Vidi rezultate ankete: Privatnost u rađaoni

Glasači
122. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da, imala sam privatnost. Rađaona je imala vrata koja su bila zatvorena.

27 22.13%
  • Uvjeti za privatnost su postojali (rađaona je imala vrata), ali ih je osoblje držalo otvorenim.

33 27.05%
  • Nisu postojali uvjeti za privatnost, nije bilo vrata , samo paravni i sl. .

59 48.36%
  • Ne znam.

3 2.46%
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 163

Tema: Privatnost u rađaonici

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Privatnost u rađaonici

Molim vas da odgovorite na anketu. Kad stisnete odgovor , možete napisati o kojem se rodilišu radi . Još bih vas zamolila za komentar da li znate što obuhvaća vaše pravo na privatnost unutar zdravstvenog sustava, i da li imate osjećaj da se to pravo poštuje (tj. da li se poštovalo u vašem slučaju).

Obzirom da ne postoji mogućnost više odgovora, molim vas da se odgovor odnosi na vaš ZADNJI porod kojeg ste imali u rodilištu. Hvala.
    Posljednje uređivanje od sirius : 04.10.2012. at 22:00

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A di ti je anketa?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    A di ti je anketa?
    Čekaj da ju rodim (E. boravi na meni i tipkovnici).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nije dobro, moram promjeniti da postoji mogućnost više odgovora.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

napravi u gugldoksima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    napravi u gugldoksima
    da ne bi
    i ovo će biti dobro za početak .
    Navali narode.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a one koje su rodile u nekoliko različiti rodilišta? za koje odgovaramo, najgore ili najbolje?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    a one koje su rodile u nekoliko različiti rodilišta? za koje odgovaramo, najgore ili najbolje?
    Sad sam dodala, odgovara se za zadnje u kojem si rodila. (Vjerujem da će to utjecati na nešto bolju statistiku, ali ne previše, nažalost.)

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Sv. Duh, nisam baš dugo bila u rađaoni, ali u sjećanju su mi ostali paravani bez vrata

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

varaždin, rađala sam u sobi sa zatvorenim vratima. ako je netko i ostavio otvorena vrata, sami smo ih zatvarali

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vinogradska, boksevi “otvoreni“ nemaju vrata, postoji paravan koji je povucen kad su me sivali.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Varaždin, nije bilo vrata, samo paravan (ili mutno staklo, ne sjećam se). Ako su i bila vrata, bila su otvorena jer sam vidjela sve što se događa u susjednim boksovima. Ali iskreno, to mi nije bilo ni najmanje važno.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a što da ja stisnem? vinogradska - boksovi sa zidovima ali bez vrata, samo zastor koji je cijelo vrijeme bio zatvoren...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Vinogradska
    popunila anketu
    nisam stigla misliti na vrata ili zidove...

(znam da nije tema, ali moram si dati oduška frustraciji)

dakle, mislila sam o tome:
    -kako se ustati i prošetati
    -kako otići na wc i popiškiti se
    -kako se napiti hladne vode (jer sam pila onu toplu što mi je dala da vlažim usta)

ništa od toga, mada sam se borila koliko god sam mogla... ufff...brrr...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sv. duh - rađanje u izlogu

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sv. Duh. Nema vrata. Ono "nešto" ispred što dijeli bokseve od hodnika je ostakljeno pa tko voli nek izvoli. Boksevi su međusobno odvojeni fizički, ali čuješ rodilju u susjednom boksu kako diše, stenje, jauče...to me strašno deprimiralo, dosta mi je bilo i moga jada.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 05.10.2012. at 08:45

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Sv. Duh. Nema vrata. Ono "nešto" ispred što dijeli bokseve od hodnika je ostakljeno pa tko voli nek izvoli. Boksevi su međusobno odvojeni fizički, ali čuješ rodilju u susjednom boksu kako diše, stenje, jauče...to me strašno deprimiralo, dosta mi je bilo i moga jada.
    Ja sa Sv.duha imam samo pozitivna sjećanja... Na prvom porodu MM je bio u boksu sa mnom, dr. i babica su me povremeno obilazili, sve ok... Nije mi na pamet palo gledati okolo ima li još koga (pravi odmor u usporedbi s predrađaonom).

Drugi porod, na istom mjestu godinu dana kasnije - porodili su me iz cipela, bez brijanja i klistira, oko mene je bio cijeli čopor ljudi i baš me bilo briga za privatnost - bitno mi je bilo da s bebicom sve bude ok (i bilo je iako je uranio nekoliko tjedana).

Što se tiče urlanja sa strane, puno teže su mi pali dugim mjeseci ležanja i čuvanja trudnoće na ginekologiji - na preparu intravenozno, a ljeto i paklene vrućine, a ti svaki dan mjesecima slušaš žene kak urlaju u rađaoni... Čovječe, kakva privatnost??!!!... Otuširala bih se nasred gradskog trga samo da su mi dali (i jesu povremeno).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.10.2012. at 09:00

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam glasala za prvi odgovor, potpuna privatnost u sobi... Toje bilo na trećem porodu (rađala sam u Čakovcu, u sobi sa nekim novim električnim krevetom sa jedno dvasesetak položaja, te stolčićem....

Prva dva poroda sam bila u velikoj rađaoni, s onim boksevima, al zastor je stalno bil povućen, i imala sam sreću da sam bila jedina rodilja tih sat-dva kolko sam tamo boravila....

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja isto ne znam što da stisnem - Vinogradska, zadnji boks koji IMA vrata i bila su zatvorena (mada sam i dalje čula vrištanja iz susjednih bokseva), ali su mi na izgonu u boks uveli čopor studenata na što su trudovi jednostavno nestali. Dr ih je sprašio van čim sam to zatražila, ali svejedno mi je to poremetilo izgon. Mada sam si sama kriva što sam potpisala pristanak na to da prisustvuju porodu kad su me zaprimali u bolnicu - naime, više puta sam ležala na patologiji trudnoće, a zadnji put su me primili krajem 12. mjeseca kad su studentima bili praznici i sestra me nagovorila da potpišem pristanak (iako zbilja nisam htjela) jer ću ionako roditi prije nego što praznici završe. Praznici završili 10.01., ja rodila 13.01.

A ništa - stišćem drugu opciju...

Početno

rodila na carski, ali mi je načelno smetao taj osječaj manjka privatnosti, od toga da nismo nikada imale mira, do toga da je svaka šuša morala vidjeti tvoje sise , i ne samo to nego i pipkati, ma strašno

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Vinogradska, boksevi “otvoreni“ nemaju vrata, postoji paravan koji je povucen kad su me sivali.
    ovako...2 x

(s tim da prvi put nisu ni stavili paravan jer je 10ak studenata gledalo u moju dok su me šivali)

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Varaždin, odvojena soba sa zatvorenim vratima...ma meni je Varaždin što se svih uvjeta tiče bio ko hotel s 5 zvjezdica..

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

SD box, zidovi sa strane. ispred nije nitko prolazio, nisam nikog vidjela u onih par minuta sto sam bila za vrijeme izgona. nakon toga, nemam pojma, bila sam u nekom zracnom virtualnom jastuku s malom i muzem.
    nisam vidjela paravan.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja se ne sjecam kako je meni bilo na merkuru (pa nisam ni ispunila anketu), samo znam da sam se, tih 4 dana dok sam cekala indukciju, nagledala krvavih medunozja iz kojih visi pupkovina (soba preko puta radaone) i naravno naslusala krikova. ne znam, mozda je degutantna usporedba, ali meni je to u rangu logora. fuj i nikad vise. imam ogromno gadenje prema cijelom tom sistemu "poradanja".

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zadarsko rodilište, nema privatnosti, nema vrata, samo zavjesa. Ali nije mi ni smetalo. na zadnjem porodu imala sam pravo gledalište-u boksu 4 ili 5 žena, što babice, što anesteziologinje, asistentice, praktikantice.. preko puta naslonjeni gledaju nekih 5,6 doktora i isčekuju onako uživljeno. baš mi je bilo super, uz njih sam se osjećala pozitivno i imala sam pravu podršku. nekome bi ta ista situacija možda bila priča za novine, o manjku privatosti. Ja nemam problema s tim. ne mogu se sjetiti kako je bilo na prošlim porodima. Mislim, jeli mi smetalo to što boks nema vrata ili nije. Ma ja imam puno povjerenja u doktore i sestre i uz nji hse dobro osjećam, tako da meni to nije ništa.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

2010. Sv. Duh - box bez vrata, paravana se uopće ne sjećam - dakle sigurno nije bio navučen, a da li je postojao nemam pojma
    troje studenata na porodu (2 cure i 1 dečko - taj jadničak se skoro onesvijestio gledajući), specijalizantica me šivala pod nadzorom doktorice - ma ono privatnost ko na kolodvoru

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Varaždin, zadnja dva poroda, totalna privatnost.
    Na zadnjem porodu od dva sata koliko sam bila u rađaoni, babica je ulazila dva ili tri puta, svaki put tiho pitala je li sve ok i da li nešto trebamo, na izlasku zatvorila vrata za sobom. Ušla je par minuta prije samog izgona zajedno sa doktorom koji je stajao sa strane. Nakon poroda i potrebnih radnji izašla je i ostavila nas same.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Na zadnjem porodu od dva sata koliko sam bila u rađaoni, babica je ulazila dva ili tri puta, svaki put tiho pitala je li sve ok i da li nešto trebamo, na izlasku zatvorila vrata za sobom. Ušla je par minuta prije samog izgona zajedno sa doktorom koji je stajao sa strane. Nakon poroda i potrebnih radnji izašla je i ostavila nas same.
    i kod mene ovako

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

bravo za Varaždin.
    ako uspijem doći do toga da rodim još jedno dijete, moja je nakana-pravac Varaždin.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Zadarsko rodilište, nema privatnosti, nema vrata, samo zavjesa. Ali nije mi ni smetalo. na zadnjem porodu imala sam pravo gledalište-u boksu 4 ili 5 žena, što babice, što anesteziologinje, asistentice, praktikantice.. preko puta naslonjeni gledaju nekih 5,6 doktora i isčekuju onako uživljeno. baš mi je bilo super, uz njih sam se osjećala pozitivno i imala sam pravu podršku. nekome bi ta ista situacija možda bila priča za novine, o manjku privatosti. Ja nemam problema s tim. ne mogu se sjetiti kako je bilo na prošlim porodima. Mislim, jeli mi smetalo to što boks nema vrata ili nije. Ma ja imam puno povjerenja u doktore i sestre i uz nji hse dobro osjećam, tako da meni to nije ništa.
    Trina, tebe ću citirati samo zato što si bila najsllikovitija.
    Može jedno par pitanja i za ostale. Da li vaš liječnik opće prakse ima zatvorena vrat kad ste kod njega na pregledu?
    ...vaš stomatolog kad vam popravlja zube?
    ...vaš ginekolog iz doma zdravlja kad vam uzima briseve?

Pitam da li mislite da je pravo na privatnost vaše osnovno pravo kao pacijenta ili je to nekakvo pretjerivanje osoba kojima puno toga smeta? Da li je žena u porodu toliko različita od ostalih trenutaka kad se susrećemo sa zdravstvenim sustavom (i koristimo njegove usluge) da nije toliko važno osigurati joj privatnost? Da li je privatnost nevažna jer žena nije u mogućnosti zatražiti drugačiji tretman jer je u bolovima i sama, npr. ?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja mislim isto što i ti, ajde, molim te, piši, moram ići objesiti veš

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim isto što i ti, ajde, molim te, piši, moram ići objesiti veš

Čekaj, vidiš da polako vodim diskusiju... Korak po korak. Zaključak dolazi nakon šeste stranice (ovo nije filozofski da zaključak dođe -nikad ).

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji svi zatvaraju vrata,
    a ako ih nebi, lijepi bih zamolila da to učine.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mene je uzasno smetalo i smatram da je totalno ponizavajuce ono sto mi se "dogodilo" na prvom porodu (cr):
    kateter mi se stavljao u sobi s 8 cimerica i jos 4 cure koje su u toj sobi cekale krevet. imala sam srece da su ostali bez zelenih papirnatih ogrtaca jer su cure prije mene isle u njima, obucene tako da se sprijeda sve vidi (trbuh je prevelik, ni tvoj ogrtac te ne moze "pokriti", a ti s golim prednjim dijelom i kateterom u ruci hodas u petrovoj s cefa- odjela, kroz cef. cekaonicu punu i krcatu muskaraca i zena, ulazis u lift kojim se vozi tko god da je usao u petrovu, bilo da je dostavljac piza ili lijecnik.
    TO je ponizavajuce.
    toga sam se cijelo vrijeme grozila.
    kazem, odahnula sam kad sam cula da idem gore u svojoj spavacici pa sam kroz sve to prosla "samo" s kateterom u ruci.

BLJAK!

inace, da, MM na putu do boxa je vidio svaku zenu koja je lezala. reko je kako je gledao u pod od srama.
    preko puta mene je bila soba u kojoj se radjalo. nisu zatvorili vrata i dok sam rodila i bila pokrivena za vrijeme mazenja imala sam direkt pogled na zenu koja radja. s komplikacijama.
    znam da sam muza pitala jel i ja tako izgledam. reko je da ne. zena je izgledala ko da ju je neko raspolovio...
    Posljednje uređivanje od leonisa : 05.10.2012. at 20:54

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

takodjer kad sam imala spontani, sukcija mi se radila u ordinaciji punoj stazista, studenata, sestara, a mislim da je bila i koja trudnica u prolazu. omamili me, pa ne mogu garantirat.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako je bilo i nama- s time da smo mi primalju pozvali kad je bio izgon

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zadnji porod Vž, zatvorena vrata prostorije u kojoj su dva boxa(imala sam srece sta je drugi bio prazan, tako da je atmosfera bila skroz privatna).
    a moram spomenuti i to da nema onog pregleda sa rasirenim nogama pred vizitom (najmanje njih 5) sto mi je bilo totalno otkrice, ne mogu reci da li je to gore normalna praksa ili ipak ovisi o tome da li su radili epiziotomiju.to je jedna od neugodnih stvari koja totalno narusava privatnost i ostala mi je u ruznom sjecanju sa prva dva poroda u Zg rodilistima( Sv.Duh box bez vrata i paravana,jos gore mozda predradjaona i Merkur,dok se nije preuredio,box sa paravanom koji je bio navucen, ali je ulazilo tko je bio u prolazu)

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

isuse leonisa uzas zivi

ja se sjecam kad sam imala epizodu u petrovoj (strpali me s 39 tjedana s nekim manjkavim razlogom) da sam isto imala problem sa spavacicom, neka koja se veze, pa mi se zbog trbuha koji ju je nategnuo vidjeo dobar dio medunozja

a i kad sam kao mlada cura isla na operaciju bartholinijeve zlijezde na sv.duh, pa su mi rekli da se skinem u garderobi koja je u cekaoni, i dali mi neku krpu, em prekratku, em se sve vidi. i sad se ja skinem, izadem, pitam neku sestru sta da radim a ona mi kaze da pricekam, i ja sjednem u cekaonu (krcatu, sa sve parovima) onako polugola, ajme kako me sram bilo, necu nikad to zaboraviti, plus izderavanje doktora na mene kad sam ga, probudena sva omamljena nakon anestezije upitala zna li mozda gdje su mi gace , a on me onako prezrivo pogledao i pitao "sta vi mislite da sam ja tu da pazim gdje su vase gace" , koji lik jbt

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nedavno sam upoznala jednu zenu koja je u petrovoj prosla sve isto sto i ja, koju godinu ranije, i lijepo je to opisala: osjecala sam se ko stoka pred klanje...

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo i ja glasala. Riječko rodilište. Boksevi su strava (u pozitivnom smislu). Imaš privatnosti, boksevi su zasebne prostorije sa spuštenim venecijanerima i ako ti smetaju otvorena vrata ili se žena u boksu do dere, oni ih zatvaraju. Ako ti smeta svijetlo, čak će ga smanjit ili ugasit. Meni nisu smetala ovorena vrata. Bila sam cool.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    nedavno sam upoznala jednu zenu koja je u petrovoj prosla sve isto sto i ja, koju godinu ranije, i lijepo je to opisala: osjecala sam se ko stoka pred klanje...
    Moj boravak u Petrovoj prije deset godina sam tada opisivala sa : ubožnica.

Tada sam doživjela najveće poniženje u životu, ostala sam apsolutno izvan sebe da se takve stvari događaju , i još gore da su normalne. ...Nakon poroda su me odvezli u sobu , totalno jadnu jer sam dobila ogromnu epizotomiju i tad su me primalje skinule i oprale pred ostali 6 žena u sobi. Bez ikakvih paravna ili bilo kakve privatnosti , te žene su morale gledati u moje krvave plahte i potpunu golotinju. Meni je to bio potpuni šok, a još veći šok je bilo to da kada sam pričala to iskustvo nikome se to nije činilo pretjerano čudno , uz vrlo česti komentar : tako to bude u rodilištu.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Isto tako i kod mene. U jednom momentu sam rekla kako mi je super što nisam sama i što oko mene ima ljudi. Odjednom su se stvorile još jedna babica i još jedna medicinska sestra koje su bodrile i dale podršku. Što se mene tiče mogla je doći i čistačica.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Stalno se vračam.... što se tog pranja tiče, šivanja i ostalog zbrinjavanja poslje samog čina poroda, tada je babica zamolila mm-a da izađe van. Oprana sam, zamjenjena mi je posteljina i šivana sam dok je dragi pušio. Samo ja, beba i babica tj doktor dok sam šivana.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo ja sam ova zasad jedina koja nezna....imala sam veliku srecu sto sam dosla iza ponoci,pa nigdje nije bilo zive duse, a i nijedna trudnica oko mene....
    odjel se preuredjivao,kroz maglu se sjecam cerada na vratima i visecih kabela sa stropa.....

tako da sam imala privatnost ali vjerojatno iskljucivo zahvaljujuci dobro pogodjenom tajmingu.....vjerujem da bi mi porod puno dulje trajao da je bilo ˝promenada˝ kao sto citam....

iskreno,ja ne razumijem kako nekome ne smeta parada ljudi (od doktora,specijalizanata,tudjih MM-ova,drugih trudnica) u jednom tako intimnom trenutku kao sto je porod...
    a da vi niste nudisti?

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Oba puta u Varaždinu uz potpunu privatnost.
    1.x došla u sred noći i kad su me ostavili nakon klistira da šetam u ogromnoj prostoriji, koja u kutu ima wc i pokraj njega tuš i rekli mi da se otuširam kad sam gotova, toliko sam bila sama iza zatvorenih vrata da sam mislila da su me zaboravili
    (usporedba s Petrovom gdje sam pred kraj obe trudnoće završila usred noći u rađaoni na pregledu, a ženu su klistirali kraj otvorenih vrata i onda je trčala u ona 2 wc kraj prijema gdje nem aniti wc papira brrrrrrr-kao Hilton i svratište uz auto put)
    2. put je bila cijela smjena babica (cijelih 4 kom.) jer sam jedva stigla proć kroz vrata da rodim, ali tad mi veća doza privatnosti nije trebala nego mi je trebala na 1. porodu kad sam u rađaoni bila 12 h i ne mogu zamisliti kako bi mi bilo da je nisam imala.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kao i Optimislticna, Rodiliste RI, oba puta, lijepo je ona to sve opisala.
    Iskreno, ne mogu ni zamisliti ovo sto pisete kako je to u nekim drugim rodilistima. U Ri eventualno cujes neku drugu rodilju, ali i to se rijesi zatvaranjem vrata. Dva puta sam bila roditi, nicije drugo medjunozje nisam vidjela.
    Sto se tice ekipe u radjaoni imala sam primalju koja me pratila i doktora koji bi ponekad svratio i obavio pregled.
    Studente sam izbjegla, mozda cista sreca. Ali, zar ne bi trebali pitati pristanak za to?
    Uglavnom, pohvale rijeckom rodilistu!
    Nadam se da cu i nakon treceg poroda zadrzati isto misljenje.

evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Sv. Duh - boks bez vrata i bez paravana, otvorena vrata na hodnik

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Riječko - boxevi odlični, zasebne prostorije, vrata zatvarali kako sam htjela, prigušili svjetlo, u daljini sam čula samo plač rođenih bebica, ali eto kako se meni sve zakompliciralo tu je bilo osam doktora, nekoliko sestara a poslije i praktikantice koje su me pripremale za carski.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Da li vaš liječnik opće prakse ima zatvorena vrat kad ste kod njega na pregledu?
    ...vaš stomatolog kad vam popravlja zube?
    ...vaš ginekolog iz doma zdravlja kad vam uzima briseve?

Pitam da li mislite da je pravo na privatnost vaše osnovno pravo kao pacijenta ili je to nekakvo pretjerivanje osoba kojima puno toga smeta? Da li je žena u porodu toliko različita od ostalih trenutaka kad se susrećemo sa zdravstvenim sustavom (i koristimo njegove usluge) da nije toliko važno osigurati joj privatnost? Da li je privatnost nevažna jer žena nije u mogućnosti zatražiti drugačiji tretman jer je u bolovima i sama, npr. ?

Kod doktora u područnoj ambulanti, kod zubara, kod ginekologa koji uzima briseve- nikad nismo u životnoj opasnosti, a pogotovo nismo dvoje(troje ili više) u životnoj opasnosti.

Na porodu jesmo. Iako to nekako svi ovdje negiraju, samo završen porod je siguran porod. Tako da mislim da je privatnost na porodu ono što ti pišeš: pretjerivanje osoba kojima puno toga smeta.
    Bolje da oni mene vide u svakom času i skoče u roku sekunde ako zatreba, nego da su zatvorena vrata. Moje mišljenje. Meni nije bila bitna privatnost.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

jako zanimljiva tema i rado popratim sve što je napisano. meni privatnost nije bila bitna, nije mi smetala mlada sestra koja je određivala staž, niti čistačica koja je bila jako diskretna i tiha, gotovo nevidljiva. veći dio poroda sam bila jedina rodilja i kod mene gotovo stalno bile tri babice, a često su dolazile i dvije doktorice... dok mi nije došao muž, kad bi ostala sama, jedva sam čekala da dođe naka od babica ili doktorica da malo pročavrljamo.
    kako sam i napisala u prvom postu na ovoj temi, smetale su me druge važne stvari, ali ne i nedostatak privatnosti. nije mi ni smetalo što sam slušala drugu ženu dok rađa kad je moj porod bio gotov. naposto, bila sam toliko sretna, bila sam u ekstazi, da mi nije smetalo što čujem porođajne muke druge žene... da sada moram slušati porođajne muke druge žene, sigurno mi ne bi bilo ugodno. ali u onom času nakon poroda, dok smo se svi troje grlili, to što sam čula, nije mi smetalo.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •