nadati. Kao što već rekoh, nije ovdje tako strašno, samo nam fali obitelj.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nema nista sutra smo na kontroli

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ahahha, ma mi same radimo ctg, prikopčamo se, onda ga odneseš prekoputa u ambulantu i čekaš da ti ga doktor potpiše. Jutros opet bila na ctg, bebuška je mirna, lijepo kuca srčeko 120-130, pregledali su me da vidi jesam li otvorena, ništa od toga, nema indikacija za porod, u srijedu opet dolazim da pokažem nalaze krvi i nalaze urinokulture i da me opet pregledaju. Sve u svemu ja se osjećam dobro, samo mi je trbuh jako težak, pa jako jako malo hodam, jer me odmah leđa ukoče. Danas sam prvi put iskoristila svoju prednost kao trudnica, i to tako da sam odmah stala na početak reda za vađenje krvi i na početak reda za predaju poreza, uf kako su me mrko gledali!
    Neznam zašto bi kantarionovo ulje bilo zabranjeno u trudnoći, pa kvragu to je samo maslinovo ulje i gospina trava, ja se namažem s njim svaki put kad se obrijem, to mi je najbolje! Uf, ma kad bi gledali šta je sve zabranjeno bili bi pod staklenim zvonom, ne treba se opet previše paziti. Ko da je zdravo svi pusti ljekovi koji nam daju u trudnoći, evo ja sam još na klavocinu,prije toga pila sumamed, baš se mislim koliko je to povoljno za moje dijete i mene! Al sam odbijala kad su mi pisali ljekove za željezo i neke vitamine, kad to sve mogu uzeti iz prirode, iz čajeva i raznih zdravih alternativa. Za čaj od maline sam i ja čitala, al nisam probala.
    Imate li trudničkih želja? Ja čitavu trudnoću nisam ludovala za niti jednom hranom, ma ništa, no sad otkad sam se vratila iz bolnice, non stop bi nešto, tren tikvice, tren sladoled, tren pancetu,tren sok od ananasa, poblesavila sam

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav...
    Jesen ma naravno, nema nam druge već samo pozitiva . Čokolino nije bilo u vlastitom aranžmanu..svaki dan oko pola četiri su nam donosili međuobrok (to su imale samo trudnice i majčice koje su se porodile) i baš bi dobro sjelo nekad čokolino, puding, keksići i kakao, pa opet čokolino ....
    finger njemu je baš lijepo u tvojoj bušici, čeka dijete treći mjesec i proljeće.... Što se tiče onog tvog pitanja oko prenošenja, ja prvu bebu prenjela točno 12 dana (termin bio 13.03, a ja rodila 25.03) tako da...sve je to relativna stvar. Oni će pratiti i to je sve... A trudničke želje, hmmm... prvo što mi se jelo na početku trudnoće bio je Rahat lokum od ruže ne znam gdje mi to dođe, ali eto dođe... Ovo je sve drugo u granicama normale, nekad nešta, osim što mi je svako jutro mljac jesti čokolino, ni sama ne znam koliko sam već kg potamanila...
    melem meni je isto tako gušt pripremati sve to za bebili. Ja sam sve pripremila i u petak mi stigne od sestrične s Hvara paket robe za bebu (ona ima blizance od 2 godine cura i dečkić), pa mi poslala sve ružičasto i maleno, pa sad opet pranje i peglanje, a već stvarno imam toga i previše, ali kad se ne može odoljeti. Mogu misliti koliko čekate i ti i belana i finger, jer su vam prve bebe tako i mm ne može dočekati više....

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anita rain prvotno napisa Vidi poruku
    Čokolino nije bilo u vlastitom aranžmanu..svaki dan oko pola četiri su nam donosili međuobrok (to su imale samo trudnice i majčice koje su se porodile) i baš bi dobro sjelo nekad čokolino, puding, keksići i kakao, pa opet čokolino ....
    to su vam u BOLNICI davali kao međuobrok?!?!?!
    a kao, važno je da se trudnice i babinjače zdravo hrane
    strašno

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja ću se upucat ako prenesem!
    Anita rain kako si ti izdržala tih 12 dana???
    Ja sam oba sina rodila ranije i sada sam 38+1 i svaki sam dan u iščekivanju.....imam i kontrakcije kad se malo više krećem i radim...
    Mene muči što u prve dvije trudnoće nisam uopće imala nikakav iscjedak,a ovu cijelu nosim dnevne uloške.
    I sad što se više bliži kraj znam promijetiti i do 3 dnevno, otvorena sam prst i strah me da nekaj ne prenesem na bebicu.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ok,
    ja volim cokolino i bas mi ide nesto u zadnje vrijeme, ne svaki dan, ali....
    Sto je bas toliko los?Odrasli smo na njem, ja barem..i cokolesniku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •