Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: povezanost karcinoma i konzumiranja secera

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno povezanost karcinoma i konzumiranja secera

    http://2012-transformacijasvijesti.c...va-i-hrani-rak

    Šećer i kukuruzni sirup, s visokom razinom fruktoze (HFCS), ne nalaze se samo u bezalkoholnim pićima, kolačima i slatkišima. Također su “skriveni” u većini hrane koja je obrađena, kao što su začini i umaci. Ponekad, najslađi sastojci u tim namirnicama, su maskirani kao dektroze ili kukuruzni sirup, koji je vjerojatno genetski modificiran, umjesto pravog šećera.

    Dakle, zaključak nije teško izvesti, šećer je sveprisutan u standradnoj prehrani.
    Hrana iz prodavaonica, kioska za brzu hranu, pa čak i u ekskluzivnim restoranima, obično je prepuna ili šećerom ili HFCS-om.

    Visoka fruktoza koju sadrži kukuruzni sirup postao je najčešći zaslađivač, jer je jeftiniji i slađi od običnog šećera. Mnogi kažu da je on gori po zdravlje čovjeka. Velika količina HFCS-a odlazi izravno u jetru, prije nego što se metabolizira bilo gdje u vašem organizmu. Ono što se ne iskoristi kao energija iz HFCS-a, taloži se kao salo u vašem tijelu.

    Čak i u nekim instant dječjim formulama je nađen šećer ili HFCS, u ekvivalentnim količinama koju imaju limenke sode. Znači da se djeca navuku na šećer po rođenju, jer šećer i HFCS mogu izazvati naviku.
    Od kako je šećer postao uobičajena roba u svakom kućanstvu u 18. stoljeću, potrošnja šećera je porasla enormno. Od četiri kilograma, po osobi, godišnje, sada se troši oko 90 kilograma šećera godišnje. Upotreba HFCS-a je skočila na više od deset tisuća posto, od njegovog uvođenja u prerađenu hranu i pića, 1970. godine.

    Pretilost je očigledan problem. Sada je problem s pretilošću veći nego ikada prije. U ekonomski razvijenim zemljama, otprilike, jedna trećina stanovnika su gojazni, a druga trećina ima pretjeranu težinu.
    Ako se hranite s dijetom koja sadrži nisku razinu masnoće, to će samo štetiti vašem zdravlju.
    Našem tijelu je potrebna prirodna, dobra masnoća.

    Pretilost i pretjerana težina mogu dovesti do pogoršanja zdravlja i bolesti, poput dijabetesa. Oni također mogu izazvati bolesti bubrega. A ako se nastavite hraniti isto ili drugim riječima, prehrambene navike vam ostaju iste, to će vas sigurno odvesti na put visokog krvnog tlaka, arterioskleroze, srčanih napada i infarkta.

    Povećano unošenje HFCS-a se poklapa sa porastom bolesti takozvane bezalkoholne masne jetre.
    Mnogi su skloni da naprave još veće pogreške po svoje zdravlje, kada pokušaju da se “skinu” sa šećera. Oni potpuno eliminiraju šećer ili kukuruzni sirup u prehrani i zamjene ga s umjetnim sladilima, poput aspartama.To dovodi samo do zamjene problema u vašem organizmu, umjesto fizičkih dobivate neurološke probleme, a u međuvremenu, dobivate i dalje na težini.

    Možete koristiti šećer napravljen od biljke Stevie, kao zdravu zamjenu za šećer.

    Još jedna od većih pogrešaka koje možete napraviti je da prestanete jesti slatkiše i pijete klasične sokove prepune šećera, dok nastavljate se hranite po restoranima brze hrane ili pravite obroke kod kuće s mesom koje je već obrađeno.
    Trebalo bi postupno prekinuti s potpunom takozvanom američkom prehranom, kao što je prerađeno meso, obroci brze hrane, jer većina njih sadrži šećer ili HFCS.

    Znanstvena istraživanja utvrđuju da potrošnja mnogo šećera ili HFCS, dovodi do raka. Anaerobne stanice raka napreduju uz pomoć šećera. Zavise od fermentirane glukoze (šećera) da bi i dalje imale energiju, jer su izgubile sposobnost da se metaboliziraju kisikom.
    To je jedan od razloga zbog čega alternativni terapeuti strogo zabranjuju konzumiranje šećera. Naravno, ni onkolozi po bolnicama ne ohrabruju konzumiranje istog. Trebalo bi gledati malo šire, svi mi sadržimo plutajuće stanice raka u organizmu, koje se nisu razvile u tumor.
    Prirodne fruktoze u voću su sasvim u redu.

    Međutim, visok postotak dodanog šećera / HFCS-a će samo ohrabriti stanice raka i uzrokovati druge zdravstvene probleme, koji su već spomenuti.

  2. #2
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Moja baka operirala je karcinom želuca ove zime i nakon toga dobila je zabranu konzumiranja šećera s moje strane. Frendica mi uzgaja steviju pa sam naučila mamu kako raditi sirup od stevije i sad baka svako jutro pije zeleni čaj sa stevijom
    Inače, zanimljivo mi je kako je žena od 80 godina (iako tako ne izgleda) sa sela pristala na uvođenje novih namirnica - sad konzumira pirov griz, proso, amaranth, quinoiu, steviju, tamnu čokoladu bez šećera... Mislila sam da će raditi više problema oko toga, ali ajde. Makar, otkad je bila na kontroli gdje joj je rečeno da beštiji nema ni traga, zna zabrazditi i pojesti komad kolača ili pršuta pa se ljutimo.

    Uglavnom, šećer je zlo i treba ga izbjegavati, ali su jednako zlo i umjetni zaslađivači pa ipak radije biram kavu sa šećerom (doma sa smeđim).

    A što se tiče pretilosti, prošlo je vrijeme kad smo se mogli smijati Amerikancima, dovoljno je pogledati oko sebe.

  3. #3
    kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Postovi
    814

    Početno

    Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku

    Uglavnom, šećer je zlo i treba ga izbjegavati, ali su jednako zlo i umjetni zaslađivači pa ipak radije biram kavu sa šećerom (doma sa smeđim).
    nije ni smeđi šećer kupljen u našim dućanima ništa zdraviji od bijelog šećera... ima onaj neki kaj košta ko suho zlato....

  4. #4
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Meni je slučajno u knjižnici pala šaka knjiga PALEO DIJETA koja ima elemente toga - jednostavno je, jedemo kao što su jeli naši preci (kad nije bilo prerađenih namirnica i rafiniranih šećera).

    Problem je u tome što je jako teško dobiti namirnice koje nisu na bilo koji način prerađene, tretirane ili slično - usjevi se prskaju, zemlja se prihranjuje, ribe se uzgajaju i umjetno hrane, o mesu da i ne govorimo...

    Teško je danas (i skupo) naći zdravu hranu.

  5. #5
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,034

    Početno

    S moje strane priča o karcinomu izgleda netipično; obitelj ga je uža i šira prepuna, na raznim organima , nitko od predaka nije previše šećera sigurno konzumirao jer ga nisu niti imali. Otac i mama su se u razmaku od 17 god. razboljeli od karcinoma na istom mjestu, tata je umro, mama se bori s karcinomom crijeva, nikad - ali baš nikad nije konzumirala puno šećera, gotove namirnice (gotovi umaci, sokovi, grickalice, konzerve, slatkiši i sl.) i drugo. Ipak, konzumirali su puno prženog (ja kao dijete pamtim hrpe pohanog mesa i hrpe pomfrija), teške hrane (makar i domaće pripremljene ali teške), hrpe svinjetine, čvaraka, kobasica, šunki, krvavica... bljak! Mislim da je takva hrana bila okidač za pojavu karcinoma (i to još na istom mjestu - crijeva!) + životne okolnosti i stres

    Meni je nevjerojatno kako taj nesretni šećer trpaju po svuda, pa tako ga ima i u dječjoj hrani, gotovom smrznutom pomfritu, svuda zapravo - izbjegavam ga kad god mogu...

  6. #6
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    terra magica
    Postovi
    4,092

    Početno

    Istina, nije samo šećer. Po nekoj teoriji rak je odgovor tijela na stres u organizmu (zbog prehrane, psihičkog stanja, neke druge bolesti, neravnoteže...) i to je način na koji se organizam brani od tog stresa pa zapravo treba tretirati i uzrok tog stresa, a ne samo posljedicu (rak). Ne znam, čitala sam dosta o tome zbog bake, a opet ima dosta kvazi informacija i puno nadriliječništva pa treba biti oprezan.

  7. #7
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,034

    Početno

    Baš hoću nadopisati (al ne stižem cijelo jutro) da smo mi svi zaboravili nekako i ulogu zračenja različitih uređaja (u novije vrijeme, tj. zadnjih 15-ak god.), pa tako smo nekako i zaboravili famoznu kataklizmu nuklearne elektrane u Černobilu gdje je ozračeno više/manje pola Europe, a na našim prostorima dodaj još i taj nesretni rat, stres, neimaštinu... Puno je tu loših faktora...

  8. #8
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    5,968

    Početno

    nekima se dobrano transformirala svijest nahranjena tekstovima sa 2012-trasformacijasvijesti.com

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •