Pokazuje rezultate 1 do 50 od 144

Tema: Plačkići i smješkići - ima li ih i kod vas?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mamasch i ja mislim da malo pretesko dozivljavas te smajlice, da padaju teze tebi nego djetetu.

Uciteljica je ocito izabrala neki svoj nacin kako da odrzi disciplinu u razredu i van njega, ako se ne slazes s tim nacinom porazgovaraj sa uciteljicom, ali ne znam koliko ces i sto postici, vjerujem da neces dobit ono sto bi htjela, ako je ona izabrala tu metodu pretpostavljam da je se nece lako odreci, jer mozda postize izvrsne rezultate, a to je u cjelokupnom funkcionranju razreda mozda vaznije od cinjenice da se tebi/jednom roditelju ne svidja ta metoda.

Djeca se na svakakva pravila igre naviknu i ne prave oko toga dramu koliko mi odrasli ti si sad navela tu nekoliko pretpostavki sto bi to kod tvog djeteta moglo prouzrocit, a nista od toga ne mora bit, dapace, moze bit skroz suprotno. Osim toga postoji i rubrika vladanje i mozda je ovo njen nacin da ih privikne da ce se i taj segment boravka u razredu jednom ocjenjivati, jer zaista i hoce.

Mozda ti je dijete prenijelo samo dio price pa sis tela krivu sliku. Oni drugacije percipiraju stvari od nas odraslih, nemoj to zaboravit.

Kao sto sama kazes pocetak je, daj im jos vremena, i njima i uciteljici, a i sebi da se naviknes na cijelu situaciju, koja JE drugacija od vrtica i uvode se nova "pravila igre".

Nemoj se ljutit sto ovo pisem al meni se cini da si se ti uplasila da ce te uciteljica pozvat na razgovor jer ce ti dijete skupit 5 smajlica, al ako se to i dogodi bit ce zgodna prilika da porazgovaras sa uciteljicom o pravilima igre i kako da dijete na to pripremis.

Uciteljica je osoba koja ce sa tvojim djetetom u buduce 4 godine provodit jako vremena i sigurno ce imat priliku upoznat ga ovakvog kakvim ga ti opisujes, to sto postavlja pravila igre, makar se tebi ne svidjala, nije s ruznom namjerom nego da bi osigurala uvjete za rad u kojima ce moc djecu upoznat i ostvarit ono sto joj je cilje. Idealiziram mozda, ali pokusaj imat pozitivan stav, i zbog sebe i djeteta, nemoj prenaglo donosit ruzne zakljucke jer jos je rano za to. Daj si jos vremena i misli pozitivno.

Mi smo imali smajlice u skoli, imali smo i cvjetice za ocjenjivanje i dijelili su nam jedinice i petice za tablicu mnozenja i ja se toga recimo ne sjecam ko neceg traumaticnog, samo se sjecam da mi je bilo novo i da sam to prihvatila.
    Posljednje uređivanje od zhabica : 20.09.2012. at 11:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •