Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Ideje za marendu - uzinu

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Ideje za marendu - uzinu

Dakle, ne idemo u cjelodnevni boravak i ne koristimo skolsku uzinu jer mislim da je bezveze. Za 6 kn po radnom danu dobiju sve nesto suho, lisnato tijesto, kolac, pizzete, znate kako ide. Mislim da jednom tjedno dobiju jabuku...

Odlucili smo marendu nositi od kuce, a u kuci doruckovati ako je skola ujutro i rucati ako je skola popodne. Imaju 4 skolska sata svaki dan tako da mislim da, ako dobro pojede prije skole, ne treba nositi sa sobom jelo s pet slijedova.

Od pocetka pa do sada (znaci 4. tjedan) idemo naizmjence vocka (banana ili ociscena jabuka), nekakav kroasan, sendvic koji se svede na mazivi sir ili sirko i bocica vode. Meni je vec dosadilo i pokusavam naci nekakvu promjenu menija. Imamo i problem, vec sad u pocetku, da joj je neugodno nositi voce jer to nitko drugi ne nosi (?!).

Kako se vi snalazite i sto dajete svojim malcima da ponesu?
    Posljednje uređivanje od luce2006 : 27.09.2012. at 13:55

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima gablec u školi, nosi sa sobom bočicu soka. Kako ima jedan dan 5h, 2 dana po 4h i 2 dana po 3h, začas je doma, pa ne nosi ništa posebno. Ako joj se svidi ta užina, pojede, ako ne, strpi se do doma. Bitno mi je samo da se najede prije škole.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam postala totalno preopterećena njihovom hranom tokom tjedna. jednostavno mi nije dobar školski meni i često cure ne pojedu skoro ništa za ručak. kao neka luđakinja ponedjeljkom ujutro slikam mobitelom tjedni raspored i nadodajem im one dane kad znam da neće puno pojesti. za razliku od vrtića 1xtjedno bude čušpajz, juha nikad, ali je zato ovaj tjedan bilo 3xtjestenina
    meni je takva prehrana grozna i za sada im ubacim sendvič ili pohanac s mini rajčicama, voće obavezno, a u torbi imaju i štapiće sa sezamom i suho voće za svaki slučaj
    kad ovako pišem zvuči suludo ali nikako mi ne odgovara da budu gladne do popodne
    prošle godine L nije išla u boravak i davala sam joj samo voće za užinu, eventualno neko pecivo ako nije stigla dobro doručkovati, ali mi imamo školu samo ujutro
    tebi možda ovo bude inspiracija: BENTO BOX http://www.google.hr/search?hl=hr&q=...FouWhQf8r4CYDw

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji isto ide na mliječni obrok pa nosi samo bočicu soka (obično limunada, može i domaći od bazge ili višnje).

Mlađi ne želi ići na mliječni obrok pa nosi sok i sendvič. U sendvič obično stavim sirni namaz sa šunkom ili plošku sira, ponekad šunku, ponekad ništa (pa nosi praznu puter štangicu). Ponekad nosi bananu, ali ne jednom ju je donio natrag pa to više ne dajem.Voli tvrdo kuhano jaje pa mu znam i to staviti u sendvič + malo ajvara i eto super gableca. Baš sam si mislila da ga pitam hoće li domaći pekmez od šljiva ili džem od kupina. Voli moje dijete i paštetu, ali to mi se nekak čini pokvarljivo, pa izbjegavam.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC je u boravku, ali cesto ne zeli rucati tamo, sad je dogovor da bar pojede juhu, koju imaju svaki dan (mada nemam pojma jel ona iz vrecice ili ne)
    ono sto je meni problem, da sam jedan dan radila muffine i htjela mu spakirati jedan jer ih voli, pa je rekao da nije siguran da li ce mu se drugi klinci smijati na to. nije bi bilo jasno od kud mu to, ali mu nisam spakriala.
    ugalvnom on nosi vodu i vafle od ljesnjaka ili meda iz DM-a. to mu je ako bas umire od gladi.
    doma obavezno jede kuhano, kad dodjemo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da - moje dijete bi najradije jelo sendviče s lososom, tunjevinom i sličnim, ali to mi je isto pokvarljivo pa takve stvari jede doma.

Sviđa mi se ova ideja s pohancima (npr. pohane tikvice ili patlidžani, ne bi moj sin pojeo pohano meso za odmorom - nema šanse). Imam doma i sušene rajčice u ulju, to bi moglo biti dobro...

Baš mi je drago da se netko sjetio pokrenuti ovaj topic - ima raznih ideja.

Zaboravih da djeci ne tako rijetko dajem šnitu ili komad domaćeg kolača (tipa orehnjača ili pita) ili doma pečene klipiće.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad smo kod komentara gableca - reklo je moje dijete da nitko (??!!!) osim njega ne nosi gablec od doma, svi kupuju u pekari ili trgovini. Istina, njih većina jede mliječni obrok, a samo nekoliko ne, ali opet... ne mogu vjerovati...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa Vidi poruku
    Za 6 kn po radnom danu dobiju sve nesto suho, lisnato tijesto, kolac, pizzete, znate kako ide.
    mi placamo po 3.5kn ...i do sada nisu dobili ni jednom lisnato,pizze i sl...

jedu margo-pekmez,salama,neko pecivo,jogurt,cokoladni namaz,sir ,pasteta,jednom i hrenovke jedino sto mi je u tome blesavao sto je na tom meniju majoneza i kecap ali ajde u posebnim teglicama pa si maze tko hoce...

svaka cast tebi sto imas ideje za svaki dan sto dati...
    prosle godine sam davala uzinu 2 puta tjedno za malu skolu pa sam bila vec luda sto dati...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kad smo kod komentara gableca - reklo je moje dijete da nitko (??!!!) osim njega ne nosi gablec od doma, svi kupuju u pekari ili trgovini. Istina, njih većina jede mliječni obrok, a samo nekoliko ne, ali opet... ne mogu vjerovati...
    a gle to ja gledam ovako...

ako se ide ujutro u skolu doma je dorucak i stizu kuci na rucak,a ako idu pop.onda stizu na veceru ...
    a ovo izmedu dovoljno neko pecivo pojesti...

sumnjam da tih par bas ne jedu mljecno vec samo u skoli lakse ponjeti neko pecivo...
    pogotovo ovi manji koji su samo po 4h u skoli...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je od prošle godine u smjenama i više ne uzima užinu u školi jer se često nađe i ono što joj nije "fino" ili ne jede.
    Kad je ujutro, doručkuje prije škole, no ona jako malo može pojesti ujutro. Za užinu vrtimo sendvič (maslac, šunka, sir, sirni namaz, kriška svježe paprike ili krastavca) , palačinku bez ičega, bio kiflice iz Dubravice, bananu. Nekad ponese i čokoladno mlijeko. To je najčešće, a nekad uleti i neki kolač tipa muffin, biskvit, krafna.
    U popodnevnoj smjeni ovisno o ručku i broju sati zna biti i samo jabuka ili kruška.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nosi od doma jer joj se ne sviđa školska kuhinja
    pecivo ili tost s abc sirom i šunkom
    tost s na mazom od tune
    punjene palačinke
    savijača sa sirom ili jabukom
    bočica soka

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Peterlin i kod mene djeca najčešće kupuju u pekari
    ja sam inače protivnik tih silnih čuda od lisnatog, pizze i sličnih zalogaja
    ok. ponekad ali u principu mi to ne kupujemo jer mi je premasno u većini sl. a i preskupo

nekako mi je draže da jede ono što joj ja napravim
    to mi je 3 min. posla, obično navečer sve pripremim, stavim u njenu posudicu i problem riješen

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

http://www.taste.com.au/recipes/coll...unch+box+ideas

ovdje ima puno ideja...ja koristim kad idemo na izlet ili putujemo a pokusat cu kad krene i u skolu

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja cura je jos mala pa ne ide u pekaru po marendu, ali vjerujem da ce i ta vremena doci.
    Ova dva linka koje ste mi dali moram prouciti, zanimljivo izgledaju, pogotovo ovaj bento box.

Nositi domace zdrave kolace mi je super stvar, ali ja sam privremeno prestala peci ikakve kolace, ne stignem.

Danas cu joj ubaciti nesto zdravo iz pekare i cok. mlijeko.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas je strogo zabranjeno ići van bez ptratnje nastavnika za vrijeme škole, jer kad se smjelo svi su odlazili u pekare i kasnili na sate posle, a smeća bilo ko u priči.

moj klinac jede u školi užinu, i paše mu. da ne ide dobil bi nekaj od doma kolače, sendvič, voće. Ibnače često zeme koju voćku kad ima malo duže školu.

U susjednoj školi nema zabrane, jučer pviše d pola škole bilo u pekarama ( ima ih samo oko 3 komada+ plac) klinci prelaze u svim mogućim smjerovima, ne gledaju cestu nek trpaju samo u sebe.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas je strogo zabranjeno ići van bez ptratnje nastavnika za vrijeme škole, jer kad se smjelo svi su odlazili u pekare i kasnili na sate posle, a smeća bilo ko u priči.

moj klinac jede u školi užinu, i paše mu. da ne ide dobil bi nekaj od doma kolače, sendvič, voće. Ibnače često zeme koju voćku kad ima malo duže školu.

U susjednoj školi nema zabrane, jučer pviše d pola škole bilo u pekarama ( ima ih samo oko 3 komada+ plac) klinci prelaze u svim mogućim smjerovima, ne gledaju cestu nek trpaju samo u sebe.
    Pa i kod nas je zabranjeno izlaziti iz škole. Klinci kupe gablec u obližnjoj pekari prije nastave, ujutro.

I da - nije mom sinu problem hrana u školi. Do ove škg bio je i on na mliječnom obroku. Problem mu je grupa nasilnika iz njegovog razreda koji baš u blagovaonici rade nered i djeci ne daju mira, a moj sin to ne voli (druga tema, spremam se na informacije i ne bih ovdje duljila).

Mliječni obrok u školi isto nije bogznakaj, ali nije ni tak loš... Stariji uredno jede, ali mlađi sin bi trebao preskočiti svaki drugi obrok (ne jede linoladu ni salame podriguše) pa smo dogovorili da ipak nosi od doma sendviče + sok ili čokoladno mlijeko, ponekad bananu ili jabuku - ovisno o broju sati. I on voli hranu iz pekare, ali to rješavamo tako da mu baka kupi poneku krafnu. Ne može to jesti svaki dan.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    za razliku od vrtića 1xtjedno bude čušpajz, juha nikad, ali je zato ovaj tjedan bilo 3xtjestenina
    nama se isto nika jučer požalila na to, iako inače stvarno voli tjesteninu

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam odmah znala da moj neće jesti to što nude u školi, jer je i inače nejedica. Baš sam pre neki dan zvala računovodstvo da ga odjavim sa doručka, dok smo ručak i užinu zadržali. Glupo mi je plaćati oko 70 kn mjesečno,a da mi dijete to niti ne pipne. Prije škole doručkuje, a "gablec" nosi od doma. Ručak tražim da pojede, a užinu ako želi.
    Ima nekoliko kutija, raznih dimenzija i oblika, tako da prilagodim onome što mu spremim.

A spremam za sada (dok ovdje ne pokupim nove ideje )po kombinaciju ovih jela:
    - puter štangica sa krastavcima, ementalerom i domaćom kobasicom - tost sendvič - nuggetsi i kruh
    - čokoladni muffin - Barni - Kinder pingvin - puding
    - banana - na kriške narezana jabuka ili drugo takvo voće - nekoliko mandarina,
    - tri Orbit žvake (za očistit zube poslije svakog obroka )
    - u školi natoči bočicu s vodom.

Gotovo svaki dan sve pojede.

Znači nešto slano, nešto slatko i nešto voćno. Radujem se novim idejama.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj žene, fascinirale me ove Bento kutije. Zakaj toga kod nas nema?

Evo ideje za žensko poduzetništvo. Od toga bi se dao pokrenuti odličan posao: Bento boxes, kutije, ukrasi itd.
    Samo prilagoditi našem tržištu i načinu prehrane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad ste me sjetili da je moja par puta jela sendvič od tramezzino kruha i jako joj se sviđa.
    Jel netko zna od čega se sastoji taj kruh i i gdje se može kupiti ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anna-y prvotno napisa Vidi poruku
    Joj žene, fascinirale me ove Bento kutije. Zakaj toga kod nas nema?

Evo ideje za žensko poduzetništvo. Od toga bi se dao pokrenuti odličan posao: Bento boxes, kutije, ukrasi itd.
    Samo prilagoditi našem tržištu i načinu prehrane.
    Pogledala... Ništ bogznakaj. Ta kutija samo opterećuje ionako tešku torbu. MOj sin je sada petaš, nosio je kutiju prva tri dana i odbacili smo je zajedničkom odlukom. Sendvič je sada u salveti i vrećici, sok/voda u boci pored. Ako je banana ili jabuka, to je isto u salveti i vrećici. Možda su kutije praktične za mlađu djecu, ali nama se nije pokazalo spretnim.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Stariji uredno jede, ali mlađi sin bi trebao preskočiti svaki drugi obrok (ne jede linoladu ni salame podriguše) pa smo dogovorili da ipak nosi od doma sendviče + sok ili čokoladno mlijeko, ponekad bananu ili jabuku - ovisno o broju sati.
    ZAKAJ TO TVOJ MALI NE JEDE, moja mala to ne jede zbog alergija, i uredno dobi nešto kaj smije jest. Ni veliki ne jede podriguše ( smije ih jest ali mu ne pašu) pa sam traži zamjenu.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

možda jer ne voli? ni moje ne jedu salame, margo, starija niti hrenovke niti pohane osliće
    nije da ništa ne jede, samo ne jede-te stvari koje se na žalost i dalje nalaze na meniju u školama

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

možda jer ne voli? ni moje ne jedu salame, margo, starija niti hrenovke niti pohane osliće
    nije da ništa ne jede, samo ne jede-te stvari koje se na žalost i dalje nalaze na meniju u školama
    Naš školski jelovnik je katastrofa, pa od smo se ovu godinu odlučili ne hraniti u školi. Hrenovke, salame, i sl. ne jede ni doma tako da je u školi bila stalno gladna.
    Slažem joj užinu u kutijicu, jogurt, integralno pecivo, zobeni kolač, sendvič sa salatom, voće,čak i mrkvu narezanu,muffine s voćem, neki sojin desert, tu i tamo si uzme Barnija. Vodu si nosi u Bobble flašici tako da si uvijek može napuniti. Nije u boravku tako da tih 4 sata u školi izdrži sa užinom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ZAKAJ TO TVOJ MALI NE JEDE, moja mala to ne jede zbog alergija, i uredno dobi nešto kaj smije jest. Ni veliki ne jede podriguše ( smije ih jest ali mu ne pašu) pa sam traži zamjenu.
    Moj mali ne jede jer je blagovaonica mjesto nasilja i ne može to gledati (ima par divljaka u razredu, ne diraju njega, ali mlate se međusobno). Osim toga, i moj mali ima alergije - ne tako široko i opsežno kao tvoj, ali ne bi smio jesti svaki drugi dan kad je linolada i salama. On je sad u petom razredu, to više nije ručak kao u boravku. Jeo je lani ali to nije dobro išlo. I on je tražio zamjenu i na kraju je to bila šnita kruha i čaj svaki dan (ne mulja, i stariji brat je tamo i on mi je potvrdio). Digla sam ruke. Ako je djetetu važno da u miru pojede obrok koji želi u tih par minuta, nek tak i bude.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam postala totalno preopterećena njihovom hranom tokom tjedna. jednostavno mi nije dobar školski meni i često cure ne pojedu skoro ništa za ručak.
    jao, i ja sam isto postala totalno opterećena tom kuhinjom. i ne sviđa mi se školska kuhinja nikako. vrtićka mi je dosta dobra (jedno dijete mi još ide u vrtić)
    starija se žali da je hrana hladna, da nije fino i tako. pizza za doručak (još piše pica :D)

pakujem joj sendvič sa sirom, banane. drugo voće ne želi, mada voli pa mi nije jasno. i inače ima problem raditi nešto što drugi ne rade pa pretpostavljam da je u tome stvar.
    jedno vrijeme sam povremeno pekla palačinke i mazala maminim pekmezom pa je to nosila.

uglavnom, užasno me to i brine i nervira jer je dugo u školi i fakat pregladni.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.taste.com.au/recipes/coll...unch+box+ideas

ovdje ima puno ideja...ja koristim kad idemo na izlet ili putujemo a pokusat cu kad krene i u skolu
    o, ima baš dobrih ideja.
    recimo, nasjeckano voće bih mogla staviti u onu zip vrećicu, nemamo nikakvu kutiju :D

i ostalo mi je par muffina s bundevom pa bi to mogla pojesti sutra. poludit ću

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma da trebalo bi to izbaciti ( jedamput mi je klinac došel doma kao boli ga trbuh , kad pitam kaj je bilo za klopat jedva da je znal opisat jel to nigdar nije jel iu životu, pa smo dobovorili ak je opet ktak nekaj nek traži kruh s putrom i medom, i tako i bi), ali njima nema baš puno pomoći, puno sam razgovarala kad je veliki klinac krenuo u školu, ali pošto on nema alergiju na to kaj pojede nisam dugo postigla, za malu sam od početka postavila drugačije i mala dobi za jest samo ono kaj smije, da vidiš kak se učiteljica razbežala po kuhinji tražeći za klinku adekvatni obrok, ma u vrtiću nije bilo ni pol tak leteće tete kak je učiteljica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •