Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 190

Tema: Da li vaši kucaju/zvone na vrata kad dolaze u vašu kuću?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Da li vaši kucaju/zvone na vrata kad dolaze u vašu kuću?

Dakle, pitanje je jednostavno. Da li vaši roditelji/svekar/svekrva kucaju ili zvone na vaša vrata kad dolaze u vašu kuću ili ulaze slobodno, kad kad ulaze u svoju kuću. Našla sam se u pomalo bizarnoj situaciji di moram određenim ljudima objašnjavati i pravdati se zbog čega želim da se kuca kad se dolazi kod mene, pa se pitam, jesam li luda ja ili svi oni koji se ponašaju ko da su u nekakvoj birtiji ili kolodvoru?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zakljucaj vrata!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi nemamo zvono.
    Zbog dva psa obično netko mora izači u dvorište, pa tako i preuzme goste, ali da ne mora, siguno bi pokucali na našem ulazu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Iako živimo u istoj kući moj svekar tako rijetko dođe da mu se zapravo veselimo kad ga vidimo kod nas.
    Nismo posvađani.
    I kuca...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kucaju i jedni i drugi.

Ne zivimo s njima u kuci, u podstanarima smo relativno blizu jednih i drugih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravo da kucaju ili zvone , svi , bez iznimke...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji svekiji ne kucajz, sveki masu puta dodje i ode a da ni vrata ne zatvori... Kakvo crno kucanje... Fale im neke osnove. Sad i ja njima tako ulazim u kucu i malo se lecnu...
    Najbolje ih docekat u nekom nepristojnom izdanju, onda se smire...

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa ne mogu ući ako zaklljučaš vrata .
    Normalno da mi nitko ne može ulaziti kad i kako želi. Lijepo se i najaviti prije telefonom.
    A nama ni zvono već neko vrijeme ne radi (ne žuri mi se mijenjati baterije), pa tko se ne sjeti kucati i to jako, taj niti ne uđe.
    Ja ne upadam ni drugima bez najave.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je nezgodno zakljucyvat vrata zbog klinaca koji stalno ulaze i izlaze. Trebao bi mi vratar za njih. I zato hodam po kuci u gacama, to je vrlo efikasno. Osim za tudje klince koji dodju i isto tako udju bez kucanja.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moji ni ne dolaze, a da se prije ne najave telefonom.
    Tako ih naučila od prvog dana.

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja mama ne živi s nama, ali zove i zvoni:D
    Moja sveki živi u prizemlju, naš stan je u istoj kući, na katu, odvojeno kućanstvo.
    Ona-NE kuca, NE zvoni, samo ulazi ko stihija...odgoj u kasnim godinama ne pali, ali zato ključ u našoj bravi iznutra pali svakako...:D

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ulazi onaj tko ima kljuc- MM i ja.
    ok imaju rezervne kljuceve i moji i njegovi, al im ne pada na pamet da ih koriste.
    jednom je svekrva usla kad se starija rodila, ko da ne zvoni da ju ne probudi, a ja ko krava muzara hodam polugola u stanu jer ak ne dojim izdajam. tad sam poludila i rekla MM kaj mislim o tome, da ni moji ne ulaze bez kucanja i cekanja da ja im ja otvorim, pa ni onda kad nazovu da ce sad doci i da ocekujem i od njegovih isto.

to mi je totalno nepostivanje privatnosti osobe.

ja cak ni ne volim da mi se bane. nazovi da zelis doci, da si na putu, pa cak i u ulici. moj dom je moj dom, kad je ljeto, hodam u njemu prakticki gola.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trina bit ce da je to neka falinga u bontonu geografski uvjetovana.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam pod ogromnim stresom zbog ovoga, zamislite osjećaj u vlastitoj kući kad ti po 15 puta dnevno netko ulazi i izlazi. Strašno neugodna situacija. I naravno da sam rekla ali ne pomaže.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    To je teški primitivizam, nekultura, seljačizam nemili. I jadan je osjećaj da ti je kuća javno dobro i da ti tupiš i objašnjavaš zbog čega ne želiš promenadu po kući a nitko te ne doživljava. Poprilično ponižavajuće.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

nas živi 8 u kući.u prizemlju živimo mm i ja,na katu njegovi starci a u potkrovlju njegova sestra s m i 2. djece(10 i 19 god).s tim da dolje djelimo kuhinju i kupaonu(sestra i mi).i nemamo ama baš nimalo privatnosti.ja si nemogu priuštiti hodati u grudnjaku jer je uvijek netko tu negdje..a svekrva je posebna priča,ona upada kud i kad oče,bilo 7 ujutro,bilo 10 navečer,ako ona treba ona i ulazi.još drži i cveće na našim prozorima pa mora zalijevati iznutra naravno.nju ne zanima ako ja spim,ona me bu zbudila da me pita da kaj spim.mm je rekel par put al ko da pričaš u propuh.i tak...doj ne popi....

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I kod nas se prvo love za kvaku,
    zvone i kucaju ako je zaključano.
    A u zadnje vrijeme je uvijek zaključano, jer malo dijete hoće van bez najave, pa smo pod stresom da nam ne utekne.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja mogu razumjeti da netko ne kuzi zasto ti ne zelis da ti se u kucu ulazi ko na kolodvoru, ali ne mogu razumjeti da se ne postuje zelja/molba/naredba onog koji u njoj zivi.

da ti odes svekrvi i u cipelama dignes noge na stol?
    mozda shvati?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nije geografski uvjetovana, ni moji svekiji najčešće ne kucaju i samo ulaze. i svaki put kad poludim kažem si da ću zaključat donju bravu (i ostavit ključ, jer gornju otključaju svojim ključem) i onda par tjedana tako, pa zaboravim. mama pokuca, pa otvara vrata

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Trina, koma.
    Moj sveki često i nazove da pita da li slobodno dođe, a živi samo 16 stepenica niže.

Ali zato me nervira moja stara, kad dođe kod nas i boravi u prizemlju, pa kada me treba umjesto da koristi interfon ili mobitel, stane mi pod prozor i urla: Mooooojcaaaa!
    Šiznem. Pa joj kažem. Pa koristi interfon ili mobitel. Pa zabravi, pa opet iz početka.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi smo zivili povise svekija kad se mali rodio, prvih nekoliko dana su upadali bez pardona u svako doba dana, bilo je i polugolih dojecih situacija, al nista ih nije omelo dok nisam pocela zakljucavat, nemalo li su se iznenadili fali boze dan kad smo odselili

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa mojim prijateljicama cijelo selo upada bez kucanja. I jos se ocekuje da budu ugosceni po ps-u kad banu.

Svaki put kad me uhvati tuga sto se ne mogu maknuti iz ovog mravinjaka u kojem zivim, samo se sjetim toga i prodje me.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    To je teški primitivizam, nekultura, seljačizam nemili. I jadan je osjećaj da ti je kuća javno dobro i da ti tupiš i objašnjavaš zbog čega ne želiš promenadu po kući a nitko te ne doživljava. Poprilično ponižavajuće.
    Potpuno se slažem, a slažem se i s curama koje kažu da zaključavaš vrata. Morat će pokucati/pozvoniti, htjeli ili ne. A možda im to i prorijedi dolaske, pokušaj.
    Posljednje uređivanje od n.grace : 22.09.2012. at 13:32 Razlog: typo

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Svi vole Raymonda

Trina, u pravu si sa svim sto kažeš- zaključavaj vrata ili se dobro izderi, mozda te onda čuju
    Ili stvarno- počni se ti ponasati kao oni, mozda im se klikeri upale

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo s njegovima i tetom i nonom u istoj kući, 4 stana, srećom su svi obrazovani, fini, pristojni ljudi, kucaju, zvone.....samo je u nas sve uvik otvoreno u prizemlju, pa šetam donekle pristojna...
    a i da nitko ne kuca, dva psa laju već na 5m od jednih ili drugih vrata....
    moji su daleko.... isto su uvik zvonili al sam s njima u St ratovala radi nenajvljanih posjeta, tipa kontrole, nije stvar zvona, nego imaš mob, nazovi, nekad jednostavno mi nije do druženja, ili spavam, a stari digne nos kad ne može doći kad hoće....nakon 7godina objašnjavanja ipak je prihvatio teškom mukom poštovat moju privatnost

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

tako je naša draga susjeda postala svekrva, sin joj se doselio u istu zgradu, na isti kat kao i ona i ona je njemu znala upadati u stan, bez kucanja, bez ičega. ma znala je i nama dok smo živjeli u istoj zgradi . ali onda se snajka opametila i počela zaključavati vrata - bum, svekrva skoro razbila glavu sljedeći put kad je pohrlila. i tako je snajka stalno zaključavala vrata i ova bubala glavom o vrata. a najbolji je bio upgrade tog zaključavanja, kad bi snajka poslala djecu baki i didi i onda zaključala vrata. kao odmara se. a baka i dida se igraju s djecom i nahrane ih i djeca naprave džumbus kod bake i dide, a snajkin stan lijepo spremljen. i prazan.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    To.

Moja sestra živi u Dalmaciji i svaki put se šokiram kad sam kod nje, izvalim se na kauč, turpijam nokte na nogama ili nešto slično kadli eto na vrata njezin svekar , kakvo kucanje, došo čovjek, ko u svoju kuću (on živi ispod njih u kući).

I moja je sveki ispod nas, ne zaključavam, ali sam kupila u Bauhausu pločicu "Molimo pozvonite!" i zalijepila je na vrata u visini očiju, a na zvono zalijepila naljepnicu na kojoj piše "zvono pritisni".
    Daklem, zvoni se.
    No, nisam sigurna da bi mi to uspjelo negdje južnije ( i tužnije).

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

promijeniš bravu tj. staviš onu koja se može otvoriti samo iznutra

pa ispadne da nisi baš zaključala , a ipak moraju pozvoniti ili kucati

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Moji sveki ne kucaju, nego otvaraju vrata i viču "jel slobodno?"a kaj da im velim "nije" kad su već otvorili vrata. Poludim na to. A kad se idem tuširat ili tako nešt obavezno zaključam. Živimo u istoj kući samo oni u prizemlju a mi na katu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ok imaju rezervne kljuceve i moji i njegovi, al im ne pada na pamet da ih koriste.
    Ovako je bilo kod nas u prošlom stanu. Moji su uvijek zvonili, a svekrva je koristila ključ i ulazila kao u svoju kuću (ok, prvo bi se najavila, ali ipak me to smetalo). I za to sam zapravo sama kriva, jer kad se A. tek rodio, puštala sam ih sve s rezervnim ključevima da ulaze sami, da se dijete ne probudi ili da ga ne moram skidati sa sise jer je eto baka pozvonila.
    Obilo mi se o glavu, i to žestoko, ali na sreću smo se preselili i nisam ponovila istu grešku. Sad ključeve imamo samo nas troje koji živimo u tom stanu, a tko god dolazi izvana - mora zvoniti. I tako nam najviše i paše.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kod nas je uvijek zaključano i svi moraju zvoniti.
    I ja zvonim kod moje mame... i kod svekrve....

Mislim da je jedino rješenje za neodgojene upadače redovno zaključavanje
    do preodgoja, onda možda bude dovoljna i pločica ' molim pozvoniti'

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jao, ovako je i u mene bilo, dok nisam sa svima razgovarala i na prasvekru upotrijebila martin recept, u toplesu šetala po kući, to ga je izliječilo od virenja kroz persijane

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Kod mene cijelo selo ulazi bez kucanja, ne smeta mi, iako me baš briga ako sam polugola, ja stidljiva nisam, a ne opterećuje me što će tko misliti kad već banu na vrata.
    Djece je uvijek puno dvorište, osjećaju se ko doma...

P.S.: mi smo na selu (seljaci )

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Najavljujem se i zvonim, i kod mame i kod mmovih. I oni kod nas, ali nakon što sam napravila par scena. Bila sam vrlo gruba, pače nepristojna i sad me baš i ne vole. Ali zvone

Trina, drekni jače, nisu te doživili!

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi zivimo u zgradi i sukladno time svi zvone ili kucaju. Sveki se najavi i ceka da joj se otvori nakon zvona, a moji pozvone i samo udu. Meni to ne smeta, ipak su mi to mama i tata. Tako i ja kod njih, ako je otvoreno samo udem i vicem sa vrata da sam dosla.

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tu kod mene ako zaključaš vrata ispadneš čudak i nepristojna seljačina...
    svi, ali svi, imaju otključana vrata, kao i aute.
    nitko se nikome ne najavljuje kad dolazi.

trebat će mi tri života da se naviknem na to, jer ja sam gradsko dijete i podrazumjevam zaključana vrata, upotrebu zvona i mobitela za najavu.

mislim da sam jedina u mjestu koja ključa vrata.
    užasno mi je nalagodna sama pomisao da mi se netko pojavi u dnevnoj dok ja npr. kuham ili radim bilo što. ne moram biti gola ni polugola, ali iritira me to kolodvorsko poimanje tuđe kuće.
    čak se i seronja koji očitava struju prvo uhvati za kvaku pa ispižđeno zvoni 6x zaredom jer je zaključano.

moji zvone i najave se (ne žive tako blizu da bi samo banuli, ali i dok su bili zvrcnuli bi da čuju jel mogu doći), svekiji su vrlo slobodni i vole vidjeti kako izgleda naš život dok su vrata zatvorena. jednom je svekar sam ušao (ima ključ) i stao potiho nasred dnevne i gleda mene i malu u kuhinji. skoro sam ga pogodila zdjelicom kad sam ga vidjela krajem oka, noge su mi se odsjekle. to me je baš razljutilo, mislim, pa daj se bar javi ako si već sam ušao.

okrenuti ključ u bravi riješi i to

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi zivimo u zgradi i sukladno time svi zvone ili kucaju. Sveki se najavi i ceka da joj se otvori nakon zvona, a moji pozvone i samo udu. Meni to ne smeta, ipak su mi to mama i tata. Tako i ja kod njih, ako je otvoreno samo udem i vicem sa vrata da sam dosla.
    ne razumijem ove kojima ne smeta, šta se ovde nitko ne sexa po danu? ma da su mi sto puta mama i tata imaju pristojno sačekat

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Sveki se najavi i ceka da joj se otvori nakon zvona, a moji pozvone i samo udu. Meni to ne smeta, ipak su mi to mama i tata. Tako i ja kod njih, ako je otvoreno samo udem i vicem sa vrata da sam dosla.
    a jel tvom mužu smeta što tvoji samo ulaze? zašto ne vrijede ista pravila za oba para roditelja?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kod nas je uvijek zaključano tako da nemaju izbora...
    a s mamom sam vodila rat neko vrijeme oko najavljivanja jer je isto imala foru - zar ja nisam uvijek pozvana
    sad je mir...
    svekrva ne dolazi (iako je u istom gradu) jer ima filozofiju da je ona starija i nju se mora dolazit posjećivat... meni paše

ja bi na tvom mjestu zaključala vrata i krenula u preodgoj - ne priznajem da su prestari za to - to su osnove pristojnosti...

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj nine prvotno napisa Vidi poruku
    ne razumijem ove kojima ne smeta, šta se ovde nitko ne sexa po danu? ma da su mi sto puta mama i tata imaju pristojno sačekat
    x

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Super mi je ova tema, dosad sam uvik mislila da sam neka ostrokondja jer mi to smeta, a tek sad vidim da svima smeta. Nama je jednom moja mater upala dok smo se seksali, nije nas bas uvatila u sobi, ali mislim da je skuzila, jer je poslije toga uvijek zvonila.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hehe, uz ovo moje krdo klinaca tesko je preko dana uhvatiti vremena a da bas niti jedan nije doma.

Citiraj Kayyya prvotno napisa Vidi poruku
    a jel tvom mužu smeta što tvoji samo ulaze? zašto ne vrijede ista pravila za oba para roditelja?
    To sam si i ja bas razmisljala.
    Ali mm je po kuci stalno u gacama i vec su ga svi ( mislim ovi domaci) vidjeli u tim gacama, tako da njega ne smeta sto ulaze.
    Uz to smo moja mama puuuno cesce dolazi i to vise ne smatram kao posjet, dok sveki dode tu i tamo i to bas u "posjet".

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sandraL prvotno napisa Vidi poruku
    promijeniš bravu tj. staviš onu koja se može otvoriti samo iznutra

pa ispadne da nisi baš zaključala , a ipak moraju pozvoniti ili kucati
    Ovo je odlična ideja.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni se par puta dogodilo da je sveki zvonila kada sam se presvlačila/izlazila iz tuša,
    zove ona: Di siii?,
    ja vičem: Evooo, samo da se obučem, gola sam
    a ona veli: Ma otvori, ne smeta to meni...

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam pod ogromnim stresom zbog ovoga, zamislite osjećaj u vlastitoj kući kad ti po 15 puta dnevno netko ulazi i izlazi. Strašno neugodna situacija. I naravno da sam rekla ali ne pomaže.
    nažalost točno te razumijem!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Kayyya prvotno napisa Vidi poruku
    tu kod mene ako zaključaš vrata ispadneš čudak i nepristojna seljačina...
    svi, ali svi, imaju otključana vrata, kao i aute.

čak se i seronja koji očitava struju prvo uhvati za kvaku pa ispižđeno zvoni 6x zaredom jer je zaključano.

Točno znam o čemu pričaš. Mojoj sestri su kad je friško rodila ulazili i u spavaću sobu bez kucanja "vidit dite" , ne samo svekiji nego i susjede, u sedam ujutro, kad popiju kavu i protračaju šta imaju za taj dan, ušetavaju vidit dite.

Kaže ona - Jednom sam zaspala, ispcrpljena nakon cjelonoćnog dojenja i govori mi susjeda taj dan poslijepodne "E, bila san ti ja jutros, baš si lipo spavala, neka, neka, mali ti je ko cukar".

(izdržala je i to, samo je rekla da neće više rađat, bar ne dok je u tom selu )

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Kucaju i jedni i drugi!
    Ali jednom mi se kolega zalio kako nj.ne kucaju i da planira napraviti sto i neki nj.poznanik! A taj je ucinio da kad je ugledao na dvoristu ili parkingu (ne znam tocno), skinuo se gol u stanu , a starci banuli navodno su se okrenuli i otisli, a slijedeci put kucali!
    Ne nudim primjer kao rjesenje ali me podsjetilo obzirom na naslov iz posta!

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

pa zaključamo vrata, onda ionako misle da nismo doma, pa odu

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

he he odlicna tema ali moram napomenut da su te svekrve cudo!!! vecina se bune na svekrve a njihovi roditelji su ok...meni to nije jasno sta je s tim svekrvama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i zasto je vecina nasih roditelja NORMALNA a svekrve .... i meni je moja upadala samo tako...i to taman kad beba ide spavat kao vidjet bebu aaaaaaaaaaaaa i jednostavno nemozes joj iobjasnit,onda mi govori da zasto sam sad stavila djete spavat umjesto da secemo vani.....(Boze baci ciglu...)

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

moj sveki redovito ulazi bez kucanja, pokušala sam mu objasnit da bi bilo super ako bi mogao pričekat da ga pozovemo, ali ne... on i dalje ulazi kad mu se prohtije. pokušala sam mu dati i primjer na takav način da ja kada dođem na njegov kat pokucam i čekam da me pozove, naravno da ni to nije upalilo. mm sam rekla da mi to smeta ali se ni tada situacija nije prominila jer je to ipak njegov otac. plan C je da će me jedan dan moj sveki naći u neugodnom izdanju pa ćemo vidit hoće li mu past na pamet opet tako ući

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •