Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
Nemam školarca (još), samo sam se došla zgražavat. Bojim se inflacije smješkića i plačkića, a čini mi se da će se i dječici puno toga pobrkat u glavi.
Ne bih htjela vrijeđati nikoga, ali meni je to prilično tupasta metoda.
Pa da, klincima će se totalno poremetiti susatv virjednosti koje smo zajedno sa tetama u vrtiću godinama gradili, i samo će paziti na to koliko tko ima smješkića, i neće biti bitno da li su naučili nešto korisno ili usvojili dobru naviku.
Npr. moj sin je meni jučer rekao "ali mama, ne birni se pa to su tek po jedan odnosno po 2 plačkića, vjerojatno neću nikada dobiti 5 plačkića!". On jadničak misli da je potrebno napraviti neko veliko s.anje da bi dobio 5 plačkića ODJEDNOM, i prepao se kada sam mu rekla da se plačkići zbrajaju i da njemu trebaju još svega 2 da me pozovu u školu.
Meni je osobno tak svejedno koliko će plačkića / smješkića imati moja djeca, ukoliko ostanu i dalje dobri, pošteni i iskreno ako i do sada i ukoliko budu dobro svladavali gradivo i bili u dobrim odnosima sa djecom i učiteljima.
No taj strah u njegovim očima mi je pokazao da se on uopće ne brine da li će napraviti zadaću i da li će shvatiti što se uči na satu, samo razmišlja o tim usranim smajlićima!!!