Drage, hvala puno na utjesi, svjesna sam da će savjeta i čuđenja uvijek i oko svega biti i da se ne smijem pilati. Ma ne pilaju me toliko neke druge stvari (npr. kad stalno moram odgovarati zašto mala još nema cipele ili jučer jedno pet puta zašto ne jede kolače) jer sam svjesna da su to informacije do kojih netko ne mora doći i jer su se neke stvari stubokom promijenile od kad su nas odgajali.
Međutim, pila me ovo oko dojenja, a prvi post nisam napisala primarno zbog utjehe. Ono što mi je zapravo važnije je ovo kvotano gore - stvarno sam i iskreno iznenađena brojem žena koje nisu dojile i ženama koje se čude dojenju duljem od 3 mjeseca. U takvoj okolini da ne dojim to uopće ne bi izazvalo nikakvo čuđenje (da se referiram na neke od vas).
Stvarno nisam znala da je to tako pa si nekako mislim možda je samo moja mikrosredina takva i glupo mi je izvlačiti zaključke samo na temelju svog iskustva. Do prije godinu dana nisam imala nikakvih informacija oko dojenja i ta me tema nije naročito zanimala, a sad kad sam u tome čudim se kako su ljudska bića i po tom pitanju "odprirodila".