-
mare41 ako se stezanje ponvalja dok miruješ često onda odi doktoru.
Mene stežu kontrakcije ako sam aktivna previše a ima dana da do navečer ne prilegnem.
sarazg33 nipplete se koriste u prvim mjesecima trudnoće pred kraj se ne smiju koristiti. Imam ih ja (ni ne znam gdje su mi se zagubile) ali nisu mi u konačnici pomogle, mislim dok sam ih nosila one bi se izvukle ali poslije bi se opet uvukle. Jednostavno ćeš prije podoja izvući bradavicu ili izdajalicom ili napraviš od plastične šprice za inekciju na način da izvučeš onaj unutarnji dio, odrežeš donji dio gdje je šprica uska i onaj dio koji si izvukla uvučeš sa kontra strane te onda onaj dio gdje su krilca prisloniš na dojku i na vakum izvučeš bradavicu. E sad jedino još provjeri vezano za stimulaciju bradavica u trudnoći tj. pred kraj trudnoće čini mi se da sam čitala da kao nije poželjno (ali više se iskreno ne sjećam). Kombinacija uvučene bradavice, manja bebica (ispod 3 kg) pa još ako se i uspije izvući bradavica pa bude poveća nastaje borba.
Ove medeline probaj naći rabljene jeftinije ćeš proći. Sami šeširići nekome pomognu nekome ne, nekoj djeci naprave konfuziju za dojenje kao i izdajanje pa davanje na flašicu.
Ja se namučila i sa šeširićima i sa izdajanjem i hranjenjem na bočicu i dojenjem i sve to nekih prvih 4 mjeseca života. Dosta nas je i unazadilo što smo iz rodilišta završili u zaraznoj gdje mi nitko nije imao za pomoći oko dojenja a ja u komi i brizi zaboravila na rodin sos telefon (to si memorirajte u mobitele).
Trudi se uspostaviti dojenje jer ćeš si olakšati život ali ako i ne uspiješ pazi da te to previše ne pogodi (meni je bilo jako teško, neke su imale i postporođajnu depresiju). Najvažnije je u konačnici da dijete napreduje i da je zdravo i da je mama dobro.
fingertips može recept za sladoled
. Super da uspijevaš i društveni život organizirati uz malu bebicu.
Vidim vi već polako prete robicu, ja još nisam u toj fazi jer trebam dio namještaja iz spavaće složiti u sobu od malog pa onda smjestiti komodu, a zadnjih dva tjedna mm je u radovima oko okućnice pa nikako da se prebaci na unutarnje radove. Ja sam popisla po veličinama čega imam i koliko komada (broj 50 imam najmanje, većina je 56 i 62 a za izlazak iz bolnice ću složiti dvije varijante u vrećicu i to verzija ako će biti +30 i za hladniju varijantu do +20 (sina sam rodila 23.7. i svaki njegov rođendan u zg je bilo hladno i kiša skoro kao i ovo današnje vrijeme).
Meni je komoda bila dovoljno velika za svu robicu sezonsku koja mi je trebala (to su ipak majušne stvarčice) a pored nje sam kupila sa pet ladica plastični tornjić na kotače za sve sitnice tipa kreme, gaze, tetre, škarice, papučice i čarapice itd. Komodu imam ovu: http://www.lip-poljcane.si/spletna-t...omode/lana.php jer mi je uvijet bio da nema unutra kadicu i da ima veću površinu za presvlačenje i da ja stojim ispred komode a ne sa strane a kasnije se dio skine i to je klasična komoda. Kinderbet je iz iste serije onaj veći 140x70 jedino bi kupila novi madrac za curku. Fali mi još i ogradica za okolo (gledala onu IKEINu jer je dosta dugačka a cijena je više nego prihvatljiva oko 10 eura).
Broj plahti što reći imam ih 4-5 bilo je situacija da se i 2 put presvlači posteljina u jednoj noći, ali i dvije su dosta pa ako i zatreba 3. lako se veća plahta preklopi i stavi u kinderbet a u konačnici bebać može i u veći krevet.
Uh, ja se raspisala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma