Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Socijalni ginekolog ne želi izdati recept

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno Socijalni ginekolog ne želi izdati recept

Bok,
    trebala bih savjet. Od svoje sedamnaeste godine imam policistične jajnike te sam osam godina na anti baby pilulama kako bi imala ciklus. Dva puta godišnje sam išla na preglede u Vinogradsku kao i na preglede kod privatnog ginekologa koji je ujedno i endokrinolog. Kroz svo to vrijeme imam i socijalnog ginekologa koji mi je izdavao recepte za tablete (Diane, dabroston....). Sada planiramo trudnoču i sada su mi potrebne nove tablete za ovulaciju, jačanje stjenke endometrija... I sada dolazimo do problema. Socijalni ginekolog mi ne želi izdati recepte jer kod njega ne idem na preglede. Ne znam koliko dugo ću morati piti tablete tj. kada će doći do trudnoče tako da bi nam bio veliki trošak da svaki mjesec kupujemo iste. Molila bih vas za savjet tj. koja su moja prava po tom pitanju. Ipak, svaki mjesec plaćam zdrastveno i dopunsko tj. dotični doktor dobiva naknadu na račun mene. Molila bih vas odgovor u što kraćem roku. Unaprijed zahvaljujem.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja mislim da 'socijalni' ginekolog ne mora izdati recept na preporuku privatnog :/
    kao ni 'socijalni' doktor
    samo je stvar dobre volje

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Istina, "socijalnog" ginekologa ništa ne obavezuje da izdaje recepte ako ne želi, bez obzira što dobiva naknadu za tebe.

Možda bi trebala razmisliti o prebacivanju kartona kod nekog suradljivijeg liječnika.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da 'socijalni' ginekolog ne mora izdati recept na preporuku privatnog :/
    kao ni 'socijalni' doktor
    samo je stvar dobre volje
    Hvala na brzom odgovoru....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako su ti ovi specijalisti iz Vinogradske dali upute za to onda mora surađivati s njima, ja već godinama idem po bolnicama a moj ginekolog mi piše recepte i uputnice iako nije baš susretljiv ali to je ono što mora, no kad bih mu došla od privatnika vjerojatno mi ne bi dao, zato odem kod moje dr. opće prakse pa mi ona napiše pogotovo ovo što se tiče endokrinologije

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, "socijalnog" ginekologa ništa ne obavezuje da izdaje recepte ako ne želi, bez obzira što dobiva naknadu za tebe.

Možda bi trebala razmisliti o prebacivanju kartona kod nekog suradljivijeg liječnika.
    Do sada mi je izdavao recepte....Razmišljala sam o promjeni no problem je što većina ginekologa ne prima nove pacijente...

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ako su ti ovi specijalisti iz Vinogradske dali upute za to onda mora surađivati s njima, ja već godinama idem po bolnicama a moj ginekolog mi piše recepte i uputnice iako nije baš susretljiv ali to je ono što mora, no kad bih mu došla od privatnika vjerojatno mi ne bi dao, zato odem kod moje dr. opće prakse pa mi ona napiše pogotovo ovo što se tiče endokrinologije
    Doktorica opće prakse me uputila da sve ide preko ginekologa, a doktor u Vinogradskoj mi je na zadnjem nalazu napisao da sve dalje ide po preporukama ginekologa...Na osnovu toga on mi ne želi dati recepte....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Maggie86 prvotno napisa Vidi poruku
    Doktorica opće prakse me uputila da sve ide preko ginekologa, a doktor u Vinogradskoj mi je na zadnjem nalazu napisao da sve dalje ide po preporukama ginekologa...Na osnovu toga on mi ne želi dati recepte....
    pa da, ali tvoj socijalni ginekolog ti ništa od toga nije preporučio, nego privatni, jel da?
    onda ovaj socijalni nema obvezu složit se s preporukom privatnog...
    Moja sveki je ljetos otišla do privatnog otorinca, jer stanuje kuću do, na otoku. Dobila antibiotik. Doktorica joj nije htjela napisati recept, jer ona to uho nije vidjela i ne može ona samo tako dijeliti antibiotike
    pa je na kraju ipak dobila u ljekarni antibiotik, ali ga je platila

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

pa da, ali tvoj socijalni ginekolog ti ništa od toga nije preporučio, nego privatni, jel da?
    onda ovaj socijalni nema obvezu složit se s preporukom privatnog...
    Moja sveki je ljetos otišla do privatnog otorinca, jer stanuje kuću do, na otoku. Dobila antibiotik. Doktorica joj nije htjela napisati recept, jer ona to uho nije vidjela i ne može ona samo tako dijeliti antibiotike
    pa je na kraju ipak dobila u ljekarni antibiotik, ali ga je platila
    Slažem se sa tim, ali nije mi jasno zašto mi je do sada davao recepte, a sada više ne želi...Imam loša iskustva po pitanju socijalnih ginekologa davali su mi krive terapije pa ne želim ići kod njih...Uostalom, kako je država izregulirala zdravstvo kad nam privatnici ne mogu ništa prepisati?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Kao što je već rečeno, nije ti dužan dati recept. S druge strane, on svaki mjesec dobiva određeni iznos za tebe, a ne liječi te, ne oduzimaš mu vrijeme, ne stvaraš mu gužvu...

Moj je savjet da promijeniš ginekologa. Kao prvo, imaš pravo na liječnika u kojeg ćeš moći imati povjerenja. Kao drugo, s dobrim državnim ginekologom (nađe ih se ) nećeš morati trošiti novac na privatnika. I zaboravila sam što je bilo treće.

Nedavno sam otvorila temu u kojoj sam tražila preporuku za socijalnog ginekologa. Dobila sam puno imena. Svi oni primaju pacijente. Na kraju sam se odlučila za dr. Klepac Pulanić na Borongaju i za sada mi je stvarno super. Čak sam joj dala da mi vodi trudnoću.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja mislim da su njih nedavno stisli da više ne smiju tako 'lakovjerno' davati uputnice i recepte

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Dobro, vjerujem da je i to točno. No, ako svaki mjesec izgubi pacijenticu-dvije... možda će razmisliti o pristupu.

Meni moja nije htjela dati željezo bez dodatne provjere. Ostala sam malo iznenađena jer nije baš da sam prva trudnica s manjkom željeza... No, onda me poslala na novo vađenje krvi pa se ispostavilo da je hemoglobin sasvim OK. Eto, par puta pojela govedinu i sve je super.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 24.09.2012. at 21:28

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Problem je u tome što sam ja u radnom odnosu i ne mogu si baš priuštiti da si uzimam godišnji svaki put kada moram na pregled. Trebala bih trinaesti dan od početka ciklusa na ultrazvuk i tako ko zna koliko mjeseci U ordinaciji kod dotičnog doktora stoji da se brojevi dijele u jutarnjoj smjeni u 7:30 u popodnevnoj u 13:30. Kad ja nakon posla dođem već prođe 16:30 i oni više ne primaju pacijentice. Ne mogu si priuštiti uz sve to da i bez posla ostanem...U svakom slučaju idem u potragu za novim doktorom...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku

Imam sličan problem i baš sam na tragu rješenja... Moja socijalna doktorica nikako se ne slaže s privatnom, kao ni s liječnikom sa SD. Pitala sam privatnicu da mi preporuči nekog od socijalnih kolega/kolegica s kim se lijepo može dogovarati. Dobila sam preporuku i baš se spremam preseliti karton.

Ont. čini se da to nije rijetka situacija...

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Maggie86 prvotno napisa Vidi poruku
    .Uostalom, kako je država izregulirala zdravstvo kad nam privatnici ne mogu ništa prepisati?
    Naravno da mogu, napišu ti privatni recept i lijek kupiš u ljekarni za svoje novce.
    Privatnici nemaju ugovor sa HZZO-om pa ti ne mogu prepisivati lijekove na njihov teret.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja mislim da su njih nedavno stisli da više ne smiju tako 'lakovjerno' davati uputnice i recepte

Nebih se složila...
    Moja ginekologica ima privatnu ordinaciju i ugovor s hzzo-om...... Kad sam bila trudna, na moje ime je pred mojim očima svojoj prijateljici napisala recepte za vaginalete i neku kremu da dotična nebi plačala lijek jer je njezina privatna pacijentica......
    Dakle, ona privatno naplati pregled, a uputnice piše na pacijentice koje su trudne ili ne dolaze kod njih samo su upisane (pa se na njihove kartone izdaje sve i svašta)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa onda je mogla na neko drugo ime napisat, a ne baš na tebe koja zuriš u ekran

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Evo samo da vam javim da je moja sveki zvala dotičnog doktora, objasnila mu cijelu situaciju (ima sve nalaze kod sebe) i rekao je da ću dobiti recepte, ali i da će mi ubuduće prepisati šta bude trebalo. Šta da kažem moja sveki je zakooon...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda mu je zapretila s nećim, samo pazi da i tebi ne bu skoro.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Nebih se složila...
    Moja ginekologica ima privatnu ordinaciju i ugovor s hzzo-om...... Kad sam bila trudna, na moje ime je pred mojim očima svojoj prijateljici napisala recepte za vaginalete i neku kremu da dotična nebi plačala lijek jer je njezina privatna pacijentica......
    Dakle, ona privatno naplati pregled, a uputnice piše na pacijentice koje su trudne ili ne dolaze kod njih samo su upisane (pa se na njihove kartone izdaje sve i svašta)
    Moze li to i dalje raditi kad sad u ljekarni dizes lijek sa zdravstvenom?

Moze li svaki pacijent vidjeti od cega je "bolovao" i koje je sve "pretrage" "osobno" obavio? Ima li takav nekakav registar dostupan obicnim smrtnicima?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    možda mu je zapretila s nećim, samo pazi da i tebi ne bu skoro.
    Neda ona na mene nikome, ni sinu svome (jedincu). To je najsmirenija žena koju poznajem, vjerojatno je i doktora tako smirila...

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Moze li to i dalje raditi kad sad u ljekarni dizes lijek sa zdravstvenom?

Moze li svaki pacijent vidjeti od cega je "bolovao" i koje je sve "pretrage" "osobno" obavio? Ima li takav nekakav registar dostupan obicnim smrtnicima?
    Jednom sam u ljekarni tražila nekakvu mast (da kupim) i kažem teti da sam ju već dobivala na recept, dam dopunsko da se uvjeri. Kaže mi teta da može vidjeti samo ono što sam dizala u toj ljekarni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •