Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Pomoc u kuci (Zagreb)

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Pomoc u kuci (Zagreb)

Mama trazi po netu, raspituje se okolo i uglavnom potraga bas i nije urodila plodom. Uglavnom se sve svodi ili na domove, ili na privremene stacionare, eventualno mozda nekoga tko dodje par puta tjedno, sto nam ne treba.

Trazimo nekoga tko bi dolazio dva put dnevno, vjerojatno ne duze od sat vremena po posjeti, u stan u Maksimiru. U njemu su moji baka (84) i djed (92). Djed je pokretan, baka moze od jednog komada namjestaja do drugog, ali u principu spada u tesko pokretne/nepokretne osobe, a k tome je i poprilicno dementna i u pelenama.

Niti jedno od njih ne treba neku posebnu zdravstvenu skrb, ne trebaju ciscenje, kuhanje, nabavku itd. (sve je rijeseno), vec dvokratnu posjetu, koja ukljucuje presvlacenje bake i eventualno mijenjanje posteljine, mozda nesto tipa pranja dva-tri tanjura, ako djed to ne obavi sam.

Sve ovo obicno radi moja mama, ali nju kradem na neko nedefinirano vrijeme pa trazimo nekoga tko bi uskocio.

Ima li netko nekoga s preporukom, ili da barem zna koje agencije/domovi i slicne ustanove pruzaju ovakve usluge? Mama je za sad nasla jedan jedini dom koji ima i ovo u opisu usluga, ali to je u Gajnicama pa se bojimo da mozda i nece funkcionirati.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kaae, ne bi bilo loše pitati neku susjedu želi li si zaraditi dodatan novac. mi smo tako iz sličnog razloga zamolili (i platili) susjedu koja je dolazila 1-2 na dan na pola sata, oprala bi malo suđa što bi se našlo od njih dvoje staraca, posteljinu bi osvježila kad bi ustali, ako treba malo usisala, obrisala wc, otišla baki kupiti nekoliko stvari u dućan. ništa posebno, ali ipak svakodnevno i po malo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Susjedi su, nazalost, ili prestari, ili premladi (rade). No super je ideja, podsjetit cu je na to jos jednom, za svaki slucaj.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ovi bi mogli obavljati toaletu, presvlačenje i sl.
    http://www.zu-zorica.hr/index.php?op...d=16&Itemid=29

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pišem i PP

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Trazimo i dalje.

Za sad nismo nasli nikakav dom/agenciju/bilo koga ili sto, a da pruza usluge ovakve vrste. Ili je rijec o medicinskoj skrbi (sto nam ne treba, jer njih dvoje ne piju ni aspirine, a kamoli nesto drugo) ili o visesatnom ciscenju kuce ili shoppingu na dnevnoj bazi, sto takodjer ne treba.

Po oglasima nema nista pametno, a nesto sitno preporuka koje smo dobili u principu nema dovoljno slobodnog vremena za ovakvu obavezu u vrijeme u koje nam treba. Dalje od preporuka, izgleda da nitko ne zeli raditi. Za novac, naravno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel si pitala u staračkom domu valjda imaju takvu uslugu za po van, kod nas nose hranu van i slično

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da je i njih mama zvala. Znam da su mjesta tipa ovoga koja je nasla odvajala zdravstvene usluge (mijenjanje pelene) od skidanja prljave posteljine ili pranja dva tanjura. Znaci da bismo valjda trebali dvije osobe u isto vrijeme, jednu koja ce doslovno promijeniti pelenu, a drugu koja ce presvuci bakinu pidzamu ako treba, ili oprati taj tanjur (cisto za slucaj da ga djed vec nije oprao). I onda nam naravno svi u paketu nude i spremanje stana od, otprilike, 8 sati tjedno kao minimum koji zele raditi. :/

No proslijedit cu joj link za svaki slucaj, ako ga vec nismo vidjeli. Hvala!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hranu imaju organizirano i sad, kad je mama doma (mama ne zivi s njima). Dovoze iz starackog doma.

Treba nam iskljucivo netko s dvije ruke, tko zna staviti pelenu na dovoljno pokretnu osobu od pet i pol kila. Ne mora je nikamo podizati ili nositi. Usput treba tu i tamo promijeniti posteljinu i, ako je sva prljava, ukljuciti vesmasinu. Eventualno u vrijeme rucka oprati dva tanjura i pribor za jelo, no taj dio najcesce stvarno radi sam djed. Rijec je otprilike o dva sata na dan, jednom oko rucka i drugi put navecer, bilo kad izmedju, recimo, pola osam, osam i deset. Sto god osobi pase.

Ne treba se druziti s njima, kuhati kavu, gledati televiziju, ici doktoru, kupovati hranu, prati prozore, usisavati, placati racune, trcati nekamo, nista. Sve je rijeseno.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 26.09.2012. at 14:31

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stavi oglas u dom ili u crkvu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jeste gledali sto preko uspinjace?
    nas je, kao sto je napisala MC, spasila nezaposlena susjeda

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

veli sister da tam u vaš dom često dolaze penzionirane med. sestre koje to rade po vani, pitajte i patronažu, mislim da je i njihova zadača baš takve stvari ( recimo od mmm baku su patronaže sređivale jedno vrijeme, sad baš ne tak često ali jesu).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Najbolje je ako nađeš nekoga preko poznatih. Još je bolje ako je taj netko u blizini / susjedstvu, da je blizu kad zatreba.

Dobro mjesto za oglas je i dom zdravlja. MOžeš pitati i patronažnu službu imaju li koga za preporučiti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Probali smo vise-manje sve sto se da naci na netu i slicno. Uspinjacu mislim da mama jos nije zvala jer zapravo nismo imali pojma da posreduju i kod takvih stvari (zvat ce i njih).

Osobama preko preporuke uglavnom ne pase jer vec imaju sto raditi, tj. ovo im je precesta obaveza povrh onoga sto vec imaju, a osobama koje ne rade, tipa oglasavaju se i slicno... posao izgleda ni ne treba. :/

Domovi i centri za (medicinsku) njegu stvarno imaju raznih kombinacija, ali ukljucuju brdo stvari koje ne treba i nisu raspolozeni za pregovaranje, nazalost (ili nemaju kadar koji obavlja obje stvari odjednom, itd.) Preko njih, pomoc u kuci, na primjer, ne mijenja pelene, ali presvlaci krevet, a medicinska sestra mijenja pelene, ali ne presvlaci krevet ili ne ukljucuje gumb na ves masini. Jako su iskljucivi.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam ja nekog s preporukom samo ne znam da li je slobodan. Radi baš takve stvari. Sad sam u povećoj gužvi, ali čim stignem ću ti naći njegov broj.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivanche prvotno napisa Vidi poruku
    Imam ja nekog s preporukom samo ne znam da li je slobodan. Radi baš takve stvari. Sad sam u povećoj gužvi, ali čim stignem ću ti naći njegov broj.
    Odlicno!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i jel ste dogovorili, ak ne stavi oglas u crkvu ili snek mama otiđe do župnika, nećeš vjerovati kak se oni znaju jako potruditi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dogovorili smo 'prvu' smjenu, s nekim tko vec sad povremeno dolazi. Vecernja sihta je jos uvijek otvorena, no ima sanse da se i to rijesi, ako se osoba s kojom je mama razgovarala ponovno javi.

U crkvu ne idemo, tako da necemo niti stavljati oglas.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svojevremeno se u crvenom križu okupljala ekipa koja je pomagala... ne znam da li još to rade....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam sigurna je li mama tamo provjeravala, ali vecina organiziranih firmi/agencija/itd obicno nudi vece pakete usluga koji nam, zapravo, ne trebaju. Ili bas strogo odvajaju medicinsku pomoc od lagane pomoci u kuci pa ni to ne pase. Ono, pelene spadaju u strogu medicinsku njegu, zajedno s brdo drugih stvari koje nam nisu potrebne, dok u isto vrijeme zdravstveni djelatnik ne obavlja ukljucivanje perilice ili pranje, doslovno, dva tanjura. Ovo drugo bi radio netko drugi, cija usluga dolazi u paketu od, recimo, preko nekoliko sati na dan. A ciscenje nam ne treba. Itakoto.

Komplicirano.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U sklopu doma zdravlja u Hirčevoj je postojala udruga za palijativnu skrb. Kažem postojala zato jer moja saznanja o tome prestaju 2007.g kad je moj tata umro. I tamo su znale navraćati žene i raspitivati se upravo za ovakve poslove koje ti kaae nudiš.
    Dolazile su žene svih profila u potrazi za poslom, bilo njega, čišćenje ili bilo šta drugo.
    Možda da tamo stavite oglas ili navratite. Ako još uvijek tamo radi Ivana iz Bistre ona će vam sigurno pomoći jer je žena stvarno super.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si pitala http://www.palijativa.hr/ , inače imaju i neke besplatne tečajeve u ovom mjesecu http://www.palijativa.hr/vijesti_ispis.php?idi=7

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ove tete u crvenom križu nisu bile njihovi djelatnici, već volonterke koje su znale obići starije i bolesne. onako, više zbog socijalizacije - i ako im nešto treba.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala na informacijama. Postoji sansa da smo sve skupa rijesili, ali nista jos nije sigurno.

Mama, izmedju ostalog, razmislja i o smjestaju u dom, no ni to bas ne ide ako nije zauvijek. (I ako ne kosta neke poprilicno sulude novce.)

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno Palijativna skrb

Pozdrav svima,
    ime mi je Renata i pošto ste spomenuli naš link (www.palijativa.hr) ,htjela bih pojasniti kakvu pomoć pružamo.
    Ustanova za zdravstvenu njegu u kući-Zagreb, čiji je osnivač Grad Zagreb, pruža usluge
    -zdravstvene njege(medicinska sestra)
    -fizikalne terapije (fizioterapeut)
    -stomatološke usluge (stomatolog) u kući bolesnika.
    U sklopu Ustanove djeluje

Centar za koordinaciju palijativne skrbi u Gradu Zagrebu, čiji je cilj međusobno povezati sve koji u Zagrebu pružaju neki oblik palijativne skrbi (udruge, timovi, pojedinci) i pružiti bolju skrb za bolesnika i obitelj.

Palijativna skrb = briga za osobe u završnim fazama malignih, ali i drugih neizlječivih bolesti.

Aktivnosti Centra:
    -posjet medicinske sestre u kuću bolesnika
    -podrška obitelji
    -besplatno posuđivanje pomagala
    -povezivanje sa potrebnim medicinskim, ali i socijalnim i duhovnim službama
    -pronalaženje volontera za kućne posjete
    -pomoć u kući (kuhanje, spremanje, čišćenje)
    -podrška kod žalovanja
    Za pomoć ili više informacija obratite se na
    01-4872-264 ili renata.mardjetko@zdravstvena-njega.hr

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •