Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Propolis i dojenje

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Propolis i dojenje

Uhvatila me grozna grlobolja, to obično rješavam propolisom.
    Smijem ga koristiti i dok dojim?
    Pčelar kaže da smijem, magistra da ne smijem...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kljukam se njime već par dana, nije mi ni na kraj pameti bilo da ga ne smijem.
    A šta kaže magistra, zašto ne?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nije mi obrazložila, farmaceuti su ionako uvijek "on the safe side", njima je skoro sve "ne" u trudnoći i dojenju.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možda pomogne

http://zdravlje.hzjz.hr/clanak.php?id=12982

http://www.webmd.com/balance/bee-pol...d-side-effects
    Bee pollen is not safe for pregnant women. A woman should also avoid using bee pollen if she is breastfeeding.
    gdje god sam gledala, piše ili da se ne smije ili da se treba konzultirati s liječnikom
    vidi s djetetovim pedijatrom
    a inače najrelevantnija adresa za pitanja u vezi dojenja i lijekova/pripravaka je Agencija za lijekove i medicinske proizvode

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne vidim pametnog razloga zašto ne bi smjela. Kao i s hranom - probaš malo, ako bude kakve reakcije kod djeteta više nećeš uzimati.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam ga uzimala.
    Prema onome što ja znam o propolisu (nisam mesicinski stručnjak da se razumemo, samo sam iz porodice pčelara) u njemu bi za dojilju najštetniji mogao biti alkohol kojim se razređuje. Ja sam dok je beba bila baš mala uzimala bezalkoholni, za decu, kupovala sam ga u apoteci. Kad je prešla godinu dana počela sam da koristim ovaj običan, razređen alkoholom.
    Istina je da u propolisu ima polena, ali oko 5%, a toliko ga ima i u svakom medu, ili prirodnom soku od zove npr, koji uzimaju dojilje.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ja se izdajam tri puta dnevno. mogu li uzeti propolis i onda se izdojiti za 6 sati. to bi trebalo biti dovoljno da tijelo napusti sve što je štetno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni je neki dan pedijatrica rekla da Smjehuljica (godinu dana) smije propolis.

Koliko je stara beba, mucha?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

4 mjeseca, na dohrani je, ja izdojim oko 100 ml dnevno

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam i sa curom i sa dečkom pila propolis,i u trudnoći i dok sam ih dojila,njega još dojim a nedavno sam isto bila prehlađena pa sam pila propolis. Nisam primijetila da je njima nešto smetao ili da su oni imali kakvu reakciju ali bih ti isto preporučila da jedan dan probaš malu količinu pa ako ne bude reakcije onda slobodno. Koliko sam čitala o propolisu-manje im može štetiti nego neki lijekovi samo trebaš paziti da nisu možda alergični na pčelinje proizvode. Moji nisu srećom,propolis koristimo svi,mala se spasila od kad sam joj ga počela davati a vidim da je i njegova prehlada i grlo prošli relativno brže i bez lijekova,samo sa čajem i bezalkoholnim propolisom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •