Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: pms i dojenje - neka me netko ubije, molim

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno pms i dojenje - neka me netko ubije, molim

Imam vrlo bizaran problem koji pratim od kad sam dobila prvu mengu nakon poroda, znači sad bih trebala dobiti treću po redu. Naime, moj malecki čim ja uđem u pms (koji je prije poroda bio vrlo težak, do te mjere da sam bila tretirana hormonskim tabletama, a već godinama živim na restriktivnoj dijeti koja pomaže protiv simptoma, pretežno fizičkih - bolovi u kralješnici, lupanje srca, mučnine, jak umor...) započinje maratonska dojenja svakih pol sata, a podoji traju opd pol po dva sata

Prvih par dana još i podnesem, ali kad se skupi umor od nespavanja, iscrpljenost od pms-a i dnevnih obaveza, jednostavno puknem. Zanimljivo je da nemam simptome pms-a jer sam na spomenutoj restriktivnoj dijeti (bez šećera, bez kave, bez ičega slatkog, jedem pretežno integralne žitarice, povrće, ribu i meso) i uopće nisam niti živčana, niti me nešto posebno smeta, osim laganog umora. To može potvrditi mm, zajedno pratimo stvar i razgovaramo. Tako da vjerujem da nema ništa u mom ponašanju što bi eventualno izluđivalo malog. Vjerujem da je u pitanju neka igra hormona, ili nešto podsvjesno ili nešto s mlijekom, ali ne znam što i ne znam kako tome doskočiti.

Evo, sad je četiri sata, ja sam ustala od malog nakon x-tog podoja od po sto godina, sva se tresući jer mi je to takav stres da fizički ne mogu podnijeti, počne mi se povraćati i iskreno govoreći imam samoubilačke misli. Naravno, ne bih se ubila niti za milijun dolara, ali prođe mi kroz glavu kako bi bilo dobro da si skratim muke. Nek se tata bori s njim, ja ne mogu.

A mali je tako grumpy - čim mu izvadim cicu iz usta (nakon npr. sat vremena...) počinje tako cenrati i plakati da je to strašno. Uvati najiritantniju oktavu od koje se ledi krv u žilama. I tako cijelu noć...

Dakle, jel ima netko iskustvo, savjet, preporuku? Ovo je neizdrživo i razmišljam o prekidu dojenja samo zbog toga.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ifigenija,ja primjećejem kako u to vrijeme(pms_a) imam manje mlijeka,pa je moguće da i tvoj bebač iz istog razloga u to vrijeme više papa.

Inače prije poroda sam isto imala problema s pms-om,nervozaaaaaaaa strašno,ali isto tako je i sada jednostavno nemogu si pomoći.

Dobila sam recept za neki čaj za piti u pms-u al neznam dali smijem zbog dojenja.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: pms i dojenje - neka me netko ubije, molim

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    , a već godinama živim na restriktivnoj dijeti koja pomaže protiv simptoma, pretežno fizičkih - bolovi u kralješnici, lupanje srca, mučnine, jak umor...) .
    mozes li mi ukratko napisati na cemu se bazira ta dijeta? meni dosta pomaze kad jedem puno vlaknaste hrane i smanjim unos soli i secera...
    no,jos uvijek mi zna biti za poluditi... a odokoline razumijevanja - 0 bodova!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

isto se ponasao noa. ja nisam nikad imala neke zesce pms simptome, nakon poroda i dugo bila bez menstruacije, a onda sam samo po njemu znala kad cu dobiti. i totalno bi me izbezumio. bradavice osjetljive, ovaj nonstop pristekan, mislila sam da cu tih nekoliko dana jednostavno - puknut u tisucu komada...

kako sam rijesila?

eno ga leo - rjesio problem

kako ce sad s leom biti, vidjet cu, za sad jos nista...

uglavnom - sretno

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Re: pms i dojenje - neka me netko ubije, molim

Citiraj lucky day prvotno napisa
    Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    , a već godinama živim na restriktivnoj dijeti koja pomaže protiv simptoma, pretežno fizičkih - bolovi u kralješnici, lupanje srca, mučnine, jak umor...) .
    mozes li mi ukratko napisati na cemu se bazira ta dijeta? meni dosta pomaze kad jedem puno vlaknaste hrane i smanjim unos soli i secera...
    no,jos uvijek mi zna biti za poluditi... a odokoline razumijevanja - 0 bodova!
    U principu ne jedem ništa slatko, ne pijem kavu, inače izbjegavam konzerviranu i industrijski procesiranu hranu. Ubijam se u tjestenini s paradajzom, i u svemu, što mi nakon gorespomenute eliminacije ostane.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

posle porodjaja ja nemam pms, niti bolne menstruacije, ni bol u grudima ni nista...sve je toga pre malog bilo u nepodnosljivim kolicinama. sada me par dana pre malo stecne nesto u jajanicima i to je to. ali zato tih par dana pre i par prvih dana menstruacije mali takoooo vooooli da sisa. stalno trazi, nocu, danju, ne bi pustio nikad da mu ja ne skrecem paznju. i kad prodje, nista, sve po starom. a dok traje :shock:
    kao da se u tim danima pojavi "nesto" u mleku sto mu daje neodoljiv ukus. probala sam mleko iz tih dana, i ne primecujem nista neobicno. sledeci put dacu mm da proba, mozda ce on kao musko primetiti nesto neobicno, lepse... :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •