Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Mali materijalist

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Mali materijalist

Prvo da službeno pozdravim sve pripadnike/ce podforuma 3-6
    Evo i nas k vama.
    A sad ono što me danas rastužilo i razljutilo.
    Naime, MM često putuje i uvijek s puta donese neki poklon (igračku-Sven drugo ni ne priznaje kao poklon) Svenu.
    Danas me pita (S) kada će nam doći tatica, a ja sva sretna što ga je tako oslovio i što mu fali, kažem kako dolazi za 2 dana.
    On kaže: Super! Onda ću dobiti neku igračku!
    Pitam ga da li je pitao kada tata dolazi samo zbog toga ili zato što mu fali a on odgovara da zato što će mu donijeti igračku.
    -A tatica ti isto fali, jelda?
    -Ne, samo igračka!
    -Kako ti ne fali tatica? Pa dugo nam ga nije bilo. Mi ga volimo i zato nam jako fali i jedva čekamo da se vrati.
    -Ne! Meni fali igračka! Ja tatu volim kada mi donese igračku. Kada ne donese, onda ga ne volim :shock:
    I to sve mi govori nakon što je dobio za rođendan hrpetine igračaka s kojima se još nije stigao ni poigrati.
    Baš me to rastužilo. da li je moje dijete stvarno takav materijalista? Kako je to postao? Gdje je došlo do kratkog spoja? Kako to ispraviti?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam imala novaca u toj dobi, i nisam putovala - a kikica je znala da nemamo. i s njom nisam imala problema.

druga priča je moj nećak kad je bio mali, ja imala novaca, i putovala... i bila jaaaaaako sretna kako mi se dijete veseli svaki puta kad dođem. dok mi jednom nije rekao:

neću taj poklon, to je MALO I BEZ VEZE :shock: :? ...

ja probala razgovarati - ali on LJUT!! skoro pa kako da sam se usudila donesti mu sitan poklon!!! kad nema poklona - on ne treba ni mene!!! :shock: i onda ja njemu fino kažem: od sada pa nadalje - nećeš dobiti NIŠTA. on se na mene naljuti, i ode.

dođem ja drugi puta (i treći, četvrti, peti....) - i ne donesem NIŠTA . on svaki puta dotrči, pita šta sam donesla - i ode ljut. nakon nekog vremena - ja mu donesem ŽVAKE! obične, najobičnije...

a on sav sretan :D i ostane se igrati samnom.

pa ako ti priča pomogne...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nedavno je MM otišao samo na jedan dan i nije ništa donio. Doputovao je po noći, a ujutro kada se Sven probudio otrčao je brzinom svjetlosti vidjeti šta mu je tata donio.
    Trebali ste vidjeti prvo sretnu facu u iščekivanju, a trenutak poslije razočaranje na njoj. Ali moram priznati da se nije ljutio nego je par trenutaka gledao u tišini s nevjericom (tako mi ga je u tom trenutku bilo žao) a onda se nastavio s nečim igrati kao da ništa nije bilo.
    Ali zbog tog jednog puta je valjda i ona današnja izjava da ga ne voli kada mu ništa ne donese :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"sidra" su šifre ili ključevi koji otvaraju pristup do određenih doživljaja i sposobnossti. združuju podražaje i reakcije, što nam je poznato kao klasično uvjetovanje (poznati su pavlovljevi pokusi sa zvoncem i psima).

sidra su sredstva pomoću kojih iskustvo moćemo učiniti trajnim. njima stvaramo mehanizam kojim možemo automatski ponoviti određeno stanje u željenoj situaciji.

VEĆINA LJUDI NIJE SVJESNA KADA I KAKO STVARAJU SIDRA KOD OSOBA S KOJIMA SU U KONTAKTU.

zašto ti je bilo žao svena??? zato što mu je tata i ne znajući stavio "sidro" na ponašanje koje se treba izbjeći??? to i ja mogu razumjeti, jer sven to nije sam napravio.

ali ako ti je žao što nije dobio poklon pa je zato bio razočaran - onda i dalje možeš očekivati probleme... :/

tata će i dalje ići na put, ali pokloni nakon puta bi trebali biti zajedničko druženje...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije mi bilo žao što nije dobio poklon. dapače, mislim da bi tako trebalo biti i češće pa da se ugodno iznenadi kad dobije, a ne da se to podrazumijeva. Ali mi ga je bilo žao u onom trenu kada sam vidjela razočaranje na njegovom licu. Valjda majčinski instinkt.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je sorciere lijepo rekla da on očekuje poklon jer ga uvijek i dobije i da tu praksu smanjite. I MM putuje, no ne donese uvijek, samo ako je neko ekstra putovanje, no uvijek ih se jako zaželi, pa mu se strašno razvesele kad dodje, jer je već s vrata raspoložen za igru.
    Ali isto mislim da je materijalizam kod djece normalan. Barem su moji u tim godinama svi to bili. A. se jedno vrijeme nije htjela šetati ako ne nosim novčanik sa sobom, ne dao ti Bog nevolje da moraš posuditi novce od L., bolje da duguješ lihvarima nego njoj....i tako, ne mogu se sad sjetiti primjera, ali znam da sam se bezbroj puta upitala gdje smo pogriješili. Sad, kad su starije, sve je došlo na svoje, lukavija djeca ih iskorištavaju, čak im i kradu, ali nekako više volim da su takve, nego kao neki njihovi prijatelji iz razreda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Grgina izjava na tu temu:
    'Volim baku Anu jer mi ona uvijek nešto kupi, babu Blanku ne volim, ona mi nikad ne kupi ono što ja hoću.'

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •