Pokazuje rezultate 1 do 50 od 388

Tema: Kutak za bake

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nema ovdje bas baka i djedova.
    Nego, oduvijek sam nesto htjela pitati, ali mi pristojnost branila
    Zasto cistis "djeci"?
    Zdravi oni, zdravo dijete (hvala Bogu). Cemu? Pitali te? Pa reci da ces rado (opranih ruku ) prosetati unuka dok oni rade po stanu.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Nema ovdje bas baka i djedova.
    Nego, oduvijek sam nesto htjela pitati, ali mi pristojnost branila
    Zasto cistis "djeci"?
    Zdravi oni, zdravo dijete (hvala Bogu). Cemu? Pitali te? Pa reci da ces rado (opranih ruku ) prosetati unuka dok oni rade po stanu.
    E, draga @MarijaP da je to jedina bedastoća koju majke rade za svoju "djecu". Zašto. Zato što sam zahvalna na tom daru roditeljstva, i što mi se čini da moja djeca nisu ohola, nego samo teže odrastaju i stasaju. Ima i strepnje da će ako dovoljno ne pomažem/o djeci teže naći svoj put i potpuno se osamostaliti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    . Ima i strepnje da će ako dovoljno ne pomažem/o djeci teže naći svoj put i potpuno se osamostaliti.
    ovo mi zvuči malo "oksimoronski"

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi zvuči malo "oksimoronski"
    draga @cvijeta73, a ja ne znam što je to "oksimoronski"?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    E, draga @MarijaP da je to jedina bedastoća koju majke rade za svoju "djecu". Zašto. Zato što sam zahvalna na tom daru roditeljstva, i što mi se čini da moja djeca nisu ohola, nego samo teže odrastaju i stasaju. Ima i strepnje da će ako dovoljno ne pomažem/o djeci teže naći svoj put i potpuno se osamostaliti.
    Ja ću kao i cvijeta.... Djeci treba pomoći NA VRIJEME da se osamostale. Kad dođu unuci kasno je za to.

Uostalom, tko zna što mene čeka i kakva ću ja biti... ali dovoljno sam stara da već sad sustavno uvježbavam svoju ekipu da se samostalno snalazi (a dečki su u pitanju). Punoljetna osoba treba znati kuhati za sebe, spremati za sobom, imati vozačku dozvolu i pobrinuti se za sve bitno. Ne dolazi to preko noći, to je dugotrajan proces. Baš sam ovih dana imala prilike vidjeti kako to funkcionira (bila sam na putu 3 dana) i kad sam došla doma sve je bilo ok - nitko nije zaboravio ni atletiku, ni sviranje, ni slanu sobu... Jelo se što se imalo, mijenjala se odjeća, sve je bilo pod kontrolom.

Eh, sad, kad dijete dođe u kuću, ako netko mora tek tada učiti kako se kuha juha ili slaže veš, naravno da će mu biti teško.

Možda sam fulala jaaaako, ali imam nekako dojam da će se djeca osamostaliti prije ako im pomognemo da se osamostale, a ne ako radimo neke stvari za njih i umjesto njih. To je kao u onoj kineskoj poslovici - ako čovjeku daš ribu, nahranio si ga za jedan dan. Ako ga naučiš loviti ribu - nahranio si ga za cijeli život. I zato moja djeca imaju doma trening ribolova. Nadam se da će im to danas-sutra biti od koristi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •