Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Molim hitno savjet - Beta hcg se ne mijenja!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno Molim hitno savjet - Beta hcg se ne mijenja!

U velikoj sam brizi i treba mi vaš savjet.
    Prije 12 dana sam otišla na test beta hcg jer mi je menzes zakasnio i pokazao je vrijednost 113, znači, početna trudnoća.
    Sada nakon 12 dana vrijednost je samo 150.8, imala sam lagano smeđkasto krvarenje, i doktorica kaže da se najvjerojatnije radi o propaloj trudnoći i da trebam čekati da se lagano očistim.
    Zadnji menzes mi je bio 16.08, ciklusi su mi uredni.
    Osjećam se grozno, čekam krvarenje a ono ne dolazi. Što učiniti? Nije isključeno ni da je vanmaterična, iako dr. kaže da ne trebam paničariti zbog toga jer nemam nikakve bolove, nesvjestice i slično, a ako se pojave da se hitno javim u bolnicu.
    Ima li još netko sa ovakvim iskustvom, očajna sam;(

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja bih da sam na tvom mjestu otisla na 3d uzv, kod dr.lijecnika! Trebalo bih zaista vidjeti o cemu se tocno radi! Naime beta je za 12dan nazalost mala! Imas pod "testovi za rano utvrdivanje trudnoce" zenu koja je slicno prolazila kao i ti, i to bas nedavno, pa ti mozda ona moze dati najsvjeze info kakav pregled, gdje i sto da ucinis!
    Ja to svakako zelim od sve najbolje, i ako ovaj put nije uspjela trudnoca da opet brzo zatrudnis i imate bebicu!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

http://forum.roda.hr/threads/31314-T...e-2-dio/page12 evo ovdje ces naci o cemu sam ti pricala! A zena se zove mami84!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Evo pročitala sam ali njoj je Beta rasla, a meni je beta tek neznanto porasla u odnosu na prije 11 dana (116 - 150). I doktorica mi je rekla da vidi neku točkicu na ultrazvuku ali da ne može točno reći gdje je to. Isto mi je rekla da sa tako niskom betom ne bi mogle nastati ni neke komplikacije da je izvanmaterična, ne daj bože. I sad bih kao trebala čekati utorak i novi ultrazvuk. Ne znam što da radim, očajna sam, samo želim da stvari budu kao i prije ovoga

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Neznam od kuda si, mozda da izvadis jos jednu betu? U zagrebu u privat labosu i dobis ju odmah kroz koji sat! Pa da vidis da li raste i koliko ili pada! Znam da cekanje ubija, imas moju podrsku!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

porast bete sa 116 na 150 u 11 dana je zbilja premalo i nešto definitivno ne štima...
    odi kod drugog gina na pregled pa nek ti on kaže što da radiš...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svakako odi na pregled kod doktora koji ce znati gdje je tockica. (Uopce ne razumijem odgovor koji kaze da ne zna... pa u sto gleda? :/)

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I ja bih na tvom mjestu potrazila drugo misljenje.
    Nadam se da nije vm, ali i u slucaju da je, u ranoj fazi se moze razrijesiti i bez operativnog zahvata zato je ipak bitno postaviti dijagnozu na vrijeme.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u slučaju da nema krvarenja, nema ploda u maternici, beta je pozitivna - treba posumnjati na vm.
    nadam se da nije, no savjet da čekaš bolove il nesvjesticu mi je - čudan. nesvjestica je radi unutarnjeg krvarenja, a to baš i nije bezazleno.
    na tvom mjestu bih odmah išla na još jedan pregled.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, i ja se čudim odgovoru doktorice. Pa koliko neozbiljan moraš biti da nešto takvo kažeš

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da se kod tebe radi o biokemijskoj trudnoći, nekad ta agonija zna potrajati i po mjesec dana dok se beta spusti na 0! Puno cura sa PDF potpomognuta su prošle to isto, neke su čak bile i u bolnici za to vrijeme. Odi kod još nekog dr. da te savjetuje (postoji i oni lijekovi koji se daju da se stvari ubrza ali ne mogu se sjetiti imena)

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ergometrin?
    U svakom slucaju, prvo treba iskljuciti vm

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Idem sutra opet vaditi betu, tako mi je i doktorica rekla. Imam svjetlo smeđi iscjedak. Ona smatra da je vidjela gestacijsku vrećicu u uterusu, ali da ne može biti sto posto sigurna je li u maternici ili ne. Još mi samo treba vanmaterična, već sam imala konizaciju.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

zabrinuta imala sam ja i konizaciju i vanmateričnu, a vidi moj potpis. ne brini se, tako je kako je.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Osim bete obavezno ponovo na ultrazvuk! Što prije!! Mojoj kumi su sa isto takvim betama na redovnom pregledu u 7. tt otkrili vanmateričnu bez ikakvih simptoma (vrtoglavice, bolovi,...). Žena je završila na stolu i nakon 3 mj. (liječničko odobrenje) ostala trudna bez greške. To je sad krasna dvogodišnja curka. Sretno i javi što je bilo.
    Posljednje uređivanje od delitza : 27.09.2012. at 10:36

štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ista stvar se meni dogodila nedavno.
    beta mi je polako rasla danima, mic po mic, a nije se ništa vidjelo u maternici.
    kad mi je narasla na oko 800, gin me poslao u bolnicu pod sumnjom na vm, gdje su me htjeli zadržati, ali ja sam odbila ostati.
    umjesto toga nazvala sam gina i dogovorila se s njim da svaki drugi dan dolazim kod njega na uzv-u i betu vadim (to bi mi i u bolnici isto radili). kad mi je beta narasla na 1500, ponovo me poslao u bolnicu, ali su tamo napokon ugledali gm u maternici i pustili me doma. prokrvarila par dana nakon toga (već sam bila 7tt) i sve je otišlo kao da nikad nije ni bilo, beta za par dana pala na 0.
    uglavnom, može biti vm i ne mora. za vm je tipično da beta sporo raste prvo vrijeme, dok ne dosegne tih nekih 1500, 2000, a onda naglo skoči i onda je frka i panika jer je onda plod već toliko velik da može izazvati prsnuće jajovoda.
    ali beta ti je sad u ovoj fazi jedina dijagnostika. zato mislim da te dobro ginekologica savjetovala. i ako raste, opet odi na uzv (ali opet ne znači da je vm) i opet je vadi za dva dana.
    al sad već imaš spoting (iako i on može biti simptom vm), pa ja mislim da ćeš dobit M za dan dva i da ti je to biokemijska.
    uglavnom, samo bez panike . i javi kaj se događa!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj zabrinuta. prvotno napisa Vidi poruku
    Idem sutra opet vaditi betu, tako mi je i doktorica rekla. Imam svjetlo smeđi iscjedak. Ona smatra da je vidjela gestacijsku vrećicu u uterusu, ali da ne može biti sto posto sigurna je li u maternici ili ne. Još mi samo treba vanmaterična, već sam imala konizaciju.

Kako si? Kavi su nalazi?

olivera avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Vjerovatno je beta rasla nakon prvog vađenja još malo pa krenula padati, tko zna kolika je bila između, sad već nebitno, ali s tako malom betom ne vjerujem da bi moglo doći do komplikacija.Trebala bi ju ponavljati svaka 2 dana da vidiš pada li. Ja sam imala vanmateričnu i bila na operaciji ali moja beta je bila preko 1000, sve manje od toga je dobro i na tako maloj beti se u pravilu ništa ne poduzima nego se čeka da tijelo samo odradi svoje i prati se vađenjem bete. Na uzv se ne može ništa ni vidjeti ispod 1000, a da se ona vrati na nulu nekad treba i dobrih mjesec dana nakon završetka trudnoće, sretno

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj olivera prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerovatno je beta rasla nakon prvog vađenja još malo pa krenula padati, tko zna kolika je bila između, sad već nebitno, ali s tako malom betom ne vjerujem da bi moglo doći do komplikacija.Trebala bi ju ponavljati svaka 2 dana da vidiš pada li. Ja sam imala vanmateričnu i bila na operaciji ali moja beta je bila preko 1000, sve manje od toga je dobro i na tako maloj beti se u pravilu ništa ne poduzima nego se čeka da tijelo samo odradi svoje i prati se vađenjem bete. Na uzv se ne može ništa ni vidjeti ispod 1000, a da se ona vrati na nulu nekad treba i dobrih mjesec dana nakon završetka trudnoće, sretno
    a nije baš uvijek tako.
    ja sam imala betu 130 i odmah išla na laparoskopiju, vm. vidjelo se i na uzv. granične vrijednosti beze su jako individualne.

olivera avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

može biti i to ako se npr nešto ispriječi da se ne može dobra beta izvaditi kao npr kod Inesz(a s trudnoćom je bilo sve u redu), ali zato kažem treba pratiti betu Ni moja nije rasla po tablicama, bila je niska, opreza nikad dosta

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Kako si? Kavi su nalazi?
    Beta od prekojučer 95.4, doktorica mi nakon nalaza rekla da ću sigurno prokrvariti. Ona se nada da bih se tako mogla skroz očistiti. Par sati kasnije pojavilo se pravo krvarenje, poštedit ću vas detalja nisu ugodni. Krvarenje traje i danas, nije obilno, ali bolovi su jučer bili nesnosni. U utorak idem na ultrazvuk.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

zabrinuta drzi se

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Evo, bila prekojučer kod dr, gledala me na ultrazvuk, beta 7.8. Ona kaže da se spontani pobačaj prirodno odigrao, konačna dijagnoza "abortus completus". No meni i dalje curi smeđe i nema namjeru stati. Rekla mi je da mi može propisati hormonske tablete no da bi bilo bolje da prestane curiti prirodnim putem. A meni je, evo, već deseti dan i nema naznaka da će prestati. Jeli koja od vas nakon spontanog imala taj iscjedak i kako ste ga se riješile?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj zabrinuta. prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, bila prekojučer kod dr, gledala me na ultrazvuk, beta 7.8. Ona kaže da se spontani pobačaj prirodno odigrao, konačna dijagnoza "abortus completus". No meni i dalje curi smeđe i nema namjeru stati. Rekla mi je da mi može propisati hormonske tablete no da bi bilo bolje da prestane curiti prirodnim putem. A meni je, evo, već deseti dan i nema naznaka da će prestati. Jeli koja od vas nakon spontanog imala taj iscjedak i kako ste ga se riješile?
    Zabrinuta nije me bilo jedno vrijeme! Kako si sada? Kako je proslo sa krvarenjem?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •