Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Malo mleka???

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Malo mleka???

Nekako mi se cini da imam malo mleka, odnosno manje nego ranije, sise su mi nekako kao prazne, ne znam, Bane sisa oko 3 minute jednu siku i onda se unervozi, vuce, i ja pomislim da je ispraznio i izgleda da jeste, pa mu dam drugu! Cini mi se da prebrzo posisa jednu dojku, uglavnom moze da sisa kad god mu dam, nekad i nakon sat vremena. Sisanje se najcesce zavrsava tako sto je on malo nervozan i kad ga podignem sve ok. Imamo dovoljno popisanih pelena i 2-3 stolice zelenkasto-zute boje!
    Pomazite!!! Na sta da obratim paznju!! :?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Već sam mislila otvoriti sličan topic, ali budem se prišlepala.
    Nazalost i ja imam sličan problem i ne znam što da napravim. Jan se ponaša isto kao i Bane osim što se pokaka nekad 2 puta dnevno, a nekad svaka 2 dana. U zadnjih mjesec dana dobio je samo 200 g (do sad je dobivao oko 1 kg), a od toga u zadnja 2 tjedna 0g. Jel moguće da je to povezano s dohranom pošto nakon tog kaj popapa još i cica? Inače je zadovoljan, veseo i non stop se vrti pa možda i zbog toga manje cica?
    S dohranom smo nažalost počeli prije cca 3 tjedna jer ja krećem na posao za tjedan dana. MM i ja smo se nadali organizirati tako da cicamo ujutro, kad se probudi dobije kašicu s izdojenim mlijekom i kasnije mu da ono što ja izdojim. Ja sam već sva u panici jer ne uspijevam ništa izdojiti, a isto imam osjećaj da imam manje mlijeka.
    Cure trebam savjet, pliiiiz.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ovo što su cike prazne to može bit znak da se ustalio zakon ponude i potražnje.
    da mu daš i nakon 10 minuta ciku, ne bi je odbio-iako se najeo 'do vrha'. mislim da tu nema ništa zabrinjavajuće.
    jesi li možda dobila mengu, tad zna se malo smanjit proizvodnja, al se sredi kroz dan-dva.
    dok ti se ne javi apri ili zrinka ili bilo tko educiran, napiši one standardne odgovore, koliko je dobio prošli mjesec, s koliko rođen ...popišane i pokakane pelene si napisala....jel mu možda ide zubić-moj Fran je puuuuno više papao, jer mu je cika ublažavala bolove

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala kovke, sad idemo na kontrolu 22.03 pa cemo videti kilazu, ovde se bebe vagaju svaka dva meseca- glupost, ali meni se cini da dobro napreduje.
    Rodjen je sa 3.180 kg i 50 cm, nakon 27 dana imao 4.450kg i 57.5 cm
    Sa 3 meseca imao 6.550 kg i 65.5 cm i sad 22. cemo videti.
    A mogli bi biti i zubici jer jaaako puuuno slini, non stop nesto grize i dosta je nervozan, a i beli mu se na donjim kecevima, ne znam !! :?
    A sta kazes na tekucu zelenkasto- zutu stolicu??

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vidim da su vam djeca otprilike 6 mjeseci starosti. U to doba obicno prolaze nekakav skok u razvoju. Cini li vam se da bi moglo biti to?

Osim toga, u toj dobi otprilike udvostruce svoju porodjajnu tezinu (bbb2909 ima tu situaciju vec nakon 3 mjeseca ako se ne varam) i to vam moze biti pokazatelj je li dobija dovoljno. Od 4. do 6. mjeseca bebe prosjecno dobijaju manje nego prva 3 mjeseca, a od 6. mjeseca do godine dana jos manje - sada vam slijedi period puno manjeg dobijanja na tezini i pocetak dohrane (vidim da je lidia vec pocela).

Glede izdajanja, na portalu ima dobar clanak o tome. Lidia, nemoj da te obeshrabri kolicina izdojenog mlijeka, mnoge mame ne uspjevaju izdojiti onoliko koliko bebe uspiju izvuci, a dosta ih ne uspije ni kapi izvuci izdajanjem - izdajanje je takodjer vjestina koju treba nauciti (rucno ili izdajalicom).

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo malo looknite možda vam pomogne:

Strah da nemate dovoljno mlijeka

Skokovi u razvoju

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

i smo sve to prošli prije dva tjedna čini mi se bila sam uvjerena kako mi fali mlika i sad je opet sve po starom s tim dA smo počeli sa dohranom pa se stolica prominila.... e da i od zubiju ni traga a slini već 3 miseca

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nakon sveg ovog, ja ću ti samo reć-u subotu sam išla na rasrodaju i nakon što sam ga podojila, išla sam se izdojiti i iz jedne i iz druge-čovječe, jedva izvukla 50 ml. Tako da te to ne zabrinjava! 8)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala vam puno na odgovorima!
    Pozdrav za Darijae!!
    Moguce lako da je skok u razvoju ali ipak imam osecaj da ce njemu polako trebati dohrana!!
    Darijae kakva vam je bila stolica pre dohrane a kakva je sad??
    NatasaM... da mi smo udvostrucili porodjajnu tezinu cak i pre 3 meseca i lekar je bio bas zadovoljan a ja sva ponosna posto samo sisa!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bbb, nemoj se toliko opterećivati brojem , bojom, konzistencijom stolice.
    to je važno kod beba do 6-8 tjedana starosti, kod ovih "velikih" to nije presudno. ima isključivo dojene djece koja ne kakaju i po 14 dana, pa je sve u redu.
    bane je u skoku - to je taj zadnji skok prije početka dohrane. ja bih ipak savjetovala da pričekate još ta dva tjedna, a količina mlijeka će se danas, sutra prilagoditi njegovim povećnim potrebama, kao i u svakom skoku do sad.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ok, nisam ni mislila da budem iskrena ni pocinjati pre nego sto navrsi 6 meseci.Kod stolice mene malo brine ta zelenkasta boja, nesto mi palo napamet upravo da nije takva zbog govedje/junece supe koju jedem skoro svaki dan???

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naravno da boja stolice ovisi i o tome što mama jede, ali baš ne znam reći uzrokuje li goveđa juha zelenu, grah s kobasicama ljubičastu...

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

pa prije je bila ili boja senfa ili zelenkasta a sad ....ee boja ko u priči ovisi šta jede :D

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jan je udvostručio porođajnu mislim s 4 mjeseca (rođen je s 3400g i 52cm, a sa 6 mjeseci ima 7900g i 71cm).
    Ne znam da li je to skok jer se prije kod skoka drugačije ponašao tj. svako malo je htio cicu. A sad ne traži češće jesti i broj obroka je isti (izuzev one kašice koju mu dajemo, ali poslije koje on sisa, doduše manje), ali mirno papa cca 2-3 minute i onda počne meškoljenje, gunđanje, naguravanje... I ne bi mene ni to brinulo. Mene brine to što nije dobio ni grama u zadnja 2 tjedna. Do sad smo cicali na zahtjev pa sam ja tako nastavila i nakon uvođenja dohrane.
    A što se tiće izdajanja ja sam se počela izdajati nakon što bi on popapao mrkvicu ili jabuku i sisao. Kad se napapao ja sam se izdojila nadajući se da će mi s povečati produkcija mlijeka, ali od toga ništa. Ne kužim. Jel znate neku mamu dojilicu koja je počela ranije raditi i jel uspjela? Budem se ja već nekak organizirala, ali mi treba malo potpore :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •