Cure moje uz sve što ste napisale dolazim do zaključka da će prije probati prirodan porod nego carski, bez obzira na sve. A ja bih nekako radije na carski jer me malo strah prirodnog poroda (zbog prijašnjeg carskog a ne zbog boli).
Cure moje uz sve što ste napisale dolazim do zaključka da će prije probati prirodan porod nego carski, bez obzira na sve. A ja bih nekako radije na carski jer me malo strah prirodnog poroda (zbog prijašnjeg carskog a ne zbog boli).
Moj ti je savjet da vrlo jasno i konkretno razgovaraš sa svojim liječnicima kako planiraju voditi porod. Ja sam svojoj liječnici naglašavala da želim VBAC bez ikakvih intervencija (još me je nekoliko liječnika podržalo u tome, i naglasili su mi da tijeom VBAC-a ne smije biti nikakvih intervencija jer nikakva dodatna sila ne smije ići na rez, samo apsolutno prirodan porod dolazi u obzir). Ona je cijelo vrijeme uz smiješak potvrdno klimala glavom, da bi mi na porodu prokinula vodenjak bez da me išta pitala, i kasnije me htjela staviti na drip, ali nisam se dala. Jedva sam dočekala drugu smjenu, liječnik je bio šokiran tim postupcima. Žao mi je zato što sam njoj ovlaš spominjala kakav porod želim, zato što nisam sjela s njom i jasno porazgovarala o onome što ja očekujem, a što ona misli o tome. Opet ponavljam, ako želiš VBAC porod MORA ići svojim prirodnim tijekom. Ako tvoji liječnici nisu spremni za to, radije opet idi na carski.