Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: jedna aorta u pupcaniku

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno jedna aorta u pupcaniku

u 23-oj nedelji trudnoce sam.Juce mi je uradjen 2d/4d uz kolor dopler.Ginekolog je uocio dva krvna suda u pupcaniku,jedna arterija i jedna vena a treba biti dve arterije i jedna vena.Sve ostalo je u najboljem redu ali ja sam ipak jako zabrinuta,da li jos neko ima iskustva sa ovim

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Imala sam istu situaciju. Sve je dobro prošlo. Rodila sam zdravog dječaka. Da je lako čekati porod, nije. No treba se nadati najboljem. Vjerujem da ti je liječnik objasnio što to znači i što se može dogoditi, a i ne mora.

Sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i ja imam isti problem, samo je meni dr.kos to uočio u 16 tt ..sada sam u 19tt i draga emila potpuno te razumijem jer sam i sama zabrinuta.Mi imamo dva dečkiča koji se dobro razvijaju i kontrola nam je 14.7.(vili).
    vjerujem da će nam biti sve dobro..ja to tebi i sebi od srca želim

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala vam na informacijama i podrsci.Meni je dabl test bio dobar a i beba se hvala Bogu lepo razvija.Dr.mi je rekao da je u ovom periodu moguce uraditi DNK PCR amniocentezu ali da misli da je ne moram raditi jer je morfologija ploda uredna.Ipak ja se toliko brinem da sam postala neutesna,ne znam sta mi je ciniti.Sta su vama tj.sta vam doktori predlazu

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala vam na podrsci.Ostali rezultati su dobri kao i dabl test.Morfologija ploda je uredna.Ginekolog mi je napomenuo da radi iskljucenja rizika za genetske poremecaje u ovom periodu moguce je uraditi DNK PCR amniocentezu mada on misli da nije potrebno.ja sam jako zabrinuta i ne znam sta mi je ciniti.Na kakve ste vi testove i ispitivanja isle.Hvala,pozz

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tanjack36, upravo mi je dr. Kos pratio trudnoću. Iz vlastitog iskustva mogu reći da si u dobrim rukama. I tebi želim svu sreću.

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne znam što to znači, ali znam da je dr. Kos vanredan stručnjak koji će te na vrijeme upozoriti na bilo koji problem koji bi iz toga mogao proizaći i ništa neće prepustiti slučaju

~~~~~~~ za tebe i tvoju mrvicu

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

draga rena7 hvala ti puno ..pozitivno razmišljT treba i to je sve što ja mogu napravit za moja dva mala čudesna dečkiča..

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj tanjack36 prvotno napisa Vidi poruku
    i ja imam isti problem, samo je meni dr.kos to uočio u 16 tt ..sada sam u 19tt i draga emila potpuno te razumijem jer sam i sama zabrinuta.Mi imamo dva dečkiča koji se dobro razvijaju i kontrola nam je 14.7.(vili).
    vjerujem da će nam biti sve dobro..ja to tebi i sebi od srca želim
    Hvala na lepim zeljama,i ja tebi i tvojoj bebi zelim od srca sve najbolje.Meni su ostali rezultati dobri kao i dabl test, mada mi je ginekolog napomenuo da se u ovom periodu moze uraditi DNK PCR AMNIOCENTEZA radi iskljucivanja rizika za genetske poremecaje.Jesi li i ti bila na 4d UZ.,sta ti je doktor predlozio.Da li se taj nedostatak moze uociti na 2d UZ.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Taj nedostatak se može uočiti na svakom uzv. Samo treba pozorno gledati. Događa se da jedna arterija atrofira. To je bio slučaj kod mene. Sve je super ako druga arterija "preuzme" funkciju i one koja je atrofirala. To se kontrolira na način da se mjere protoci kroz pupčanu vrpcu (venu i arteriju) u njoj. Ako su ti protoci ok, nema panike. Ova "greška" se vodi pod nazivom biljeg u trudnoći. Meni su tripl test i kombinirani probir bili u redu. Dakle, osim tih testova i mjerenja protoka, daljnje pretrage nisam radila. Beba je uredno dobivala na težini. Bubrezi i donji ekstremiteti su bili ok. Upozorena sam da kod nedostatka te arterije može doći do komplikacija sa bubrezima i donjim ekstremitetima kod djeteta. Čekali smo porod. Imala sam indikaciju za carski, jer nepostojanjem jedne arterije beba dobiva manje kisika. No to u Rijeci nikoga nije bilo briga i zato sam dan danas ljuta na njih. Rodila sam vaginalno i hvala Bogu sve je ok.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni su isto svi rezultati bili dobri samo mi je rekao da se mora pratiti,a to idemo drugi tjedan znači u 20tt
    napisao je planirati standardni anomaly scan..ne znam ti draga moja kaj bude više ću znati kroz tjedan dana

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Taj nedostatak se može uočiti na svakom uzv. Samo treba pozorno gledati. Događa se da jedna arterija atrofira. To je bio slučaj kod mene. Sve je super ako druga arterija "preuzme" funkciju i one koja je atrofirala. To se kontrolira na način da se mjere protoci kroz pupčanu vrpcu (venu i arteriju) u njoj. Ako su ti protoci ok, nema panike. Ova "greška" se vodi pod nazivom biljeg u trudnoći. Meni su tripl test i kombinirani probir bili u redu. Dakle, osim tih testova i mjerenja protoka, daljnje pretrage nisam radila. Beba je uredno dobivala na težini. Bubrezi i donji ekstremiteti su bili ok. Upozorena sam da kod nedostatka te arterije može doći do komplikacija sa bubrezima i donjim ekstremitetima kod djeteta. Čekali smo porod. Imala sam indikaciju za carski, jer nepostojanjem jedne arterije beba dobiva manje kisika. No to u Rijeci nikoga nije bilo briga i zato sam dan danas ljuta na njih. Rodila sam vaginalno i hvala Bogu sve je ok.
    Rena7 hvala vam puno na odgovorima, lakse je kada razmenite iskustva sa nekim ko ima ili je imao slican problem.Moram vas pitati da li ste zbog tog problema cesce isli na kontrole, koliko cesto su vam merili protoke.Hvala vam jos jednom,veliki pozz

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nemoj me oslovljavati sa vi, molim te. Ovdje smo sve mame, bez vi . Da, češće sam morala ići na mjerenje protoka, iako je jedna arterija "radila za obje". Dakle, bilo je sve ok. No znaš i sama, bilo mi je drago kada smo gurali iz tjedna u tjedan sa dobrim nalazima i rezultatima. Sedmi mjesec trudnoće je bio vrlo važan. Da nisu protoci bili ok, dr. Kos bi me poslao na porod.

Da li ti je tvoj doktor što spominjao razvoj donjih ekstremiteta i bubrega kod bebe?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj me oslovljavati sa vi, molim te. Ovdje smo sve mame, bez vi . Da, češće sam morala ići na mjerenje protoka, iako je jedna arterija "radila za obje". Dakle, bilo je sve ok. No znaš i sama, bilo mi je drago kada smo gurali iz tjedna u tjedan sa dobrim nalazima i rezultatima. Sedmi mjesec trudnoće je bio vrlo važan. Da nisu protoci bili ok, dr. Kos bi me poslao na porod.

Da li ti je tvoj doktor što spominjao razvoj donjih ekstremiteta i bubrega kod bebe?
    Pominjao je i to a i razvoj besike takodje.Koliko si cesto morala ici na uz,jesi li isla na 2d ili pak 3 ili 4d.trudnocu mi vode dve doktorice i imaju 2d uz, ne mogu da verujem da to nije nijedna primetila,to je otkriveno tek na 4d uz pregledu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nemoj se nervirati što se nije vidjelo ranije. Moguće je da su postojale obe arterije u početku, no da je jedna atrofirala. Tada se na dobrom uzv vide ostatci. Sada šta je tu je, samo treba hrabro ići dalje. Kod mene je sve bilo ok do čini mi se 25-og tjedna, postojale su obje. Čak je dr. Kos na nalazu u 20-om tjednu napisao da su tu, no do 25-og tjedna stvari su se okrenule. Otkrio mi je moj ginekolog, socijalac, bolnički doktor, na običnom 2d uzv. Vijest me je opalila kao grom, budući da sam išla na pregled onako usput. Ležala sam u bolnici radi ogtt testa i prije otpusta pozvao me je na uzv, čisto reda radi. Kada ono- šok. Otišla sam i privatno u Vili (kao i nekoliko puta prije toga) i dr. Kos je na 3d ustanovio isto. Protoke sam mjerila svaka dva tjedna uz kontrolu mjehura i donjih ekstremiteta. Sve se razvijalo kako treba. Nadam se da će tako biti i kod tebe. Pretpostavljam da nisi u RH, gdje ideš na preglede, gdje ćeš roditi?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala Bogu da je tako bilo,nadam se da ce i kod mene tako biti.Ja sam u Beogradu i sutra cu svojoj doktorki u domu zdravlja odneti rezultate pa cu videti sta ce mi reci.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Vjerujem u najbolje. Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

hvala puno

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

emila ~~~~~~ da sve bude u redu!
    javi nam što doktorica kaže

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala vam na podrsci.Doktorica kaze da su rezultati dobri,da nisam ni prva ni poslednja koja ima tu dijagnozu i da je bitno da beba lepo napreduje.Nisam se jos uvek opustila,verovatno i necu jer uvek tokom trudnoce brines da li ce sve na kraju ispasti dobro,ali puno mi je lakse posle razgovora sa njom.Takodje,ona smatra da tu nema potrebe za nekim posebnim nadzorom

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

baš mi je drago da je sve dobro sa bebicom i da napreduje,a to je i najvažnije...
    sretno!!!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

hvala tanjack36.Tebi je kontrola 14.07,ides li na 2d uz.sve najbolje za tvoju bebicu i tebe

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ne znam mislim da je 3 ili 4d? budem se javila kako će proći..

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sretno,drzim palceve

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tanja, ne brini. Već sam napisala da mi je dr. Kos pratio "problem". Ono što je on rekao- tako je i bilo. U dobrim si rukama i vidjet ćeš da će sve biti ok. Usput, mislim da je jako cijenjen doktor. U Rijeci mi nisu niti jedan nalaz radili koji je dr. Kos radio, otvoreno su mi rekli- nema potrebe, apsolutno povjerenje imamo u njegov rad. Dok, nalaze iz bolnice (kojoj sam ranije pripadala) su provjeravali- sve do jednog.
    Javi nam novosti, iako očekujem da će sve biti u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hvala ti puno na podršci..
    ništa javim se

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj tanjack36 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala ti puno na podršci..
    ništa javim se
    tanjack36,kako je bilo na pregledu,nadam se da je sve ok

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Postovani, trudna sam po drugi put. U 24+2 sam gestacijskoj nedelji trudnoće kada je otkriveno da bebin pupčanik ima samo 2 krvna suda a da je placenta gradus II. Protoci kroz pupčanik za ovaj period trudnoće su sasvim uredni. Ne pušim, ne pijem, ne konzumiram opijate, tj. nisam ništa od toga ni probala. Uradjen je double i triple test i nalazi su bili uredni. Interesuje me koje komplikacije mogu očekivati i šta sve podrazumeva SUA sindrom udružena sa gradus II placentom? Suprug i ja smo veoma zabrinuti i uplašeni od ishoda porođaja. Hvala svima unapred na odgovoru.
    Srdacno, Sandra iz Podgorice
    Posljednje uređivanje od blackberry : 25.09.2012. at 12:59

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sandra85 prvotno napisa Vidi poruku
    Postovani, trudna sam po drugi put. U 24+2 sam gestacijskoj nedelji trudnoće kada je otkriveno da bebin pupčanik ima samo 2 krvna suda a da je placenta gradus II. Protoci kroz pupčanik za ovaj period trudnoće su sasvim uredni. Ne pušim, ne pijem, ne konzumiram opijate, tj. nisam ništa od toga ni probala. Uradjen je double i triple test i nalazi su bili uredni. Interesuje me koje komplikacije mogu očekivati i šta sve podrazumeva SUA sindrom udružena sa gradus II placentom? Suprug i ja smo veoma zabrinuti i uplašeni od ishoda porođaja. Hvala svima unapred na odgovoru.
    Srdacno, Sandra iz Podgorice
    hm.
    ne znam koliko ti stručno mogu odgovoriti, ali mogu sa tobom podijeliti moje iskustvo SUA (za placentu ne znam ).

tijekom druge trudnoće, tamo iza 32 tjedna su mi dijagnosticirali SUA sindrom, trudnoća je inače bila ok.
    porod je na kraju bio nažalost CR, da li radi SUA ili je tako moralo biti, ni dan danas ne znam. ja imam osjećaj da pupčana i posteljica jednostavno nije mogla podnijeti taj napor.
    u Rijeci to nije indikacija za CR tako da smo krenuli prirodno, ali su mi trudovi bili potpuno neujednačeni i čudni,
    u biti imala sam osjećaj kao da sam stalno u trudu, te su malome počela padati razina kisika i onda smo išli na hitni CR.
    i dobili smo predivnog, predivnog zdravog sina

nakon poroda su malog mišića vodili na specijalističke preglede (uzv abdomena, srce) i sve je bilo u redu.

na koncu ti želim reći, iako znam da je to teško, da što manje čitaš o tome (posebno Internet članke) i što manje se opterećuješ,
    ja sam se strašno brinula i svakakvi su mi se filmovi vrtili po glavi, iako mi je cijelo vrijeme ginekolog/porodničar govorio da je sve u redu, jer se beba uredno razvija i raste. očito je ova preostala žila preuzela funkciju druge i odradila posao savršeno.

da mogu sada vratiti vrijeme, više bih uživala ta dva zadnja mjeseca u trudnoći
    no lako je to govoriti sada

od sveg srca ti želim da sve prođe u redu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •