Joooj ta Petrova je stvarno priča za sebe. 89´ sam imala spontani i tamo su mi učinili kiretažu. Tri dana nakon sam dobila visoku temperaturu, završila u Petrovoj na hitnoj. Doktor viče na mene da zašto ne krvarim?!? Daje mi antibiotike i šalje me doma. Sutradan opet kurim preko 40, trbuh me boli za poludit i naduta sam kao da sam 5 mjeseci trudna. Oblačim maminu suknju jer ne stanem u ni jednu svoju i opet na hitnu. Sad je drugi doktor. On me špota zašto ne ležim i mirujem i šalje me doma. Sutradan opet isto, loše mi je i idem na hitnu i sad mi treći doktor govori da ujutro odem u Siget u dom zdravlja na uzv i javim se s nalazima. Nije mi htio napraviti uzv u bolnici. Ujutro sam otišla u Siget i dr mi govori da imam ostataka u maternici, da me nisu dobro "očistili" Dolazim u Petrovu, kad su vidjeli nalaz svi se ustrčali, hitno sa mnom na odjel. Nemam spavačicu, nemam ništa, uspijem namoliti da mi daju da telefoniram mami i da mi donese stvari. Kreveta nigdje slobodnih nema. Smjestili me na odjel za neplodnost. Nas tri u sobi: lijevo i desno žene čekaju ivf i u sredini ja. Naravno da su zaboravili na mene. Od uplae i groznice buncam, zapomažem, cimerica zove sestre i doktore u pomoć. Oni dolaze i čude se kaj radim na tom odjelu. daju mi nekakvu infuziku i kaže mi dr ako do jutra ne izađe to iz maternice da idem na ponovnu kiretažu. Ujutro idem na wc i izleti mi nešto kao veći komad jetrice. Zovem doktora. On navlači rukavicu i iz školjke izvadi "jetrica" Bez riječi odlazi. Dolazi sestra, kaže mi da idem na uzv. tamo me doktor gleda bez riječi. Molim ga da mi kaže što se događa. On šuti. Ignorira me. kad je završio bez riječi ustaje i napušta ordinaciju. Ja nabrzinu pobrišem trbuh od gela, spustim spavačicu i trk za njim. Doslovno ga lovim po hodniku. Naposljetku mi je rekao da je maternica čista i da mogu doma.
Epilog te priče je sljedeći: dva mjeseca sam pila antibiotike. Prvu sljedeću menstruaciju sam dobila teka nakon 6 mjeseci i to izazvanu lijekovima, a s tim nikad prije nisam imala problema. Iza toga su mi se dogodiula još dva pobačaja koja sam rješavala na Svetom Duhu i kasnije se prebacila privatno jer sa skužila da nikog nije briga i da ja tako nikad neću doći do djeteta. Jer je njima uvijek odgovor: to se događa, vi ste mladi, to je normalno. E pa nije normalno.
Ja sam isto cijelu trudnoću vodila kod privatnika i masno to plaćala, ali ne zato jer sam razmažena, već zato jer sam bila prisiljena na to.
TKo zna da li bi ikad postala majka da sam puštala i dalje da vrše pokuse na meni.
I da u Petrovu nikad više nisam kročila kao pacijent. Sramota za tu bolnicu koja je zapravo samo ženska bolnica.

Odgovori s citatom

I još me pregledava izrazito neljubazan i nesusretljiv postariji doktor kojemu nije bilo jasno kog sam vraga došla. A to mi je bio prvi uzv u životu. Osjećala sam se stvarno prejadno.

i da stiže sestra koja izvikuje najavu da dolazi vizita i da skidamo gaće.Mislim si ja skini ih ti rokso. Mene je dr. na viziti 3 dan rekao da što se mene tiče kao i da sam otpuštena doma,ali da bebica mora još jedan dan ostati i tako ja 4. dan nisam skinula gaće na zapovijed jer mislim si zakaj, a nad....a doktorica mi se obrati onak sa gađenjem a kaj vi? Ja joj pristojno objasnim situaciju,a ona još uvijek iziritirana kao kaj si ja dozvoljavam i........onda je ipak odlučila pročitat kaj piše na onoj tabli, pa se ispričala. Slažem se sa nečijim gore komentarom da se svi ponašaju kak im se sprdne!