Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Higijena bebinih igrački. Kako i koliko često prati?

Hepimam avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno Higijena bebinih igrački. Kako i koliko često prati?

Moja beba je u fazi kada sve sto joj se nađe pri ruci gura u usta, žvače, duda...trudimo se da to uvijek budu igračke namijenjene toj svrsi ali zaluta i poneki slinček, prst, remen AS ...ma znate i same.
    E sad, mene zanima na koji način i čime čistite bebine igračke kada stignu nove i na koji način održavate higijenu igrački, posebno kada znate da svaka u konačnici završi bebi u ustima, bila ona krpena ili gumena? Prokuhavanje, veš mašina, prebrisavanje vlažnim maramicama, alkoholom...?
    Kako dovoljno dobro oprati i održavati krpene/plišane igračke/dekice tjesilice koje ne smiju u mašinu ili pod vodu, kako gumene grizalice...?
    Perete li takve igračke svakodnevno, par puta na dan prije igranja, povremeno...?

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Hepimam prvotno napisa Vidi poruku
    Moja beba je u fazi kada sve sto joj se nađe pri ruci gura u usta, žvače, duda...trudimo se da to uvijek budu igračke namijenjene toj svrsi ali zaluta i poneki slinček, prst, remen AS ...ma znate i same.
    E sad, mene zanima na koji način i čime čistite bebine igračke kada stignu nove i na koji način održavate higijenu igrački, posebno kada znate da svaka u konačnici završi bebi u ustima, bila ona krpena ili gumena? Prokuhavanje, veš mašina, prebrisavanje vlažnim maramicama, alkoholom...?
    Kako dovoljno dobro oprati i održavati krpene/plišane igračke/dekice tjesilice koje ne smiju u mašinu ili pod vodu, kako gumene grizalice...?
    Perete li takve igračke svakodnevno, par puta na dan prije igranja, povremeno...?

Evo kod mene! Sa prvim djetetom! Svaka nova igracka prije nego sam mu je dala prosla je ciscenje! E sada sve krpene bih oprala u masini! Stavim ih u mrezicu i nalagano pranje! Plasticne bih prebrisala alkoholom! Kasnije sam od frendice dobila, i tako nastavila kupovati detrdent za bocice ali ima ima i za kupiti detrdent za igracke! Pa time operem sve plasticne koje mogu pod vodu, a one koje ne mogu zbog muzikalnog dijela pospricam asepsolom! Konc.od 1l kosta oko 40kn, a razrjeduje se! U meduvremenu je dosla druga beba! Jednako sve radim, ali stariji sad ima 25mj i naravno padne mu duda, ubaci braci u usta, zagrize, oblize neku igracku ako je u blizini mladi jednako zavrsi u nj.ustima!
    Hocu ti reci da je u redu drzati higijenu igracaka, ali mislim da ne treba to raditi svakodnevno (dezinficiranje)! Mislilm mozda i treba ali ja to ne stignem pa i ne radm svaki dan!
    Ono sto me prizemljilo oko dezinficiranja je uslijedilo nakon par mj.rodenja prvog sina! Naime krenuli smo na motoricke vjezbe, a tamo hrpa igracaka nikad dezinficirana, a lizu je svi od reda! Valja se po podu, po rukama, ustima, strunjacama...! I sad da sam inzistirala na dezinficiranju istih, mozda bi to i ucinili ali onda defe.nista ne bi vjezbali osim cisenja igracaka! Tako da me to dosta opustilo! Znala sam reci, cemu da svaki dan peruckam, brisem, a to su nj.igracke, u cistom domu, jer ionako na vjezbama sve zivo polize i pojede!

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ih perem u suderici ili vesmasini, ovisi o sastavu. Kad god perem ves/sude ubacim i koju igracku.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vrlo rijetko. Uglavnom ako ih pobljucka.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ih perem u suderici ili vesmasini, ovisi o sastavu. Kad god perem ves/sude ubacim i koju igracku.
    Super ideja ta sudericu ! Kako mi to nije palo na pamet

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sa prvim djetetom skoro svaki dan....sa drugim djetetom - kao što i trampolina kaže, vrlo rijetko- samo ako ih pobljucka ili ako vidim da su prljave i pune prašine...hitim u vešmašinu ili u suđericu...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

perem samo one koje su vidno zaprljane, uglavnom u vešmašini.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Stara vremena....

Krpene igračke sam prala u vešmašini, a plastične i gumene (grickalice) u suđerici, štajaznam jednom tjedno dok su djeca bila mala, a kasnije kad su bile vidno musave.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao i većina ovdje, perem ih samo kad su vidljivo prljave (blato, hrana, debeli sloj prašine). tako da su neke igračke oprane jednom a neke još nijednom

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja perem isto samo vidno prljave, nove nikad, osim kada su bili skroz mali cca 1-3 mj one plišance koji se kao žvaču ili one za zube ,ali i to samo pod vručom vodom ili ev. u suđerici, ali vrlo rijetko.
    Sad ne perem ništa. nemam doma ta sredstva za dezinfekciju na litre i to , ne koristim to za niš.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

odustala sam od pranja kad sam skuzila da je dosad 300x prozvakala nase papuce koje su prljavije od bilo koje igracke....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Selim na 4 kuta našeg doma.
    Posljednje uređivanje od sirius : 20.09.2012. at 22:33

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    x
    kad se samo sjetim kako je starija zvakala cikove, stapice od sladoleda i sta god je nasla na puzackom putu, remen AS iz ducana mi je sterilan

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Heheh...mame troje djece.
    I ja sam s prvim prala skoro sve, i to cesto. S drugim malo rjedje. Sad iznimno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    odustala sam od pranja kad sam skuzila da je dosad 300x prozvakala nase papuce koje su prljavije od bilo koje igracke....
    x

Ja sam odustala kad je moj počeo puzati i žvakati kotače od kolica.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam odustala kad sam pročitala ovde na forumu šta sve klinci žvaću. Odustala pre nego sam išta oprala. Bila sam prilično ležerna obzirom da mi je prvo dete. Uglavnom, velika većina igračaka nije nikad oprana.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ja mislim da je važno da dijete stekne prirodni imunitet, a ako je sve sterilno cijelo vrijeme i ako je u kući većinu vremena, neće ga steći pa će biti boležljivo, ne kažem da igračke trebaju biti prljave ili stan u kojem je dijete, ali mislim da nije ni dobro prati sve cijelo vrijeme...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    a ja sam mislila da jedina imam "peseka" doma..... ja nemam pojma kaj im je tak zanimljivo i fino u tim najprljavijim stvarima- šlape, kotači od kolica,rub tepiha i daljinski.... najfinije stvari na svijetu....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo paranoici - svaku igračku prije pranja operemo vodom i sapunom za ruke, plišance okrenemo u veš mašini. Klinci su u vrtiću, ne na podu, u zadnje vrijeme je najbolja igra izbacivat redom jednu po jednu igračku na pod. I MM uredno uzme svaku i opere ju čistom vodom.
    Moji još nisu uspjeli polizati papuče ili kotače od kolica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •