Dakle mi smo dobili ugovor na 5h vrtića, odnosno jaslica.
Jel to znači da smije ostati samo do ručka ili ako ga dovedem recimo oko 9 može ostati na spavanju i poslije doma?
Dakle mi smo dobili ugovor na 5h vrtića, odnosno jaslica.
Jel to znači da smije ostati samo do ručka ili ako ga dovedem recimo oko 9 može ostati na spavanju i poslije doma?
a kaj su vam rekli, u svakom slučaju plačaš polovicu cijene.
Meni u ugovoru piše doslovce od 9-12 ( s time da mi dojdemo do 10) i tak tri mjeseca, zbog alergija.
pa nisu niš rekli.
Rekli su zbog diagnoze je tako a ono i ja sam doma.
A nisam iskreno ni pitala striktno od koliko do koliko sati jer to samo do ručka ili zavisi kad ga dovedeš.
A zakaj vi samo 3 sata
a kak tebi paše,od 10 do 15? probaj pa vidi kak buju reagirali
Mi smo na 3 sata, radi njegovih alergija, i da se oni nauče kuhati kak on jede, i da on proba jesti kaj oni skuhaju.
pa u 8 ga nikad ne dovodim, a u 13 jođ spava zbog toga ne znam
sirius i vi plačate tj. trebate plačat polovičnu cijenu?
Mi smo na 6 sati dobili, i plaćamo umanjenu cijenu za toliko sati koliko nam je umanjeno na ugovoru (vrtić je privatni vjerski tako da je iznos koji plačaju roditelji viši od gradskih vrtića). Što se nas tiće imamo fleksibilno dovođenje i odvođenje, ali u pravilu E. ostane 4 sata , vodim ju kući nakon ručka. Ako ću ponekad imati potrebe da ju ostavim duže, onada će ostati, za sad mi je ok ovako.
Ali kada sam bila na razgovoru za gradski vrtić (koji nam je bio rezerva), tamo su nam odmah ponudili 5,5 sati sa dva obroka, tako da je vodim kući nakon ručka . Naveli su stanicu cc od 08-13 .
Evo našla ugovor piše 5 sati 2 obroka.
iskreno tete mi niš ne govore sad ne znam jel bi ja njima trebala reči ili da šutim pa da se pravim blesava
moželi negdje gdje na pismeno stoji kolko državni poludnevni vrtić dođe u Zagrebu, vidim da nas dve imamo sasvim drugačije cifre. U računovodstvu su mi u 6. mjesecu rekli točno pol cifre nego cjelodnevni, a ja takvu svotu na uplatnici nisam dobila.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.10.2012. at 15:16
Ne znam , ali obzirom da su tri obroka u igri (zaboravila sam tu užinu u 10 , nisam ju brojala pod obrok) , možda je malo više od pola (barem bi meni bilo logično). (Mi smo u našem vjerskom dobili poroporcionalno smanjenje iznosa obzirom na broj sati boravka , program od 10 sati je 550 kn, mi za 6 sati plaćamo 330 kn.)
kad kažu dva obroka misle na doručak i užinu(mislim na ovu u 10 h) ili doručak i ručak
Iskreno i ja sam zaboravila za to
kod nas ta užina u 10 više manje se nikad ne odradi ( i kod klinke je boilo tak, ili su vani pa se tetama neda , ili su nutra pa nekaj rade pa im se neda ruke prat radi tamo neke voćke), pa onda tete znaju filat decu pred ručak s keksama, a voće ostane u košari, tak da moj klinac i još jedan kad idu doma zemu si pokoju jabuku za sretan put, a s ostatkom tko zna kud
sirius, ak je tebi proporcionalno na 5 sati onda bi meni po toj logici trebalo bit puno manje od pola, tj. cijela trećina cifre
Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.10.2012. at 07:02
evo nekaj sam našla http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=37615, ali još uvijek stoji pitanje zakaj u jednom dijelu grada je jedna cifra u drugom druga. Nisam pitala u vrtiću jer smo danas free od vrtića,ali budem
Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.10.2012. at 10:57
po ovome nema takvih para da bi to sve klapalo,jer recimo 75% od 225 je 168 i nešto kn
a 50% 112.5
veli mi tetka u gradskom, da vrtići sami pišu, i da je to do vrtića.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.10.2012. at 11:17
Zanimaju me iskustva mama koje su na produljenom porodiljnom, a djeca su im upisana u vrtic. Kakav ugovor imate?
Trenutno je (u Zagrebu) izgleda slobodno tumacenje takvih ugovora.
Kako su mi rekli dijete zbog kojeg se koristi PP moze biti u vrticu max 12sati tjedno, a placa 4satni program, tj. 75% cijene, jer nema posebne cijene za ovaj kraci program.
Dok nisu poceli mjenjati nacine obracuna i dok su jos jaslice bile 200kn takav program se placao 80kn, znaci za boravak djeteta 2sata dnevno se placalo 40% cijene, a sada (a i prema novom modelu placanja) se placa 75% cijene.
Ono sto jos vise zbunjuje je cinjenica da ne postuju svi vrtici ovo pravilo pa neka djeca za koju se koristi PP imaju klasicne ugovore na puno vrijeme a neka na 4sata....
Već smo se izjasnili. Po zakonu , ako koristio produzenu njegu za dijete zbog bolesti, dijete može biti u vrtiću najviše 7 sati dnevno. Ali sve ostalo je na vrtiću, koliko sati, koliko novaca. Moje dijete ima ugovor na 6 sati dnevno, cijena mi je smanjena proporcionalno po satima, nemamo uvjetovano vrijeme dolaska i odlaska. Ono sto si to napisala je tumačenje vrtića , nikako zakonska odredba .
Kasnije stvom link na zakon pa se možeš pozvati na njega. Da li dijete prima osobnu invalidninu?
Hvala ti puno.
Ne, ne prima invalidninu.
Ovakav ugovor imamo vec godinu dana i sad sam za zadnji ugovor pitala jel mozemo dobiti na 4sata, s obzirom da to i placamo (cisto da budemo komodniji za dovodjenje i odvodjenje kad krene u vrtic) a oni su se pozvali na Grad i inspekcije zbog kojih ne mogu dati drugaciji ugovor nego ovaj na max 12sati tjedno ?!