Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Bolovi nakon carskog

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Bolovi nakon carskog

Evo jos jednog nagradnog pitanja za carice
    Zapravo neznam jel to ima bas veze s carskim...
    Rodila sam prije 12 dana na carski. Rana boli pri okretanju,ustajanju iz kreveta,hodanju... ali tek toliko da zaboli,nista alarmantno ni jako.
    Ono sto me muci su bolovi negdje visoko u trbuhu,oko i iznad pupka.
    Pitala sam babicu i ona kaze da se organi vracaju na svoje mjesto. Neznam jel to stvarno moze bit od toga? Nikad nisam cula za nesto slicno:
    Jeste i vi imale to? Bojim se da se nesto ne zakomplicira...

I inace,kad mogu pocet vjezbat,s obzirom na ranu? Izgledam kao da su mi jedno dijete zaboravili izvadit iz trbuha

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam dupla carica, i sjećam se da me je bolilo na takav način.
    mislim da je to normalno, ipak je sve još friško.
    nemoj još vježbati, moraš se paziti minimalno mjesec-dva, uostalom tada ti je i kontrola u doktora pa ćeš čuti i njegovo mišljenje.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ti bolovi su vjerovatno od vraćanja maternice u normalu. mene je isto tako boljelo, baš kako opisuješ plus uz ustajanje okretanje i sl.
    što se tiče vježbanja postavila sam topic o tome i ispada da još ne bi smjela jer su mi , koliko sam se uspjela raspitati, rezani trbušni mišići, ali ipak ću početi sljedećeg mjeseca. :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam pričekala sa vježbanjem do kontrole kod doktora, znači 6 tjedana nakon carskog.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

lijena sam pa nisam počela vježbati... ali sam mogla (nakon 2 mjeseca)... nisu mi rezani mišići...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja počela vježbat 1,5 mj nakon carskog, ginić rekao da nema razloga da ne vježbam ako sam to ranije radila i ako se osjećam OK.

Miha,uvijek te zaboravim pitat - kak znaš jel su ti rezani trbušni mišići ili ne? Meni nitko nije niš rekao...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa
    Miha,uvijek te zaboravim pitat - kak znaš jel su ti rezani trbušni mišići ili ne? Meni nitko nije niš rekao...
    pa, pitala sam !

Ribi

Početno

I ja sam rodila na carski rez, prije 10 dana. Ostao mi je jako veliki trbuh. Izgledam kao da sam u 6. mjesecu trudnoće. Je li to uobičajno ili sam ja ipak izuzetak? Kako je s vama?
    Drugo, leđa me bole konstantno. Od kad sam rodila sve me vuče prema dolje... primjetila sam da mi se držanje naglo pogoršalo, i taj trbuh me vuće prema dolje... Ima li netko slična iskustva?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a što misliš zašto se babinje traje 40-tak dana? pa pričekaj malo! ne može sve odmah!!!

trbuh - normalna pojava. pa ne možeš odmah izgledati kao prije trudnoće... osim kila (koje su ti možda ostale) tu su i povećana maternica i organi koji se opet moraju vratiti na staro mjesto! ja još uvijek imam trbuh...

leđa - eh, tu ne znam što da ti kažem jer mene još užasno bole. ti si još svježa s operacije, vjerojatno se ni ne možeš potpuno ispraviti zbog reza (mene bi zatezalo pri svakom pokušaju). ja sam hodala dosta dugo savinuta, a ima dana kada od bolova u leđima nisam mogla iz kreveta izaći. zapravo, još uvijek razmišljam o tome da odem to negdje malo posnimiti. a što se tvojih leđa tiče - opet ponavljam, mišići su ti se u trudnoći opustili, treba vježbati i razgibavati, ali nišđta još nekih mjesec dana...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

miha, blago ti se kad ti nisu rezali mišiće. Predpostavljam da ti je oporavak onda bio puno lakši i jasno mi je kad kažeš da bi opet na carski. A ja mislila da samo vani u rodilištima ne režu trbušnjake.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja rodila 2x na carski. Prvi put me sve bolilo-kod ustajanja iz kreveta ili s kauča par tjedana a sad me samo zateže neki unutarnji šav (to peče, ne boli) ali svaki dan sve manje. Sve to što boli je normalno-pa operirana si i treba ti vremena da se oporaviš par tjedana kao iza svake druge operacije. Ali ne-vjerojatno kao i ja navlačiš bebu, trčiš po kući i radiš uobičajene kućanske poslove pa će oporavak biti malo duži. Oporavi se brzo

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja rodila na carski prije mjesec dana, ali već nakon 10 dana rez gotovo da i nisam osjetila, super. Kao i Mihi, ni meni nisu rezali mišiće (operirao nas je isti doktor)...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kako znate dal su vam rezani misici ili ne?
    sto se boli tice, jedino ostra bol prilikom naglog dizanja (kad se dizem iz trbuha) i pocela se javljat par dana nakon sto sam dosla doma. ledja bole al to je jer sam pogrbljena dok dojim i hodam. moram se pocet ispravljati...juce je bilo 3tj. od carskog.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mislim da nema nekih fizičkih pokazatelja po kojima bi mogla znati jesu li ti mišići rezani ili ne, meni i Mihi je to rekao naš doktor koji nas je operirao. A i osjetim, prije 7 godina operirala sam cistu na jajniku, ovo sad je bila kao ogrebotina prema toj operaciji!!!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hm...trebala sam pitat. no sav ne osjetim od 2. dana odnosno bez beda sam se digla i nastavila sa zivotom po defaultu pa je moguce da nisu jer ovo je macji kasalj nasprem onog sto su mi govorile carice. u svakom slucaju tnx!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    kako znate dal su vam rezani misici ili ne?
    sto se boli tice, jedino ostra bol prilikom naglog dizanja (kad se dizem iz trbuha) i pocela se javljat par dana nakon sto sam dosla doma. ledja bole al to je jer sam pogrbljena dok dojim i hodam. moram se pocet ispravljati...juce je bilo 3tj. od carskog.
    Ja sam doktora pitala jesu li mi rezani misici. Rekao je da jesu i da je to normalna procedura. U bolnici su me digli otprilike 12 sati nakon carskog. Sestra koja mi je pomagala da se ustanem rekla mi je da moram ispraviti ledja i normalno hodati jer tada nema opasnosti od stvaranja priraslica na rezu. Tako da sam iako me uzasno boljelo od prvog dana hodala ispravljenih ledja. Samo sam malo pritiskala rez da bi mi bilo lakse hodati. Jos mi je receno da ne opterecujem trbusne misice prilikom ustajanja iz kreveta. Pokazali su mi kako ustati i leci bez opterecivanja tih misica.
    Malca sam treci dan dobila u sobu jer sam ja to trazila i od tog dana ga dizem, nosam, dojim... Moram priznati da mi je sve bilo lakse i bol je cudesno postala manja kad su mi ga donijeli.
    Imala sam "srecu" da me nakon carskog "lagano" spuste s operacijskog stola na krevet, pa su mi popucali unutarnji savovi, tako da sam zavrsila ponovo na operacijskom stolu i sve su morali napraviti otpocetka. Sad umjesto 6 imam 11 stihova (za svaki slucaj ). I pored toga mislim da se dobro i brzo oporavljam.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cure u kojim bolnicama su vam radili carski?
    Je li koja bila na SD?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam bila na Svetom duhu, i Miha isto. Operirao nas je dr. Matijević, meni je bio odličan, operaciju je napravio super, pod spinalnom anestezijom, oporavak je jako kratko trajao. Stvarno, nakon 10 dana bila sam ko' nova, kao da nikad nisam ni bila na operaciji. Ne znam kako druge, ja sam znala da ću zbog kičme morati na carski, a čula sam da je on super, pa sam otišla privatno kod njega u polikliniku Vili u Deželićevoj i sve se s njim dogovorila. Toplo ga preporučam!!! Iako su i drugi doktori tamo ok, barem koliko sam čula, Mišković, Hafner...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja isto sam imala carski na svetom duhu.ne mogu se sad sjetiti tko me je operirao.4mjeseca nakon poroda sam pocela trbusnjake raditi.ne kuzim kuda se zurite?znate onu-pozuri polako?
    mislim,ipak je to velika trauma za organizam,postujte to i dajte tijelu vremena da se oporavi.Za koji dan ce biti mi 9mjeseci od poroda,stomak mi se skoro vratio na prijasnje stanje.

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam imala carski u Vinogradskoj, bolilo me je samo par dana, jedino baš nisam usudila ispraviti kičmu do kraja pa sam isto malo pogrbljeno hodala ali to jako kratko. Duže je bolio samo odlazak na WC (tiskanje). Kad sam došla iz bolnice nisam imala uopće trbuh, čak 2 kg manje nego prije trudnoće, valjda od ona tri dana kad su nam davali samo čaj, ali sad se opet ispupčio . Ali naravno ništa od dijete dok dojimo, a i fitnes će malo pričekati

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja rodila na carski prije 12 dana, opća anestezija, digla se i hodala prvi dan nakon operacije,
    treći dan nakon operacije rooming in, podizala svoju srećicu, dojila,
    al sam počela padat s nogu od umora
    što se tiče reza, skoro ga više ne osjećam, a trbuh je skoro skroz nestao na moje čuđenje, jer sam u trudnoći dobila 22 kg, 10 otišlo na porodu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Podižem topic jer mi je frendica rodila na carski i sad nakon 10 dana rana joj je s lijeve strane naotekla i boli, zna li možda netko o čemu se radi?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

poucena iskustvom jedne poznanice, ja bih preporucila hitan odlazak lijecnici/ku ili u bolnicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da da,bolje odmah otic kod doktora!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala, to je i odlučila napraviti.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sječam se toga. Mene je isto bolio pupak i prije i poslije poroda, ali prošlo je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •