-
-
-
Nedavno je MM otišao samo na jedan dan i nije ništa donio. Doputovao je po noći, a ujutro kada se Sven probudio otrčao je brzinom svjetlosti vidjeti šta mu je tata donio.
Trebali ste vidjeti prvo sretnu facu u iščekivanju, a trenutak poslije razočaranje na njoj. Ali moram priznati da se nije ljutio nego je par trenutaka gledao u tišini s nevjericom (tako mi ga je u tom trenutku bilo žao) a onda se nastavio s nečim igrati kao da ništa nije bilo.
Ali zbog tog jednog puta je valjda i ona današnja izjava da ga ne voli kada mu ništa ne donese :/
-
"sidra" su šifre ili ključevi koji otvaraju pristup do određenih doživljaja i sposobnossti. združuju podražaje i reakcije, što nam je poznato kao klasično uvjetovanje (poznati su pavlovljevi pokusi sa zvoncem i psima).
sidra su sredstva pomoću kojih iskustvo moćemo učiniti trajnim. njima stvaramo mehanizam kojim možemo automatski ponoviti određeno stanje u željenoj situaciji.
VEĆINA LJUDI NIJE SVJESNA KADA I KAKO STVARAJU SIDRA KOD OSOBA S KOJIMA SU U KONTAKTU.
zašto ti je bilo žao svena??? zato što mu je tata i ne znajući stavio "sidro" na ponašanje koje se treba izbjeći??? to i ja mogu razumjeti, jer sven to nije sam napravio.
ali ako ti je žao što nije dobio poklon pa je zato bio razočaran - onda i dalje možeš očekivati probleme... :/
tata će i dalje ići na put, ali pokloni nakon puta bi trebali biti zajedničko druženje...
-
Nije mi bilo žao što nije dobio poklon. dapače, mislim da bi tako trebalo biti i češće pa da se ugodno iznenadi kad dobije, a ne da se to podrazumijeva. Ali mi ga je bilo žao u onom trenu kada sam vidjela razočaranje na njegovom licu. Valjda majčinski instinkt.
-
Mislim da je sorciere lijepo rekla da on očekuje poklon jer ga uvijek i dobije i da tu praksu smanjite. I MM putuje, no ne donese uvijek, samo ako je neko ekstra putovanje, no uvijek ih se jako zaželi, pa mu se strašno razvesele kad dodje, jer je već s vrata raspoložen za igru.
Ali isto mislim da je materijalizam kod djece normalan. Barem su moji u tim godinama svi to bili. A. se jedno vrijeme nije htjela šetati ako ne nosim novčanik sa sobom, ne dao ti Bog nevolje da moraš posuditi novce od L., bolje da duguješ lihvarima nego njoj....i tako, ne mogu se sad sjetiti primjera, ali znam da sam se bezbroj puta upitala gdje smo pogriješili. Sad, kad su starije, sve je došlo na svoje, lukavija djeca ih iskorištavaju, čak im i kradu, ali nekako više volim da su takve, nego kao neki njihovi prijatelji iz razreda.
-
Grgina izjava na tu temu:
'Volim baku Anu jer mi ona uvijek nešto kupi, babu Blanku ne volim, ona mi nikad ne kupi ono što ja hoću.'
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma