evo i nas malo. više se smucam po drugim temama.
komoda je nama izvrsna stvar i mališi omiljeno mjesto u kući. na njoj se uvijek oraspoloži. pravili smo je sami pa je luksuznih dimenzija - 60x60, a previjalište je 90x60, jer se proteže na perilicu rublja. ladice su fine velike, ali svejedno dupkom pune.
saro, ja imam ravne bradavice koje nikako ne zadržavaju oblik ni nakon 3 mjeseca navlačenja izdajalicom i povremenog sisanja. izvuku se i čim je mali pusti iz usta ili izvadim iz izdajalice, opet izgubi oblik. na početku smo dojili s nastavkom bočice (onom dudicom), jer nisu htjele ući ni u šeširić niti je malac mogao povući. onda je zbog vakuma nastao ogroman problem (bol i ragade) pa sam stisnula zube i nekako nam je pošlo za rukom da uhvati i bez nastavka. nekako prstima stisnem dojku u sendvič (mekana je jer nemam puno mlijeka) i on zagrize i usrče. nije baš neka tehnika, ali sad sve bolje hvata.
niplette sam htjela naruč iti preko oglasnika kad sam već rodila, ali mi je žena koja je prodavala rekla iskreno da čim mlijeko kapne, prestane vakum i ne funkcionira. medeline školjkice su oko 120kn, ako se ne varam. meni su iz mađarske donijeli neke tvrde školjke s istom funkcijom koje su upola jeftinije. nisam ih puno koristila, jer nisam stigla od konstantnog pokušavanja dojenja i izdajanja.
napravila sam si i spravicu od šprice i to odlično funkcionira, ali kako sam već napisala, moje bradavice jednostavno odbijaju zadržati oblik.
bilo bi dobro da počneš školjkice ili niplette koristiti već sada, ali prvo se ipak raspitaj, da ne bi izazvalo ranije kontrakcije.
drago mi je da si uspjela dogovoriti carski kao puno bolju opciju u tvojoj situaciji.
beilana, plavušica je prava slatkica
twin,kako je? drago mi je da ste kod kuće.
adal,čestitam!Vidjela sam fotkicu na avataru i prije nego što sam pročitala vijest

anita, kumovi su išli iz vinkovaca na krk s bebicom od 2 i pol mjeseca. samo radite puno pauza zbog kičmice i dobro se hidrirajte. smiješno mi je što je i moj mali s 2 mj imao 5200 i 57 cm, kao i prijateljicin mali

sad s 3 mj ima 6200 i 62 (sami smo mjerili visinu, ali ne vjerujem da smo puno promašili).
mi smo inače dobro. beba je predivna. jako je narastao. smiješno mi je što sam bila toliko zabrinuta što je rođen mal (2750 i 49) i što sam se radovala kad je dobio 20g, a onda je u jednom mjesecu dobio 1800

i dalje je većinom na adaptiranom, ali izdajam pa dobije i nešto malo mog mlijeka, te sisa. sad je puno bolje kad smo se riješili soora i kad su prošli grčevi, ne vrišti više kad mu pokušam dati sisati, nego i sam traži. najvoljniji je za sisanje navečer i u noći. po danu, uglavnom povuče malo i neće više.
malo sam si smanjila pritisak i prestala izdajati noću, jer ni 2 mjeseca izdajanja noću nisu povećala količinu mlijeka, a ja puno bolje funkcioniram i u stanju sam više uživati s njim kad se malo naspavam.
najviše volimo kad ga ujutro uhvati smijanje i ludasanje, onda svi troje uživamo <3
odosmo sad u šetnjicu i druženje.
puno pusa svima.