Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav svima! Mogu li se i ja pridružiti ovom klubu?

Ulazim u 34. tjedan. Ovo mi je druga trudnoća, uredna, hvala bogu. Od prve je prošlo gotovo 6 god. pa sam već gotovo sve zaboravila što se tiče trudnoće, poroda i njege novorođenčeta - ajme meni. Već neko vrijeme obnavljam teoretsko znanje i prisjećam se svog prvog iskustva.

Ove zadnje tjedne odlučila sam se za malo intenzivnije pripreme u psihičkom, emocionalnom i fizičkom smislu - reorganizacija i promjena prioriteta, prihvaćanje da je veliko finale pred vratima i ponašanje u skladu s tim Moram priznat, nije lako.

Da li i vi imate potrebu nekako se pripremiti u tom pogledu ili idete kao i do sada po starom iz dana u dan?
Ako se pripremate, što vam pomaže da vas osnaži i drži vas van panike i straha?

MI smo tu negdje po terminu - ja sam danas 34+6

Meni je prethodni porod bio super lagan, gotovo bezbolan, brz (bebač je iskočio nakon sat vremena od prvog truda) i predivan - tako da nemam nikakvu paniku ni strah od rađanja. Zapravo, nadam se da će biti slično i ovaj put i jako se tome veselim. Sad više nisam u HR i planiram kućni porod koji je ovdje gdje živim normalna stvar. Jedino me malo strah da mi stručna pomoć neće stići na vrijeme (ako bi sve opet bilo toliko brzo), ali nadam se najboljem.

Zapravo me jedino muči kako ću se organizirati poslije poroda, s njih troje malenih - najstarija mi curka ima 4.5 godine, pa onda frajer od 3 godine i sad mala beba. A mama i rodbina su mi svi tisućama kilometara daleko.. Tako da svaki dan smišljam nove načine svakodnevnog funkcioniranja, ali bojim se da se nikako ne mogu na to pripremiti