zamisli ovo u veličini 7-8cm
http://www.google.hr/imgres?um=1&hl=...9,r:1,s:0,i:69
Ja ću ukratko - idemo samo na one rođendana na koje ona želi ići. Uglavnom su to samo najbliži prijatelji i susjedi iz ulice. Pokloni budu prema inspiraciji i trenutoj fin. situaciji. Često znam pitati i slavljenika što želi. Čudo jedno kako uvijek žele neke normalne stvari. Volim poklanjati, ali trudim se ne pretjerivati. U našem malom mjestu svi se rođendani još slave kod kuće. Samo je jedan bio na nekom obiteljskom gospodarstvu, a na taj nije željela ići. Za njezin 7. planiram opet kućnu proslavu sa kućnom hranom (ev. naručenom pizzom) i zvat ćemo djecu s kojom se redovito druži i igra, dakle - prijatelje. U školu će odnijeti nešto za počastiti cijeli razred. Kad nama poklanjaju volim da ljudi sami iniciraju što će i kako će - neki vole kupiti nešto po svom izboru, drugi vole dati novac da mi sami biramo, treće žele malu pomoć pri izboru, četvrti s ljubavlju naprave neki kolač ili tortu - ja poštujem njihov odabir. I najsretnija sam kad se svi pozvani odazovu. Ako me pitaju za preporuku rado ću je dati baš zato da nečiji novac ne bi bio uludo potrošen. Inače, moja djeca se jako vesele lijepoj odjeći/obući, čak i ovaj malecki od 2,5 godine. Fora potkošulje i majice, šarene čizme za kišu, čarapice, šamponi, bojice, plastelin .... ma sve, ali najradije čokolada i bomboni :D
Pozna ih i wikipedija
sanja, da, skidaju se/mijenjaju dijelovi, pa napraviš stazu od kojekakvih stvari koje stoje na stolu, pa se skejtići po tome voze prevrću skaču padaju pa lijepo izgrebu netom kupljeni pisaći stol, i dakako mama tek tad uđe u sobu.![]()
ovo je vjerojatno nesporazum, kao i s mikkom.
ako ga baka željno očekuje i vidi ga dva put godišnje, naravno da ručak kod bake ima prioritet.
ako ih moja mama vidi skoro svaki dan, onda je to druga stvar.
a obično ni ti rođendani nisu u vrijeme ručka. :kaae:
a dva-tri sata sata što se neće družiti s nama nego s prijateljima...mislim da je to već pretjerivanje.![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 02.10.2012. at 15:17
ne bježite s teme, krenulo nam sa skejtićima...
Bili ijedno dijete rezveselila pretplata na časopis, npr Moj Planet?
kate, niš nisi naučila na ovom topiku
skupo ti je to brate mili, za ove vrtićko-školske rođendane.
nije, polu godišnja
Cijena polugodišnje Moj Planet pretplate je 90 kn.
Posljednje uređivanje od kate : 02.10.2012. at 15:29
Moja ide na rockase djece kojoj zeli ici ako je prilika da je se moze voditi. Tu mislim na djecu s kpjom se sruzi po parku, vrticu i grupama a nismo jace kucno povezani. Kupujemo prema inspiraciji i u skladu sa svojim mogucnostima. Rodjendani djece koja su joj jako bliska su na vrhu liste prioriteta i to je vrhunski drustveni dogadjaj za nju.
Moji školarci vole dobiti školski pribor - dobre bojice, flomiće, specijalnu olovku i sve na tu temu
možeš Maped. Imaju puno boja, neki kmpleti čak i zlatnu i srebrnu. Ima ih u Narodnim novinama. U Metrou je nešto manji izbor ali i manje cijene
Evo ih
http://www.maped.com/en/products/sch...olored-pencils
Za male nogometaše, u TISAKmedia prodavaonicama lopta i pumpa za 95 kn:
http://tisakdiadora.businesscatalyst.com/index.html
Kate, ovako ti mi to rješavamo s igračkama za dječake: uđemo u Mueller, u dio s igračkama, a tamo su igračke složene po interesnim skupinama, ajmo tako reći. Pronađeš onaj hodnikić gdje nije rozo, nije Schleich i nije za bebe; i tamo bude sve što je trenutno in: i skejtići i bakugani i beyblade i lego ninjago (itd.) I onda gledaš prema cijeni, odnosno prema mogućnostima.
Ja uvijek pitam Laru šta će kome kupiti. Ili još bolje, pošaljem ju s tatom u kupovinu. ona uvijek zna šta je in, i kome šta treba. Da se razumijemo to su uvijek sitnice. Nekakva Top Model bilježnica (i Lara je luda za njima), vrečice sa skejtom, Gormitima, Lego u vrečicama i sl...
Nikad ne razmišljam o tome kakav poklon je dobila Lara od tog djeteta ili sl, i u kojem cjenovnom rangu.
Od rodbine se ne ustručavam naručiti rođendanske poklone za djecu tj. moliti ih da daju novčani prilog za nešto što im treba (mislim na dede i bake). Ostali ako me pitaju kažem da voli bilježnice, rajfiće iz DM-a, razne vrečice po 15kn s kioska, eventualno neku knjigu.
Ne zamaram se previše s tim rođendanima, uostalom ne idem ja na njih već moje dijete, tako da i njoj prepuštam odluku o poklonima. Niti ne gledam tko je njoj šta kupio.
Svoje bliske prijateljice pitam šta da kupim dječici tj. kakve želje imaju mali slavljenici, i uvijek to budu razumne narudžbe. Cilj mi je razveseliti djecu a ne zadovoljiti roditelje.
Skejtici su zakon. Imam cak i ja par paketica. :bilonasnizenju:
Inace, cini mi se da bih se jako zabrinula da mi je vrijeme provedeno s djetetom toliko kratko da mi dva sata vikendom (na rodjendanu, nekoj aktivnosti, sto vec) predstavljaju nesto gotovo neizvedivo i lose.
Pa jesam zabrinuta, jako, upravo zbog puno rođendana jer nam se događa npr. da nedjeljom ujutro trazimo poklon, popodne idemo na rođendan (to ti uzme najmanje 4h)..pa propustimo misu jer ne stignemo,pa propustimo posjet baki i djedu koji nas čekaju ko ozeblo sunce.
Puno toga treba stati u taj jadni vikend, imamo i turnire i subotom aktivnosti, želimo i druženje s obitelji i prijateljima, učenje za školu itd...
Stvar je u tome da je to sve daleko više od 2h tjedno, pa pokusavam naći modus da budemo efikasniji i ekonomičniji (ne samo mi, nego svi mi), a da ipak idemo na dječje rođendane. Nekako da su rođendani petkom 2h, vikend bi bar ljudima bio oslobođen. Znam da su i petkom aktivnosti, ali nisu valjda sve 18-20 ili 19-21h. Druga stvar su financije, u današnje vrijeme pretjerivanje je sve preko 100kn, a po meni trebala bi doći nova moda u kojoj se ne bi prelazilo 50-70kn za dječiji poklon.. i to je jako puno novaca za današnje vrijeme. Cijela ta ludnica oko poklona je prešla svaku mjeru i po meni bi pokloni trebali biti simbolični. Da me krivo ne shvatite, sama sam kupovala pretjerano skupe poklone (veselim se poklanjanju i da razveselim nekog drugog) i shvatila da time drugu stranu dovodim u neugodnu situaciju i da zapravo to za nikoga nije dobro. Mislim da je vrijeme da se sve to promijeni..i ovo je bio moj vapaj.
Naravno da ne moram ići na sve rođendane, da mogu kupovati simbolične poklone itd... ali želja je bila da o tome pričamo i da se svi skupa dignemo na višu razinu svijesti o dječijim rođendanima.
Ja ću samona broj stranica koji je ova tema dosegla, na temelju čega mogu zaključiti da proslave (tuđih) rođendana zaista sve više postaju opterećenje, a ne veselje.
A zanimljivo mi je čitati, samo ste mi prebrze![]()
Tih lampi povrmeno zna biti u Ofertisimi za 13 kuna!!! Ludnica za klince. Nisu kvalitete kao ove za 300 i da bi se spuštala s njom u neku rupetinu, ali njima za igru mrak! I ima fora džepnih lampi na dynamo-samonavijajićih-samopunećih, pa ne trebaju ni baterije za punjenje, nego se stisne jedna poluga nekoliko puta, napuni bateriju i huja-haj. Cijena, prava sitnica-13 kuna.
Ja tam znam uzeti ove fora gluposti, kod nas u razredu je već jedno vrijeme jako "in" skupljati naljepnice i keljiti ih u foto album, pa se mijenjati sa svim i svakom, tamo su albumi 15-20 kuna oni bolji, a setovi od 100000 naljepnica 5-10 kuna. Još slatkiš i amen.
Čitajući ovu temu naišla sam na preporuku (hvala autorici i odavačici akcije) da u One2play ima na akciji u kutijama onih malih igračaka u vrečicama. Bila sam danas i kupila 10 komada, svaka ta vrečica posebno košta 5-7-10-15 kuna, a ovak na akciji je u kutiji 4 vrečice za 5!!! kuna. Redovno su bili 20.Uzela sam 10 komada (neće ih djeca prerasti), 2 za dečke i ostalo za cure i spremila u buksu kao dodatnu sitnicu uz poklon, npr knjiga za lektiru s Interlibera(redovno košta 79, ja ju kupila za 25 kuna) +to će biti poklon drugi vikend frendici iz razreda za ročkas. Poklon bi koštao 100 kuna da je kupljen po redovnoj cijeni, ovak će me koštati 30, što mi je vrlo prihvatljivo.
Uzimam često na nekim akcijama takve stvari, kad se TL zatvarao ostavila sam 500-600 kuna tamo na društvene igre, dinosaure koji se iskopavaju iz zemlje, kreativne setove, pribor za školu i slično, ali i danas u buksi imam nešto od tih stvari na čekanju i uvijek dobro dođu, a zbirku nadopunjujem ovisno kak naletim.
Mlađa još ne hoda po vrtičkim ročkasima, ali starija je prava party girl i trudimo se da se odazove na svaki na koji je pozvana.
I ona, a i ja volimo da joj dođu svi prijatelji koje je pozvala.
Na vrijednost dobivenog poklona ne gledam, tj. nie mi važna financijska vrijednost, nego sam zadovoljna ako je ona sretna s dobivenim.
Slavili smo ročkase po igraonicama, lani doma, ove godine je izrazila želju da bi u Meku, omogućit ćemo joj, ne jede junk svaki dan, ročkas traje 2 sata, uzeli smo termin u petak 18-20 sati da drugima, ni sebi ne pokvarimo vikend.
Tada će nam u subotu doći frendovi s djecom k nama doma na naručenu pizzu (ajmeee, opet junk!) i domaću tortu i kolače, a u nedjelju obiteljski ručak s bakama i ujom, i opet domaća torta no.2.
Ona će imati 8 godina i poželjela si je od nas igračku zečeka koji miće s ušima iz Mullera i košta 70 kuna i još koji paketić s tim đinđama iz one2playa za 5 kuna.
Od bake čizme.
A o naručenim poklonima i ciframa koje pokrivaju proslavu....
-prije nekoliko godina se udavala moja sestrična, bila je manja svadba od 20ak ljudi, došla mi je dati pozivnicu tjedan dana prije svadbe i u razgovoru je njen budući pripomenuo "da će večeru tak i tak pokriti s novcima koje dobiju za dar!!!"
Ja sam im bezobrazno poklonila fritezu, pa nek si radi večeru :D
Posljednje uređivanje od zmajica : 02.10.2012. at 22:58
Nisam gledala nažalost, bila sam tempirana uđi-kupi-izađi-vrtić-škola
UCC1 eastu sam bila
Sad mi je palo na pamet da te muške kutijice imaju unutra dinosaure, neke lizaljke, karte, pa neka čudovišta...nemam ti pojima o tome, imam 2 cure
Satovi s e-bay-a.
Gumeni kakve sada nose malo stariji klinci koštaju 3-5 USD s dostavom u hr , a kod nas su 80-200 kn.
Jedina mana je što ih treba naručiti mjesec dana ranije , a to kod iznenadnih rođendana nije moguće.
kao prvo potpisujem ovo
tanja_b
Ja ću samona broj stranica koji je ova tema dosegla, na temelju čega mogu zaključiti da proslave (tuđih) rođendana zaista sve više postaju opterećenje, a ne veselje.
A zanimljivo mi je čitati, samo ste mi prebrze
krojachica
pa cijeli dan su ionako zajedno u školi ili vrtiću, s tim da u vrtiću taj dan lijepo proslave
mi smo na jugu, gdje jos nije ovoliko uvelicano to slavljene s vrticima. mislim da je dovoljno sto krojachica kaze, sta ce 30 djece na proslavi doma ili gdje god ako se snjima i nedruzi?! kod nas to nema i sretna sam, u nas se zovu samo prijatelji, skojima se druzimo van vrtica
ili gubit vrijeme za kupovinu poklona, to se radi usput, nabrzaka, nema izmisljanja, mislim da se svakom djetetu svidja bilo koja igracka, a ako ne, onda je to po meni razmazeno jer ima previse (priznajem da su i moji takvi ali bitno je da nije odjeca, skoro svaka igracka pali)
ani4
U ovoj cijeloj prici oko rodendana djeca nisu niti malo kriva, sve su to roditeljska prekenjavanja.
ovo definitivno, i velicina slavlja, uzvanika, pa i poklona. mi roditelji to moramo mjenjati!
Posljednje uređivanje od majola : 03.10.2012. at 09:23
Mi isto preferiramo organizaciju rođendana u petak tako da i mi i drugi imamo vikend za sebe. Upravo sam juče rezervirala termin za veliku princezu za njen 7.rođendan i to za petak
Inače mi volimo odlaziti na rođendane i obično se odazovemo ako smo u mogućnosti a isto tako volimo da se i nama odazovu. Na poklone ne gledam tko je šta donio jer važno je da se djeca odazovu bez obzira na poklon. Mada ukoliko od nekog dobiju nešto skuplji poklon pokušavamo uzvratiti na isti ili sličan način. I na odlaske na rođendan ne gledam kao da uskraćujem nama kao obitelji tih par sati za naše zajedničko druženje. Uvijek gledam na to na način ako su mi djeca zadovoljna i sretna i ja sam.
Posljednje uređivanje od Sek@ : 03.10.2012. at 10:07
Mi smo dosad uvijek slavili petkom za drustvo iz razreda.
Neki su dosli prije ili nakon aktivnosti - svi pozvani bi uvijek bili na torti, bilo kako bilo, a dosta njih je radi partyja odustalo od aktivnosti taj dan, tako da nikad nitko od pozvanih nije nedostajao.
Evo još jedne preporuke za Maped bojice, od oblika do kvalitete tih bojica ,stvarno su super!
Inače vidim da dosta roditelja spominje da kupuju odječu za poklon i da se njihovi klinci vesele takvom poklonu.
I ja sam prije kombinirala za poklon robu + neku igračkicu, sve do sto ili ispod 100 kn. jer sam mislila da je takav poklon najkorisniji ali sam sa vremenom odustala od te prakse kada sam vidjela da se dijeca zapravo vesele više igrački nego robi, a nekim roditeljima ta roba nije po ukusu.
Ali ipak na kraju dana ono ćemu se klinci najviše vesele su prijatelji i puhanje svjećica!
Pokloni su tu samo da uljepšaju cijelu manifestaciju ali nisu bit iste!
Evo u Tisku slikovnice Ewe Jankowske na 50% popusta (jedna je na popislu lektire za drugi razred) - sada koštaju 45 kuna.
ja od robe poklanjam majice
ne znam da se može puno faliti s majicom, nema se tu što ne sviđati
majicu + bojice, knjigu ili neku igračku
za djecu prijatelja, kumova, obično ide kombinacija majica i hlače, duge ili kratke, ovisno o godišnjem dobu
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 03.10.2012. at 14:41
Ja isto rado poklanjam odjeću,
za ok iznos može se naći dobra roba u H&m-u, c&a, takko i sl.....
Moji ne vole odjeću i hranu kao poklon, draže su ima igračke.....![]()