barbarella , kod tvoje klinke kak sam ti rekla ne smiješ uvodit adaptirano, kak ti ili tvoja pedijatrica hoće/neće, nego po naputku specijaliste, uz prethodna testiranja
barbarella , kod tvoje klinke kak sam ti rekla ne smiješ uvodit adaptirano, kak ti ili tvoja pedijatrica hoće/neće, nego po naputku specijaliste, uz prethodna testiranja
a dobro, ne bih ja sada već imala potpunu dijagnozu na temelju nekoliko opisa na forumu
Jelena,hvala ti na savjetima,ali za sada su to sve samo pretpostavke o nekim blazim simptomima za koje jos nemamo postavljenu sigurnu i tocnu dijagnozu!
Ne brini,ja cu kao savjesna i odgovorna majka uz dogovor sa djetetovom pedijatricom uciniti sve sto je potrebno za dobrobit svog djeteta!
dal mogu biti skok i štrajk istovremeni? iskreno, ne znam.
nekak mi se čini nda zapravo to jedno pobija ovo drugo.
npr. umireš od žeđi ali ti organizam "neda" da piješ. gdje je tu logika?
vjerujem da bi to bilo samodestruktivno. a ljudski organizam nije takav.
ja tu uopce ne vidim veliki problem oko dojenja/u toj dobi tjedni *manjak* prirasta tezine i je trpanje djeteta u tablice sto ne valja/one su samo osnovni orijentir ali ne i razlog za uvesti AD.narocito ne kod djeteta sklonog atopiji/suzdrzat cu se komentara
mozda je svrbi koza-pa je malo nervoznija.ako piski i kaka i ima ovakav prirast tt treba joj samo mamino mlijeko i nis drugo/ima pravo usporiti dobivanje na masi u 2. tromjesecju.140g je nesto manje,ali dobiva.nisam pratila brojke,koliki je ukupni prirast od otp tezine do sadasnje?podijelite s brojem mjeseci bebe i imate mjesecni prosjek,za koji moslim da ce ispasti prilicno ok
mama,probajte izbaciti iz svoje prehrane sve sumnjivo,sa naglaskom na kravlje mlijeko ako vec niste,i odvedite dijete dermatologu
ne kupajte je u vodi s maslinovim uljem jer se atopije pogorsavaju takvom njegom
pedijatricu saslusajte i zamolite da potvrdi da je beba zdrava-i ne dajte se zbog straha odmah nagovoriti na AD.ta se odluka moze uvijek odgoditi.sretno!!!
a naknadno je spomenuta i hospitalizacija koja, više ili manje, uvijek poremeti prirodan slijed i uspostavu dojenja i prirasta.
tako da samo nastaviš kao i do sada![]()
Evo nas nakon vaganja!
U tjedan dana ovaj put dobila 110g,dr kaze da ju necemo forsirati,da dodjem za 2-3tjedna na vaganje i da ju sad pustimo malo!
Znaci od rodjenja do svojih 3mj i 11dana dobila je 2kg i 20g!
Da,skuzila sam da sam pitala glupost za strajk i skok,nema logike!ali mi je to kod nas pol
dana izgledalo kao skok,pa kao strajk!
Ja nisam bas zadovoljna dobivenim s obzirom da smo se zbilja trudile,a i ona se primirila na ciki!
Jel grijesimo u necemu ili je jednostavno takva,cura hoce biti manikenka?
da
ima djece čiji metabolizam je jednostavno takav
to je sasvim prosječan prirast i ja ne bih više brinula
imali ste lošiji start zbog hospitalizacije i to ti je to
pokušaj se više ne opterećivati, ne mogu sva djeca dobivati podjednako
barabarela ja se ne bih brinula. ovo što opisuješ sve sam prošla. danas ima 22 mjeseca i 10 kg. sve smo napravili, nedavno bili i kod gastro...ona je jednostavno takva. eto samo da te utješim
Ma u bolnici smo ostale nakon poroda,2tj,i u to vrijeme je dobila 400g!Hm,pa nije ni to bas nesto pretjerano kako znaju bebaci dobiti!
Ma najbitnije je da je ona ok,nije cendravica,i da po malo napreduje!
Hvala svima na pomoci!
400g u 2 tjedna je fina brojka, nemoj se zavaravati![]()
Najprije da zahvalim svima na savjetima. Dakle, mi smo se ipak odlučili poslušati pedicu i na 80-100ml izdojenog mlijeka joj umiješam rižine pahuljice. Vaga nakon tjedan dana je pokazala 160g u plusu. Kontrola za 3 tjedna, odnosno to sada ispada slijedeći tjedan i to je to. Nismo uvodili ništa drugo već samo rižine pahuljice na mom mlijeku-
Super. Mala gladušicaje trebala samo malo dodatnih kalorija. Mogu misliti kako si odahnula kad je vaga pokazala zadovoljavajuću brojku.
molim vas pomoć!
(za MM sestričnu)
mali je rođen 06.10. sa 3460g i 53cm.
izasli su iz bolnice sa 3350g
vaganje nakon mjesec dana je 3670g i 56cm
OG je 38 cm
Mokra je svaka pelena a kaka 3 do 4 puta dnevno.
Nakon vaganja svi ju tjeraju da uvede AD a ona ne želi. Mali je non stop na cici pa je ona sad zabrinuta.
Može li savjet? Što joj je činiti?
Premda joj je dijete dobilo malo na težini - dobilo je, a i izrastao je 3 cm.
Dobro je i što lijepo piški i kaka.
Kakvog je dijete raspoloženja i ponašanja tijekom danaali i na dojci? Da li je uspavan?
Djeca u tom periodu prolaze i kroz skok u razvoju pa je normalno da češće traže dojku.
Sasvim je normalno da mnoga djeca žele biti na dojci više i češće nego što okolina smatra da je uobičajeno tako da to nije znak za uzbunu.
Sad, ako ona želi povećati količinu mlijeka, neka obrati pažnju na slijedeće:
- da je položaj pravilan
- da dijete aktivno guta
- da doji dijete na istoj dojci unutar 2-3 sata
- da ne daje djetetu dudu
Ovo je nabrzinu, možemo nastaviti detaljnije o ovome što sam stavila kao natuknice naknadno ili neka nazove SOS nakon 15 sati.
disciplina, kakva je sada situacija
prošlo je 10 dana od prošloga vaganja
Vaganje je bilo sad u subotu.
Od tad mu ne daje više dudu. I od tad primjećuje da opet jače vuče i da je više budan.
Uspavan je, ona ga mora buditi za dojenje i zaspe redovito dok je na cici.
Ja sam ju savjetovala da se izdoji pa da proba dati svoje mlijeko na bocicu da vidi koliko jede.
I to da daje jednu cicu unutar 2 h.
Ali nemam pojma jesam li fulala ovo za izdajanje.Imam osjećaj da je on preslab da vuče na cicu. Ne znam.
Inače komuniciramo preko interneta. Ona živi u Istambulu.
što misli, zašto je uspavan?
koliko podoja ima u 24 sata?
pelene su i dalje onako ok?
ovo sa izdajanjem i nije baš nešto jer to daje dvije lažne informacije: koliko mlijeka ima i koliko dijete može pojesti.
reci joj da radi kompresije; dok dijete doji, neka pritišće palcem od ključne kosti prema areoli i bradavici i tako "cijedi" ono masnije mlijeko
iako, po broju pelena i napretku u visinu i OG bih rekla kako dijete fino napreduje.
ali, neka ga i dalje budi.
može li nazvati SOS.
zovu nas redovito iz inozemstva
Mislim da se ona sad krivi zbog dude.Vjerujem da je popustila pod pritiskom okoline i dala dudu jer je svima nenormalno da beba bude non stop gladna i na cici.
Pelene su sve ok, popiškane. neke više, neke manje.
Ok, izdajanje znači ne. Za komperesije sam joj rekla.
Poslala sam joj link na ovaj topic pa se nadam da će se javiti.
hvala enchi i apricot!
doji li noću?
ma ja sada gledam...
dijete je u 26 dana dobilo 320 grama
nije to tako strašno, posebno što su svi ostali parametri jako dobri: piški, kaka, raste u svim smjerovima, doji na zahtjev, doji noću... sve 5
ok, sad je i dudica izbačena
može li ga sada opet negdje izvagati; ako se radi o dvije različite vage, moguće je da pokazuju i veća odstupanja
meni se sve čini u redu, dijete koje puno kaka ima takav metaboliza,m i to je to
kakve su građe roditelji?
jel mogu ja nesto priupitati? ta najmanja porodjejna tezina prilikom otpusta iz bolnice- koji je to dan bio?
eto, razmisljam, mozda je jos padala beba na tezini tako da je taj dobitak veci nego sto ovako izgleda. (tako je meni bilo sa starijom, padala je 6 dana u bolnici i od 3350 dosal do 2900)
ja mislim da djecu ne otpuštaju dok ne počnu dobivati
zato tu otpusnu težinu uzimamo kao referentnu
kod njih otpuštaju iz bolnice 2. dan
evo ovo mi je sad poslala u mailu:
Beba u principu doji svaka 2-2,5sata. Sinoc se budio svakih sat i pol ali mislim da je to zbog toga jer sam ga preko dana pokusavala cesce dojiti.
İma min 7 mokrih pelena i barem 3 pokakane dnevno, mislim da je sa time sve uredu.
Jucer sam pocela raditi kompresije prilikom dojenja, primjetila sam da uredno zaspe prilikom podoja pa ga onda razbudjujem.
i ovo
Danas cu ga ici vagati ali ne na istoj vagi, kod pedijatra idemo na kontrolu tek u subotu da vidimo napredak.
Mama je malo krupnija, tata sitne gradje.
Namjanja porodjajna tezina je zabiljezena je 6 dan od rodjenja na kontroli kod pedijatra. Nakon toga je u mjesec dana dosao na kilazu od 3670gr.
Posljednje uređivanje od disciplina : 14.11.2012. at 14:02
ajmo onda opet brojkice
rođen sa 3460 g
izašli iz rodilišta sa 3360
tada je dijete imalo 2 dana
najmanja težina je bila 6. dan i tad je težio... koliko?
na kraju ćemo dobiti da je dijete dobilo čist prosječno![]()
i jel mjesec dana od rodjenja ili od zadnjeg vaganja (jer razlika je u tjedan dana)
da nisam uocila to kod S. proljetos i usporedila s L. i njenim gubitkom, ne bi ni meni palo na pamet pitati koji dan je beba otpustena i da je ova beba mozda zaista dobila vise jer je jos gubila.
da
i čekamo odgovor je li tih 320 grama dobitak U mjesec dana ili SA mjesec dana
Hvala disciplini koja je za mene tipkala jer sam ja totalno zaokupljena malim. Mali je imao 3360 - 6. dan kad su ga drugi put vagali i tu je zabiljezen pad u kilazi. Hvala svima na savjetima, bas sam tuzna jer imam osjecaj da mali ne napreduje kako treba...(
Malog su izvagali 6.dan na kontroli 3360 gr. A ovo je porodjajna tezina 3460. Nema drugih mjerenja.
probala je odgovoriti sama ali prvo joj admin mora odobriti post.
sorry na čekanju, gori mi ručakubićememuž
LaLzag, dobro nam došla
meni se čini kako nema potrebe za tužnim smajlićima
hajde nam onda napiši točno jer se više nitko ne snalazi u terminoogiji
0. dan - 3460
6. dan - 3360
koji dan je imao 3670?
ako sam dobro izračunala to je bilo sad u subotu, znači 11.11
a 6. dan kad se vagao je bio 12.10
znači točno mjesec dana
al odoh ja sad, računanje mi nikad nije bila jača strana
apri, tnx
LalZag![]()
aj, neka ona napiše koji dan djetetova života je bila ta težina od 3670
po ovome što disciplina piše, on je od 6. do 36. dana dobi tih 310
ok, nije puno, ali nije ni ništa
samo nastaviti kao i do sada
što češće dojiti
dojiti noću
raditi kompresije
izmasirati dojku i staviti tople obloge prije podoja, da bude lakši protok
Maleni je 6.dan zivota imao 3350gr i to je bilo drugo vaganje. Prvo vaganje je bilo nakon porodjaja i tad je imao 3460gr. Nakon mjesec dana je imao 3670gr (kod pedijatra). Jucer sam ga vagala kod kuce (4 dana nakon kontrole kod pedijatra) i po vazi je imao oko 3800. Sutra cu ga opet kod kuce vagati cisto da vidim kako napreduje , a svakako u subotu opet idemo na kontrolu kod pedijatra pa cu vidjeti kako je napredovao po njegovoj vazi. Hranim ga non stop zadnjih tjedan dana, imam mlijeka, radim kompresije i masazu. Jedino ga nocu nikako ne mogu probuditi tako cvrsto spava, pa cekam da se sam ustane i jede.
otpuštaju/i ne tako rijetko.tak da su nam vage dvosjekli mač-ovo je primjer kad nas vaga zbuni i tesko je tu biti pametan.tragedija je kad se zbog ovakvih stvari zaleti sa AD
nisam analizirala brojke kod ove mame /samo se ubacujem zbog info o staarnom stanju kad otpustaju bebe doma iz rodilista.
ne moraš ga buditi po noći, samo mu uvali cicu...
Rado bih ali ne otvara usta, probala sam mu ja otvoriti lagano ali uopce me ne ferma... :D
Moja beba u 33 dana dobila jedva 150g (kako se vrtio, nekad pokaže da je dobio 100g nekad 150g). Vagali ga danas, ima 5 mjeseci i 4 dana. Isključivo dojen, jede 5-6 puta manje nego što je jeo do trećeg mjeseca, a 3 puta manje nego što je jeo u četvrtom mjesecu.
Stoic, kako je dobivao u prvim mjesecima?
Djeca koja su dobivala na kilazi iznad prosjekla ili pri vrhu prosjeka, znaju dosta smanjiti dobitak na tezini kasnije.
rođen sa 4050g, sa 4 mjeseca imao 7900g
on je trenutno jako mršav jer je dug (izmjerili su da je 70cm, ali ja mislim da je duži)
Osobno se ne bih brinula jer se sasvim dobro dobivao u pocetku.
Drugo, ako se naglo izduzio, moguce je da je energija isla u tom smjeru - rasta u duljinu.
Koliko podoja imate? Ima uredno mokre pelene? Koliko cesto kaka?
Radis li kompresije dok ga dojis?
Posljednje uređivanje od BusyBee : 22.11.2012. at 10:40
stoic, nije to alarmantno.
i, kako BB kaže, dobro je dobivao na početku (znači, svladali ste tehniku dojenja) i sad je aktivniji, i manje jede... sve to je moralo rezultirati manjim prirastom u petom mjesecu.
pokušaj povećati broj podoja i uvedi noćni podoj, ako ga nema.
nudi češće nego do sada i vidi što mu to odvlači pažnju od dojenja, kad se toliko smanjio broj podoja.
da krenem redom....
piški redovno, nije prežuta mokraća.. otkako je smanjio jelo, puno rjeđe kaka.. ranije je to bilo 2-3 puta dnevno (do 2 mjeseca 8-10 puta dnevno), a sada ne kaka svaki dan, najduža pauza je bila 5 dana.. od 4.5 mjeseca mislim da nije sastavio 2 pokakana dana
podoja je 7 ili 8.. nema šanse da jede više i češće jer se naljuti kad god mu nudim dojku ukoliko je sam neće (a to je kada pregladni).. čak i noću, ako mu u polusnu ponudim dojku, naljuti se i rasplače što ga razbudi pa ga moram uspavljivati, tako sam odustala.. kada doji, onda doji dugo (danju oko sat vremena, noću oko 15-tak minuta).. kako ne spava danju, tako mu je jedini dnevni odmor to dojenje.. bude 6-7 let down-a na desnoj, 4-5 na lijevoj dojci.. poslije lijeve bude brže gladan nego poslije desne..
ne radim kompresije jer on to osjeti i onda prestaje dojiti.. moram da budem savršeno mirna dok doji.. ako smo vani, onda nikako neće da se skoncentriše na dojenje..
nakon podoja je prezadovoljan, voljan za igru, pun energije, nasmijan, vrti se, prevrće..... otprilike pola sata-sat prije idućeg podoja (kada dozvoli da bude podojen) postaje nervozan tako da ga u tom periodu moram maksimalno zabavljati, nosati, plesati, paziti, maziti jer i trenutak nepažnje završava nervozom...
pedijatrica veli da je savršena beba, beba za poželjeti.... ona nije željela ni prokomentirati slab dobitak na težini