Stranica 36 od 37 PrviPrvi ... 2634353637 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 1839

Tema: think happy thoughts

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dobro je. Jučer i noćas ništa nije curilo. Ok sam sad. I mm se vratio, pa mi je lakše kad znam da je pored mene
    Muma, baš paše ona tvoja majica o božićnom poklonu. Držimo fige da se paketić ne otpakira do tada.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

snupi čestitam na curetku ...ja imam malih uzbuna al je sve ok,malo smo smeđarili 2tj.pa 24 sata umirali od bolova kao da su kontrakcije,pa mi dr veli da vjerojatno maternica izlazi iz zdjelične kosti u trbušnu šupljinu,napravila uk,briseve pa bumo vidli dal treba paničarit....a za sad uživam i baš mi je lijepo 15+2 smo,vejiki smo 10cm i aktivni

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Cure moje drage da vas pozdravim i zahvalim kaj ste mislile na mene,divne ste!
    Evo mi papamo,malo plačemo ali Patrik je inače jako dobra beba i lijepo napreduje!!!
    Svima vam želim sreču do kraja,da bude sve super i uredno i da kad dođe vrijeme doživite ovakav neopisiv osječaj sa vašim zavežljajima sreče!
    Velike puse i puno zagrljaja od mene i Patrika!!!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ma koje je ovo zatišje tu,cureeeee!!!!!!!

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Sve se nešto uljenile
    Moja curka i ja odmaramo, tj ja odmaram a ona ima gimnastiku
    Čitam i educiram se o porodu i dojenju i sve mi se to nekak u teoriji čini ok al me ipak polako malo strah kako će to izgledat u praksi...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Mucica prvotno napisa Vidi poruku
    Sve se nešto uljenile
    Moja curka i ja odmaramo, tj ja odmaram a ona ima gimnastiku
    Čitam i educiram se o porodu i dojenju i sve mi se to nekak u teoriji čini ok al me ipak polako malo strah kako će to izgledat u praksi...
    E ovo mogu samo potpisati...ležim i educiram se, i iako sam neke stvari pročitala bezbroj puta, ipak me hvata jeza kak će to biti...i porod a i dojenje. Sad čak čitam neku knjižurinu od cca 800 strana od klinike Mayo o trudnoći, porodu i bebinoj 1. godini.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam bas zadnjih par dana saznala za dvije prijateljice da su isto T. I bas mi je inspirirajuce kako sve oko bebe, T i poroda dozivljavaju easy, bez stresa. Bez pitanja o tome sto moze poci po zlu. I bas mi treba takva pozitiva. Malo me bedira citanje po forumu, jer svi pisu samo kad ima problema , pa ostane utisak da je sve potencijalni problem

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    E ovo mogu samo potpisati...ležim i educiram se, i iako sam neke stvari pročitala bezbroj puta, ipak me hvata jeza kak će to biti...i porod a i dojenje. Sad čak čitam neku knjižurinu od cca 800 strana od klinike Mayo o trudnoći, porodu i bebinoj 1. godini.
    I jel dobra knjiga?
    Ja ne znam kaj bi više čitala, a ružne priče ne želim ni slušati ni čitati! Imam skroz pozitivan stav o porodu i dojenju a kako će biti vidjet ćemo, ja ću dati sve od sebe da bude što ljepše i za mene i za moju princezu Za sad mi je najvažnije da je ona živa, zdrava i da dobro napreduje te da izdržimo 2 u1 barem do 38 tt a porod ćemo več nekako odraditi, ovisi tko će nam taj dan biti u dežurstvu

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mucica knjiga je odlična, samo što se neke stvari ne odnose na RH nego na Ameriku (recimo...centri za porod i sl). Ali što se tiče ostalog, mm je rekao da mu se čini ko nekakva štreberska literatura, a meni je idealna, taman koliko me interesira. Doduše, negdje bih voljela i još inf, ali ok.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Knjiga od 800 str i meni zvuci streberski Ja sam citala price s poroda, pa sigurno i 7-8 godina prije trudnoce jer su mi bas bile inspirativne. U trudnoci sam iscitala podforum o dojenju i to mi je bilo sve od edukacije...
    Da, i iskustva prijateljica koje su radjale prije mene. Slozila sam u glavi neku pozitivu, da je najvaznije polako i opusteno i tako je sve i bilo...

Ova trudnoca nije opustena kao prva jer me stalno nesto bolucka i sl, ali opet se drzim stava sa ce sve biti kako je najbolje, pa cak i ako nije to na prvi pogled

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Za dojenje da napomenem, dojila sam na zahtjev 2 godine i jos dva mjeseca polako ukidala... Iskustva prijateljica, savjeti ljekara i okoline nisu mi nicem sluzili jer je bitno samo ovo: od prvog dana bebu stalno stavljati na dojku, cak i ako je to prvih mjesec dva bukvalno stalno

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj anđeo26012013 prvotno napisa Vidi poruku
    snupi čestitam na curetku ...ja imam malih uzbuna al je sve ok,malo smo smeđarili 2tj.pa 24 sata umirali od bolova kao da su kontrakcije,pa mi dr veli da vjerojatno maternica izlazi iz zdjelične kosti u trbušnu šupljinu,napravila uk,briseve pa bumo vidli dal treba paničarit....a za sad uživam i baš mi je lijepo 15+2 smo,vejiki smo 10cm i aktivni
    Ja sam s 15tjedana morala ostati na bolovanju. Bol u lijevom guzu je bila toliko jaka. To je ta refleksna bol kao posljedica pomicanja zdjelice. Nisam mogla hodati, u potpunosti me zakočilo. MM mi je pomagao okrenuti se u krevetu, eto tako je izgledalo to. I onda nakon par dana kao da se ništa nije dogodilo.

I ja sam čitala Mayo knjig, to mi je bila prva literatura i bilo bi super kad bi i mi mogli tako birati doktore i dogovarati unaprijed što želimo na porodu.

Inače, jučer me dva puta toliko šutnula da sam poskočila na kauča i propisno se prepala.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ja u prošloj trudnoći nisam znala što su bolovi dok se pravilo mjesta za bebu,a sad izgleda da bu bilo veselo....2dana cice rasturale ko lude,pa malo mlijeka kapnulo...pa me noćas trbuh malo bolio,a sad bebu super osjećam tj ona brbučkanja u trbuhu,a šuteve jedva čekam....samo neka sve dobro prođe,a to bu se sve dalo izdržati

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo nas da se malo pohvalimo
    Bili smo danas na uzv i princeza se okrenula na glavicu ( samo da se opet ne preokrene na guzu ) i ima 1550 gr a i sve mjere su za 30+5 tt
    I ne manje važno ja sam i dalje zatvorena ali zbog kontrakcija mirovanje i kontrola za 2 tj!
    Svima vam šaljemo puse

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

bravo,bravo,bravo za moju snahu,ona ipak nije tolko tvrdoglava ko budući joj pa se okrenula na vrijeme da ne zeza mamu
    super!
    mucica sad još malo mirovanja i onda opet za dva tjedna lijepe vijesti sa uzv-a! uživajte!!! puse svima!!!

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Juupi!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bravo Mucica! Princeza je prava cura Uživajte sad do idućeg pregleda.

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Bok, curke!!
    Vidim, ovdje ima svakakvih lijepih vijesti. Pa, idemo redom...
    Gizolito, čestitke na smotuljku!!! Nisam vidjela da je otvorena posebna tema, pa ti čestitam ovdje.
    Muma, sretan rođendan, mislim da će ti ovaj biti jedan od najsretnijih! I čujem da si kući, spominju se nekakve torte, pa ti čestitam i na tome!
    Mucica, tebi pak čestitke na super pregledu i napretku tvoje curice!
    I svima ostalima čestitke na vašim rastućim bušicama!
    Moja mala ribica i ja smo super, samo što je prešla iz faze ''javljam se povremeno'' u fazu ''lupam ujutro, popodne i navečer'', tako da stvarno ne znam kada to dijete spava.
    Pusa svima!!

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kod nas novi uzv bio danas. Inace, na UZV sve OK. Bebolino je malen, oko 1700-1900g (32tt+6), ali je sve ok. Za 2 tjedna moramo opet na uzv da vidimo da li dobro dobiva na tezini.
    Bas je bilo lijepo vidjeti ga danas. Jedva smo cekali i ja i mm. Nismo ga vidjeli od 9 mjeseca. Tak' da sam bas happy!

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Lulu, bravo za bebača! Ne brini što je bebica malo manja ako je sve OK, lakše će ''izaći''.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma ne brinem se (puno) :zubo:

koji se standardi koriste. Zna li tko koliko je u HR srednja vrijednost, ili normalna vrijednost za 33 tt?

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Lulu-mama ako dr kaže da je sve super ne opterečuj se previše sa tim što je kao normalno za određeni tt, sve su bebice različte i napreduju različitim tempom!
    E cure da vad pitam, jel vi prakticirate ili planirate raditi perinealnu masažu?!? Ja baš čitam o očuvanju međice al mi ta masaža nekak komplicirano izgleda, a sumnjam da bi mm bio oduševljem sa idejom da mi to on radi...

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

haha mm ne bi ni htio čuti za to,da on samo zna o čemu sve pričamo,ma proglasil bi nas skroz lude

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam baš nedavno čitala istraživanje da peri.m. neije baš učinkovita, osim ako se provodi za vrijeme poroda, neposredno prije izgona.

Ja zaboravim danima napraviti keglove vježbe. Jel' ih vi radite?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Peony hvala, jeste savršen tjedan, jučer ročkas a danas mm i meni godišnjica
    lulu-mama i mene malo brine što je bebonja manji ali kaj ću, takve sam i ja konstitucije...ako su protoci u redu, pokušaj ne brinuti... Ja ne radim nikakve vježbe jer se ne usudim išta eksperimentirati, inače bi radila...ma i na jogu sam planirala
    Mucica ja planiram masažu međice i baš u ponedjeljak ide mužić po weledino ulje Bolje je to razvuči i pripremiti, pa tko zna, moooožda pomogne...
    Posljednje uređivanje od Muma : 08.11.2013. at 21:17

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja sam kupila weledino ulje za masažu međice i skužila sam da je to bolno ak radiš kak spada, a i dr. mi je rekla da po njoj to nema neke koristi tak da sam odustala. S druge strane ima logike ako određeni dio kože kontinuirano rastežeš i podmazuješ da će se i rastegnuti. Pa ti sad vidi..... nije loše probati i procijeniti

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Cure, primate jos jednu u klub?
    Malo sam vas citala, i bas mi je ugodno medu vama

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja ću to svakak raditi jer mi je na zadnjem pregledu u bolnici doktorica uspjela raskrvariti međicu...nije ništa popucalo ali me peklo pa sam "provirila" s ogledalcem i bilo je sve ispod kože krvavo. A pričamo samo o pregledu. I još se pitam kak je to uspjela...

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Muma, Jel tog doktorica bila svjesna, to je kao njoj bilo normalno? Meni se čini kao da je ipak bila malo pregruba.

Nisam masirala međicu, ne znam budem li. Pitat ću doktora što misli o tome.

I da, sretna vam i danas godišnjica

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma, ako je to ona ista dr, njeni pregledi su gotvo kao porod
    Mene je uspjela stipnuti, raskrvariti ko nikad i u konacnici izazvati takve grceve i bolove koji su zavrsili kao trudovi...
    Tako da...ne sudi na osnovu njenog pregleda...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

sarasvati ma da, ona zna samo grubo. A naravno da nije bila svjesna tog, išla sam doma poslije tog pregleda. Hvala na čestitkama
    Yes Ginger, the one and only...a gle, sad znam kaj masirati i rastezati

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

meni međica pukne svaki put kad imam tvrdu stolicu i često nakon seksa tak da očekujem raspašoj na porodu

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Podižem temu, žao mi je da tako brzo potone. Malo više pozitive, sigurna sam da su i bebice opuštenije kad smo mi manje zabrinute.
    Evo, moj izvještaj. Bila u pon kod gina, cura je super, živahna, napredna za tjedan dana, tako da smo na 25+3 imali 914 g. A mama 9 kg u plusu, iako kažu da mi se ne vidi (osim MM koji me zove buco). Dr. kaže da sam čvrsto zabetonirana i da nemam nikakvih razloga za brigu.
    E, sad, imam pitanjce. Vidim ovdje po forumu da mnoge idu na OGTT test u ovim tjednima. Meni moja dr. nije ništa spominjala. Da li je to nešto što bi svaka trudnica trebala napraviti ili samo ako postoje određene indikacije i koje (tj. da li bi tjedan dana veća beba bila indikacija za to)? I šta je sa brisevima? Opet vidim da mnoge rade briseve. Ja nisam imala nikakvih problema ni sa iscjetkom ni gljivicama ili sl., ali opet čitam o tim infekcijama, pa me strah. Pitala sam svoju dr. da li treba raditi briseve, rekla je kako zasad nema potrebe. Kakva su vaša iskustva?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam danas 25+1 i baš sam jučer radila OGTT. Nisam imala nikakve indikacije koje bi upućivale na loš nalaz (a i dobar je). Moja cura je svaki put bila oko tjedan dana veća u svemu. Femur još i više. A ja sam dobila skoro 7-8 kila. Kako koji dan. Kod doktora mi uvijek ispadne manje. Poznajem jednu trudnicu koja je dvije trudnoće prošla a da nije radila pretragu i nije joj nedostajala u životu. Mislim da je to samo rutinska pretraga u urednim trudnoćama (ne mogu se sjetiti kako se kaže kad nema komplikacija ).
    Sviđa mi se tvoja doktorica što je rekla da nema potrebe za brisevima. Ja sam u nalazu urinokulture imala strep B pa je i moj doktor rekao da nema smisla raditi i briseve jer ću, nažalost, tako i onako morati primiti antibiotik na porodu. Od tog ne mogu više pobjeći.

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

hej trudničice!!! pozdrav svima!
    peony bravo za tvoju curku,samo neka ona ljepo raste i usrečuje svoju mamu....a kaj se tiče ogtt-a,recimo ja ga na početku nisam radila jer nije bilo nikakvih indikacija za to,ali zato me doktor posalo več negdje pred kraj zbog mojih +19kg,mislim da je to bilo negdje oko 36tt nisam sto posto sigurna,bilo mu je previše mojih 19 kilica a ja bila prije ko štapić,ubiti meni je najviše bilo u trbuhu,a nije ni bebo bio mali,rodio se sa 3630g....a i moji u familiji imaju šečer pa je to bila dodatna indikacija...eto tako,ako bude trebalo poslat če te do tada uživaj i mazi svoju curu u buši!!!

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Joooj, Tina, kakva slatka štruca!!
    Sarasvati, vidim da smo blizu s terminima, ja danas 25+6. Btw. radila sam dvaput urinokulturu, oba puta sterilan nalaz. Valjda stvarno nema potrebe za daljnjim čačkanjem.
    Da li se vama čini da u ovim tjednima sporije teče vrijeme? Meni je od 12-20 tjedna vrijeme baš brzo prolazilo, a sada nikako da napunim tjedan...
    Nego, je li se skoro javljala Nanimira? Možda je počelo....

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Peony, ogtt bi trebao biti rutinska pretraga. Isto kao i što se rutinski sad radi anomaly scan.
    E sad, možda u hr ogtt nije dio rutinske pretrage propisane prema ministarstvu.
    Ogtt je Da se isključi dijabetes ili trudnički dijabetes. Iako ga vjerovatno ima manje od 5% trudnica, ipak je važno da se otkriju slučajevi.

Meni je danas isto lijep dan. Posebno jer sutra imamo uzv i idemo gledati našeg švrću. To su mi postali događaji mjeseca/tjedna

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nanimira? jel se mazite?

ogtt i brisevi bi trebali biti rutinske pretrage u trudnoci
    ja bih rekla da oni ginekolozi koji ih ne rade, stede na uputnicama
    ni jedno od toga ne mora imati posebne simtome, pogotovo bakterije, a mogu svasta napraviti
    a sto se tice brisa rodnice na streptokok b, on se radi na samom kraju trudnoce, jer se lako vraca i nema ga smisla lijeciti prije
    sa brisevima cerviksa je druga stvar, ako su tu bakterije prisutne, treba ih lijeciti sto prije

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mene nije još slao raditi ogtt, briseve sam radila. Danas sam 27+2.
    Mislim da me za sad nije slao na ogtt jer smo imali većih briga oko cerviksa i mirovanja, vidjet ću što će reći na idućem pregledu...
    Posljednje uređivanje od Vrci : 22.11.2013. at 09:00

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Peony, OGTT se radi iz krvi, a što se tiče briseva - što manje čačkanja, to bolje! I ja sam danas trebala ići na UZV (25+2), ali morala sam odgoditi za tjedan dana... Ne mogu dočekati. Lulu-mama, razumijem te u potpunosti!
    nanimira, ili popravljaš radijatore ili grliš jako!

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Čini se da nanimira grli
    Nema je ništa na forumu, znači da je u rađaoni

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ah Peony...zamre tema od nas, armije pune briga! Ali u pravu si apsolutno, treba nas natjerati na ovu temu da pišemo i lijepe stvari pa bi možda umanjile malo tu negativu u koju nas navuku misli ili riječi ginekologa Bravo za tebe i tvoju naprednu bebicu!!! A što se tiče pretraga poput ogtt, brisevi itd...već smo zaključili da svaki ginekolog vodi svoju politiku. Ti pitaj, pa ćeš vidjeti što će reći. Ja redovito dobivam odbijenice
    nanimira ljubi malu guzuuuuuuu (valjda )
    Ajmo još koju happy thought!!! Mucica?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo nas sa pregleda. Bebac je dobio prilicno grama (preko 600g), i sad je na 2500g. Super smo sretni jer je sad u normali za svoju dob. Cini se da je steak-dijeta djelovala.
    Malac je na glavu dolje, skroz se spustio, i sve je za 5. Pita midwife: "Jel smo spremni?" Hahahaha, ne jos. Nek' jos malo ceka.

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Jel' me netko tražio?
    Peony bravo za tvoju djevojčicu, samo neka nastavi tako lijepo napredovati!!! Ja sam bdw. radila briseve jer sam ih tražila, a na ogtt me dr. sam slao !
    Lulu-mama vidis da je tvoj malac nadoknadio ono sto je prosli put kao imao premalo!!! Ma bit će to prava momčina
    Muma slažem se s tobom da nam u ove sive i kisne dane svima fali pozitive i da bi se trebale česće tu javljati sa lijepim vijestima
    Evo mi smo u utorak bili na kontroli, princeza ima oko 2000 gr (dr veli da je to ok sa 32+5 tt ) i okrenuta je na glavicu a ja i dalje vrsak prsta uloživa, zatvorena ali malo se počeo cerviks omeksavati
    Nanimira nadam se da mazis svoju malu princezu
    pusse svima

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Cureeeeee!!!!! Pa gdi ste?!?! Ajd malo se preusmjerite tu da sve zajedno razmjenjujemo lijepe vijesti!!!
    Ako još niste vidjele Muma nam je rodila i jedva čekam da nam se javi
    Mi danas bili na kontroli, princess ima 2450gr i taman je kak bi trebala biti sa 35 tjedana! Rekla je dr da si je jako lijepo namjestila glavicu i da se sigurno više nebude okrenula! Za 2 tj imam prvi ctg i novu kontrolu! Riješila sam i bris na bhsb, nalaz u utorak! Malo mi je smekšan cerviks i uloživa sam za vršak prsta, ko i prošli put, i dr je jako zadovoljna
    Ajd cure nemojte da samo ja tu pišem, javite se da čujemo što ima kod vas!!!

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kod mene sve super! Cura prošli petak imala 999g, što je taman za tadašnjih 26+2. Ja sam nekako smanjila kile (), čitala sam baš sad na nekoj od tema sam napisala kako sam dobila 7-8, a sad već neko vrijeme imam +5-6kila. Hm, kod mene to nekako jako varira. Ali nema veze.

Doktor mi je rekao da cura okrenuta prema dolje i da je to super i da se osim malo lijevo i desno, ne bi trebala više prekobicavati. Iako, ja sam danas 27+1.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo isto super. Sutra imamo pregled, ali mislim da ga nećemo gledati na uzv. Zapravo, nisam sigurna. Po programu piše da je sutra na redu vađenje krvi za epiduralnu. Što god to značilo :/

Hahaha, muma više nema vremena za brbljat na forumu
    Ali mi smo strpljivi i čekamo njenu priču. Baš me zanima iz prve ruke kako je sve proteklo
    Posljednje uređivanje od lulu-mama : 05.12.2013. at 15:43

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma je još u bolnici ići će kući kad maleni dobije na težini.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Lulu-mama, kakav ti to program imaš?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Lulu-mama, kakav ti to program imaš?
    Bolje receno: plan pregleda. Plan po tjednima i sto ce se na pregledu raditi. Npr. tjedan 22: anomaly scan, tjedan 36: bris streptokok B, itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •