Vidi rezultate ankete: Privatnost u rađaoni

Glasači
122. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da, imala sam privatnost. Rađaona je imala vrata koja su bila zatvorena.

27 22.13%
  • Uvjeti za privatnost su postojali (rađaona je imala vrata), ali ih je osoblje držalo otvorenim.

33 27.05%
  • Nisu postojali uvjeti za privatnost, nije bilo vrata , samo paravni i sl. .

59 48.36%
  • Ne znam.

3 2.46%
Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 163 od 163

Tema: Privatnost u rađaonici

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam pak u Petrovoj operirala miom, i nisam doživjela ovakve stvari, dapače.

Naime, kao 14-godišnja curica sam operirala bruh na Rebru, i tada sam grozno prošla: sestra me klistirala i brijala u predvorju WC-a kroz koji su prolazili ljudi, nakon operacije su me prali u sobi punoj ljudi uključujući mlade dečke na praksi, a kad bi vidjeli da se sramim rekli su mi da je ovo bolnica i da se tu ne smije sramiti - sve u svemu grozno, ponižavajuće iskustvo.

No, u Petrovoj, na odjelu na kojem sam bila je sve bilo drugačije, bili su vrlo diskretni i baš su pazili na privatnost.
    Na kontrolnom pregledu nakon operacije mi je bio student, ali ga je doktor predstavio i pitao me za dopuštenje da me pregleda.

(generalno mislim da ponašanje osoblja u bolnici jako ovisi o stavu šefa tj. glavnog liječnika, a na ovom odjelu se vidjelo da je šef strah i trepet i da ga se sluša, a on je imao vrlo korektan odnos prema pacijenticama - ne pretjerano ljubazan, ali korektan.)

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni su dali anesteziju, ali nisu napravili kako treba.
    Znam da se u Petrovoj ništa nije promijenilo jer mi je šogorica tamo prije sedam godina rađala. Jedva je živu glavu izvukla.
    Kad je prije tri godine trebala roditi drugo, nazvala me i molila me da zovem "svog" doktora na SD ( to mi je rođak, koji je počeo tamo raditi igrom slučaja prije 5 godina) i on joj je napravio carski. Eto i onda se svi čude zašto se žene boje rađati i radije idu na dogovoreni carski.
    Iskreno i ja bih tako.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mima, djelomice se slažem s tobom. Šef igra veliku ulogu, ali i vlastiti odgoj.
    Nema šanse da bi ja ušla bilo gdje da ne pozdravim i predstavim se.
    Kad zovem telefonom bilo koga, uvijek kažem svoje prezime. Značilo to drugoj strani išta ili ništa. Meni je to normalno.
    I naravno: ono što ne želim da meni rade, ne radim ni ja drugima i to je to.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja iz Petrove stvarno imam samo super iskustva.. Ali to je najgore, što očito ne postoji nikakav standard ophođenja s pacijentima, nego kak se kome sprdne

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Tanči, Ayan

Ja se Petrove bojim k'o vraga zbog svega što sam čula...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    i da bi svaki doktor trebao traziti pristanak trudnice zeli li biti objekt koji ce samo lezati, gola, dok studenti na njoj uce.
    X

I ne samo trudnice, ja nisam bila trudna kada me je u Petrovoj pregledao prvo doktor a zatim student bez ikakvog pitanja. Koja drskost neviđena, da sam znala da je to uobičajena praksa tamo reagirala bih unaprijed, ovako sam ostala zatečena. Bljak.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    A još jedna od grešaka je što se žene ne žale. Pismeno. Ali, vjerujem da je sve to iz razloga, jer vjeruju da u startu od toga ne bi bilo ništa. Procesi dokazivanja, torture. Pa onda pregrme i žele što prije zaboraviti.
    Slažem se da je greška što se ne žale. Ja sam se jednom žalila odnosno poslala sam pismenu predstavku ravnatelju bolnice zbog nekorektnog postupanja jedne liječnice prema meni i još nekoliko pacijenata. U usporedbi s nekim pričama ovdje to mi se sad čini kao sitnica ali svejedno sam dobila pismenu ispriku od bolnice. I mogu reći da je osjećaj odličan i svakom bih savjetovala da tako napravi jer je pismeni trag malo nezgodan i što ih je više to bolje.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Sad sam se sjetila jednog groznog iskustva, mada nije vezano za porod... Prije par godina išla sam na ultrazvuk jajnika u Petrovu. Dakle, ležim na stolu, gole guzice, okrenuta prema kabinama u kojima se druge žene presvlače, odn. konstantno ulaze i izlaze I još me pregledava izrazito neljubazan i nesusretljiv postariji doktor kojemu nije bilo jasno kog sam vraga došla. A to mi je bio prvi uzv u životu. Osjećala sam se stvarno prejadno.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam se sjetila jednog groznog iskustva, mada nije vezano za porod... Prije par godina išla sam na ultrazvuk jajnika u Petrovu. Dakle, ležim na stolu, gole guzice, okrenuta prema kabinama u kojima se druge žene presvlače, odn. konstantno ulaze i izlaze I još me pregledava izrazito neljubazan i nesusretljiv postariji doktor kojemu nije bilo jasno kog sam vraga došla. A to mi je bio prvi uzv u životu. Osjećala sam se stvarno prejadno.
    Možda je u pitanju isti dr. kod kojeg sam i ja doživjela nevjerojatno grozno iskustvo. A kad sam se presvlačila, uzv je pregledavao trudnicu, mrtva tišina, nakon nekog vremena ga trudnica pita - je li sve u redu s bebom, on kaže - valjda je
    Nikakva komunikacija, ništa, ona sva splašena, on sav nezainteresiran, fuj, fuj, fuj.

Water, svaka čast, bravo! Meni je i dan danas žao što ga nisam prijavila. Ali stvarno nisam imala snage ni vjere da bi to išta pomoglo, pogotovo jer sam saznala da mu je takvo ponašanje najnormalnije, da svi znaju za to i da nitko ništa ne poduzima (možda sam bila u krivu).

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Glede prijavljivanja:
    Ima jedna duga i mučna priča u kojoj je jedan ugledni dr ozlijedio nekog meni bliskog. Ne radi se o ginekologu, već o psihijatru.
    Policija ga je prijavila i to je otišlo u zastaru, prijavu Državnom odvjetništvu je isto odbacilo, prijavu Liječničkoj komori je liječničko povjerenstvo odbacilo iako su imali sve dokaze protiv dotičnog, ali u ovoj državi vrana vrani oči ne kopa
    Na koncu oštećena podiže privatnu, kaznenu tužbu s kojom se isto odugovlači 2g i 9 mj tada se miješam ja svjesna da će i ovo zastaru. Šaljem požurnice, osobno kontaktiram sutkinju koja mi obećaje da će zakazati raspravu. Obećanje je ispunila. Dotični je kažnjen s dvije godine uvjetno, odnosno 6 mjeseci bezuvjetno ako se ogriješi u periodu uvjetne osude.
    Osuđeni dr, sad dokazano i potvrđeno kriminalac i dalje nesmetano radi. Kopije presude sam slala svuda i nije se dogodilo ništa. On nije ubio, ali je ozlijedio. Namjera mu je bila osakatiti, uništiti, nanijeti bol i to je učinio.
    Tužio je on za klevetu i tu tužbu je izgubio jer ju je temeljio na lažima.
    Sad se vodi parnica za odštetu i još nije gotova, ali platit će, ako ništa na kraju će barem platiti.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je u pitanju isti dr. kod kojeg sam i ja doživjela nevjerojatno grozno iskustvo. A kad sam se presvlačila, uzv je pregledavao trudnicu, mrtva tišina, nakon nekog vremena ga trudnica pita - je li sve u redu s bebom, on kaže - valjda je
    Nikakva komunikacija, ništa, ona sva splašena, on sav nezainteresiran, fuj, fuj, fuj.

Water, svaka čast, bravo! Meni je i dan danas žao što ga nisam prijavila. Ali stvarno nisam imala snage ni vjere da bi to išta pomoglo, pogotovo jer sam saznala da mu je takvo ponašanje najnormalnije, da svi znaju za to i da nitko ništa ne poduzima (možda sam bila u krivu).
    To je sigurno Dr koji je i mene pregledavao prije 8 god. Jos danas se sjećam ... Šuti cijelo vrijeme, dolazi sestra a on će joj: "sjećate se vi one koja je odbila amnio i rekla da će radije roditi zmiju? Da. E pa jučer rodila dijete s Downom" Ja se preznojila, pitam jel u redu nalaz?" je, je..."
    Za nepovjerovati!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Fimo prvotno napisa Vidi poruku
    To je sigurno Dr koji je i mene pregledavao prije 8 god. Jos danas se sjećam ... Šuti cijelo vrijeme, dolazi sestra a on će joj: "sjećate se vi one koja je odbila amnio i rekla da će radije roditi zmiju? Da. E pa jučer rodila dijete s Downom" Ja se preznojila, pitam jel u redu nalaz?" je, je..."
    Za nepovjerovati!
    Baš za ne povjerovati! Fuj!

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ajme koje priče, ja sam rodila '08 i mislila sam da se štošta promijenilo na bolje, ali vidim da niš od toga. Ja sam rodila u Petrovoj i baš kad sam ja rađala nije bila niti jedna druga trudnica u boxu i gluho doba noći pa sad vidim da mogu bit sretna na tajmingu. Sobe za babinjače su bile očaj, u sobi nas 10, jedna priljepljena na drugu,ljeto,vrućina vrata od sobe uvijek otvorena pa su se svi mogli nagledat cica svih oblika i da stiže sestra koja izvikuje najavu da dolazi vizita i da skidamo gaće.Mislim si ja skini ih ti rokso. Mene je dr. na viziti 3 dan rekao da što se mene tiče kao i da sam otpuštena doma,ali da bebica mora još jedan dan ostati i tako ja 4. dan nisam skinula gaće na zapovijed jer mislim si zakaj, a nad....a doktorica mi se obrati onak sa gađenjem a kaj vi? Ja joj pristojno objasnim situaciju,a ona još uvijek iziritirana kao kaj si ja dozvoljavam i........onda je ipak odlučila pročitat kaj piše na onoj tabli, pa se ispričala. Slažem se sa nečijim gore komentarom da se svi ponašaju kak im se sprdne!

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •