Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Ma mene je prestrašilo ono da si ZAGALAMILA, pa rek'o, da stanem u obranu jadničcima...
Šala, šala :D

Zadnje vrijeme si A. kuha preko tjedna (priloge), ali ostavi sve za sobom. Ja sam kuhala za vikend, pa je on dobio zadatak sredit kuhinju poslije ručka, dakle, de facto je počistio za mnom. Tek sam ovog časa uočila tu svemirsku pravdu

E, tak je i kod mene... Ja kuhala, oni čistili. A kroz tjedan si isto sami rade priloge (kad treba) i isto ostave krš i lom. Moram se natjerati da im to OSTAVIM pa kad ne bude ni jedne čiste žličice, možda nekom sine u čemu je fora.

A da se vratim na bakinu temu i problem - malo je predugo čekati svemirsku pravdu i trenutak kad njena djeca dobiju vlastite unuke koje će trebati čuvati, pa je vjerojatno bolje da se već sada kojiput izmakne kad joj bude previše. Ništa zločesto - samo praktično, uzeti vrijeme za sebe. Nadam se da će to profunkcionirati. Inače, djeca koja su ovak "podritkavana" (izraz moje mame i bake) tj. za koja je netko drugi podmetao leđa često nemaju osjećaj da bi nešto trebala. Ja ne mislim na tak dugačkom štapu da već sad planiram kako ću ili neću čuvati unuke, ali pokušavam čuvati sebe. Iako je ovim pubertlijama često lakše skuhati i počistiti nego objasniti da bi oni trebali sami, dugoročno se to isplati. Tak da ja sad dresiram sebe da im pomalo prepuštam ono što mislim da bi trebali.

Kad smo kod galame - imaš pravo, idući put neću galamiti, samo ću pokupiti torbu i ključeve od auta i odooooooh, pa kome milo - kome krivo...