Stranica 9 od 21 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1018

Tema: Rođendani na sve strane - kako izlazite na kraj?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kate prvotno napisa Vidi poruku
    Tema je kako vremenski i financijski izaći na kraj s brojnim rođendanima, ostalo oko rođendana je sve već sto puta razglabano..
    Sami rođendani oduzimaju onoliko koliko traju plus dolazak i povratak kući.

Pripreme su ono na čemu se može uštedjeti i vrijeme i novac. Ako znaš koliko otprilike rođendana imaš tijekom idućih godinu dana, napravi listu, odi na Interliber i kupi knjige. Sigurna sam da ćeš pronaći odličnih za ne pretjerano visok iznos. To je stvarno lijep poklon. Ako ćeš baš htjeti, svaku od njih još možeš "podebljati" čokoladom, špangicama, labelom ili nekom sličnom sitnicom. I riješila si se brige za idućih godinu dana.

Kad svedeš kupovinu na minimum, vidjet ćeš da ti ni same proslave neće toliko smetati. Prema mom iskustvu, više vremena ode na razmišljanje o poklonu i kupovinu, nego na proslavu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Vjerojatno nam se svima to događa, djeci je veselje, ali ujedno i financijski i vremenski poprilično opterećenje. Kako izlazite na kraj, koliko novaca ste odredili za poklon, želim čuti kako se snalazite i što sve smatrate primjerenim? Dakle, pričamo o "neobiteljskim" rođendanima, iz razreda, vrtića, susjedi, znani, a bome i neznani...

Žao mi je odbiti nekome rođendan (a i neugodno mi je svakoga pozivati na rođendan), ali jednostavno nemamo vremena barem 5h svaki vikend odvojiti za rođendane (tu sam uračunala trajanje rođendana, kupovinu poklona, dolazak-odlazak), a znam da je i drugima tako, samo letimo na sve strane.

Imate li kakve "trikove" kojima efikasno obavljate poklone? Kad bi barem neka nova moda došla u kojoj bi 50kn bilo max, a trajanje rođendana max 2.
    pa da se vratimo na temu, ja ti nisam odgovorila
    u pravilu se zovu svi iz vrtica. to je nesto manje od 30 djece i toliko isto poklona.
    ok je kad se to rasporedi kroz godinu, problem je kad se potrefi dva ili vise u istom mjesecu.
    rodjendani se slave u pravilu, kroz tjedan. nekako je ljudima lakse tada doci, a i igraonice su jeftinije.
    biraju se igraonice koje nisu predaleko.
    dosta roditelja tih 2h iskoristi za nabavku, shoping, etc. drugi da popiju u miru kavu i procakulaju s odraslim osobama :D
    pokloni...s vremenom smo naucili ko kada ima rockas pa smo na vrijeme kupili ili kad bi u svakomjesecnom shopingu nabasali na nesto simpaticno, na akciji, nesto sto bas "nosi" ime nekog klinca, uzeli bi.

na sajmu knjiga ili rasprodajama ili akcijama znaju se naci knjige i na 40% pa se prodje i sa potrosenih 50kn.
    mene vise more vrecice koje same kostaju oko 10kn.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    mene vise more vrecice koje same kostaju oko 10kn.
    Mi recikliramo poklon-vrećice.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    . Kad svedeš kupovinu na minimum, vidjet ćeš da ti ni same proslave neće toliko smetati. Prema mom iskustvu, više vremena ode na razmišljanje o poklonu i kupovinu, nego na proslavu.
    da, o tome pričamo (s tim da nećemo biti ni na jednom rođendanu više od 2h, to sam odlučila)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    vidiš, mojem malcu su rođendani u igraonicama dugo bili c/p vrtića i nije htio ići. uvijek je pitao zašto ne idemo tom djetetu doma - to je obožavao.

.
    tak i moj, nije da mu je tako jako lose u igraonici, ali uvijek pita jel idemo sad doma kod slavljenika. ili kad dode doma kaze da se sad mora poigrat jer u igraonici nije bilo pravo igranje jer su imali animatora.

i on bi najradije doma slavio, ali pocetkom 7. mjeseca nema potrebe jer mozemo i vani, prosle godine smo u gradu mladih, ove godine na selu u okolici zg-a kod prijatelja. iduce godine se nadam u svojem dvoristu. to mi je vec godinama zelja, ali moje dvoriste (i to ne jedno, nego dva) je da tako kazem uzurpirano od strane moje sestre, moga tate i raznog smeca koje su oni dovukli. ne da mi se s njima svadat na mrtvo ime i radit veliko spremanje i nosit krupni otpad samo da bi djeca par sati skakutala.

nisam srca kamenoga da mrzim djecje rodendane, svoje djece ili tude, ali da mi cijala ta logistika oko organizacije, dovozenje, odvozenje i nacekavanje ide na zivce, ide. iako ne negiram da sa mnom nesto nije u redu

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Ponavljam se, no da, slazem se s tobom.

Ali eto, izgleda da takve stvari vec pocinju ulaziti pod normalno (ovdje barem, a po procitanom vidim da toga ima i u HR).

Meni nije, i ako slavim nesto i zovem uzvanike, uvijek platim sve - ja. Nema kod mene placanja stolice.
    Ja sam to isto čula ta Španjolsku. Slavljenik (odrasli) pozove (odrasle) goste na večeru i svi plaćaju svoje (i nose poklon). Poslije idu na piće i ples i svako plati po turu. I nije im čudno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi idemo svima koji pozovu i gdje god slavili. Sta se tice poklona, notiram si samo ekstreme, pa onda i uzvratim slicnom cifrom. Ostale ne pamtim, poklanjamo oko 100-150 kn, najcesece, osim obitelji i bliskih prijatelja. I ne kupujem unaprijed odjecu na snizenju, sta ako bude trebalo mijenjati? Takodjer, kako pogoditi velicinu? Npr. mojoj curi su tajice broj 128 iz HM taman, iz CA male, a iz Benetona ogromne ( ok , narasti ce). Zato najradije kupim Legice, i to ispadne tu negdje. Za cure pak kupim npr. neki kreativni set ili npr. torbicu i novcanik.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    nisam srca kamenoga da mrzim djecje rodendane, svoje djece ili tude, ali da mi cijala ta logistika oko organizacije, dovozenje, odvozenje i nacekavanje ide na zivce, ide. iako ne negiram da sa mnom nesto nije u redu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I mi, obavezno!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U offertisimi su puno povoljnije poklon vrećice, ona velika 5kn

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I najvise volim rodjendane u shopping centrima, spojimo njoj ugodno sa nama korisnim.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U offertisimi su puno povoljnije poklon vrećice, ona velika 5kn
    Ako ti je blizu, do tamo potrosim jos 15 kn benzina.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i mi, kad su cure u pitanju. nemrem decku dati princeza vrecice

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    I najvise volim rodjendane u shopping centrima, spojimo njoj ugodno sa nama korisnim.
    i ja, pa obavim kupnju usput, obično za neki drugi rođendan na vidiku

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi, obavezno!
    i ja

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako ti je blizu, do tamo potrosim jos 15 kn benzina.
    nije, ali odjednom kupim 10, pa sam mirna, barem s tim

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne kupujem odjecu.
    moja je znala dobiti majice, pa eno stoje vec 2g u ormaru, cekaju da joj budu dobre.
    ili neke nikad nije ni obukla jer su joj bile male.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Prije sam se živcirala oko broja rođendana, troška darova i troška organizacije vlastitih.
    I onda sam zaključila da tu ne mogu puno promijeniti pa uopće više ne mislim o tome. Kad treba, kupiti, odem i kupim i odbijam zbrojiti koliko je to kuna u ovom mjesecu. Jednostavno ignoriram neku zabrinutost oko konzumerizma jer šta sad? Ne mogu sama sve to promijeniti, a živce treba čuvati.
    Dijete ide na svaki rođendan koji želi. I mi volimo kad se uzvanici odazovu pozivu pa se potrudimo i mi njima otići.

Učim sina da se svima zahvali i da, po mogućnosti, kaže zašto mu se dar svidio - da bude svjestan da to nije palo s neba, a i da se ljudi osjećaju dobro nakon uloženog truda.
    Ako voliš poklanjati, onda te i zanima reakcija na dar, zar ne? Koliko ste puta kupili prijateljici baš nešto za što mislite da je super za nju, i onda s uzbuđenjem čekali kako će se veseliti?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kate, nek je 20 djece - to je godišnje 40 sati i 1000 kn. ajd, da se nekako.

inače, imam slično iskustvo kao ms ivy, j nije volio ići na rođendane u igraonicama u vrtiću, pa nije ni išao. ne mogu uplakano dijete ostaviti u igraonici gdje bi se trebao zabavljati. a i ove masovke su krenule tek s prvim razredom.

al m zato obožava sve rođendane, kome god i gdje god. nema veće sreće nego kad ugleda pozivnicu u svom "sandučiću" u vrtiću

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ni ja ne volim da puno prođe od kupnje do uručivanja dara jer što ako netko poželi promijeniti veličinu ili dobije duplu igračku pa poželi mijenjati
    Meni bi bilo neugodno reći da mi je to bilo u ormaru tjednima.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cvijeto, i moj mlađi tako, pogotovo ako ide i brat - ide bilo kamo i ostaje bez pogovora.

ali obojica bez razmišljanja mijenjaju 3. rođendan taj mjesec, ako nije bliski prijatelj u pitanju, za spavanje kod bake ili neki izlet.

što se ušteda tiče, a što fali papiru za umatanje?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cvijeta, dobra bi bila ta matematika
    da je tako bilo, bio bi super.. no to što si napisala pokrilo nam je 8 rođendana u vrh glave, i to sve u par mjeseci.
    zato i tražim izlaz

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vrijeme

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Naručuje li netko poklone preko weba?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj meni su ti animatori ziva koma. cijela ta spika s animatorima mi je radenje debila iz djece.

cekaj, kaj vi niste nikad imali ovakvu situaciju: dobijete sms "u subotu tad i tad slavimo rockas, dodite" i odgovorili sa "super! ideje za poklon?"

meni je to svaki drugi ili cak svaki put. otkud ja znam, ako nije dijete s kojim se redovno druzimo (a cak i tada), sta dijete voli, s cim se igra? jel moram ja tu odlucivati, nametati svoj izbor igracaka i riskirati da se regifta ili baci ili ne upotrebljava?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, o tome pričamo (s tim da nećemo biti ni na jednom rođendanu više od 2h, to sam odlučila)
    Hm... Ovisno o programu rođendana. Moje cure, recimo, ne slave u igraonicama-skakalicama, nego u muzejima s dječjim programom. Onaj tko zakasni, propusti dosta toga.

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    i mi, kad su cure u pitanju. nemrem decku dati princeza vrecice
    Leonisa, ponekad dobijemo i skroz neutralnu vrećicu koju onda proslijedimo dečkima, a ponekad jednostavno umotamo poklon u ukrasni papir. Što se umatanja tiče, djeci je definitivno draže kad je poklon u papiru, pa imaju dodatnih desetak sekundi neizvjesnosti i uzbuđenja dok ga otvaraju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

neko vrijeme sam poklanjala unicefov program, imali su bas lijepo uze za preskakivanje, super memori s povrcem, jos neke dobre igre i tako.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jesam ja, ali su mi odgovori znali zadati glavobolju jer bi onda još trčala na drugi kraj grada to tražiti, pa me više strah i pitati. Meni je najednostavnije u CC1 kupiti nešto i kvit.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cvijeta, dobra bi bila ta matematika
    da je tako bilo, bio bi super.. no to što si napisala pokrilo nam je 8 rođendana u vrh glave, i to sve u par mjeseci.
    zato i tražim izlaz
    moja prijateljica je znala kupiti hrpu poklona na sniženju i onda to čuvati u ormaru i vaditi po potrebi. Meni je to prekomplicirano i vjerojatno bi zabotrvila na njih.

no, zgodno je npr u Acessorizeu (naravno, pokloni za cure) kajda je 70% sniženje nakupovati sitnica tipa torbica, špangica, kapa rukavica, imaju i neke kreativne setove, ma nađe se svega. to i lčokolada i gotovo. No, ja nisam toliki frik da bi tako čuvala, ali ako se dva tri rođendana poklope u to vrijeme, meni je super. Ali nema niš za dečke

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    .

cekaj, kaj vi niste nikad imali ovakvu situaciju: dobijete sms "u subotu tad i tad slavimo rockas, dodite" i odgovorili sa "super! ideje za poklon?"

?
    ne. najozbiljnije - nikada.
    samo s djecom prijatelja, gdje se mi - roditelji družimo.
    a to nisu ovi vrtićki i školski rođendani.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Upravo sam vam htjela savjetovati Accessorize - inače je skup ali imaju stvarno ogromna sniženja i ima preslatkih stvarčica za cure; ja sam recimo lani dva rođendana "obavila" sa knjigom iz Algoritma + stvarčica iz Accessorize, to je ukupno koštalo 50-60 kuna, a (meni barem) su bili jako zgodni pokloni.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A pokloni za dečke su mi tek noćna mora, s njima fakat ne znam što bi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne. najozbiljnije - nikada.
    samo s djecom prijatelja, gdje se mi - roditelji družimo.
    a to nisu ovi vrtićki i školski rođendani.
    x

i ja pitam za ideje (i mene pitaju) samo obitelj i bliski prijatelji

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dečkima sam lani kupovala Grozni Grga knjige + one male skejtbordiće kojima se igraju sa prstom.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    one male skejtbordiće kojima se igraju sa prstom.
    to sam vidjela u mulleru, nisam znala da bi im to bilo zanimljivo

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

...

ako ti dijete sa slavljenikom nije toliko blisko da zna što ga zanima, kupi knjigu primjerenu dobi, puzzle, društvenu igru. recimo u muelleru ima jako zgodnih malih društvenih igara po pedesetak kuna. dodaj slatkiš ili nešto školskog pribora.

evo, imaš na topicu savjeta za sve situacije. obiđi jednom godišnje interliber i accessorize, nabavi jeftine vrećice i ne razbijaj glavu.

ili prestanite odlaziti na rođendane.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa što ja znam, dečkima koje dobro poznajem je zanimljivo, pa bi moglo biti i ovima koje ne poznajem baš dobro.
    Meni bi bilo zanimljivo, mojoj curki bi bilo zanimljivo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mima, i moj je dječarac to dobio i oduševio se, a ja nisam znala ni da postoje. igra se često njima, eno izgrebao je novi stol damn skejtićima. :čupakosu:

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jes! živjeli skejtići

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zanimaju li dečke oni mali teleskopi (8 god)?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

za ove veće. pribor uvijek dobro dođe. kao i knjiga. ako je neka lektira tim bolje. može i strip. al to je već kategorija oko 100 kn, ono tvrdo izdanje. j je dobio taličnog toma, super mu je (sam ose više ne zove talični tom, sad je u originalu lucky luke )
    onda t-shirt majica.
    za manje - oni skejtići, netko ih je spomenuo.
    privjesak za ključeve (j je dobio privjesak "Mrzim školu" - jako ga voli ).
    čokolada uvijek igra.
    čarape su isto super, neke fora. ma ima toga, kolko hoćeš.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrećice ne kupujem. Ako imam doma prikladnu - recikliram. Ako nemam - predam poklon samo u ukrasnom papiru. Ručno izrađena čestitka je obavezna (ili je stavimo unutar poklona ili zalijepimo na ukrasni papir) i malac to odradi bez pol frke (doduše, nekad su polupismene te čestitke, ali ajde...bude naučio s vremenom ).

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi kupovali lektire od Školske knjige s tvrdim koricama, ja oduševljena sve dok mi dijete nije dobilo ružno pače od andersena, dakle taj prijevod ne bi ni neprijatelju poželila za lektiru.. a ne za drugašića..teške riječi do bola

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj boa prvotno napisa Vidi poruku
    I ja mislim da je djeci bolje na roćkasu prijatelja nego kod bake i dede na ručku.
    Eto koliko smo različiti, ja upravo suprotno, nikada i ni u kom slučaju ne bih rođendan prijatelja stavila ispred
    ručka kod bake i dede.

Čak ga nebih stavila niti ispred ručka s mamom i tatom (i sestrom,bratom ako ih ima).
    Vjerojatno bih pomaknula naš ručak, ali bi on obavezno bio zajednički (govorim za vikend).

Jer ako želimo da djeca vrednuju obitelj onda ih to moramo ućiti od najranije dobi.

Odnosno kako mogu očekivati od 15 godišnjaka bliskost, suosjećajnost sa članovima obitelji ako
    ga sada umjesto baki koja ga željno isčekuje odvedem na druženje sa prijateljima, ma koliko to njemu
    bilo zabavno.

Šaljem mu poruku: bitno da je tebi zabavno, sve drugo je manje bitno.

U tome i je caka, volim ročkase i idemo na njih ali oni imaju svoje mjesto na listi prioriteta...

Sorry tako ja na to gledam

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa imaš za dečke i one beyblade zvrkove, samo oni nisu baš tako jeftini ako su original, zapravo ja sam nalazila samo komplete koji onda više koštaju. Prije su bili popularni i bakugani ali mislim da više nisu.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma i meni je to upalo u oči.. ali šutim jer me više zanimaju zanimljivi povoljni pokloni

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zanimaju li dečke oni mali teleskopi (8 god)?
    u ducanima sportske opereme imaju one lampe koje se stave na glavu, to im je super, koliko se sjecam mogu se naci za 50 kn.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    u ducanima sportske opereme imaju one lampe koje se stave na glavu, to im je super, koliko se sjecam mogu se naci za 50 kn.
    ne znam šta je to, ali zvuči super, thanx

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Potpisujem, samo zamjenjujem dečke za riječ cure.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    x

i ja pitam za ideje (i mene pitaju) samo obitelj i bliski prijatelji
    pa da, fakat, pricamo o dvije razlicite stvari

mi smo uvijek isli samo na prijateljske rodendane jer--nismo isli u vrtic

da mi netko od roditelja s kojima se prakticki ne poznam narucuje poklon to bi i meni bilo ful bzvz

Stranica 9 od 21 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •