Mama trazi po netu, raspituje se okolo i uglavnom potraga bas i nije urodila plodom. Uglavnom se sve svodi ili na domove, ili na privremene stacionare, eventualno mozda nekoga tko dodje par puta tjedno, sto nam ne treba.
Trazimo nekoga tko bi dolazio dva put dnevno, vjerojatno ne duze od sat vremena po posjeti, u stan u Maksimiru. U njemu su moji baka (84) i djed (92). Djed je pokretan, baka moze od jednog komada namjestaja do drugog, ali u principu spada u tesko pokretne/nepokretne osobe, a k tome je i poprilicno dementna i u pelenama.
Niti jedno od njih ne treba neku posebnu zdravstvenu skrb, ne trebaju ciscenje, kuhanje, nabavku itd. (sve je rijeseno), vec dvokratnu posjetu, koja ukljucuje presvlacenje bake i eventualno mijenjanje posteljine, mozda nesto tipa pranja dva-tri tanjura, ako djed to ne obavi sam.
Sve ovo obicno radi moja mama, ali nju kradem na neko nedefinirano vrijeme pa trazimo nekoga tko bi uskocio.
Ima li netko nekoga s preporukom, ili da barem zna koje agencije/domovi i slicne ustanove pruzaju ovakve usluge? Mama je za sad nasla jedan jedini dom koji ima i ovo u opisu usluga, ali to je u Gajnicama pa se bojimo da mozda i nece funkcionirati.