Postavljam ovdje temu jer je moje pitanje, iako vezano za trenutni zdravstveni problem, a nisam trudna, zapravo vezano za moja razmišljanja o budućoj trudnoći i porodu. Jučer mi ja na ultrazvuku doktor vidio da mi je jedan bubreg spušten, odnosno da je putujuć. (To se vjerojatno desilo tijekom poroda prije 5 godina.) To znači da se može okrenuti i stvoriti neke komplikacije, a u tom slučaju se putem kirurškog zahvata fiksira iako, kaže, operacija često nije baš uspješna. Ono što mene zanima - što mi to znači za buduću trudnoću i porod. Dobit ću još šire mišljenje urologa nakon nekih nalaza koji se čekaju (ali on baš nije na ovo fokusiran jer imam neke druge probleme, čini se da je na ovo samo naletio usput i nije doveo u vezu sa trenutnim problemima nego vidio kao moguću prijetnju) i mislim se još razgovarati s ginekologom, ali značilo bi mi nečije osobno iskustvo. Ako ga ima, ne znam koliko je ovo uopće često... Razmišljam na način, ako se bureg okrene u trudnoći, i bude neophodan hitan kirurški zahvat, je li on rizičan za trudnoću? Znači li to da mogu imati normalan, prirodan porod? Bi li bilo bolje pokušati s operacijom prije nego ostanem trudna? Iako se zapravo nadam da mogu zamoliti bubreg da se vrati tam gdje bi trebao biti, bez operacije