-
Malo mleka???
Nekako mi se cini da imam malo mleka, odnosno manje nego ranije, sise su mi nekako kao prazne, ne znam, Bane sisa oko 3 minute jednu siku i onda se unervozi, vuce, i ja pomislim da je ispraznio i izgleda da jeste, pa mu dam drugu! Cini mi se da prebrzo posisa jednu dojku, uglavnom moze da sisa kad god mu dam, nekad i nakon sat vremena. Sisanje se najcesce zavrsava tako sto je on malo nervozan i kad ga podignem sve ok. Imamo dovoljno popisanih pelena i 2-3 stolice zelenkasto-zute boje!
Pomazite!!! Na sta da obratim paznju!! :?
-
Već sam mislila otvoriti sličan topic, ali budem se prišlepala.
Nazalost i ja imam sličan problem i ne znam što da napravim. Jan se ponaša isto kao i Bane osim što se pokaka nekad 2 puta dnevno, a nekad svaka 2 dana. U zadnjih mjesec dana dobio je samo 200 g (do sad je dobivao oko 1 kg), a od toga u zadnja 2 tjedna 0g. Jel moguće da je to povezano s dohranom pošto nakon tog kaj popapa još i cica? Inače je zadovoljan, veseo i non stop se vrti pa možda i zbog toga manje cica?
S dohranom smo nažalost počeli prije cca 3 tjedna jer ja krećem na posao za tjedan dana. MM i ja smo se nadali organizirati tako da cicamo ujutro, kad se probudi dobije kašicu s izdojenim mlijekom i kasnije mu da ono što ja izdojim. Ja sam već sva u panici jer ne uspijevam ništa izdojiti, a isto imam osjećaj da imam manje mlijeka.
Cure trebam savjet, pliiiiz.
-
ovo što su cike prazne to može bit znak da se ustalio zakon ponude i potražnje.
da mu daš i nakon 10 minuta ciku, ne bi je odbio-iako se najeo 'do vrha'. mislim da tu nema ništa zabrinjavajuće.
jesi li možda dobila mengu, tad zna se malo smanjit proizvodnja, al se sredi kroz dan-dva.
dok ti se ne javi apri ili zrinka ili bilo tko educiran, napiši one standardne odgovore, koliko je dobio prošli mjesec, s koliko rođen ...popišane i pokakane pelene si napisala....jel mu možda ide zubić-moj Fran je puuuuno više papao, jer mu je cika ublažavala bolove
-
Hvala kovke, sad idemo na kontrolu 22.03 pa cemo videti kilazu, ovde se bebe vagaju svaka dva meseca- glupost, ali meni se cini da dobro napreduje.
Rodjen je sa 3.180 kg i 50 cm, nakon 27 dana imao 4.450kg i 57.5 cm
Sa 3 meseca imao 6.550 kg i 65.5 cm i sad 22. cemo videti.
A mogli bi biti i zubici jer jaaako puuuno slini, non stop nesto grize i dosta je nervozan, a i beli mu se na donjim kecevima, ne znam !! :?
A sta kazes na tekucu zelenkasto- zutu stolicu??
-
Vidim da su vam djeca otprilike 6 mjeseci starosti. U to doba obicno prolaze nekakav skok u razvoju. Cini li vam se da bi moglo biti to?
Osim toga, u toj dobi otprilike udvostruce svoju porodjajnu tezinu (bbb2909 ima tu situaciju vec nakon 3 mjeseca ako se ne varam) i to vam moze biti pokazatelj je li dobija dovoljno. Od 4. do 6. mjeseca bebe prosjecno dobijaju manje nego prva 3 mjeseca, a od 6. mjeseca do godine dana jos manje - sada vam slijedi period puno manjeg dobijanja na tezini i pocetak dohrane (vidim da je lidia vec pocela).
Glede izdajanja, na portalu ima dobar clanak o tome. Lidia, nemoj da te obeshrabri kolicina izdojenog mlijeka, mnoge mame ne uspjevaju izdojiti onoliko koliko bebe uspiju izvuci, a dosta ih ne uspije ni kapi izvuci izdajanjem - izdajanje je takodjer vjestina koju treba nauciti (rucno ili izdajalicom).
-
-
-
i smo sve to prošli prije dva tjedna čini mi se bila sam uvjerena kako mi fali mlika i sad je opet sve po starom s tim dA smo počeli sa dohranom pa se stolica prominila.... e da i od zubiju ni traga a slini već 3 miseca
-
Nakon sveg ovog, ja ću ti samo reć-u subotu sam išla na rasrodaju i nakon što sam ga podojila, išla sam se izdojiti i iz jedne i iz druge-čovječe, jedva izvukla 50 ml. Tako da te to ne zabrinjava! 8)
-
Hvala vam puno na odgovorima!
Pozdrav za Darijae!!
Moguce lako da je skok u razvoju ali ipak imam osecaj da ce njemu polako trebati dohrana!!
Darijae kakva vam je bila stolica pre dohrane a kakva je sad??
NatasaM... da mi smo udvostrucili porodjajnu tezinu cak i pre 3 meseca i lekar je bio bas zadovoljan a ja sva ponosna posto samo sisa!!
-
Osoblje foruma
bbb, nemoj se toliko opterećivati brojem , bojom, konzistencijom stolice.
to je važno kod beba do 6-8 tjedana starosti, kod ovih "velikih" to nije presudno. ima isključivo dojene djece koja ne kakaju i po 14 dana, pa je sve u redu.
bane je u skoku - to je taj zadnji skok prije početka dohrane. ja bih ipak savjetovala da pričekate još ta dva tjedna, a količina mlijeka će se danas, sutra prilagoditi njegovim povećnim potrebama, kao i u svakom skoku do sad.
-
ok, nisam ni mislila da budem iskrena ni pocinjati pre nego sto navrsi 6 meseci.Kod stolice mene malo brine ta zelenkasta boja, nesto mi palo napamet upravo da nije takva zbog govedje/junece supe koju jedem skoro svaki dan???
-
-
pa prije je bila ili boja senfa ili zelenkasta a sad ....ee boja ko u priči ovisi šta jede :D
-
Jan je udvostručio porođajnu mislim s 4 mjeseca (rođen je s 3400g i 52cm, a sa 6 mjeseci ima 7900g i 71cm).
Ne znam da li je to skok jer se prije kod skoka drugačije ponašao tj. svako malo je htio cicu. A sad ne traži češće jesti i broj obroka je isti (izuzev one kašice koju mu dajemo, ali poslije koje on sisa, doduše manje), ali mirno papa cca 2-3 minute i onda počne meškoljenje, gunđanje, naguravanje... I ne bi mene ni to brinulo. Mene brine to što nije dobio ni grama u zadnja 2 tjedna. Do sad smo cicali na zahtjev pa sam ja tako nastavila i nakon uvođenja dohrane.
A što se tiće izdajanja ja sam se počela izdajati nakon što bi on popapao mrkvicu ili jabuku i sisao. Kad se napapao ja sam se izdojila nadajući se da će mi s povečati produkcija mlijeka, ali od toga ništa. Ne kužim. Jel znate neku mamu dojilicu koja je počela ranije raditi i jel uspjela? Budem se ja već nekak organizirala, ali mi treba malo potpore :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma