Stranica 6 od 21 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1018

Tema: Rođendani na sve strane - kako izlazite na kraj?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Anemona, ove tvoje cifre su mi nezamislive.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Anemona, ove tvoje cifre su mi nezamislive.
    I meni su danas nezamislive. Prije mi nisu bile, jer se radilo o malom broju djece i odličnoj financijskoj situaciji.
    Danas kad se radi o velikom broju djece (u familiji) i lošoj financijskoj situaciji, potpuno su nezamislive.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Banalni primjer, ako sam imala jednu nećakinju, nisam imala djece i imali smo dosta novaca, zašto bi bilo puno kupiti joj npr. hlače, vestu, čarape i neku ljepšu igračku - to ti je več 500 kn.
    Sad kad imam skoro pa 7 u tom rangu, svoje dijete i mala primanja, naravno da su pokloni puno skromniji.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i još nešto da dodam
    uopće me ne zanima gdje se rođendan održava, u skupoj igraonici ili u vlastitom dvorištu
    poklon kupujem za dijete, a roditelj valjda zna šta može šta ne može, to nije moj problem

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prihodi moje obitelji manji su cca. 30% a troskovi veci cca. 50% nego prije 5g. Tako da su i pokloni manji, prije sam poklanjala puno skuplje poklone.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    i još nešto da dodam
    uopće me ne zanima gdje se rođendan održava, u skupoj igraonici ili u vlastitom dvorištu
    poklon kupujem za dijete, a roditelj valjda zna šta može šta ne može, to nije moj problem
    Ma kuzim te, moj je problem sto gledam da nadoknad trosak i jos ekstra donesem, ne od slavljenika.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo ovdje veterani, s hrpom rodjendana u petama, pa vam mogu samo reci da s 12-13 postane lakse, smanji se taj broj rodjendana na koji idu i stisa se cirkus koji mi pravimo oko rodjendana
    ovo ce nama biti prva godina da od rodjendana necemo praviti spektakl, iv prvo njije ni htio slaviti, ali ipak se predomislio, doma ce mu doci nekoliko frendova iz razreda, on je smislio cijeli program (snimio je neke filmice koje ce im prikazati, osmislio turnir u nekim igrama, osmislio poklon za pobjednika turnira), na nama su samo dva zadatka, da strpamo svu hranu i pice u budget koji nam je odredio (100 kuna, ukupno ) i da se izgubimo iz stana

za poklone i slavlja sam proislih godina pokusavala svasta da to dodje na neku prihvatljivu razinu
    tako sam jedne godine imala ogranicenje (edit - pisalo je u pozivnici da molimo da poklon ne bude skup jer je taman pocela kriza), koliko je ono bilo 20-30 kuna
    sto rec, sin me je mrzio do sljedeceg rodjendana
    Posljednje uređivanje od ivarica : 30.09.2012. at 12:48

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    i još nešto da dodam

tako i ja
    vrijednost poklona prizilazi uvijek iz onog koliko mi mozemo dati, ne koliko roditelji mogu dati
    a sadrzaj poklona sto vise prilagodjavamo samom slavljeniku, ustvari sad ih vise mi ni ne biramo nego sinnam

a imam i blam uz poklone
    jedne godine sam odlucila svima kupovati rubikovu kocku, druge godine buff maramu, jer mi je to bilo super, znala sam da nemaju i da nece biti duplih poklona i sl
    ali sam nesto zezla jer nije to bilo tocno kalendarski pa su neka djeca dobila dvaput zaredom rubikovu
    neka dvaput zaredom buff

ajmee

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Prihodi moje obitelji manji su cca. 30% a troskovi veci cca. 50% nego prije 5g. Tako da su i pokloni manji, prije sam poklanjala puno skuplje poklone.
    Ovo bih nekako, na žalost, mogla potpisati.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo ne moram više ništa niti pisati, Adiomare je sve rekla.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kod rodjendana (i sličnih prigoda) treba ostaviti matematiku, jer ona upropasti suštinu, oni postaju opterećenje s obje strane - slavljeničke i gostujuće. kad imamo inspiracije i financija, nitko sretniji od nas, propitujemo našu djecu što misle da bi prijatelja radovalo i time se vodimo, a kad nema jednog od toga, odemo s poklonom koji uspijemo na vrijeme nabaviti i pri tome ne brinemo puno, ima još prigoda i načina za pokazati privrženost i prijateljstvo. kad bi gledali da nam se vrijednošću darova vrati trošak, nakon Mudračevog 10. rodjendana odustali bi od ikakvih organizacija proslava (taj nas je koštao jednu prosječnu plaću u RH, najam lovačke kuće i roštilj za kućne i školske prijatelje s roditeljima, uzvanika kao na svadbi...), ali nismo, jer smo baš željeli napraviti dernek za taj okrugli rođendan i u tome smo i uspjeli (a bila je to i prigoda da oni koji još nisu znali, saznaju za proširenje naše obitelji). da nismo mogli, bilo bi skromnije i sve bi isto bilo ok, nema smisla oko toga razbijati glavu. djeca se ionako vesele i nekim jako jeftinim poklonima (za razliku od skupe odjeće koja im u pravilu ništa ne znači i koja se kupuje roditeljima a ne njima), neće sigurno nekoga ne zvati idući put jer im nije donio dobar poklon.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja poklone od 200-250kn kupujem samo djeci kojima smo kumovi...
    Ostali od 40-100kn...
    Financijski mogu i za više kupiti al nema potrebe...
    Niti ja od drugih ne očekujem velike poklone...

Glavno da se družimo...
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 30.09.2012. at 14:31

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam pročitala svih 5 strana, ali da napišem moj stav o vrijednosti poklona:
    1.) rođendan svojeg djeteta - nebo je granica , ok, nije baš tako, granica je financijska situacija, ali volim mu kupiti dobar, skuplji, veči poklon.

2.) rođendani djece kojima smo kumovi - prije do 500 kn, sad je manje

2.b) dijete najbolje prijateljice je u "kategoriji" između 2 i 3

3.) rođendani djece u familiji - prije do 300 kn, sad je manje

4.) rođendani djetetovih prijatelja - oko 100 kn

Sad nema puno prijatelja kojima ide na rođendan, kad će imati smanjiti ćemo na 50-70 kn.
    tako mi je i samoj, osim br.4. ne znam kupiti za 100kn, 200 kn mi je minimum

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Ja poklone od 200-250kn kupujem samo djeci kojima smo kumovi...
    Ostali od 40-100kn...
    Financijski mogu i za više kupiti al nema potrebe...
    Niti ja od drugih ne očekujem velike poklone...

Glavno da se družimo...
    Ovako i mi.I stvarno se slažem da nema potrebe.I ne da ne očekujem skupe poklone,nego sam stvarno protivnik skupih poklona.Kako mogu procjeniti,tako i većina oko nas.I rođendani nisu nikome opterećenje,što mi je super!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je isto nezamislivo da kupujem poklon od toliko i toliko zato što toliko košta igraonica po detetu. U Bg postoje igraonice i termini za rođendane od 40 do 500 eura. Nemam pojma koliko je ko potrošio za rođendan niti bih volela da se moji gosti preračunavaju koliko sam ja potrošila da ih ugostim. Trošim onoliko koliko mogu a od gostiju očekujem jedino da zaista uveličaju to slavlje, ništa drugo.

Poklone kupujem u vrednosti do cca 10 eura za prijatelje a sa rodbinom se dogovaram jer je malo dece u familiji. Pa se tako sa rođakom (znam da su slabi sa lovom) uvek dogovorim, pitam da li malom treba jakna ili trenerka ili nešto drugo. Uz to uvek uzmem neku sitnu igračku, da ne bude samo mekan poklon. Ali to je samo za dvoje dece u familiji, i te poklone uzimamo zajedno sa mojim roditeljima pa se skupi cifra.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni je gušt ovo čitati. Naime, u mom okruženju slavljenje svakog dječjeg ročkasa je izgledalo tako da se pozovu svi susjedi sa djecom, plus neki frendovi koji žive blizu i naravno rodbina. Svaki ročkas bi imao 40-50 uzvanika otprilike (velikih i malih), i u mjestu ima 15-ak djece što znači da će te barem još 10 puta pozvat na ročkas netko koga, ruku na srce, vidiš uglavnom samo na....proslavama rođendana :/

Kad je starija imala 3. taman sam bila rodila mlađeg, pa evo super prilika da izađemo iz tog začaranog kruga. I izašli smo. Na sljedeće neke ročkase nismo baš odlazili, i sad nas uglavnom ne zovu. Baš mi je bilo previše i bilo mi je teško odlučiti kome ćemo ići i kome ne - na kraju idemo samo najbližnjim susjedima. U vrtić nije išla, a koliko sam skužila vrtićke proslave (jer sad pohađa vrtić) su skroz ok.

Ove godine je starija prvi put imala proslavu gdje je sama pozvala prijateljice (bila bi i prošle godine ali muž mi je bio u krevetu sa išijasom pa je morala čekati 6.), bilo je super ograničili smo na 5 djece, ispekla sam im pizze, napravila tortu, trčali su igrali se i lijepo se zabavili. Pokloni su bili ovako odokativno od 100-150 kn, i to mi je čak puno ali ok. No, imamo sreću što klinci su rođeni u istom mjesecu pa ugl slave skupa, barem kad je proslava sa rodbinom u pitanju (bratići, bake i djedovi, kumovi).

Bio je pravi, pravi gušt gledati djecu kako trče i igraju se u dvorištu, sretni i zadovoljni. I to je poanta, zar ne?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

prijatelje i sister uvijek mogu pitat kaj treba za klince i to većinom kupim, osim ako sister traži tenisice br. 44, jako dugačke a uske, onda radije dam lovu pa nek sama kupi kad već zna gdi. I mene pitaju kaj za decu.

Školske/vrtičke rođendane pitam kaj treba većinom vele sitnicu, pa složim obavezno čarape, neki slatkiš, nešto za crtanje, i tome slično.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    ali u ovom konkretnom slučaju o kojem sam ja govorila je na pozivnicama za proslavu petog rođendana pisalo da ne nose poklone nego samo novac, svatko po 50 kuna.
    Meni to nije uopće simpatično.
    meni je to grozno. i nepristojno.
    ako nekog zoveš na rođendan, zoveš ga jer ti je drag. a to što će donijeti je njegova stvar i izbor.
    ja volim izabrati, pitam i dijete (svoje :D) za savjet što voli, ne voli i tako izaberemo.
    a da se izabrati i za 50, i 80 i 100 pa dalje :D

a što se tiče sufinanciranja :D troška stolice, tu se slažem s adiomare

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni uopće ne smeta da netko traži 50 kn. Povoljno sam prošla i uštedila na vremenu koje bih izgubila tražeći poklon .

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa da pokušam ponovno pitati:

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Nama se bliži prvi rođendan i razmišljam o tome da na pozivnice napišem nešto u stilu "ne želimo poklone, jer imamo svega dovoljno; i odjeće i igračaka i slikovnica... ali da želimo ići na Music together i Epo igru... i da imamo jednu kutijicu u kojoj štedimo kunice za tu namjeru, i jako ćemo se veseliti ako još koja kunica uskoći unutra." Naravno kunice bi uskakale diskretno, nitko ih ne bi brojao.

Kako to vama zvuči? Pitam da se ne zaletim... ja bi bila sretna da dobijem takvu pozivnicu, jer bi znala da sam darovala upravo ono što slavljeniku-ici treba. I ima dimenziju zajednčkog poklona.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mojca, meni osobno koja ne volim ni primati ni davati novce zvuči grozno.

Inače mi se čini praktično i vjerujem da bi večini bilo ok.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Neko ti se bu uvrijedio, a neko ne.
    S obzirom da budete vjerojatno zvali kućne prijatelje, a ne djecu iz vrtića probaj.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mojca, pa ja bih u pozivnicu tako i napisala - molimo vas, dođite bez poklona, sa smješkom i dobrom voljom, veselimo se druženju s vama! Ako vam je neugodno, možete diskretno ubaciti nekoliko kuna u kasicu prasicu s kojom štedimo za... bla, bla.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja planiram isto, jer skupljamo za neku skupu igračku. Ali samo kod bliže rodbine. Ostale ne mislim uključiti u donacije.
    Posljednje uređivanje od Zara1 : 30.09.2012. at 20:22

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mojca prvotno napisa
    Nama se bliži prvi rođendan i razmišljam o tome da na pozivnice napišem nešto u stilu "ne želimo poklone, jer imamo svega dovoljno; i odjeće i igračaka i slikovnica... ali da želimo ići na Music together i Epo igru... i da imamo jednu kutijicu u kojoj štedimo kunice za tu namjeru, i jako ćemo se veseliti ako još koja kunica uskoći unutra." Naravno kunice bi uskakale diskretno, nitko ih ne bi brojao.

Kako to vama zvuči? Pitam da se ne zaletim... ja bi bila sretna da dobijem takvu pozivnicu, jer bi znala da sam darovala upravo ono što slavljeniku-ici treba. I ima dimenziju zajednčkog poklona.

misliš da slavljenik dobije ono što njegova majka misli da treba ili treba njegovoj majci ?

U rođendanskim krugovima gdje ide moj desetogodišnjak uobičajeno je dobivati grupne poklone, opremu i sl. koja im treba najčešće za sport kojim se bave slavljenici (bave se istim sportom).
    Za drugi rođendan od E. ja sam otvoreno tražila da mi svi daju novac, a ne poklone da mogu platiti apartman na Rebru jer je išla na zahvat dan nakon rođendana. Ona uskoro ima rođendan i ja ću predložiti vrstu poklona , uz napomenu da se ne troši previše, da u obzir dolaze i rabljene stvari (ona voli slikovnice i knjige npr. i potpuno mi je ok da dobije rabljenu knjigu) .
    Hoću reći , ti odvagni da li će se ekipa koja dolazi na rođendan čuditi ili ljutiti na tvoju ideju ili ne.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam već napisala - ne volim naručivanje niti poklanjanje novaca, pa tako ne volim niti naručivanje novaca.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    da u obzir dolaze i rabljene stvari (ona voli slikovnice i knjige npr. i potpuno mi je ok da dobije rabljenu knjigu) .
    ovo je stvarno odlična ideja
    mi imamo barem 40 kutija pazzli različitih veličina i zahtjevnosti slaganja
    ali su nam dosadile ili smo ih prerasli
    i zašto bi se to bacalo kada se može lijepo nekome pokloniti
    isto i slikovnice
    što ću ja sada sa Jurićima i Zvonkecima?
    bolje da ih čita netko kome je to još uvijek u skladu s interesima

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo zašto kutijica.
    Mi smo ljetos dobili pozivnicu za drugi rođendan jedne curice s molbom da NE nosimo darove.
    Uz objašnjenje da ima svega i da imaju mali stan i da će ako se gomilanje stvari tako nastavi, uskoro morati susjedu useliti u boravak.
    I meni je to bilo super. Odlično. Bila sam oduševljena. Ne zbog troška, već zbog iskrenosti. I nismo donijeli ništa. Zapravo jesmo, kupili smo dvije vrećice sokove i vode za uzvanike.

Ali, bili smo jedini. I malo se crvenili. Svi ostali su donijeli darove.

Jer ima onih kojima "ne nosite darove" ne znači ništa. A meni žao da ljudi troše, jer sve što nam sad treba zbilja imamo. A još više se grozim gomilanja stvari koje nam ne trebaju, ne sviđaju se...
    Imati ćemo tri skromna party-a, jedan za familiju, jedan za frendove bez djece ili s djecom na faksu i jedan za mališane. Kad kažem skromna misli sljedeće: za familiju ručak i torta, za velike kolač (možda ono Crno čudovište il kako se već zove) i cuga, za male druženje u parku ako bude lijepo, ako ne bude onda doma. Tad bi napravila tortu, neki jednostavni kolač plus sokovi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mojca zamolba za poklanjanje novca je klizak teren. mozes zamoliti rodbinu, bake, tete, vjerujme da ce shvatiti. ali mali prijatelji vole poklon nositi, predati, ja sad da kazem arii da cemo nekom pokloniti novce, pa za to bi birale kuvertu i morala bi kupiti najvecu cestitku i sl.
    a prijatelje znas ti najbolje. probaj ovaj put, pa ako prodje ajde dalje.

a za one koji stede za neku veliku igracku. zamolite da umjesto trosenja da radje poklon bon iz tog i tog ducana (Mueller, Algoritam i sl.) jer bi zeljeli kupiti jednu veliku igracku ili sto vec.

sto se tice poklanjanja novca, mene je jedna super frendica zamolila da joj kupim kremu u Muelleru (davno je to bilo, tad je bio samo jedan onaj na Trgu). ja sam otisla, ali te kreme bas tad nije bilo, tad nisu imali ni poklon bon i onda sam otisla u PBZ i uzela poklon karticu svi su komentirali kako je ruzno sto sam poklonila novce. neugodno sam se osjecala, ali slavljania je bila zadovoljna.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala ljudi, imate iskustva u organiziranju dječjih rođendana, ja nemam... pa pitam.

Da meni netko ovo predloži, bilo bi mi super, dala bi koliko planiram, ne bi trošila vrijeme i energiju na izbor poklona i još bi bila sigurna da su oni zadovoljni.
    No, nismo svi isti.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pa red je red...

Tako je radim, ne ocekujem i ne zamjeram drugima ako to ne rade. Ali npr. nije mi ok da na rodjendan dodju blizanci i poklone jedan poklon vrijednosti 15kn. To se nama desilo, i ono, ok, ali se jos uvijek pitam da mozda nije nesto ispalo iz vrecice.

ma nemoj molim te
    pa šta da su poklonili poklon od 15 kuna?
    a ti lijepo napiši da ne primate ispod određene svote pa nek ti djeci dolaze samo oni koji toliko mogu
    e svašta

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne bih poklonila rabljeno, iako su moji to znali dobiti - oni nisu skužili, a meni ne smeta.

Mene puno više opeterćuje dobivanje skupih poklona nego išta drugo. Dok su djeca mala, njima je ionako važno otvaranje, puno apapira, mašnica i sama proslava.

Skupe poklone ne volim niti za djecu niti za sebe. Željela ja to ili ne, stvaraju mi obavezu. A to što je nešto skupo ne znači da se automatski sviđa slavljeniku, a tim gore.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je stvarno odlična ideja
    mi imamo barem 40 kutija pazzli različitih veličina i zahtjevnosti slaganja
    ali su nam dosadile ili smo ih prerasli
    i zašto bi se to bacalo kada se može lijepo nekome pokloniti
    isto i slikovnice
    što ću ja sada sa Jurićima i Zvonkecima?
    bolje da ih čita netko kome je to još uvijek u skladu s interesima
    Mi isto recikliramo igračke i slikovnice, ali ne na dječjim rođendanima (ne što ne bi - rado bi, ali nemamo klijentelu koju još uvijek to zanima jer su mi dečki približne dobi, pa imaju i slično društvo). Darujemo kad imamo priliku. Baš smo se danas sjetili klinca iz bakinog nebodera kome ćemo pokloniti igračke koje su nam postale prebebaste.

Recikliramo dupliće (nađe se toga, duple knjige i filmovi). Na primjer, dobili su dečki dva primjerka Tolkienovih Pripovijesti iz opasnih predjela. Što ne bi to čovjek reciklirao? Prekrasna knjiga, sigurno baš i nije bila badava, a stvarno nam ne trebaju dvije u skučenom stambenom prostoru. Isto vrijedi i za društvene igre, iako smo sad već u fazi da se poklanjaju i one koje nisu duplići, ali nikoga ne zanimaju. Čemu da skupljaju prašinu???

Inače, što se tiče darova, znali smo reći roditeljima da primamo na poklon sitnice. To je bilo efikasno. Pokloni su te godine bili odlični: strip Zagor (mm se raspametio); olovka s imenom, šampon za kosu, čokolada, dvd Viking Viki i sličnoo. Mislim da ništa nije bilo preko 20 kn i to mi je bilo savršeno. Mislim da ćemo tako i idući put.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.09.2012. at 22:25

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mojca, ja se ne bi uvrijedila, meni je to super. sad kad imam dosta rodendana u petama, iskristaliziralo mi se par stvari. uvijek pitam roditelje za ideju za poklon, ili jos bolje ako mi sami kazu. nedavno sam bila na 3strukom rockasu: najstarija je skupljala donacije za skolu jahanja, a malima sam poklonila kisobrane jer smatram da je to dobar i koristan poklon (jesen stize). novce sam naravno umotala u malu svilenu poklon vrecicu (tj. vrecicu od neke djindje koju sam ko zna kad kupila), tako da i novci mogu biti u obliku poklona, ako netko nije znao

apsolutno sam za narucivanje jer mi je najgore kad dobijemo stvar koja ili nam se ne svida, ili ju necemo koristiti ili nam ne treba. plus je taj sto ljudi imaju manje problema s nabavkom poklona. na zadnjem f. rockasu je md pokupovao poklone a gosti su donirali u skrabicu--svi su bili zadovoljni. ja sam recimo mislila i predlagati da im se uplacuje na stambenu stednju umjesto poklona. ne bi nikad samoinicijativno donijela reciklirani poklon (iako mi je to kao ideja puuno draze od kupovanja novog) i zato volim dogovor s roditeljima.

ja sam stara skola pa uvijek volim otvarati poklone odmah i zahvaliti. i sama se nekak osjecam "pokislo" kad netko neotvoreni poklon od mene/nas stavi sastrane. zanima me reakcija, jel sam dobro odabrala ili ne. od klinaca ne ocekujem odusevljenje, naravno

rockase slavimo kod mojih staraca (imaju velik stan i veliku terasu) i zovem frendove, sva sreca izbjegli smo vrticke spike jer se nije islo u vrtic do sada, vidjet cemo kako ce biti odsad nadalje, sa skolarcem i vrticarkom. sreca pa su 2 od 3 rockasa usred ljeta kad nema nikog u zg

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji veliki decki jaaako vole poklon kartice i novce. Ali ja sama moram dobro razmisliti sta da imk upik, kako bi s eteka namucile bake i tete.
    Dok mala vise voli pokone, pa bila ta skupa Barbi ili neka plasticna dida sa placa.
    Kad su kucni rodendani sa rodbinom poklone otvarama odmah, ali pouceni iskustvom, u igraonicama i kucnim djecijim rodendanima otvaramo kasnije kada svi odu.
    Zato mi je bilo jako dobro sto je ove godine na skoro 90% ukrasnih vrecica bila ona mala cestitka i na njoj je pisalo Sretan rodendan zeli Ti ...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ma nemoj molim te
    pa šta da su poklonili poklon od 15 kuna?
    a ti lijepo napiši da ne primate ispod određene svote pa nek ti djeci dolaze samo oni koji toliko mogu
    e svašta
    Joj, daj molim te. U ovom slucaju mi smo njima na rodj odnijeli poklon od cca 400kn, a radi se vrlo imucnoj obitelji, znam ih godinama iz kvarta.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi neke poklone naručujemo, ove od najnajbližih.
    Meni je super jer se moje dijete neizmjerno veseli poklonima svih vrsta, njemu je svejedno jel je poklon za 15 ili 1000 kn, on obožava poklone.
    Sveki ima običaj dati novce, a to mojem djetetu ne znači apsolutno ništa.
    I onda dobije od njih veču svotu (vredniju od drugih poklona), a njemu je to kao da nije ništa dobio.
    Meni je onda žao njihovog truda.

Ove godine sam im predložila da mu ne daju novce (jer ne znaju što bi mu kupili), nego da ga odvedu u trgovinu igračaka, neka si sam odabere nešto za tu svotu.

Mali je bio presretan, a i oni na kraju.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

rođendane svoje djece neću opisivati, svaki put se svadim sa MM, jer on pretjeruje do krajnjih granica što se jela tiče
    ono, ja bih sendviče s majonezom, šunkom i krastavcima, a on radi slijedove od 5-6 jela

poklone kupujem od 50-200kn
    za klince iz škole i djecu s kojima se ne družimo osim na tim rođendanima su pokloni od 50-70kn kuna
    za djecu s kojima se inače družimo najradije pitam što slavljenik želi i to mi je najdraže ako znaju

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Joj, daj molim te. U ovom slucaju mi smo njima na rodj odnijeli poklon od cca 400kn, a radi se vrlo imucnoj obitelji, znam ih godinama iz kvarta.
    a onda reci tako
    zazvučalo je kao da te nije briga imaju li ili nemaju
    nego ti je poniženje primiti sitnicu

a to je kod skupih poklona taj nezgodni trenutak, rekla bih
    ne možeš nekome pokloniti spomenar od cca 30 kn a on tebi donio 10 puta skuplji dar
    po meni je najprihvatljivije da roditelji dogovore neke okvirna cifre, ne mora u lipu biti poklon za poklon
    ali vjerujem da onima koji svaki vikend ili tjedan imaju po rođendan a često i više njih nije svejedno
    pa još ako imaju više djece, treba to isfinancirati
    to je fakat cifra koja nije zanemariva

a djeci i tako nije bit u samom poklonu koliko u doživljaju
    i tako većina od obitelji i rođaka dobije što želi...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod mene se poklopilo da 4 djece (doma) ima rođendan u vrlo malom razmaku (ista plaća) i onda oni dobe jeftiniji poklon naspram one koja ima rođendan u mjesecu u kojem nema nitko.
    Što mogu, takva mi je matematika.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    a onda reci tako
    zazvučalo je kao da te nije briga imaju li ili nemaju
    nego ti je poniženje primiti sitnicu

a to je kod skupih poklona taj nezgodni trenutak, rekla bih
    ne možeš nekome pokloniti spomenar od cca 30 kn a on tebi donio 10 puta skuplji dar
    po meni je najprihvatljivije da roditelji dogovore neke okvirna cifre, ne mora u lipu biti poklon za poklon
    ali vjerujem da onima koji svaki vikend ili tjedan imaju po rođendan a često i više njih nije svejedno
    pa još ako imaju više djece, treba to isfinancirati
    to je fakat cifra koja nije zanemariva

a djeci i tako nije bit u samom poklonu koliko u doživljaju
    i tako većina od obitelji i rođaka dobije što želi...

Ma joj... MM je komentirao da nam porucuju: Mi imamo love jer je ne trosimo na poklone drugoj djeci

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni ovaj topik ko neki sf, čitam i ne vjerujem
    potpis anci, pipilica, am.

mojca, meni se ne sviđa ta poruka. ne bih se uvrijedila, al bih komentirala da mi je glupo i bezveze
    bit rođendana je - slavlje djece.
    a ne pokloni.
    kamoli novac. ne sviđaju mi se ni ovi skupni isto. možda je nekome problem i tih 50 kn dati. ljudi moji, pa ne radi se o svadbi. radi se o rođendanu. na koji dođeš i s čokoladom.

a ja kad imama novaca - ne štedim
    ne štedim jer mi je stvarno jedan od većih gušteva u životu birati poklone. to baš volim. volim poklanjati. nije mi teško potropšiti vrijeme na biranje poklona. tako sam i djecu naučila
    a kad nemam, kako sad i nemam, onda ne kupujem. ili kupujem sitnicu.
    računam da tako i drugi.
    ako imaju novaca, zašto ne bi kupili skuplji poklon?
    naravno, ne da poslije zaviruju u vrećicu što su dobili zauzvrat. to većina i ne radi, vjerujem, samo aleks misli da rade

a ovi deaedini bi me naživcirali isto. ako bih primijetila. ne volim škrtost, ne volim nemar. a poklon od 15 kn, ako znaš da su puni ko brod - mi je nekako nemar. dobro kaže tm.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Što više čitam što pištete, sve se više čudim kako nam se svima skupa ovo ludilo dogodilo, baš se osjećam kao teška budala.
    I kako smo rođendanu uopće pridali toliku vrijednost.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nekužim zašto su neki opterećeni time da ; ako je netko mom djetetu kupil poklon za 300kn moram i ja njegovu za tolko...?!
    Pa nam svakom je slobodna volja do kojeg će iznosa kupiti poklon, kolko želi i može, pa ako ima potrebu kupiti i za 500,neka..
    Ja hvalabogu nemam....

Poklone otvaramo odmah kako gosti dolaze, svakom se jednako veselimo....

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Lopta s potpisom ili šta? Dres reprezentacije ili bilo koji?
    Nemojte se čuditi što to pitam, nemam muške djece, ne znam ni što rade ni s čim se igraju ni što nose. Uvijek se raspametim kad idu nekom dečku na rođendan, ne znam što kupiti, zato mi trebaju ideje.
    Nikakve marke, nikakvi potpis, sve su to razno razne kopije koje koštaju 30-tak kuna. Našim malim prijateljima je bitno da piše Modrić, Messi, Dudu i slično, a lopti nikad dosta, ona najnovija je uvijek i najbolja . Naravno za takav poklon je bitno da klinac voli nogomet. Što stiče originalnih lopti, a i dresova, može ih se naći po outlet dućanima po povoljnim cijenama, ali ipak su to onda cijene od 80-tak kuna, ali ni to nije previše jer samo lopta ili dres su već dovoljan poklon.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mojca, meni se ne sviđa ta poruka. ne bih se uvrijedila, al bih komentirala da mi je glupo i bezveze
    bit rođendana je - slavlje djece.
    a ne pokloni.
    kamoli novac.
    Potpis.

Ove godine nemamo proslavu rodjendana za razred, jer ju vodimo na 4-dnevno putovanje/iznenadjenje. Sutim k'o riba, mada E. ne cita Rodu .

Medjutim, za njene naj-frendove, prvi put kad se ide u setnju/kino, stogod, pocastit cemo ih necim.
    U razred (kad se vrati s puta) ce donijeti tortu i vocne sokove (pitala sam nastavnice, kazu da je OK), tako da ce cijeli razred pocastiti doruckom.

Naravno da je i dalje pozvana na ostale rodjendane, naravno da cemo ici, naravno da cu dati za poklone ostalima "u rodjendansku kasu", i ne smatram da sam na gubitku jer joj, s obzirom na to da ne slavi rodjendan ovdje nego dok je na putu, tj. da proslave nema, nece uzvratiti poklonima. Najvaznije mi je njeno veselje, a poznavajuci ju, bit ce ga.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a ovi deaedini bi me naživcirali isto. ako bih primijetila. ne volim škrtost, ne volim nemar. a poklon od 15 kn, ako znaš da su puni ko brod - mi je nekako nemar. dobro kaže tm.
    Da naživcirali su..prvo jer su kada sam ih zvala da potvrdim dolazak na njihov rođendan, i kada sam pitala šta klince zanima (ono, da ne kupim gormite i barbiku, ako su u legu i pet shop figuricama), naručili jedan prilično skupo poklon, koji je mene došao 400kn. A onda se oni pojave na našem rođendanu i donesu poklon za 15kn. I onda ja ispadam materijalist, ako to iskomentiram na forumu ?

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Da naživcirali su..prvo jer su kada sam ih zvala da potvrdim dolazak na njihov rođendan, i kada sam pitala šta klince zanima (ono, da ne kupim gormite i barbiku, ako su u legu i pet shop figuricama), naručili jedan prilično skupo poklon, koji je mene došao 400kn. A onda se oni pojave na našem rođendanu i donesu poklon za 15kn. I onda ja ispadam materijalist, ako to iskomentiram na forumu ?
    ne, ne ispadaš, i ja bi to gledala kao i ti. sva sreća rođendani se slave svake godine

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni uopće ne bi palo na pamet kupiti dar koji košta 400 , niti u ludilu. Tako bogata nisam. Dala bih dio za dar od 400 knuna ako bih se dogovorila sa još nekoliko roditelja djece koja dolaze na rođendan, u suprotnom bih se oglušila na izrečene želje roditelja i potpuno mirno spavala kasnije.
    Posljednje uređivanje od sirius : 01.10.2012. at 11:38

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Meni uopće ne bi palo na pamet kupiti dar koji košta 400 , niti u ludilu. Tako bogata nisam. Dala bih dio za dar od 400 knuna ako bih se dogovorila sa još nekoliko roditelja djece koja dolaze na rođendan, u suprotnom bih se oglušila na izrečene želje roditelja i potpuno mirno spavala kasnije.

Ok, ali radilo se o blizancima, dakle dar je bio de facto 200kn, i o ljudima s kojima smo bili relativno ok.

Stranica 6 od 21 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •