Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Vožnja bicikla i strah od pasa

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Vožnja bicikla i strah od pasa

Ova dva problema su odvojena koliko i povezana. Dakle, Sven se nedavno naučio voziti bez pomočnih i sad polako vozimo zajedno na ne pretjerano prometnim cestama kako bi naučio pravila ponašanja u prometu, Osnovni problem kod toga je što on svako malo koči, zuji okolo pa leluja po cesti a ja vozim iza njega, maleni je u sjedalici i ne mogu si priuštit pad pa svako malo ko neka babaroga prestrašeno zaurlam. Najviše leluja zbog pasa u dvorištima. Do prije mjesec dana ih je sve redom obožavao, oduvijek. Masu puta sam ga sprečavala da draga neke lutalice. Dok se nije dogodio incident s susjedinim rotvajlerom. Naime moja baka ga je vodila tamo jer se igra s jednom curicom, njih nije bilo doma, pas je bio pušten u dvorište (inače je u boxu) i potrčao je prema njima sav zaigran. Nije opasan ali je ogroman, ima 60 kg. Jasno Sven se prepao i počeo trčat a pas ko pas za njim, dohvatio ga je šapama par puta po leđima i guzi. Svi znamo da, da ga je htio ugrist ugrizao bi ga, ipak je to rotvajler a i oni su ušli u njegov teritorij. Uglavnom, odonda se boji apsolutno svega, svakog pa i najmanjeg psa. Uzalud ja pričam i objašnjavam, uzalud mu govorim da ću ga čuvat, uzalud mu pokazujem da nisu svi psi zli. On se skameni i prestravi. I tako dok se vozimo kod svakog dvorišta zastane i provjerava jel u dvorištu, kako on kaže, oštar pas.
    E sad, mene zanima rješenje ovih problema odvojeno, dakle kako ga naučit toj paralelnoj vožnji i kako mu pomoć kod tog straha od pasa. Ja sam veliki ljubitelj pasa i užasno mi je žao što ih se on toliko boji, a bezveze, jer baka nije razmišljala...
    Posljednje uređivanje od koksy : 24.09.2012. at 21:11

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja bih na vašem mjestu probala prvo riješiti ovaj strah od pasa.
    Znači, u šetnju za ruku bez bicikle pa polako prići nekom psu kojeg već poznate da dijete vidi da je ono bio samo izolirani incident, a ne uobičajena situacija. Pokušaj mu objasniti kako se psi na takav način igraju i da oni nisu svjesni svoje veličine, a njegovo trčanje je taj pas doživio kao poziv na igru jer on ne zna pričati i ne razumije naše riječi jer je životinja, a ne čovjek. Pokaži suosjećanje i razumijevanje za strah koji mu je taj doživljaj prouzročio, ali pokušaj vlastitim primjerom pokazati da mu se ništa neće dogoditi ako mirno priđe psu. Za početak je dovoljno da vidi tebe u interakciji sa životinjom, a možete ponjeti i kakvu pseću poslasticu pa ponuditi psu i dati mu je ukoliko vlasnik to dozvoli.
    Uglavnom, želim vam puno sreće i strpljenja. A biciklu uključite kad mu psi više ne budu predstavljali takvu opasnost.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sve to i radim i točno tako sam mu i objasnila, da je pas mislio da se on želi igrati lovice pa je zato potrčao za njim, da on ne zna koliko je velik i da ga se ovaj boji. 100 puta sam to ponovila i ponavljam. Imamo susjedu koja ima većeg psa, svakodnevno smo u kontaktu s njim, Sven ga povremeno i pomazi, to je jedini pas od kojeg ne bježi, ustukne samo kad ovaj krene prema nama da nas pozdravi. I pokazujem mu primjerom, pokazujem kako prići psu, objašnjavam kako nas pas upoznaje kroz miris pa nas zato mora malo ponjuškati prije nego ga pomazimo...i na sve on kima glavom a u očima strah.
    Kod mame imam malu pekinezericu, mrvica, nema ni 3 kg, maza je ali i hiperaktivna, stalno jurca i traži da ju se mazi. Sven umire od straha kad ju vidi, samo želi da idemo doma, iako i nju poznaje cijeli svoj život.
    Najviše mi je žao što ga odmalena učim odnosu prema životinjama, nikad ih nije čupao ni gnjavio, baš ih je poštivao i volio. Sve! A sada mu je to povjerenje prema psima potpuno uništeno.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Rekao bih da se radi o vrijednim lekcijama za cijelu obitelj.
    Nemam najblaže veze kako ćete to riješiti.
    Mi smo imali sličan problem s napuhanim stvarima (!?!) i riješili ih tako da je klinac proplivao bez napuhanaca (naravno) s dvije godine (i par mjeseci). Ako viša sila zatvori vrata, otvori se prozor.
    Puno sreće

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Paralelnu vožnju će savladati isključivo vježbom, a psa ne znam.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja bi ga ponovo odvela tom rotiću ali kad su svi doma, u kontroliranim uvjetima, da vidi da mu pas neće ništa.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    ja bi ga ponovo odvela tom rotiću ali kad su svi doma, u kontroliranim uvjetima, da vidi da mu pas neće ništa.
    To će možda bit moguče za par mj. On sad kad prolazimo uz tu kuću radi najveći luk, ne mogu ni zamislit da ga odvedem tamo, mislim da bi slom živaca dobio.
    A i taj rot je baš zaigrano čudovište, ne vjerujem da bi mu mirno prišao. Jednostavno nije svjestan svoje veličine i snage. Sven ga je vidio 100 puta prije toga ali je pas bio u boxu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ga ne bih vodila kod tog psa, ni u ludilu. Strah je prevelik.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda ga neće ugristi (iako ja nikad nemam 100 % povjerenja u pse), ali će pas vjerojatno opet skočiti na njega prvom prilikom, a to nije ugodno ni odraslom čovjeku. Ja bih izbjegavala tog psa neko vrijeme dok bar malo ne zaboravi kaj je bilo

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja mislim da sve dobro radis sto se tice straha od psa i da ce ga strah s vremenom proci. Mozda ce trebati malo duze, al zasto se zuriti, djecak je dozivio sok, i normalno je da mu treba vremena da se oporavi. Zapravo, ja ga ne bi puno forsirala, dala bi mu da neko vrijeme zaobilazi dvorista s psima, ako zeli, i dopustila bi mu da se sklanja od pasa. Mozda treba malo strahovat prije nego se opet ohrabri.

Off, kad si pocela manjeg vozit u sjedalici na bicikli? Koji su kriteriji da moze u nju?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Off, kad si pocela manjeg vozit u sjedalici na bicikli? Koji su kriteriji da moze u nju?
    Od godine dana. Iskreno ne znam koji su kriteriji, on je tad već hodao i bio dovoljno velik da mogu visinu svih pojaseva na sjedalici prilagodit njemu. Jedino me kaciga muči, dobra mu je na glavi ali su predugački remeni ispod vrata pa ju lako skine tokom vožnje.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Koksy, moj sin nije imao nikakvo loše iskustvo sa psima, baš nimalo, ali se s 5 godina počeo bojati pasa. To je inače dob kad razvijaju neke nove strahove, tako da moraš pričekati neko vrijeme da to prođe samo od sebe. Mislim da ne bi suočavanje ni racionaliziranje sad pomoglo.
    Samo se strpi, a za pitanje sigurne vožnje, ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •