Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Kako vam se činio film Sloboda porodu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam cmoljila i ježila se čitavo vrijeme...
    nakon bolničkog iskustva i poroda kod kuće....baš mi je kristalno jasno koliko je ova borba bitna...i koliko je bitno da ovaj glas dopre do što većeg broja ušiju...

a šta reć za Agnes....heroina prava....a podrška njoj...ma teško je opisati što sam osjećala kad su joj pjevali ispred zatvora...snažni su to osjećaji..

mislim, meni je sve to apsurdno...do bola. boriti se za takva prava koja se netko eto...domislio oduzeti. kao i borba žena za pravo glasa....ma strašno.
    al ovaj dokumentarac daje nadu da šačica ljudi ipak može učiniti čuda, i to mi ovaj svijet čini ljepšim...humanijim.
    snaga je u nama, i ja se iskreno nadam da će moja kćer jednoga dana imati pravo izbora.

josipa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam cmoljila i ježila se čitavo vrijeme...
    Film mi osnažio želju da rodim prirodno bez nepotrebnih intervencija (za nekoliko mjeseci).

Ja sam projekciju gledala u Bjelovaru gdje se okupilo oko 20-ak žena, a među njima su pozvane liječnica i primalja iz rodilišta, te patronažne sestre, pa je bilo zanimljivo pratiti i raspravu nakon filma. Svim prisutnim ženama postavljeno je pitanje da li su prepoznale, primjetile da im je oduzeto pravo izbora mjesta poroda i nitko se nije javio. Vjerojatno je slična situacija bila i kad se raspravljalo da li žene trebaju imati pravo glasa, vjerojatno većina nije primjećivala da im išta fali, pa su se ipak dogodile te promjene.

Čini mi se da film nikog od prisutnih nije ostavio ravnodušnim i sigurno je ženama ostavio neka pitanja u glavi.

Kako su izgledale rasprave u drugim gradovima?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj josipa prvotno napisa Vidi poruku
    U Zagrebu baš i nije bilo neke rasprave, nešto malo primjera, isustava žena o porodima u rodilištu, slično kao na ovom forumu. Termin je bio prekasno za tu populaciju, većinom mame s malom djecom, mnogi su morali otići, dvoranu je trebalo zatvoriti.

Meni se čini da film dopire do žena koje su već prokljuvile da s rodilištima nešto nije u redu, a da za ostale treba neki malo drugačiji film, onaj u kojem će se pojasniti o čemu se tu uopće radi, što tu zapravo nije u redu, većina ne shvaća čemu i zašto ta borba, što to fali porodu u bolnici i zašto netko "hoće kruha pored pogače".

Nema tu nikakve pogače, ali mnogima to nije jasno, to se baš vidi po komentarima ispod svakog objavljenog teksta na portalima koji se odnosi na porod.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I da, najbolji komentar mi je bio od jedne cure (draga), kratak i simboličan, kao - to mi sve trebamo, ovo ili ono,
    pa je ona rekla - pa, za početak, mogli bi u rodilištu barem zatvoriti vrata dok žena rađa, ups, ali tamo nema vrata.

Da nije prežalosno, bilo bi smiješno, zapravo je i jedno i drugo.

O čemu mi pričamo, o kojem dostojanstvu, kad ženu dok rađa gleda i pregledava tko naiđe,
    meni je palo na pamet da još samo fale japanski turisti da škljocnu aparatom u prolazu

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da film dopire do žena koje su već prokljuvile da s rodilištima nešto nije u redu, a da za ostale treba neki malo drugačiji film, onaj u kojem će se pojasniti o čemu se tu uopće radi, što tu zapravo nije u redu, većina ne shvaća čemu i zašto ta borba, što to fali porodu u bolnici i zašto netko "hoće kruha pored pogače".
    X

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U Zagrebu baš i nije bilo neke rasprave, nešto malo primjera, isustava žena o porodima u rodilištu, slično kao na ovom forumu. Termin je bio prekasno za tu populaciju, većinom mame s malom djecom, mnogi su morali otići, dvoranu je trebalo zatvoriti.

Nema tu nikakve pogače, ali mnogima to nije jasno, to se baš vidi po komentarima ispod svakog objavljenog teksta na portalima koji se odnosi na porod.
    meni samo nije jasno kako se neke stvari ne razumiju, i uopće kako se mogu smatrati normalnima. mislim, kužim teoretski...al ono...tijelo mi vrišti zbunjeno.
    opet...nije mi jasno zašto sve to treba tako puno objašnjavati...
    ono, pa rođenje...dolazak jednog novog bića...trebao bi za ženu biti sve..samo ne trauma i događaj koji čim prije želi zaboraviti.
    ja bi dala svašta da ekipu s mog poroda u rodilištu mogu zaboraviti, al ne mogu. pa se moram suzdržavati od prikrivenih želja za raznolikim fizičkim okršajima koje se jave od same pomisli na njih...a kamoli kad ih sretnem. i žalosna sam što je to tako i što ću se uvijek kad se sjetim dolaska mog djeteta na ovaj svijet sjetiti i toga.

zato mi nije jasno, kako većina žena misli da je porod to...ono stisni zube, izdrži, i zaboravit ćeš to. a znam ih puno koje tako misle. ah...šta ćeš...šta se mora mora se.
    zašto se većina osjeća krivima, ili što već..ako požele nešto bolje...ne kužim.

ali, pa nije u pitanju ni porod doma. uopće. nema nikakvog izbora kod nas. to mi je ne samo strašno, nego prestrašno. meni osobno.
    ono..ili ovako ili nikako.
    pa zar zaista nekome to može biti normalno?
    jer meni je to sve, samo ne normalno.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj josipa prvotno napisa Vidi poruku
    Film mi osnažio želju da rodim prirodno bez nepotrebnih intervencija (za nekoliko mjeseci).

Ja sam projekciju gledala u Bjelovaru gdje se okupilo oko 20-ak žena, a među njima su pozvane liječnica i primalja iz rodilišta, te patronažne sestre, pa je bilo zanimljivo pratiti i raspravu nakon filma. Svim prisutnim ženama postavljeno je pitanje da li su prepoznale, primjetile da im je oduzeto pravo izbora mjesta poroda i nitko se nije javio. Vjerojatno je slična situacija bila i kad se raspravljalo da li žene trebaju imati pravo glasa, vjerojatno većina nije primjećivala da im išta fali, pa su se ipak dogodile te promjene.

Čini mi se da film nikog od prisutnih nije ostavio ravnodušnim i sigurno je ženama ostavio neka pitanja u glavi.

mene to strašno plaši...to neprimjećivanje da ti nešto fali.
    pa o čemu ljudi razmišljaju?
    al sama ideja...oduzeti nekom pravo glasa mi je fascinantna.
    što se žene nisu toga dosjetile

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    mene to strašno plaši...to neprimjećivanje da ti nešto fali.
    pa o čemu ljudi razmišljaju?
    al sama ideja...oduzeti nekom pravo glasa mi je fascinantna.
    što se žene nisu toga dosjetile
    Ja ću govoriti u svoje ime i reći da dok se nisam potrudila potražiti, nisam imala pojma kako bi porod stvarno trebao izgledati jer sam do tada samo čula ono:sve smo rodile, pa ćeš i ti, nije to ništa, to se sve zaboravi...tra-la -la
    Kad sam pročitala priče sa prirodnih poroda (većinom doma, moram priznati) i Odenta-tek mi je tada kliknulo.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću govoriti u svoje ime i reći da dok se nisam potrudila potražiti, nisam imala pojma kako bi porod stvarno trebao izgledati jer sam do tada samo čula ono:sve smo rodile, pa ćeš i ti, nije to ništa, to se sve zaboravi...tra-la -la
    Kad sam pročitala priče sa prirodnih poroda (većinom doma, moram priznati) i Odenta-tek mi je tada kliknulo.
    ja se slažem. i mene je nešto ponukalo da krenem proučavati ima li žena kojima je porod lijepo iskustvo, al sam prvo osjetila da bi to porod trebao biti.

a s druge strane...strašno me plaši ta želja za kontrolom i manipulacijom svega i svačega, pa tako i ženinog tijela.
    ali, to je tako lijepo u filmu rečeno...tu nam nitko ne može pomoći osim nas samih.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je bio baš deprimirajući. U današnje doba da su žene u "civiliziranim" zemljama toliko degradirane da nemaju pravo glasa kod vlastitog poroda.

Intelektualke, menadžerice, premijerke...a način na koji će roditi diktira im netko drugi. Tužno.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je bio baš deprimirajući. U današnje doba da su žene u "civiliziranim" zemljama toliko degradirane da nemaju pravo glasa kod vlastitog poroda.

Intelektualke, menadžerice, premijerke...a način na koji će roditi diktira im netko drugi. Tužno.
    točno tako.
    nevjerojatno je da su generacije prije nas to dopustile.
    i da naša generacija i dalje dopušta (generalno gledajući)
    ako ne želimo da problem dočeka naše kćeri onda moramo djelovati SADA

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

i meni je to vuklo suze na oči čitavo vrijeme...i osjećaj jada....pa bi me onda oni prizori prirodnog poroda i podrške primalji bacili u totalnu euforiju...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e baš to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •